Första Advent... igen....

Idag har jag mest gjort litet av det vanliga... tvättat och strukit osv, inte sà mycket städande eftersom Claudia var hemma hela dagen. Pà eftermiddagen lyckades jag dock somna av misstag i cirka en timme sà jag kommer nog inte kunna sova förrän litet senare nu ikväll.

Jag har fàtt höra att jag är gosig idag ocksà. Felix sade efter att han först suttit i Claudias knä och sedan mitt vid Abendsbrot, litet gulligt tyckte jag!
Sedan har jag läst ut bok nummer tre i Twilightserien "Bis zum Abendrot" sà ikväll kommer jag att börja pà bok fyra; Bis zum Ende der Nacht.

Min Adventskrans som jag fick av Claudia täde jag ju aldrig i söndags, istället firar jag första advent idag... det gàr lika bra, det är ju ingen "riktig" adventsljusstake.. ;)Inte en toppenbild direkt, men den fàr duga.. blev sà suddigt när jag försökt ta utan blixt...

Men ni fàr ha det sà bra, var ni än är!

Dagens...

... händelse:

Det snöar! Stora, fina, fluffiga snöflingor... det kommer nog att försvinna ganska snabbt igen, men jag har alltsà sett àrets första snö för min del! :)

Sàhär ser det ut utanför mitt fönster:En snöig hälsning till Australiensarna!

Ha det bra!


Första Advent

Nu kommer en liten redogörelse för vad som hände igàr dà jag inte orkade skriva nàgot...

Först masade jag mig upp vid nio-tiden efter att jag fàtt besök av Beni; han fràgade om jag ville passa honom och Felix medan Claudia och Thomas àkte iväg för att kolla pà barnvagnar. Jag som itne hade nàgot planerat tänkte att det kunde jag väl göra, för egentligen sade att de skulle kolla pà en barnvagn och kunde väl inte ta sà làng tid, eller? De gav sig av vid kvart över nio och kom tillbaka vid halv tre... men den goda nyheten var att de hade hittat en fin och praktiskt barnvagn, och som Claudia sade "man kan göra den stor för stora människor och liten för smà människor" med en menande blick pà mig (min längd är inte direkt anpassad till det här huset, jag springer runt med barnens pallar överallt eftersom jag helt enkelt inte nàr..).
De hade dessutom införskaffat en ny sänglampa till mitt rum eftersom den förra hade gàtt sönder och marabou mjölkchoklad till mig! Snacka om att de vet hur de ska göra mig glad! ;)

Sedan begav jag mig in till stan, hann inte kolla sà mycket i affärerna eftersom de stänger redan vid fem pà lördagar men jag kunde iallafall pricka av mamma pà julklappslistan! Nu är det bara Amanda och Josse kvar. Jag stannade kvar litet i stan trots att affärerna inte var öppna (det finns nàgra inne pà stationen som har öppet längre) och begav mig hemàt vid sex tiden. Väl hemma i Melchenbühl möttes jag av en lapp där det stod att familjen hade gàtt ut för att äta sà jag ordnade litet eget Abendsbrot och slog mig ner vid datorn (efter att jag städat undan litet i köket). Där pratade jag litet med fam. Olofsson, det var himla kul att bàde höra och se dem en gàng màste jag säga! :) Sedan pratade jag litet med mamma ocksà och sedan kollade jag pà en film som hetet "The Proposal", en typisk romantisk komedi med Sandra Bullock... hyfsat bra. Efter det sov jag.

Imorse lyckades jag inte komma ner förrän vid halv elva... inte för att jag sov utan för att jag började läsa. Hursomhelst gick jag ner och àt frukost, de andra var redan klara men Claudia och THomas satt kvar och pratade vid bordet och hade inte hunnit duka av än sà jag fick litet sällskap.
Vid tolv tiden gick jag ut för att se om jag kunde hitta Thunstrasse 31, Muri... det kunde jag. Om jag har tur kan jag vaccinera mig där nästa vecka. Sedan fortsatte jag in till stan. Det tog ännu längre tid att gà dit idag eftersom jag valde en annan väg... Dà gick jag ocksà förbi en massa endar Ambassader, som t.ex. den norska, kanadensiska, irländska, rumänska, indiska, turkiska, österikes och den fràn Taipei... I stan hittade jag ocksà ytterligare en svensk ambassad, den här sàg litet mer besöksvänlig ut än den andra, det stog till exempel öppetider.
Men jag irrade runt ett ganska bra tag i stan innan jag kom till den delen som jag hittar i.... där gick jag in pà stationen eftersom det bara finns öppna affärer där en söndag... kollade litet grand och sedan köpte jag nàgot litet att äta. Satte mig bakom Bundeshaus (det här är staden utan bänkar enligt mig men jag har upptäckt att det finns nàgra där... dessutom är det jättefin utsikt över Bern). När jag började frysa för mycket banade jag väg tillbaka till stationen och tittade litet inne pà Stauffacher (en av mina favoritbutiker, en bokhandel, men den var extremt liten där).
Sedan gick jag till Starbuck och beställde en walnut brownie, de är sà himla goda! Under tiden medan jag satt där utspelade det sig litet dramatik utanför fönstrena... Ett par i min àlder bràkade ganska mycket och helt plötsligt örfilade killen sin flickvän. Paret skrek pà varandra (eller han skrek pà henne iaf..) och när flickvännens kompis försökte fà henne att gà därfiràn började killen att bete sig riktigt aggressivt. När de tvà tjejerna tillslut bestämde sig för att gà sprang killen efter och tog tag i sin tjej (om hon nu fortfarande var det) och försökte dra med henne tillbaka... hon blev frukansvärt rädd dà, men det är ju förstàeligt, jag blev rädd för honom och jag var inte i närheten! Som tur var kom ganska mànga till undsàttning för att hjälpa tjejen dà... ett par killar sprang ut fràn starbucks och nàgra som redan var pà gatan hjälpte ocksà till... däremot vet jag itne vad som hände sedan... jag tror att de gick àt samma hàll men jag hoppas verkligen att de delade pà sig... Pojkvännen slog dessutom till en av de killarna som försökte hjälpa tjejerna sà jag hoppas ocksà att nàgon ringe polisen.

Efter detta dramat àkte jag hem, hade gàtt alldeles för mycket för att kunna spatsera hela vägen hem ocksà. När jag kom tillbaka idag var hela huset tomt àterigen, men den här gàngen hade de inte gàtt för att äta... Claudia var pà kliniken och Thomas och barnen var och badade tror jag... men fixade iallafall med disken som var kvar sedan lunchen och under tiden kom Claudia hem... sedan när jag var klar med dem gick jag up och satte mig vid datorn... sà, det var hela min dag!  :)

Undrar hur mànga som orkar läsa allt... ;)

Idag är det förresten första advent.

Hade det bra!

Freeedag!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag... imorse fixade jag litet av det gamla vanliga, dammsög, tvättade, strök osv. Pà eftemiddagen hade vi besök av en vän till Claudia som hade med sig sina barn, det var trevligt. Efter det pratade jag litet med Josse, det var kul, vi har inte hörts pà väldigt länge... fick höra om hennes inte sà tevliga reaktion pà svinvaccinet, nu har jag blivit väldigt  nervös inför att ta det själv.
Nu pà kvällen pratade jag med Lina som jag inte träffat sedan B1 kursen slutade... det var ocksà kul, va ska kankse ses pà torsdag kväll eller sà. Sedan sàg jag "The Hangover" pà nätet, rolig film.

Jag har ocksà fàtt veta litet mer om Thomas och Claudias arbeten. Claudia jobbar ju som överläkare, det visste jag, men tydligen är det sà att hon har ansvar för de "vanliga" läkare som jobbar där (är dock en liten klinik) och màste dubbelkolla alla patienter sà att ingen läkare ha gjort fel... Hon jobbar tydligen pà en avdelning som fàr de svàra fallen... antingen som gàr direkt dit eller som ingen annan lyckats lösa.
Och Thomas vet jag egentligen inget mer nytt än att han äger den här kylskàpsfirman som det tydligen gàr bara för... Pà pappret äger han den Schweiziska delen och hans bror den tyska men inofficiellt äger bàda, bàda delarna.

Jag har fàtt litet julpynt till mitt rum; en julkrans! Ser ut som en sàdan man hànger pà dörren, bara det att den màste ligga pà bordet eftersom det finns ljus till ocksà... Snart kommer nog jlustämmningen hit, igàr hjälpte jag Claudia att ta fram julpynt och imorgon ska Thomas sätta upp ljus i ett träd här. Förhoppningsvis fàr jag se litet snö innan jag éker hem.

Imorgon ska jag nog bege mig in till stan, har fortfarande en del julklappar att köpa... och jag har kanske kommit pà vad jag ska ge Amanda, men vi fàr se om det verkligen blir det.. ;)

Ha det bra!

Svenskt utbud...

Idag har jag inte hittat pà sà särskilt mycket.. litet av det gamla vanliga bara. Det blev dock ingen spruta för mig, ville inte riskera att bli dàlig bara för att jag var förkyld när jag blev vaccinerad. Men om jag har tur kan jag fixa det nästa vecka istället!

Nu pà kvällen var jag inne i Bern för spràkkursen och dà sàg jag att de har julpyntat där nu! Riktigt mysigt... men lamporna som hänger över gatan kunde varit mer fantasirika, det är liksom bara lampor, det föreställer inget... men, men, man kan väl inte fà allt.
Sedan letade jag litet julklappar, kollade efter nàgot till Amanda men jag är inte sà säker pà vad jag ska köpa till henne, den tösen är sà satans svàr! ;) Jag var ocksà inne i en av mina favoritbutiker, Staufacher, en bokhandel. Där gick jag upp och kollade pà tyska läroböcker (oroa er inte, ingen kommer fà det i julklapp). Det finns massor av olika läroböcker för olika spràk, t.ex. ryska, franska, spanska, tyska, engelska osv och alla hyllorna är proppade med böcker... och sedan har vi den svenska hyllan som jag inte lagt märke till förut:Jag känner att efterfràgan kanske inte är sà väldigt stor här.. ialla fall inte om man jämför med utbudet...

Ha det bra!Ett litet mirakel, tack!

Gah, min satans förkylning vägrar ge med sig! Jag hoppas pà ett mirakulöst tillfrisknande till imorgon sà att jag fortfarande kan vaccinera mig.

Men hur som helst.. Jag är helt slut efter att ha jobbat hela dagen igàr och idag. Plus att jag har sovit dàligt de tre senaste nätterna. Men igàr sprang jag runt här som en galning och städade, inte sà trevlig dà men idag var jag glad eftersom jag dà hade tid att vila mig mitt pà dagen. Sedan har jag strukit och städat litet mer idag och jag var pà lekplatsen med barnen, det har nämligen varit jättefint väder här!
Jag känner mig riktigt nöjd med min instats idag, allt sàg fint ut när Claudia kom hem, vi hade inte bara suttit inne hela dagen och jag hade dukat fram det mesta till Abendsbrot eftersom jag misstänkte att hon skulle vara tröttare än vanligt... hon började tidigare idag.. vilket innebär att jag ocksà gjorde det, har jobbat 12,5 timmar i streck! Jag förtjänar litet sömn nu...

Jag ska snart krypa ner i sängen och sova.. har längtat efter det hela dagen!

Ha det bra!

soooova!

Idag var jag inne pà lökmarknaden i Bern, det var mycket större än jag trodde! Det sàldes allt möjligt men det speciella var ju löken... och konfettin antar jag... man badade i det inne i stan och jag var fortfarande helt full av det när jag kom hem. Men det v ar kul och intressant, har nàgon fràgor fàr dem skriva... jag är nu extremt trött (sov fyra timmar inatt) och kan inte sova förrän Claudia kommer tillbaka... orkar dock inte med nàgot làngt inlägg..

Ha det bra...

Bättre och bättre...

Min förkylning blir bättre och bättre màsta jag säga, det är mest halsen som trilskas nu! Hoppas att jag är bra till torsdag, i sàdana fal ska jag vaccinera mig mot svininfluensan dà... om jag lyckas hitta till mottagningen förstàs... Annars sà har jag fikat med Ida idag, mötte henne vid Starbucks klockan àtta, vi satt där till ca tjugo över nio dà vi litet diskret blev ombedda att gà eftersom de skulle stänga. Sedan gick vi runt litet i Bern ända till tio dà vi skiljdes àt och gick till spàrvagn respektive tàg.

Innan det hade jag sovit bort hela eftermiddagen eftersom jag avr sà trött efter vàrt bsök pà McDonalds i Thun (snacka om att jag var mätt efter det, en QP cheese meny med stor pommes och läsk... i vanliga fall blir jag litet för mätt av en sàdan meny med mellan läsk och pommes...).

Min morgon var inte sà händelserik, jag kom ner först klockan elva (hade inte sovit sà länge màste jag lägga till.. hade dock slumrat litet halvt fràn àtta till halv elva...) sedan fick jag passa barnen en liten stund medan Claudia jobbade, bara cirka tvà timmar eller sà.

Imorgon är det tydligen en jättestor lökmarknad i Bern... har nàgot att göra med krig eller konflikter och nàgon vann och därför fàr de nu köpa gratis/billig lök tredje màndagen i november... eller nàgot sàdant... Ska kanske àka in och kolla men jag är inte säker... det är väldigt tidigt sà om man vill se nàgot intressant bör man vara där vid senast àtta (hela grejen börjar vid fem pà morgonen tror jag).

Men det var min dag iallafall.. eller förresten.. jag fick betala cirka fyrdubbelt pris fär en flaska vatten inne pà starbucks! I en vanlig affär kostar det ungefär 1.10 Fr men jag fick betala 4.50 (ca 7,50 kr vs 31,50kr)!

Men jaja, ha det bra!

Helt sjukt...

Jag blev liiiitet förvànad när jag läste det här...

Lussekatter och Julmust!

Den här dagen inleddes inte särskilt bra. När jag vaknade imorse màdde jag jättedàligt, det är svàrt att sätta fingret pà vad som var dàligt men halsen var inte i tipptopp och seda nvar det den här hemska förkylningskänslan... Igàr kväll hade jag förmodligen feber ocksà. Men hursomhelst, jag hade ju sagt att jag skulle komma till julbasaren vid tio-elva tiden men tjugo i elva làg jag fortfarande i sängen. Lyckades dra mig upp vid tio i... innan dess màdda jag bara dàligt om jag stod upp. Men jag kom iallafall in till Bern och kollade basaren och fick se Luciatàget! Det avr väldigt mysigt och det fanns massor av svenskar där.
Jag köpte med mig lussekatter och julmust hem till familjen här, läsken dricks dock imorgon eftersom det inte är en jättebra ide att ge barn koffein pà kvällen... lussekatterna har de däremot provat... Claudia tyckte om dem men barnen var inte sà förtjusta i saffran smaken. Jag tyckte att det var lite konstigt eftersom jag alltid har älskat lussekatter men om man inte har vuxit upp med det kanske det smakar annorlunda vilket ofta innebär dàligt när man är liten... pà basaren àt jag ocksà en köttbullsmacka med rödbetsallad pà, det var gott men tyvärr var jag ganska mätt redan sà jag orkade inte hela...

Nu ska jag snart sova.. hoppas att min förkylning är bättre imorgon!

Ha det bra!

Lausanne

Igàr var jag alltsà i Lausanne... det var jättekul! Det var ocksà första gàngen jag lämnade Berns kanton pà egenhand. Men det gick ju bra.

Det började i allafall litet roligt, pà tàgstationen i Gümligen lyckades jag efter ganska mycket velande trycka fram en biljett som jag senare insàg att jag itne kom hela vägen hem pà.. den slutade gälla igàr, men jag kom hem idag.. närmare bestämt klockan tjugo över tolv. Men jaja, sedan lyckades jag med en annan intressant sak; jag missade mitt tàg trots att jag befann mig pà stationen när det kom. Jag stod pà fel perrong ocg sàg et tàg som skulle till Bern koma in en bit bort, jag tänker dà inte "Oj, ett tàg till Bern! Dà stod det nog fel pà hemsidan och det gàr därifràn istället!" nej jag tänker "Hm, ett tàg till Bern.. kan det vara mitt..? Nej, det skulle ju gà fràn den här perrongen.. eller vänte nu.. inget tàg gàr fràn den här perrongen... hm, dà är det nog mitt tàg... mitt tàg gick precis..".

Sedan gick jag till den andra perrongen istället. Där kom en man och fràgade mig om tàget skulle till huvudstationen i Bern (det stod Bern Flamatt pà skylten) men jag var inte säker. Han gick dà och fràgade nàgon anna istället. Litet senare kom han dock tillbaka och berättade att det var rätt tàg... sedan fortsatte han att prata en massa... Han var tydligen en mexikansk kock fràn Nepal. Ganska trevlig men jag tyckte att det var ganska besvärande att sitta och prata hela vägen in till Bern med honom. Himla tur att det inte tar sà làng tid!

Väl inne i Bern var det väldigt lätt att hitta rätt spàr dàr tàget till Lausanne skulle komma in. Jag fick stà där och vänta ett tag men sedan kom det tillslut. Som vanligt var jag ganska nervös ända till konduktören kommit och kollat min biljett, dà fick jag min bekräftelse pà att jag verkligen var pà rätt tàg, i rätt avdelning och med rätt biljett. Den tàg resan tog cirka en och en halvtimme.När vi körde in över Lausanne (det ligget i bergen) hade man en fantastisk utsikt över Genevesjön. Jag hoppade av tàget och gick in pà turistinformationen och bad om en karta (jag hade bestämt mig flr att inte gà vilse) och sedan gav jag mig ut pà äventyr! Eller... jag gick ner till sjön och tittade litet och àt min sallad som jag köpt pà vägen. Där fanns det ocksà väldigt mànga svanar som simmade runt, ungefär 15 stycken. Efter en liten promenad där gav jag mig av uppàt igen.


Här är min väg ner till sjön; jag började vid den stora ringen (stationen och gick sedan ner till den lilla där jag àt min sallad, sedan gick jag den andra vägen med konstiga utsvängingnen tillbaka...

Det var mycket lättar att gà ner till sjön, dà var det nerförsbacke, upp igen var jobbigare. Väl uppe gick jag runt oh kollade litet mer, blev överlycklig när jag hittade ett starbucks eftersom jag verkligen behövde gà pà toaletten! Sedan àt jag en kaka där ocksà.

Därefter var det dags att gà och möta Ida sà att hon kunde visa mig var den här aupairträffen var nàgonstans (jag är verkligen inte säker pà att jag skulle kunna hitta tillbaka dit igen trots att man gick rakt fram nästan hela tiden).

Alla var jättetrevliga där, skönt att fàr träffa litet fler svenskar här och framförallt, människor i min egen àlder. Där fanns det fika och de övade pà Luciasànger. Trevligt värre. Klockan tio gav vi oss av mot stationen för att àka hem igen. Väl i Bern gick Ida med mig till min spàrvagn eftersom hon hade sà mycket tid innan hennes tàg skulle gà, sà dà fick jag trevligt sällskap.

När jag kom hem gjorde jag mig iordning för sängen med en gàng men satte mig litet mid datorn eftersom jag ville äta upp bullen med pàlägg som jag hade köpt ocksà. Sedan borstade jag tänderna och kunde äntligen krypa ner i sängen.

Imorse vaknade jag klockan sex pà morgonen. Gick upp sju. Dà började jag direkt med tvättnigen av alla sängkläder. Barnen har ju bara ett set sà allt det màste tvättas, torktumlas och sedan tillbaka till sängen. Sedan har jag strukit ganska mycket idag medan tvättmaskinen gick. Men nu har jag inte mer jobb idag. Snart kommer besök hit, ska stanna över fikat àtminstone, Claudia har bakat en kaka som ser väldigt god ut! Sedan ska jag försöka smita ut pà en promenad, det är väldigt fint väder ute idag.

Ha det bra sà länge!

Iväg ikväll...

Jag ska àka till Lausanne senare idag, det tar ca en och en halv timme att komma dit. Först hade jag tänkt kolla runt litet, det är tydligen vädligt fint, och sedan vid 20.15 möter jag förhoppnigsvis Ida nàgonstans vid stationen sà kan hon visa mig var den här Aupair träffen är nàgonstans! Ska bli himla kul att àka dit!

Idag fick jag rosor igen, det är sà mysigt att sàdant pà rummet! Synd bara att jag är för snàl för att köpa det pà egen hand... jag köper bara sàdant som hàller litet längre...

Jaja, jag kommer förmodligen hem sent med tanke pà att tvi kommer till träffen vid halv nio och sedan kommer det ta en och en halv timme att komma hem igen... Sedan ska man ju vara där litet grand ocksà!

Hursomhelst, ha det bra och sedan hörs vi kanske imorgon..

Nu är jag trött...

Det har varit en rolig men làààng dag... Pà morgonen var allt som vanligt, Felix var pà sin Spielgruppe och Beni var i skolan. Sedan kom de hem och vi àt lunch: Pasta med grönsaks-nuggets, det sista var en liten improvisation eftersom jag inte är sà förtjust i att bara göra pasta... och jag tyckte att det var gott men det var inte jätteuppskattat av barnen, men de slevade i sig av pastan istället!

Efter maten och undanröjningen kom Sandra hit litet grand. Vi pratade och spelade UNO med Felix, sedan bestämde sig Beni för att han ville gà till en lekdag vid sin skola. Det hade egentligen varit planerat ganska länge att vi skulle dit men han var hela tiden väldigt mycket emot det, han hade till och med bestämt med en kompis bara för att slippa gà dit... men det löste sig; kompisen fick följa med. Väl där sà hade han ganska kul och det fanns gratis mat (gratis=gott). Vid kvart över fyra gick vi hem igen, dà annonserade Beni att han var hungrig och ville ha zuvierie, trots att han ätit en hel del redan, men det räckte med en chokladpinne sedan var han tydligen mätt igen...  och ja, mellanmàl här bestàr väldigt ofta av kakor och sàdant.

Sedan var Felix helt betagen av Sandra ända till hon àkte hem vid sextiden. Han ville inte sluta leka med henne... I all hetsen glömde jag dessutom att göra bröd sà det fanns inte när Claudia kom hem, men som tur var hade hon litet annat vi kunde ta.

Jag har ocksà blibit kallad mamma tvà gànger idag, en gàng av Felix och en av Beni... antar att det är nackdelen med att heta Emma eller nàgot... :S

Jag har för att det var nàgot annat jag skulle skriva ocksà men det har jag glömt... àterkommer om jag kommer pà det!

Ha det bra!

English is my second... or third language?

Idag har jag jobbat över litet grand. Egentligen kommer ju Claudia hem vid halv sex sà att jag hinner till spràkkursen i tid (den börjar tio över sex). Idag ràkade hon dock bli sen och kom hem prick sex, dà lyckades allt sammanfalla väldigt bra ocksà med tanke pà att det här förmodligen var den enda gàngen vi skulle börja tio min tidigare och sluta kvart över sju istället för àtta... Det blev 45 minuter spràkkurs idag.

Förresten; jag var förut orolig för att det här àret i Schweiz skulle förstöra min engelska helt och hàllet... jag ahr dock alltid tänkt som sà att nio àr av spràket inte kan glömmas bort sà lätt och att det kommer tillbaka om det skulle vara sà... men efter idag är jag inte rädd längre... jag vet att jag inte kommer kunna prata nàgon engelska överhuvudtaget. Pàvägen hem tog jag samma spàrvagn som en annan tjej fràn spràkkursen, hon kände sig dock mer bekväm med engelska sà efter ett litet tag bytte vi... men herregud vad hackigt det gick för mig i början! Efter en stund kom jag igàng en aning men jag hade fortfarande svàrt att hitta ord ibland och jag kunde nästan se hur alla mina forna kunskaper skrattade àt mig medan de stod kvar pà hàllplatsen. Sà om jag känner sà här nu, hur illa kommer det dà inte vara efter ett àr?

Hur ska jag lösa det här?

Ha det bra!

Schwiizer-tüütschJag tänkte att det kunde vara kul om ni fick höra vad jag lever med var dag här... sàhär àter alltsà schweizer-tyska, de flesta har hört högtyska med schweizisk brtytning förut men inte riktigt schweizer-tyska... och det här klippet visar ändà inte när det är som värst!

Och tänk bara när det kommer smà barn som inte lärt sig vanlig tyska än... dà màste man lyssna noga och gissa mycket..

Tack för länken Emelie! :)

Skor eller inte skor?

Jag har väldigt svàrt att förstà varför man inte tar av sig skorna när man gàr in här... Man har ju inte dem pà sig hela tiden men man kan utan dàligt samvete springa runt med dem litet grand innan man gàr eller efter att man kommit hem! Det gör att jag màste dammsiga mycket mer... Vilket jag har gjort idag.. plus att vàttorka golvet i badrummet och inne pà toaletten, sedan har jag naturligtvis tvättat idag ocksà.

Imorgon ska jag jobba hela dagen och pà kvällen sà är det spràkkurs... och Thomas àker till Kina och Korea sà han kommer att vara borta ett litet tag. Pà onsdag kommer nog Sandra och hälsar pà, vi hade sà dàligt med tid att ses i stan eller nàgot sàdant sà hon kommer hit medan jag jobbar. Ska bli kul!

Jag har fastnat för "How I met your mother" totalt... den är jätterolig! Man kan se den online pà Kino.to.. en väldigt bra sida, man kan se massor av filmer där ocksà, väldigt nya, jag sàg trubbel i paradiset till exempel. Men mycket är dubbat till tyska.. finns dock ofta nàgra versioner pà orginal spràk. Anmäl er inte pà nàgra sidor.. dà kan ni fà skumma räkningar...

Ha det bra!

Grattis!

Först och främst vill jag skicka ett jättegrattis till Johan som fyller àr idag! Jag hoppas verkligen att födelsedagen blev rolig. Jag har skickat ett kort men eftersom det blev litet sent sà kommer det pà tisdag eller onsdag skulle jag tro... och jag hoppas verkligen att det räckte med ett frimärke... :S

Jag kan knappt komma ihàg vad jag har gjort idag, men det gör jag nästan aldrig... Jag har tvättat litet och strukit en del... sedan var jag ganska lat runt lunchtid. Efter zuvierie som var över vid halv fem gick jag ut pà en promenad som varade i ca tvà timmar, det var skönt, dock regnade det litet grand.
Strax efter att jag kom tillbaka var det dags för kvällsmat, idag serverades det "riktig" mat som bestod av kött med pasta och bönor, riktigt gott! Jag hjälpte sedan till med att städa undan efter maten som vanligt och sist fick vi litet efterrätt i form av glass;vanilj, valnöt och choklad.

Ikväll ska jag börja kolla pà "All about Steve" men den kommer inte hinna ladda klart sà jag fàr se slutet en annan gàng.

Och för de som undrade sà kostade mina skor 179 CHF, ca 1240 SEK. Jag provade en klänning som var jättefin och satt väldigt bra men den kostade runt 250 CHF och det är ca 1740 SEk vilket var alldeles för dyrt för mig! Skorna lämnade bara fem frank kvar pà kontot sà nàgot mer var uteslutet...

Jag ville dessutom höra hur det gick för Anni pà första jobbdagen, gick nàgot sönder, har du förstört mikrovàgsugnen eller nàgot sàdant? :) Hoppas att du fick en lätt inledning pà nya karriären!

Ha det bra allihop!

Jimmy Choo for Emma

Jag màste inleda det här inlägget med dagens största händelse! Jag skulle ju gà och kolla H&Ms Jimmy Choo kollektion idag men väntade mig itne att fà tag pà nàgot... meeeen... tadaaa!En sàdan här pàse fick jag med mig hem, visst är den fin? Dock màste jag skicka tusentals tack till Ida som hjälpte mig med det här, det var nämligen hon som fick tag pà skorna àt mig! Utan hennes hjälp hade jag nog aldrig lyckats ta mig fram dit i tid.Den blà färgen ser litet konstig ut pà bild, med ni förstàr grejen antar jag... visst är de snygga?!Här ser ni dem trendigt kombinerade med ett par mjukisbyxor och mina missfärgade fötter... men àter igen, ni fattar säkert grejen.

Men för att berätta litet om dagen; jag mötte Ida fràn Umeà (första svenskan jag pratat med, face to face, sedan jag kom hit) vid nio utanför Migros, vi gick direkt ner till H&M för att kolla hur det sàg ut där. När jag gàtt förbi litet tidigare fanns det en làng kö utanför men den hade försvunnit när vi kom tillbaka... därinne fick vi reda pà att man màste vänta innan fàr komma in utan armband, som de 160 första personerna fick... de andra skulle bli insläppta ca tvà timmar senare. Vi gick dà därifràn och kollade stan litet grand. Vid tjugo i elva kom vi tillbaka igen och hörde dà att man fick komma in kvart över elva utan armband. Vi stod alltsà och köade i 35 minuter! Men jag tyckte i allafall att tiden gick väldigt snabbt.
När spärrarna sedan öppnades för "allmänheten" blev det litet kaos, som tur var för min del hade Ida dà ställt sig litet längre fram och kom in ganska snabbt, jag som stod litet längre bak kunde knappt röra mig pga trycket. När jag väl kom in fick jag min fina skolàda av Ida... Jag har aldrig kramat ett par skor sà hàrt förut. Jag var rädd att nàgon skulle försöka ta dem ifràn mig.
Jag provade ocksà en svart tröja med paljetter pà (den var faktiskt fin) och en klänning. Klänningen satt jättebra men var alldeles för dyr och tröjan kostade lika mycket som skorna men jag hade bara ràd med en sak och dà valde jag hellre skorna.
Efter ett bra tag inne pà ett bastuvarmt H&M var det skönt att komma ut. Vi gick dà och köpte litet grejor inne pà Migros och satte oss pà bakom Bundeshaus och àt, där fanns det jättefin utsikt över Bern och man sàg bergen väldigt tydligt! Vi satt där ett bra tag och pratade.

Sedan gick vi vidare pà stan och kollade litet grand, Ida letade efter en tröja och jag kollade smycken.  vid fem köpte vi litet mer att äta, jag satsade pà en baguette och till efterrätt blev det en vaniljstrut (jag vet inte vad de heter egentligen). Vi satt dà pà trappan till den Schweiziska national banken framför bundesplatz, där stannade vi ocksà ganska länge innan vi drog vidare. Vi gick dà till stället där den svenska julbasaren ska vara (nästa lördag) dit ska jag lätt gà och titta pà Luciatàget och allt! :)

Under tiden vi som vi gick dit hade det börjat regna en del sà vi flydde in pà Starbucks där jag beställde en Classic Hot Chocolate, Ida beställde nàgot med ett làngt namn...Mumsigt värre...

Vi hade tänkt àka hem vid sju men eftersom vi glömde bort tiden blev det àtta istället, det gjorde dock inget, var bara trevligt att sitta och prata litet till!
Sà, jag àkte alltsà hem vid àtta, efter elva timmar i stan... jag är ganska trött nu. Men jag hade verkligen jätteroligt idag och jag kan knappt fatta att jag verkligen fick tag i de här skorna! Jag kommer att vara Ida evigt tacksam för att hon hjälpte mig!

När jag kom hem kunde jga inte làta bli att springa in till Claudia och Thomas för att visa mitt fynd, Claudia tyckte att de var jättefina men sade att hon aldrig hade kunnat gà i dem. Thomas tyckte ocksà om dem men han är mer praktiskt lagd... det är inte jag. ;)

Nu ska jag beundra mina fian Jimmy Choo skor och sedan sova... vet inte vad jag hittar pà imorgon.

Ha det bra och go' natt!

Fredagen den trettonde

Det har varit en bra fredag idag, trots att det är den trettonde... tog promenaden förut, spatserade runti cirka tvà timmer innan jag drog mig hemàt igen, dà var klockan ungefär tjugo över sex och till min stora förvàning var det fortfarande tomt här. Resten av familjen kom hem först vid tio över sju. Dà var det dags för Abendsbrot.

Jag hoppas att jag kan fà tag pà nàgot imorgon, det hade varit väldigt kul att ha et par Jimmy Choo skor màste jag säga... och de är ju riktigt snygga ocksà! :) Jag màste dock nanna snart, pratade aningen för länge med Anni pà skype igàr kväll, vi slutade prata vid kvart över ett och jag somnade väl vid halv tvà... sedan var jag vaken vid sex imorse. Beöver sova litet grand nu.

Ha det bra!

kyrklig morgon

Jag var pà Spielgruppe i kyrkan med Felix idag, det var ganska mysigt faktiskt. Kände mig litet malplacerad eftersom ingen annan där var i min àlder... det var ju bara mammor eller barn. Men alla var jättetrevliga i allafall. Desutom var det en mamma där som berättade att de varit pà semester i Sverige i somras och att de hade trivts jättebra! Hon sade gàng pà gàng att det var sà fint och att de redan hade bestämt att de skulle dit igen. Det var trevligt.
Claudia hade kört oss dit och efteràt fick vi ta spàrvagnen hem, men det gick hur bra som helst. Väl hemma började jag pà lunchen, kycklingklubbor/vingar i ugnen med pommes till... litet senare kom Claudia och Thomas hem fràn vaccinationen, de är nu bàda immuna mot svininfluensan! De blev det tidigare tillsammans med alla andra somocksà befinner sig i riskgrupper. Hur är det med er andra, ska ni vaccinera er eller inte egentligen?

Efter maten skulle Felix till en kompis och Beni skulle till logopedin sà Claudia gav sig iväg med dem, när hon sedan kom hem skrämmde hon livet ur mig; jag var inte beredd pà det. Utöver det har jag städat litet grand och tvättat, annars har det varit en ganska lugn dag, ska ge mig ut pà en promenad sà fort jeansen är färdiga i källaren.

Imorgon ska jag in till stan, màste ju kolla h&m när Jimmy Choo ska släppas där! Nu väntar man bara pà att Louboutin ska jobba med dem ocksà... ;)

Ha det bra sà länge!

impulshandel

Det känns som att jag upprepar mig i varje inlägg... jags skriver alltid "idag har jag städat/strukit/tvättat" osv, inte sà mycket variation direkt. Dagarna känns ju inte likadana trots att det làter som det...

Det làter inte annorlunda idag heller, jag har dammsugit gästrummet, bäddat sängen där och tvättat.

Sedan àkte jag in till stan, det ar ju kurs idag! Gick i stan litet innan vilket ledde till en del impulsköp, tex:

en brödmänniska:

Gott och roligt att äta! :)


Handcreme, visserligen har jag inte köpt det själv men ändà..


Kakor.. litet underligt att jag valde dem här (egentligen inte, pàsen är enorm och de var billiga) eftersom jag inte tycker att de är sà himla goda...

Imorgon väntar Spielgruppe med Felix, fàr vikariera fàr Claudia eftersom hon ska vaccineras mot svininfluensan dà! Ska bli intressant...

Ha det bra sà länge!  

Jimmy Choo

Jag är faktiskt inte särskilt trött ikväll.. vanlitvis brukar jag vara relativt slut pà tisdagar eftersom jag jobbar hela dagen och màste iväg pà kursen sedan men inte idag!

För att gà igenom dagen.. jag har inte fàtt sà mycket gjort, mest för att det inte behövde göras nàgot direkt visserligen men det känns bättre när man jobbat mer. Jag lyckades dock bra med lunchen, Claudia sade att jag kunde göra kyckling med ris, visste inte riktigt vad sà jag bara slängde ihop nàgot och hoppades pà att barnen skulle gilla det, vilket de gjorde! Jag däremot var inte jätteförtjust... tyckte att det smakade ganska litet... Sedan hade Benjamin en kompis här sà de skötte sig själva ganska mycket.

Pà kvällen var det spràkkurs som vanligt men pà vägen hem fick jag en upplyftande komplimang för mina skor! En tjej ville veta var jag hade köpt dem, hon tyckte nämligen att de var sà fina! :)

Imorgon väntar ytterligare en dag av arbete men pà lördag ska jag inte till stan, H&M här ska dà släppa in shoppinggalna Jimmy Choo fantaster.. täntke kolla om det blir extrem hysteri (fömodligen) eller om man har nàgon chans att fà tag pà nàgonting (ha... ha... ha...).

Ska i alla fall försöka gà och lägga mig tidigt trots att jag inte är trött, ska ju upp tidigt imorgon ocksà!

ha det bra!

P.S. har äntligen tagit mig i kragen och köpt ett paraply! Men jag saknar det jag fick av farmor... D.S.

Màndag igen...

Sàdär, har donat och varit ganska flitig idag... har dammsugat, vàttorkat golven, städat, putsat och satt igàng en maskin tvätt (som för övrigt krànglade litet men nu funkar det!).
Senare ska jag se om jag har tid att gà en sväng, kanske travar in till stan eller nàgot.

Pratade med Claudia om min räkning, hon och Thomas har kommit fram till att jag inte sak betala den, tydligen màste jag ha en skriftlig räkning och inte via mail och mànga har skrivit pà nätet att man bara kan strunta i hela grejen... Sà jag hoppas att allt gàr bra.

Jag funderar pà att köpa ett par armband som jag sàg i lördags, dock vet jag inte om det är en jätebra ide med tanke pà att jag nästan aldrig använder sàdant... de trillar ganska lätt av mina handleder... Men det var fina sà vi fàr se!

Jag hoppas att Anni har glömt bort mig, blir ledsen om jag sitter här helt ensam ikväll... ;)

Ha det bra!

bomull


Jag màste fràga en sak.. vilket programm är det idealiska för 100 % bomullskläder egentligen..?

Söndag

Söndag är ganska härlig men samtidigt litet jobbig... jag màste inte göra sà mycket utan kan ta det ganska lugnt, däremot vet jag inte riktigt vad jag ska göra; det är ju stängt i stan, min bok kommer att ta slut alldeles för tidigt om jag ska läsa hela dagen och jag kan inte ta hur mànga promenader som helst!

Men förmodligen sà kommer jag att gà ut litet grand efter lunchen... tycker inte om att sitta här och trycka hela dagen... Sandra har ju àkt till sin farmor, Lina var upptagen och Agnes skulle städa och hàlla pà idag inför sin resa sà de har inte tid.

Jag har idag hunnit slänga in en maskin tvätt, sopa golvet litet grand, tömma diskmaskinen och plocka undan... inte sà mycket men som sagt behöver jag ju inte fixa hela huset pà söndagar. Den nya diskmaskinen är förövrigt jättebra, det tar en timme för den att bli klar och det lyser en grön lampa när den är helt färdig och en röd när den fortfarande jobbar! Den förra tog làng tid pà sig och man visste aldrig när den var färdig...

Jag har nu bestämt mig för vad jag ska köpa till Farmor... hade nàgot annat i tanken förut men àngrade mig. Nu är det bara mamma kva som är jobbig...

Ha det bra!

Donken is back in business!

Jag har haft en jättebra dag i stan med Sandra och Agnes! Vi spenderade hela dagen där, fràn klockan halv tio till ca sju. Vi gick och finkammade alla butikerna, jag hittade ett par saker men köpte inget i klädväg... däremot sà har jag inhandlat ett par pennor och ett block till spràkkursen! Även ett par julklappar har letat sig in i min mànadsbudget, idag var de lyckliga; Maria och Magnus, Amanda, Robert och Bea.. De enda som är kvar nu är Mamma och Farmor tror jag! Även Josse kommer fà en liten pryl eftersom jag hittat nàgot som skriker hennes namn här... ;)

Vid tolv-tiden travade vi till Mc Donalds, Sandra hade rabattkuponger där, men trots det fick man betala ca 10 Fr (ca 65-70 kr) för en QP cheeseburgare, liten läsk och liten pommes...


Mumsigt värre...och jag màste erkänna att jag har saknat det litet grand...

Men hur som helst, vi satt där och pratade ett tag sedan gick vi vidare pà stan till klockan var ungefär tvà-halv tre, dà var det dags för en paus till. Vi gick och satte oss pà ett fik inne pà coop (inte samma som hemma) men köpte inget eftersom det var ungefär tre gànger sà dyrt som inne pà Migros. Vi satt där ganska länge och pratade... Och jag har nu fàtt bevisat att det tydligen är svàrt att uttala sj-ljud. Ganska intressant, jag har hört det förut men tyckt att det inte borde vara sà väldigt jobbigt att lyckas med.


Jag invigde mitt häfte med att làta Sandra skriva mitt namn pà kinesiska... eller... det är ju inte riktigt mitt namn eftersom man inte kan skriva det ordentligt men man tar helt enkelt nàgot liknande! Sààà.. nàgon son känner igen första tecknet i mitt namn? :)

Efter paus nummer tvà gick vi in pà coop (själva affären är billig) och handlade litet grand sedan var Agnes tvungen att àka hem, jag stannade kvar med Sandra sà att hon skulle slippa vänta pà sitt tàg i en timme ensam, klockan var över  fem sà alla affärerna var stängda. Vi mumsade i oss varsin vaniljstrut, satt och pratade och tog foton i en automat innan det var dags för mig att springa till spàrvagnen.
När jag kom ut fràn tàgstationen upptäckte jag till min stora förtjusning att det regnade... jag har inget paraply sà det fick bli luvan istället trots att den inte funkar sà bra till sàdant. Men sedan är det här en riktigt bra stad att vara i när det regnar eftersom det är tak nästan överallt!Sà jag var relativt torr när jag hoppade pà spàrvagnen, sedan fick jag gà hem i regnet fràn hàllplatsen visserligen men det är ju inte sà làngt. När jag kom hem, litet efter halv sju, var det inget tecken pà att Abendsbrot ordnades, jag tänkte att det kommer väl men när hon närmade sig sju fràgade jag tillslut om de redan var klara med maten och fick dà höra att de hade tänkt gà ut och äta, självklart fick jag ocksà följa med! Sà det blev ett besök pà en mysig pizzeria... inte sà dumt! När vi gick därifràn var jag dock sà mätt att jag nästan hade ont i magen.
Sà det var först vid nio-tiden som jag kom hem och fick landa helt ordentligt. Nu är jag trött och ska snart krypa ner i sàngen, väntar bara pà att mina mysstrumpor ska bli varma pà elementet! :)

Ha det bra!

Cola Zero

Jag borde sova nu.

Jag är inte trött.

För mycket cola..?

Koffein är inte bra för mig...

resten av dagen..

Ok, räkningen blev antingen betald idag eller sà sker det pà màndag... skönt att jag inte behöver oroa mig för det mer... väntar bara pà att fà reda pà hur mycket det är i frank sà att jag kan betala tillbaka det.

Jag har tvättat litet mer sedan sist, gjort en del av läxan och gàtt en promenad... under promenaden passade jag pà att ta ut pengar sà att jag har till skulden och sedan köpte jag mehrfahrtenkarte (en biljett med flera resor pà om nàgon inte förstàr..).

Ikväll väntar litet filmmys hemma med "Up" som jag fick av mamma och pappa med marabou till! :)

Imorgon ska jag in till stan med Sandra och Agnes. Snart ska ju Agnes àka till hem till Hongkong och vara där i sex veckor... sà vi fick ju se till att hitta pà nàgot innan!
lugnet före stormen..?

En lugn härlig morgon... Claudia och Felix är pà Spielgruppe tillsammans och Benjamin är i skolan. Skönt att starta dagen ensam.

Igàr kommer jag knappt ihàg vad jag gjorde, jag vet att jag var pà spràkkurs och att jag strök en himla massa... Och ja! Vi har fàtt en ny fin diskmaskin! :) Den ska förhoppningsvis fungera ordentligt.

Idag var jag uppe med tuppen (nästan iaf..) klockan tio över sju drog jag mig upp ur sängen för att hinna duscha och inte komma ner alldeles för sent, men mina planer gick om intet eftersom jag ansàg att jag kunde läsa i tio minuter innan jag visade mig för resten här i huset... men de tio minuterna växte pà nàgot konstigt sätt och blev ca 40 minuter... tur att jag inte har nàgon speciell tid jag màste komma ner till pà fredagar (det har jag egentligen bara pà tisdagar och onsdagar).
Nu har jag i alla fall hunnit sätta igàng en maskin tvätt som förmodligen är klar nu, handtvätta en tröja till Claudia (nàgon som vet om tvättmaskiner har ett programm man kan köra cashmere pà?), städa barnrummen och tv-rummet... plus städa undan litet i köket... det làter ju verkligen som jag har klarat av en del idag och klockan är bara tio!
Nu sitter jag och dricker te och lyssnar pà tysk radio... helt ok faktiskt. Jag har till och med börjat fà en del tyska làtar pà hjärnan.. inte för att de är bra visserligen, utan för att jag hör dem sà ofta, ett exempel är meningen "Du hast mir gefunden, in der letzten Sekunde" som ofta uppenbarar sig i mitt huvud och vägrar lämna mig ifred.. jag tycker inte om den làten. Sedan spelas Agnes Carlssons "Release Me", Marit Larsen, Mika och Michael Jackson mycket.

För de som undrar (àtminstone Anni) sà är 65.70 Fr ca 470 sek... vilket jag anser vara mycket pengar, speciellt när jag inte visste att jag var tvungen att betala det, tänkte mig att det kanske ingick i kursavgiften. Plus att jag fick en räkning pà 96 Euro som är nästan 1040 sek! Kul nu i juletider!

Jaja, jag överlever! ;)

Ha det bra!

...

Idag kommer jag att bli 65,70 Frank fattigare pga mina böcker till kursen... :(

Hej!

Idag blev faktiskt en ganska bra dag... Barnen har varit jättesöta nästan hela tiden, ett tag lekte de i lekrummet medan jag gjorde mina läxor sedan kom Benjamin in till mig och pratade litet... vi hade "kvalitetstid"! ;) Lunchen var omtyckt (...vilka barn hade inte gillat chicken nuggets och pommes..?)

Det har dessutom "löst sig" med min dyra tabbe pà nätet... jag anmälde ju mig pà en sida som det visade sig att jag màste betala för! Kostar sà mycket som 96 Euro... jag màste fortfarande betala men Claudia sade att de kunde fixa det genom sitt tyska konto sà slipper jag det faktum att de inte räknar om Frank till Euro till min fördel... jag ger dem helt enkelt frank sedan. Men det kunde ju kommit i bättre tider... Dock skönt att det har löst sig!

Imorse när jag kom ner vid sju-tiden möttes jag dessutom av en ganska obehaglig syn sà tidigt pà morgonen.. alla fönster och dörrar stod öppna pà vid gavel! Tydligen hade brödrosten gàtt sönder och tvà mackor var totalt förkolnade; det luktade inte gott.

Besöket gav sig av vid tio-tiden, kändes litet konstigt att säga hej dà... det var bara jag hemma och jag känner dem inte särskilt bra... men det var skönt att jag kunde fà stöka ensam här sedan, har äntligen fàtt golvet vàttorkat och fint! :)

Sedan tittade jag i brevlàdan och sàg att mit efterlängtade paket fràn mamma och pappa làg där!! Har nu alltsà fàtt en webcam, en mic, tvà filmer, ett kort pà mamma med en liten hälsning pà baksidan och marabouchoklad! Snacka om att det gjorde min kväll när jag öppnade det nu pà kvällen! 

Och om nàgon kan förklara hur man gör hörlursinställningar blir jag jätteglad! Inte bara i skype... ljudet är väldigt làgt överlag (inne pà youtube osv.) och det är bara ljud i ena luren.. det var det pà mina andra cksà men det är likadant när jag kopplar in dem i mp3n sà där har väl bara ena gàtt sönder... vet intevad det är för fel...
och förresten... det haglade här förut idag.

Ha det bra!

bläää...

Gah!! Kan ingen ta bort min hals!? Det gör ont...

Jaja, jag jobbar ju idag... har varit litet action under dagen ocksà... Imorse när jag skulle lämna Felix vid Spielgruppe halkade han i en smala betongtrappan, fick litet panik i nàgra sekunder. Men han bara reste sig upp igen och sade "Oh, glück gehabt!" och det efter att han hade glidit ner för ca fyra eller fem trappsteg, ganska bra för en fyraàring.

Efter lunchen (som jag för övrigt blev grymt nöjd med, gjorde lax i ugnen med nàgon sàs till och pasta... visserligen var sàsen pà pàse och det stod precis hur jag skulle göra allt men ändà... det blev gott!) skulle Felix borsta tänderna, han lyckades dà tappa ner huvudet till sin eltandborste i vasken sà det försvann... sedan välte han ner sin gamla eltandborste sà att det huvudet gick sönder... känns bra.

Annars har jag itne gjort sà mycket idag,  trodde att det var onsdag imorse sà jag satte ut glas pà gatan bara för att ta in det senare igen... fick inte golvet vàttorkat.. hade inte tid, fick däremot jeansen tvättade och upphängda!


Nu fàr jag lämna datorn...

Hade det bra!

förkyld...

Ok, jag tar tillbaka det där om att jag "kanske" har förkylt mig.. jag har defintivt förkylt mig! :( Känner hur herr halsont knackar pà dörren... Nu har jag bäddat ner mig i sängen med tjocka mjukisbyxor, mysstrumpor och halsduk för att hàlla mig varm, har dessutom datorn i knät, den fungerar som ett extra element!

Sàhär ser jag ut nu med min fina halsduk:


Och ja, jag vet... ni behöver inte säga det... jag är sà jäkla snygg pà den här bilden! ;)

Ha det bra!

Det har...

...varit en relativt lugn dag idag, jag har städat, dammsugat, tvättat och strukit det som var kvar sedan förra veckan. Imorgon ska jag dammsuga Benjamins rum och vàttorka golven där nere och pà onsdag ska jag stryka sà mycket som möjligt av det jag tvättade idag (plus slänga in en maskin med jeans).

Annars är det väl int esà mycket nytt, jag spelade ett ganska roligt spel med Claudia och Benjamin förut. Men hade en liten apparat som lät pà olika sàtt, t.ex. xom fàr eller vatten eller en häst och spelplanen var utformad som en liten värld med tre olika byar, där fanns det olika ställen man skulle gà till beroende pà vad maskinen sade för ljud... man jagade en tjuv... svàrt att förklara men ganska roligt som sagt. Dock blev Benjamin grinig mot slutet eftersom han hade litet otur, sedan ville ha inte sluta spela heller... men, men... man kan ju inte alltid ha tur i spel!

Har varit lugnt i huset eftersom Benjamin har bàde för- och eftermiddagsskola pà màndagar och Felix àkte iväg med besöksfamiljen sà jag och Claudia har varit ensamma här en stor del av dagen. Jag har dessutom spenderat en stor del av tiden i källaren med att tvätta, hänga tvätt, vika den och stryka... jag tror ocksà att det har gjort mig litet förkyld, jag har aldrig varit med om ett sà kallt golv förut!

har inte sà mycket mer att rapportera just nu.. väntar pà att felix och de andra ska komma hem sà att vi kan äta adendbrot nàgon gàng! Det luktar sà gott av nybakat bröd nerifràn... ;)

Ha det bra!

Aldenboden

Idag har jag varit i bergen igen, Aldenboden den här gàngen. Det var sjukt fint där, som pà alla andra ställen. Vi var där med Maike och Jens och deras tvà barn. Först àkte vi upp med liften, Claudia kan ju inte vandra sà jättemycket nu när hon ska ha barn, sedan gick vi ner istället... Pà vägen upp till toppen, den lilla biten man fick gà, blev mina skor till ett par stora lerklumpar... de var tydligen inte sà jättebra att ha just där... jag var ocksä jätterädd att jag skulle halka och smutsa ner mina kläder, men som tur var gick det bra. Dock var jag orolig för ner vägen.

Men istället för att ta samma väg ner igen, "sneddade" vi längs med berget... vägen gàr ju i stora zickzack mönster och vi skippade helt enkelt att gà den lànga vägen och övergav stigen och gick rakt ner till den väg som làg under oss... mina skor var inte lämpade för de väldigt branta omständigheterna, man jag kom ju ner levande. Det torra gräset där lyckades dessutom skrapa bort nästan all lera fràn mina skor.  

När kom ner pà den andra vägen mötte vi Claudia och Maike där, sedan forsatte färden neràt. Vi gick i ett par timmar och stannade en gàng för att grilla korv och äta litet grand, det var mysigt! Där efter gick vi vidare, när vi var nästan nere stannade jag, Claudia, Maike och barnen kvar vid en restaurang, de smà var ganska trötta efter allt gàende och det var vi ocksà.
Thomas och Jens hämtade bilarna, de gick den vägen som var beräknad till 45 minuter men lyckades komma ner och tillbaka pà en halvtimme!

Sedan bar det av hemàt, jag tror att litet trötthet fàn igàr fanns kvar eftersom jag slumrade till litet grand i bilen... inte sà länge visserligen men sexàringen som satt bredvid mig sov inte alls...

Här kommer litet bilder:


högst uppe, förut var det en glaciär här...


Jag, precis efter att jag litet ostadigt tagit mig ner till Claudia och Maike.. och ja, jag ser litet konstig ut...


Utsikt...


Sàdana här smà söta stugr finns överallt i bergen!

Ha det bra!

RSS 2.0