Ich hab's geschafft!

Idag har jag gàtt hela vägen in till stan, det tog ca. mellan en och en och en halv timme. Jag känner mig sà otroligt duktigt.

Det var dock riktigt skönt ute sà det var väldigt trevligt. Sà jag spatserade dit, hittade genom att följa spàrvagnen helt enkelt... inte sà svàrt. Pà vägen dit passerade jag *fniss* Helvetiaplatz:


Jag har nu förstàtt vad "ch" pà bilarna här betyder "Confederation Helvetica"...

I stan gick jag först och letade efter en julklapp till mamma, har tvà alternativ nu... fàr se om det blir den dyra eller den inte lika dyra. Sedan fortsatte jag mot bokhandeln för att köpa nr tre i twighlight serien pà tyska, men den kommer tydligen inte förrän nästa àr i den utgàvan jag vill ha... Därför blev det litet extrem impulshandel och jag köpte hela serien i en specialutgàva som dessutom är inbunden... men nu har jag i allafall alla böckerna.

Sedan gick jag vidare mot björnburen, tänkte kolla om huvudpersonen hade anlänt än och det hade han minsann! Kan inte fatta att de vill ha en riktigt björn mitt i stan...


Ser ni björnen, ser ni börnen???Dääär, är han!

Jag gick även litet grand längs med Aare efter att jag smaskat i mig en Farmerkaka, det var himla fint.


Utsikt pàväg ner till Aare...


En väldigt mysig stad...

Jag började sedan gà hemàt, jag gick hela vägen hem trots att jag hade fyra tunga böcker att kànka pà... det hade ju inget att göra med att jag för snàl för att köpa en biljett hem efter mitt dyra impulshandlande... inte alls...

Hursomhelst har hösten verkligen kommit hit nu, finns gula löv överallt!


Pàvägen hem.

Anledningen till att jag inte bloggade igàr var att internet inte fungerade... nu verkar det mà bra igen men jag hoppas att det hàller i sig!
Igàr jobbade jag dessutom ganska mycket, dammsög hela huset och sopade bort löv (det tog det för det fanns massor..) osv. 

Ha det bra!

Adjö till B1...

Idag var en sorglig men väldigt rolig dag... sista lektionen med B1 gruppen. Vi gjorde en muntligövning tvà och tvà i en timme, sedan gick vi ner till cafeet och satt där och pratade istället, det var jättekul!
Hoppas att de andra nya som ska börja blir lika roliga som de andra. ;)


fr.v. Sandra, Agnes och Lina


En smoothie med apelsin och kiwi (gick faktiskt bra att drick, inget kliande!) och en vanillestänge

Efter kursen gick jag, Sandra och Agnes litet i stan, efter ett litet tag var Sandra dock tvungen att gà till sitt tàg sà dà gick jag och Agnes vidare ensamma. Tittade in pà nàgot "Shopoholic" event inne pà Mango men det var inget speciellt.. vi gick in pà C&A istället där jag hittade en liten grej till Johan i julklapp. Efter det var jag tvungen att dra mig hemàt...

Innan kursen var jag inne pà Denner där man kan köpa ganska billigt godis och sàdant... det blev butter croissants, corny kakor och vatten... Och sedan blev det en halsduk inne pà h&m ocksà.. känner att jag kan behöva en, vissa dagar är det riktigt kallt här! Idag var det dock jättefint och varmt ute, kunde gà utan jacka i eftermiddags!


Grejor fràn Denner..


Mysig halsduk fràn h&m

Det har hänt ett antal konstiga saker idag... först sà har jag fàtt brev; ett fràn "Evangelisch-lutherische Kirche" i Bern eftersom jag ràkade slà i dem här att jag var luthersk kristen... det är jag inte va?
Sedan har jag fàtt ett brev om att jag màste göra nàgon brandkàrstjänst här eftersom jag är 19... Tydligen har ingen annan Au Pair här fàtt det och ingen i famlijen heller... Claudia ska skriva ett mail och förklara att jag bara ska vara här i ett är sà det är inte sà lönt.. hoppas att de lyssnar pà henne!
Slutligen sà var det en man som sprang upp bredvid mig i rulltrappan och började prata en massa och visa en gammal bild... det enda jag fattade var att han sade nàgot om moderna museet och "när den är klar.." sedan var allt bara et schweizer-tyskt mummel... 

Ha det bra!


Nja... nästan rätt...

Jag var precis inne pà bloggportalen och nördade mig litet genom att söka pà Au Pair bloggar fràn Schweiz för att se om min egen dök upp.. det gjorde den inte; istället hittade jag Emelies blogg när hon skrivit om mig! ;)

Litet roligt.

Fortsatt lugn...

Haha, efter saras kommentar om piskpinnar inser jag hur trött jag verkligen var igàr.. det är ju inte direkt sà att "p" och "f" är ära varandra pà tangetbordet! ;)

Idag blev en väldigt lugn dag vilket var skönt eftersom jag ahr varit sà grymt trött... Beni och Felix lekte jättebra tillsammans, var bara ett litet tag dà man märkte av att Felix var trött. Största delen av dagen satt de i lekrumet och byggde med lego, jag satt dà ine pà mitt rum som ligger precis intill och läste... men det gick inte sà bra... var sà pass trött att jag knappt kunde ta mig igenom hela sidan...

Annars har det inte hänt sà mycket idag... fiskpinnarna blev väldigt bra (svàrt att misslyckas med) men potatisen blev konstig igen... jag kokar den alltid för länge!

Imorgon är det den sista B1 kursen.. sedan är det B2 som gäller. Kommer att sakna den här gruppen jättemycket! Misstänker att inte tillräckligt mànga har anmält sig för att den ska gà vidare pà samma tid och dag utan att man blr placerad i en annan grupp... synd, jag trivs verkligen jättebra med de som är där nu!

Jaja, nu ska glo runt litet mer pà nätet och sedan krypa ner i sängen och sova... äntligen!

Ha det bra!

P.S. Bara jag som tycker den här videon är ganksa ball? ;)

är alldeles för trött för det här egentligen

Jag vet itne varför men dàda mina jobbdagar har varit relativt lugna (iaf den delen dà jag är hemma ensam)... jag brukar egentligen ha massor att göra! Jag är dock dödstrött, vaknade fem igàr och jobbade till halv sex, àkte in till spràkkursen, kom hem ca halv nio och pratade dà med mamma och kring pà skype sedan sàg jag klart pà watchmen pà nätet (konstig film)... Sedan vaknad jag kl fem imorse igen. Det enda som är bra idag är att jag inte sak till kursen, hade aldrig orkat med det. Bävar litet inför att pojkarna kommer hem... vet int ehur rolig jag kan avra idag och hur mycket skrik jag orkar med.

Jag har i alla fall dammsugit och stukit idag... städat en men det gick ändà ganska snabbt. Ska gör piskpinnar senare... med potatis till... förra gàngen blev potatisen aningen konstig sà önska mig lycka till! ;)

Ha det bra!

Jobb och kakor

Jobbedag idag, har haft en del att göra... lämnade Felix pà Spielgruppe efter att Benjamin gàtt till skolan och hämtade honom ca tvà timmar senare. Under de tvà timmarna städade jag litet grand och strök en del tvätt. Litet efter kl tolv kom vi tillbaka och jag började dà direkt att fixa lunch, blev "miracoli" dvs. spagetthi och tomatsàs som man kan köpa fördigportionerat i paket... Men gott var det! Spagetthin blev helt perfekt.

En stund efter maten gick Benjamin till en kompis och jag blev ensam kvar med Felix. Men det var ganska skönt.. och lugnt. Vi gick till lekplatsen eftersom vädret var jättefint, riktigt härligt höstväder med ca 12-13 grader och sol. Dock tog det ett tag innan jag fick med mig Felix, han ville inte gà ut egentligen.. men när vi väl var där ville han inte gà tillbaka...


Pàväg till lekplats/affär

När vi kom hem satte Felix sig vid sitt nya skrivbord för att rita litet, jag fick tvà fina teckningar (har massor nu..). Sedan var det dags för zuviere. Efter det lekte han lite pà egenhand eftersom jag hade litet mer att röja, t.ex skulle jag tömma diskmaskinen osv. Sedan kom Benjamin hem fràn sin kompis, ganska snart kom dock en annan vän som han sprang iväg med. Felix lekte i trädgàrden (läs höll utkik efter Thomas) och när pappa här äntligen kom hen blev det ett "Hej.. hej dà" för min del eftersom jag var tvungen att gà direkt precis som vanligt.

Pà kursen hade vi kul som vanligt, Agnes (fràn Hong kong) fyllde àr sà hon hade med sig jättesöta smà kakor som hon gjort själv. De var blommformade med en choklad klick i mitten och cashewnötter pà... Jag àt mest av alla.
Jag fràgade Sandra om man firar Halloween pà nàgot storslaget sätt här men det gör man tydligen inte.. bara litet bus eller godis med barnen. Den här helgen àker hon till Italien.. kommer hem pà màndag sà mina förhoppningar om att hon skulle vilja följa med mig till stan pà lördag dog. Men nàja, jag fàr väl antingen höra med nàgon annan eller gà själv, ingen dig deal...

Nu är jag jättetrött, har varit uppe sedan halv sex och klockan ringde fem imorse... har pratat med bàde mamma och Kring nu pà kvällen, jättekul att höra fràn bàda màste jag säga! Det var ju sà länge sedan jag pratade med Sara... :)


Jag har köpt en växt.. kan ni tänka er det!? Undrar hur länge den kommer överleva..

Ha det bra sà länge!

Roliga Kvällstimmar

Anni lyckades förgylla kvällen genom att dyka upp pà skype, det var jättelängesedan vi pratade sà det varverkligen kul! Visserligen var det litet handikappat eftersom jag var tvungen att skriva medan hon pratade men det var ändà jätteskönt att höra fràn henne! Saknar ju alla sà himla mycket...

Nu màste jag sova.. ska upp tidigt imorgon och jobba!

Go' natt!

Ömma fötter

Jag har gjort en god gärning enligt mig idag... förut i eftermiddags sà var bàda barnen borta, Felix var hos en kompis och Benjamin var i skolan, jag tänkte dà att Claudia har ju inte sà mycket ensam tid sà bara för att hon skulle kunna slappna av ordentligt gick jag ut pà en làng promenad! :) Inte sà mycket kanske men jag tyckte att hon behövde det... Hursomhelt gick jag till Egghölzli (det stavas faktiskt sà) och kollade in Migros affären där... inte sà intressant. Jag kom ocksà pà att jag fortfarande var skyldig Claudia pengar sà det är ordnat nu.. även om det omkullkastade min budget för mànaden litet grand...

Men nu har jag ont i fötterna... var ute i ca tvà timmar!

Annars sà har jag inte gjort sà mycket idag, tvättat och strukit... men tyvärr blev det inte sà mycket strykande eftersom de flesta kläderna inte hade torkat helt än. Jag fàr ta itu med det imorgon istället.
Ikväll ska jag passa barnen litet grand, jag vet inte när Thomas eller Ckaudia kommer hem men det ska nog inte bli sà sent!

Ha det bra!

Städa..? Men jag har ju en Emma...

Hallà, hallà!

Kvällen blev inte riktigt som jag planerade... hade ju hoppats pà att haffa antingen Bea eller Anni pà skype (eller bàda tvà) men ingen av dem har dykt upp... Men jag ska inte sova än sà det finns kanske en liten chans att nàgon av dem tittar förbi.

Jag skulle ocksà titta klart pà transformers 2, tyckte att filmen var litet konstig igàr men jag tänkte at det kanske knöts ihop i slutet men jag upptäckte idag att jag hade sett andra halvan av filmen.. idag sàg jag första.

Jag kom ocksà pà att jag hade glömt tvätten i torktumlaren, sà vid àtta-halv nio tiden fick jag springa ner och ta ut den... synd att gà miste om den där mysiga värmen hos ny torkade saker... kommer ihàg när man fick en ny tumlad tröja eller nàgot liknande pà vintern när man var liten, det var alltid sà mysigt!

Förut idag àt vi väldigt god fläskfilé med potatis i ugnen och en supergod sallad. Vi hade ju fortfarande besök av Claudias vän (Torsten heter han! Lärde mig det ungefär tio min innan han àkte..) sà det fick ju vara litet finare! Nästa helg kommer nytt besök och sedan tror jag att det kommer nàgon helgen därefter med.. men jag är inte säker.

Hursomhelst hände det nàgot intressant efter maten. Felix och Benjamin skapade ett otroligt fint kaos i Felix rum som jag hade städat tidigare under dagen... Claudia pàpekade litet menande att de hade stökat till en hel del och undrade vem av dem som skulle städa upp det; ingen visade det sig eftersom Felix efter en stund sade till Benjamin "Nu har Emma mycket att städa..". Det uttalandet tyckte inte Claudia om sà innan Felix skule sova hade hon ett ganska allvarligt samtal med honom och klargjode att jag inte är hans personal, sà att han förstàr att mitt egentliga syfte här inte är att städa upp hans kaos utan att ta hand om dem... hoppas bara att det gick fram nàgorlunda bra.

En sak àterstàr dock.. jag vet fortfarande inte vem som ska städa rummet. 

Ha det bra!


Fullt hus!

Nu har familjen kommit hem igen!
Jag har verkligen hunnit fà undan en massa grejor sà jag àngrar inte att jag stannade hemma trots att Claudia sade att de hade haft jättefint väder och att det blev riktigt varmt! Nu kan jag ta det ganska lugnt imorgon och gà till affären eller kanske till stan... (ja, man kan gà till stan men det tar litet tid).
Benjamin skrämmde mig jättemycket när de kom hem. Jag hade ingen aning om att de var där när jag kom upp fràn källaren och sà stod han bara där bakom dörren, blev livrädd! Men han tyckte att det var jättekul sàklart...
Nu är Felix skrivbord här ocksà, Thomas och Claudias vän (ett bra exempel pà hur dàlig jag är med namn... kan inte komma ihàg vad min lärare pà spràkskolan heter heller...) har hämtat och satt in det i hans rum. Han är väldigt glad över det.

Jag väntar pà att antingen maten ska bli klar eller att handukarna i torkumlaren ska bli klara.. vet inte vad som kommer först.

Jag har pratat litet med Jessica idag och en del med mamma och pappa ocksà. Fick bl.a se den nya bilen där hemma (en automatare... det tycker jag inte riktigt om..) och hur det ser ut i köket efter att mamma möblerat om litet grand. Det var trevligt. Jag räknade ocksà ut att jag lägger 41.6 fr i mànaden pà transport till och fràn spràkkursen, det är sà mycket som ca 290 kr... litet irriterande tycker jag. Men, men vill jag inte cykla pà de här läskiga cyklarna fàr jag väl skylla mig själv. Fast det börjar visserligen bli för kallt för det... vi fàr väl se till vàren och sommaren... men jag gillar dem verkligen inte! Jag, som inte är sà förtjust i att cykla i vanliga fall, är beroende av en fotbroms och hatar sportstyren eftersom jag känner att händerna är för tätt ihop; tycker inte om deras herrcyklar (jag kommer knappt av/pà), utan fotbroms med sportstyre... ibland kan ödet konsten att pricka in precis rätt saker alltsà... Men med mitt halbtax àker jag àtminstone 1,10 fr billigare, ca 7,50 kr.

Ikväll ska jag förhoppningsvis prata litet med Bea pà skype... om hon fàr fatt i datorn vill säga!

Ha det bra!

Ensam hemma

Aaaah, sà skönt... jag är ensam hemma för tillfället. Familjen har àkt upp i bergen med en vän till Claudia och därefter ska de hämta upp ett skrivbord till Felix. Med andra ord har jag alltsà huset för mig själv ett par timmar! Jag har redan lyckats fà undan de jobbiga delarna som att dammsuga och städa barnens rum. Nu hàller jag pà med tvätt... jag har en hel del och vet inte om jag kan tvätta allt idag, det fins ju inte hur mycket plats att hänga det pà som helst.
De fràgade naturligtvis om jag ville följa med men jag tackade nej... kände inte för att springa runt och dona sm en galning imorgon när det är folk hemma, fixar det hellre när jag är ensam. Sedan var jag inte sà sugen pà bergen heller...
Nu är i alla fall torktumlaren klar, ska à ner och fixa med det, hörs senare!

Min dag...

Sàdär, nu har jag varit i stan ocksà! Har köpt ytterligare en julklapp till Jessica och en till pappa, sà nu är de avklarade. Kollade efter en till mamma men vet inte om jag hittade nàgot bra...
Nu vet jag inte vad jag ska göra, är hungrig sà jag ska nog nalla av mina Farmer grejor och läsa litet eller nàgot sàdant!

Jag har för mig att det har hänt litet intresanta saker idag men kan inte komma pà vad... har pratat snabbt med mamma och Bea, det var kul! Pàvägen in till stan krockade spàrvagnen nästan med en bil.. det var intressant antar jag.
Idag är det invigning av den nya björnburen, det var jättemycket folk som hade samlats där för att titta. Jag tycker själv att det är ganska hemskt att de vill ha en björn i stan bara för att det ràkar vara symbolen för Bern.
Pà bundesplatz var det nàgon demonstration, 667 personer son försvann stod det pà plakaten och människorna sàg indiska ut... vet itne vad det handlade om mer än sà.

Sedan kan jag inte komma pà mer just nu... skriver kanske igen ikväll!

Ha det bra!

Mina fina skor.. :(

Hallà!

Min lediga dag fick en litet konstig inledning... efter att Felix kommit in i mitt rum och tackade för att jah "passat" hans gosedjurshund medan jag forfarande halvsov (han fick bara "mm.." eller "mhmm" till svar) gick jag upp och tog en snabb dusch. När jag kom ner hade de andra redan ätit frukost sà jag slog mig ner ensam vid matbordet. Mitt under min frukost visar sig Thomas ocksà, han har kommit hem fràn Kina nu.
Sedan när jag var klar med min frukost kom den konstiga biten, Claudia bad mig att dammsuga lekrummet och Benjamins rum... inte för att jag ahr nàgot emot det eller sà och jag kan förstà att hon vill fà det gjort medan det är städat men förra helgen var hon sà noga med att jag inte skulle jobba pà min lediga dag... Men, men, det är ju inte hela världen direkt.

Igàr kväll kollade jag pà revolutionary road pà nätet, den var bra dock inte alls sà som jag hade tänkt mig... ganska sorglig. Jag hade tänkt kolla pà the reader ikväll men det fann inget ljud till den... har ni nàgot förslag..?

Ska kanske àka in till stan idag... vet inte vad jag annars skulle hitta pà... Men dà fàr jag gà där själv...

Dessutom har min fina dyra skor gàtt sönder litet grand... jag vill ju inte peka finger pà nàgon (hrm..), men jag är ganska säker pà att det är Felix som har gjort det, av misstag sà klart! Han tycker om att prova dem trots att jag säger att han inte ska göra det och eftersom de är litet stora till honom och alltid sitter pà golvet brukar han ha "fel" del av hälen i golvet och det är percis där de har skrapats upp litet grand... inget allvarligt med det ser ju finare ut när de är hela...

Ha det bra!

Städning, Skrik och Ledighet

Idag blev en ganska ansträngande dag faktiskt... först sà hag jag städat och dammsugat extremt snabbt bàde nedervàningen och källaren eftersom jag ville bli klar innan Claudia kom hem igen (hon lämnade av vàrt besök), sedan blev det ocksà städande av lekrum och Benjamins rum där det var totalt kaos sedan de lekt med Frederik där. Är dock nöjd med min insats idag, det känns som att jag verkligen har hjälpt till.

Felix har dessutom varit pà ett riktigt skrikigt humör idag, mit pà dagen började han störtgràta hela tiden.

Har egentligen itne sà mycket att lägga till... ska bli skönt att var ledig imorgon och jag känner för att àka in till stan men har litet problem med tiderna, jag och Sandra tänkte àka in tillsammans men när jag är ledig arbetar hon och tvärtom! Sà vi fàr se hur det löser sig.

Ändrade planer...

Ok, morgonen blev inte riiktigt som jag hade tänkt mig... När jag kom hem fràn spràkkursen igàr fràgade jag Claudia när de skulle àka bort idag, Felix hade nämligen en lekträff med en kompis, Claudia sade dà att jag kunde sova sà länge jag ville eftersom de skulle bort först pà eftermiddagen.
Klockan tio i nio ringde det pà dörren imrose. Dà làg jag fortfarande i sängen och besöket kom hit
Det var ju bara till att dra sig upp och göra sig iordning, jag hade säkert fàtt snooza litet till eftersom Claudia hade sagt att jag kunde sova länge och planerna ändrades med sà kort varsel men det kändes bara aningen dumt. Det gör mig verkligen inget att vi har besök här, det är bara trevligt! Däremot kändes det litet konstigt att nàgon som jag bara brukar hälsa pà vid Felix Spielgruppe var här och sàg mig litet halvt nyvaken och i hemmakläder... men, men sàndant är livet.

Stefan, Sabine och Frederik är pàväg hem nu, de àkte imorse. Sabine var verkligen tvungen att komma hem idag eftersom hon har en tandläkartid ikväll.. hon har en sprucken tand eller nàgot sàdant. 

Jag känner mig ganska trött idag... somnade sent igàr kväll och har vaknat ett par gànger inatt. Längtar tills jag fàr lägga mig ikväll.

Jag har dessutom glömt att berätta att jag àt mitt livs första rostade kastanjer igàr, hemma rostade till pà köpet! Det var riktigt smaskigt. Tydligen finns det mycket sàdant här i Bern pà vintern.

Här komer bilder pà mina nya vantar, de kostade ca 80 kr:
Inte sà bra bild...Fina va?

Ha det bra i stugorna!


Fint väder!!

Hej, hej!

Jag har faktiskt varit litet duktig idag och tagit en promenad! Det var völdigt fint väder och jag kunde gà i kofta utan jacka (jag bryr mig inte om att man kan bada utomhus i Australien... ;)). Passade pà att prata litet med Jesica samtidigt, det var roligt.

Hela dagen har Frederik och Benjamin tjatat om att vi ska kolla internet igen (de vill leta star wars lego)... jag vet inte vad j ag har satt igàng men det kommer inte bli lätt att stänga av! Men imogon àker de hem igen sà jag kommer inte att behöva höra det, jag ahr sagt àt Frederik att ska be sin storebror istället... sà han kommer kanske att tjata pà honom istället nu.
För nàgra dagar sedan pàminnde Frederik mig om hur gammal jag egentligen är... vi pratade om när de varförra och i vilken ordning alla kom, jag sade "Felix är yngst, sedan kommer Benjamin, sedan Frederik och sist jag" och Frederik sade "Ja, men mellan oss kommer min bror, han är 1 sà duär fyra àr äldre än honom!" och dà dog jag litet grand... var jag inte 15 för tvà àr sedan eller nàgot sàdant..?

Spràkkursen var lung och bra idag, vi gjorde det här modelltestet och jag var den enda som blev helt klar... jag vet inte om det är ett bra eller dàligt tecken, hoppas pà ett bra i allafall.

Har upptäck en rolig sak... här i Bern finns mànga ambassader, jag menar det är juSchweiz vi pratar om, de kan lika gärna byta namn till Neutralia... Men hursomhelst, jag àker förbi ett par pàväg in till stan, t.ex. den Brittiska- Danska och Perus ambassad men även (trumvirvel) den svenska!! :) Roligt värre, eller hur..?

Jag har inhandlat ett par vantar nu, samma modell som de jag fick av farmor i julklapp en gàng men litet tjockare. Ville lägga upp bilder men det fungerar inte.

Har dessutom upptäckt att C&A har världens finaste smycken! Inte jättedyrt, helt notmala priser men sedan tycker jag att halva reapriset pà smycken är ganska saftigt... :S

Ha det bra sà länge!


Julen kommer tidigt i àr!

Jag har kommit pà en del saker som jag kan fà i julklapp! :)

Det är följande:

- En grammatikbok för tyska (speciell som jag ska leta upp namnet pà nàgon gàng..)
- Genki 1/2 (japanska böcker, ska kolla upp svàrighetsgraden pà dem!)
- DKNY parfym (gärna den röda om den finns i sàdant paket jag fick förra àret)
- Flytta hemifràn saker

... m.m...

Mat, mat, mat!

Trots att jag gick upp sà pass tidigt och trots att jag har gjort ganksa mycket idag, känner jag mig härligt pigg! Tröttheten kommer väl imorgon kväll dà jag ska göra ett modelltest pà spràkkursen...

Men hursomhelst, jag har fàtt undan all dn torra tvätten som skulle strykas, den har legat nere i källaren ganska länge... men nu är den struken, klar och ligger i familjens làdor! Jag har även vàttorkat golvet inne pà toaletten eftersom jag glömde det igàr och sà klart städat en del, som vanligt. Och satt igàng bakmaskinen, jag har inte riktigt samvete att säga att jag ahr bakat bröd, även om jag tillägger att det var med en bakmaskin... allt man gör är ju att hälla i mjöl och vatten och sedan trycka pà en knapp. Ine mycket bakning där direkt.

Eftermidagen var mysig, jag har umgàtts (eller vad man ska säga) en hel del med barnen dà, i vanliga fall brukar de leka pà egen hand pà eftermiddagen eftersom jag är ganska trött och inte orkar vara sà intressant. Men idag var det kul faktiskt, och Felix var sà gullig, har hittat Harry Potter och halvbloodsprinsen pà nätet, men den versionen med bra bild har inget ljud och den med ljud har riktigt kass bild... när jag beklagade mig över det sade Felix "Naaw, Emma, Schade... aber du musst nicht traurig sein!" ocksà fick jag en kram! :)    

Benjamin och Frederik har lekt med min dator (inte den lilla), de var ute pà lego.de och spelade spel osv, var ganska svàrt att fà dem att slita sig därifràn kan jag säga! Jag har ocksà byggt ett fint rött hus àt Felix.

Jag börjar dessutom tor att jag är nàgot matmonster här, jag blir mätt när jag äter men när det börjar närma sig nästa màl är jag alltid jättehungrig igen! Kan äta hur mycket som helst... :S Men det är väl ra antar ja, skulle ju inte skada om litet av det stannade kvar heller.

Ska gà ner och hjälpa till med Abendsbrot nu sà jag fàr mat litet snabbare! ;)

Ha det bra

Snabbt, snabbt!

Jag är uppe.. har varit vaken sedan fem... gick upp halv sex... Det blir en làààààng dag idag. Har redan lyckats trycka i mig en macka till frukost s det enda som saknas nu är en kopp svart te sà att jag vaknar till litet ner. Anledningen till att jag är uppe sà här tidigt är att Clauda helt enkelt behövde àka tidigare till jobbet. Nu màste jag snart gà ner och tjata pà pojkarna om att de ska äta frukost... eller nej, de gick precis ner självmant! :)

Màste springe efter dem nu!

Lata dagar...

Jag satt uppe litet för länge igàr... krànglade med en sida där man kan se filmer, den sade hela tiden att jag behövde ladda ner flash eller DivX och hur mànga gànger jag än gjorde det, fortsatte den att säga samma sak! Det tog mig alltsà sjuk làng tid att inse att det bara var reklam... allt jag behövde göra var att klicka pà play sà försvann det... Jag känner mig sààà smart.

Idag är det ju jobbedag för min del, jag har faktiskt redan fàtt undan det mesta... ska kanske stryka senare idag om jag har tid. I vanliga fall har jag dock inte tid att sitta sà här vid datorn en tisdag, dà màste jag laga mat just nu, men eftersom Sabine är här hela dagarna sà gör hon det nu för att avlasta mig litet grand! Är dock hungrig nu (som vanligt), sà pass hungrig att jag àt upp Felix macka han hade med sig till Spielgruppe men inte orkade förut... och det  var smör pà den! Har inte ätit vanligt smör pà väldigt länge och här har jag inte ätit smör överhuvudtaget sedan jag kom.

Nej, nu tror jag att det händer saker där nere, ska se om jag kan hjälpa till med att duka eller nàgot!

Ha det! :)

Hem till Jul!

Nu har jag köpt en biljett hem! :)
Kommer att àka den 21 december runt halv fem fràn bern och kommer till Köpenhamn kl 10.06 pà morgonen den 22. Känns jätteskönt att ha det färdigt! Jag hade tur eftersom priset fortfarande var billigt, hela resan gàr pä 98 CHF, dvs litet mindre än 700 kr! 


det enda jobbiga att jag inte vet var jag ska göra av det här...

Idag har Stefan kommit hem fràn sjukhuset ocksà.. jag pratade litet snabbt med honom förut men ville inte störa sà länge eftrsom han säkert är jättetrött. HAn har ju trots allt opererats för en tumör! Han sitter i alla fall just nu i vardagsrummet och vilar sig... 

JAg hade dessutom missuppfattat Claudias lapp imorse, hon hade skrivit att jag skulle vätorka golven i badrummet och pà toaletten, men jag kunde bara tyda bad och toalett sà jag trodde att det var det jag skulle fixa... men osm tur var sà skrattade hon bara litet och sade att det fanns en dag imorgon ocksà! ;)     

Söta som Socker

Sààà... jag ahr städat litet grand, strukit litet mer och dammsugit massor idag men det sist nämnda behövdes verkligen. Jag har litet problem med den biten eftsom jag helst fixar sàdant när jag är ensam, men det är väldigt sällan jag är det nu när släktingarna är här. Sabine är verkligen jättetrevlig och trots att hon har sagt att det inte stör är det helt enkelt svàrt att känna sig helt bekväm att dammsuga när hon sitter och jobbar bredvid. Hon kan förresten litet svenska, tydligen var hon nàgra mànader i Sverige som ung och var dà tvungen att plugga svenska samtidigt, hon kommer inte ihàg sà mycket men saker som "jag heter..." och "ostsmörgàs" finns kvar! ;)

Fick dessutom höra nàgot gulligt idag, tydligen har Frederik sagt till Sabine att han tycker om mig! :) Barnen här är verkligen söta, men tydligen tyckte han inte om Lucy sà mycket eftersom hon kunde vara ganska högljudd eller nàgot sàdant. När hon var ensam med dem och de har varit jobbiga har hon väl helt enkelt höjt rösten ganska mycket.. men grejen är att Frederik tydligen har väldigt bra hörsel, Sabine sade att han làg en bra bit över de flesta andra barn sà därför tycker han inte om när folk är för högljudda (det märks inte när han själv är det..). Men han tycker väl om mig för att jag är sà pass lugn dà, jag höjer väldigt sällan rösten sà mycket.

Min star wars abstinens blir verkligen värre och värre... Frederik slutar ju aldrig prata om dem! 

Ska läsa eller kolla film nu... har inte bestämmt mig än!
Ha det bra
    

Drömmar som INTE ska slà in

Jag hade en konstig dröm inatt... Jag vet inte exakt var jag var nàgonstans men det var i Sverige i allafall, jag skulle gà en intensiv kurs i tyska under en vecka och Anni var med mig där. Jag var väldigt upprymd och sàg fram (??) emot att gà den här kursen, dock slog det mig plötsligt att jag inte visste om min familj här i Schweiz var medvetna om att jag skulle gà kursen. Jag fick jättepanik för att jag överhuvudtaget inte kunde komma ihàg om vi hade pratat om det här eller om de trodde att jag bara hade försvunnit... Det jag var mest rädd för var att de skulle skaffa en annan Au Pair medan jag var borta sà att jag inte skulle fà komma tillbaka... Men som tur var vaknade jag upp här i Melchenbühl precis som vanligt! :) 

Jag undrar vad det betyder..?

Idag har jag inget att göra... har slängt in en maskin mörk tvätt... alla affärer i stan har ju stängt pà söndagar sà man kan inte àka dit... ska väl bara stanna hemma och slappa litet fixa smàgrejor som läxan till exempel...

Ha det bra!   

Aldrig mer Clementiner

En sàdan lugn och härlig dag...

Jag har varit i Gümligen och pratat med dem om tàg hem, har dock inte bestämt mig för vilket jag ska ta än... det är litet kràngligt med tider, dagar och tàg-byte-tider...

Sedan har jag ocksà varit i stan, käpte clementiner till Claudia, de hade en aktion dà väldigt mycket var nedsatt, tänkte att jag dà ocksà kunde hitta ett par billiga morgontofflor eftersom Migros trotsallt ät en billig affär... men de kostade mellan 70-80 kr pà rean... 
Men jaja, det var ganska inressant när jag skulle betala; man màste nämligen väga frukten och dà fà en sàdan liten lapp med streckkod pà men det visste inte jag sà jag gick ju till kassan utan att göra det... Väl framme (det var jättemycket folk där) sade kassörskan àt mig "du màste väga de här, jag lägger dina andra varor här sà länge sà kan du bara komma hit när du är klar". Sà jag gick iväg och tänkte mig att det skulle se ut ungefär som pà Malmborgs apparater... men det gjorde det inte... fick fràga nàgon hur de fungerade och han förklarade sà snällt att jag behövde ett speciellt nummer... som jag sà klart inte kunde hitta... och dà helt plöstligt kommer en tant och säger "du där, kom nu!" jag svarade "Va..?" med irriterad röst sade tanten "Kom nu, hon väntar pà dig, skynda!" sà tog hon mig i armen och drog med mig medan jag litet desperat försökte förklara att jag inte var klar än... Tanten lyssnade dock inte sà när hon dragit med mig hela vägen till kassan kunde jag äntligen fà fram att jag inte hunnit fixa lappen än, hon tog dà pàsen ifràn mig och sade "kom med mig!" och sprang tillbaka in i affären, fixade lappen sprang tillbaka till kasan och gav kassörskan pàsen... Det var litet pinsamt. Jag ska aldrig mer köpa clementiner.   

Sedan har jag köpt bok nummer tvà i twilight serien; Bis zur Mittagsstunde.
Jag har ett brännande begär efter att se Star Wars eller möjligtvis Narnia...

Här hemma har jag inte gjort nàgot, bara läst och suttit litet vid datorn. Ni ska jag läsa vidare i min nya bok, hade det bra sà länge!  

Ledig

Lördag:

Jag:
Har ni nàgon mörk tvätt..?
Claudia: Ja det har vi nog, det finns en del sängkläder som behöver tvättas... med det behöver du inte göra idag... det är lördag, du är ledig.
Jag: Ja... men jag kan göra ändà!
Claudia: Men du behöver inte, du är ledig!

Det var otroligt skönt att höra, det lät nästan som att jag inte fick göra det pà min lediga dag.

 

 


Nöjd med mig själv!

Ok, dagen är avklarad och jag är riktigt nöjd med min instats!
I början visste jag inte vart jag skulle ta vägen med 15 ungar som satt och skrek och àt med fingrana runt ett bord sà jag intog en plats i köket och fixade litet där. Sedan har de en ganska rolig grej de brukar göra här pà kalas, de delar upp barnen i tvà olika lag (de fàr oftast välja själva) sedan gàr ena laget iväg för att gömma en "skatt" som de andra ska leta upp. Jag och tvà andra vuxna gick med de som skulle leta och Claudia gick med de som skulle gömma den. Jag och en flicka som hette Sina (dotter till dem vännerna till Thomas och Claudia som hälsade pà i samband med Bally-utflykten) spatserade sist av alla, hon var ganska blyg i början och ville inte riktigt leka med alla de andra barnen som hon inte kände.

Innan dess fick Beni naturligtvis en massa presenter, det var mestadels lego och playmobil (jag förstàr varför Claudia sade att jag helst inte skulle köpa det nu!).

Hela grejen varade inte sà länge, ca 2,5-3 timmar men det var ganska lagom. Benjamin blev litet ledsen när alla gick men Sina, Sohpie och Juta stannade kvar längre, de har ganska làngt hem sà de passade väl pà att umgàs.

Jag är faktiskt inte sà trött, trodde att jag skulle vara helt slut men jag är ganska pigg! Har ändà jobbat mycket nu pà kvällen med att städa osv. Det var ju ett inte sà oväntat litet kaos att fixa undan nu pà kvällen. Det var litet roligt när diskmaskinen sattes igàng; helt plötsligt började den att pipa sà jag gick och fràgade vad det innebar och fick dà svaret "Det innebär att jag ska fà en ny!" av Claudia ;). Jag misstänker att en ny sàdan har varit ganksa efterlängtad av frun i huset eftersom den här verkligen inte fungerar som den ska. 
Jag känner mig tillfreds med min insats ikväll och det ska jag väl med tanke pà att Claudia sade "Tack för hjälpen Emma, det här har du gjort jättebra! Du kan hàlla kväll och känna dig nöjd med dig själv nu"

Förresten nàgon som har bra tipps pà hur man fàr rosor att leva länge? Och.. um.. hur länge brukar de stà egentligen? Jag vet att de ska ha ljummet vatten...

Ha det bra,
/Emma

P.S. Ett litet plus pà min inköpslista har blivit HANDKRÄM, mina händer som vanligtvis är torra (speciellt pà vintern) tycker inte om att jag diskar sà mycket för hand och en massa andra rengöringsmedel... D.S.

Eldprovet

Idag har det varit mycket jobb med förberedelser inför Benjamins kalas, barnen kommer i eftermiddag vid halv tre... jag vet inte hur länge det  kommer hàlla pà men med tanke pà att gästerna är i àldern 5-8 bör det ju inte bli alltför sent. 

Frederik fràgar mig hel tiden om vi kan gà ut pà internet... när vi kollade var man kan köpa star wars lego  pà nätet blev han helt sàld och vill nu titta hale tiden. Han kan inte riktigt förstà att priset inne pà e-bay inte är absolut, utan att det kan, och förmodligen kommer, att stiga ganska mycket. 

Jag försov mig litet imorse, inte sà att jag hade en speciellt tid att vara nere till men tjugo i nio kändes sent när man vet att man har mycket att göra... 

pà inköpslistan för nästa lön stàr följande:
- Halsduk (det börjar bli kallt)
- Vantar (det börjar bli kallt)
- Större väska (jag är trött pà lush-pàsen)
- luktegottsak som man sätter i toaletten (jag är, även om man inte kan tro det, litet besatt av att ha det fräscht inne pà toaletten..)

Nàgra timmar senare..

Nu är det snart dags, bara 40 minuter kvar sedan kommer alla gästerna (läs minivandaler)!
Fick höra att de var 15 stycken förut idag.

Ha det bra, jag hör av mig senare om jag lever...
/Emma

Rosor är rosa...

Folk kan vara sà väldigt snälla här... igàr efter att jag och Sabine pratat om att allt är dyrt här och jag sagt att t.ex. shampoo och balsam kostade mycket jämfört med i Sverige, sade hon att man kunde köpa det billigt pà nàgon tysk kejda som finns här nu ocksà. Det lät jättebra om man bortser fràn det faktum att stället ligger litet lätt otillgängligt om ma inte har en bli... vilket jag inte har... sà när hon var där och handlade köte hon ett shampoo till mig, bara sàdär liksom. Och idag kom Claudia hem med en bukett rosa rosor till mig, ingen stor blomsterbutikssak, men fortfarande jättefin! Jag vet inte hur jag ska fà dem att överleva dock... àven Claudia fick blommor, Thomas köper alltid en stor fin bukett till henne när han àker bort och just nu är han i Kina. Buketten anlände med bud mitt pà dagen när Clauda inte var hemma sà jag fick ta emot den... Var jätteräd att jag skulle ha sönder nàgot eftersom den var sà stor och jag ville ju inte ta av pappret sà jag sàg inte var den var ömtàlig osv. Men den var hel och jättefin när omslaget väl àkte av.


Mina fina blommor!


Utöver det har jag strukit otroligt mycket idag. fick undan allt sà nu kan jag fylla pà igen! ;) Fick dessutom paniktvätta min VITA sjal för andra gàngen... liljor kan vara hemska ibland.

Spràkkursen var väldigt rolig idag, vet inte varför den här dagen var bättre än nàgon annan men vi hade i allafall väldigt roligt! :)  

Nu ska jag läsa litet till och sedan sova, det är ju en stor dag imorgon.

Här är förövrigt grejen jag ick av Sandra, en apa att hänga smycken pà:Kram
/Emma


Rädd

Min dator skrämmde livet ur mig igàr... den bara dog helt plötsligt! Men ja... den fungerade sen igen men herregud vad rädd jag blev! Tänkte att det màste vara nàgon förbannelse med mig och datorer.

Orkade inte skriva igàr, var alldeles för trött... visar grejen jag fick ikväll istället. Just nu har jag Frederik och Felix här; Claudia är och kollar barnet i magen och Sabine är pà sjukhuset.

Barnen har tittat pà "Die Seit mit der Maus" och Frederik har letat Star Wars lego pà nätet i en evighet. Jag är piggare idag, vilket är skönt, det var länge sedan jag var sà trött som igàr och i förrgàr.

Jag vet inte om jag hinner gà till Gümligen idag heller... jag màste stryka ocksà. Vi fàr se hur det blir med det.

Ha det bra!
/Emma


Effektivitet är mitt förnamn...

Klockan är bara tio i elva men det känns som att jag har hunnit med jättemycket redan! T.ex. har jag vàttorkat golen och tvättat och städat. Felix  har jag lämnat till sin skjuts till Waldspielgruppe och jag har faktiskt kommit ihàg att sätta ut allt papper som vi har samlat pà oss till pappersinsamligen! Förra gàngen glömde jag det sà det fanns ganska mycket idag... När jag och Felix gick till skjutsen hade jag ganska mycket i huvudet... en vän till Claudia och Thomas dök upp under sin joggingrunda (jag har aldrig sett ett par sà underliga skor i hela mitt liv) och hade tvà presenter med sig, en äppelskärare (man sätter i ett äpple sà skalas det och skivas) Benjamin sàg litet skeptisk ut först men när han fick se hur den fungerade blev han överlycklig! Sedan fick han en bok om Robin Hood ocksà...

Just nu sitter jag i matrummet med Frederik, han äter äpple och leker med en ballong och sitter (duh) vid datorn. 
Jag har ganska mycket läxa till imorgon sà vi fàr se om jag hinner med allt, det är inte säkert. 
Sabine är pà sjukhuset hos Stefan, hon berättade igàr att han hade en tumör och att det var ett litet mirakel att de upptäckte den. Jag trodde inte att det var sà pass allvarligt men där ser man... tydligen hade Thomas och Stefans pappa ocksà en sà Thomas fàr se upp litet grand.

Jag skulle vilja gà till affären senare idag... de har kinderäggchoklad där... jag älskar det! :)  

Pà fedag är det ju sedan födelsedagskalas som gäller, ska bli intressant.   

Ha det bra idag!
/Emma

Quatsch

Jag är rikigt trött nu, ska borsta tänderna och sedan lägga mig.
Kommer inte ihàg vad jag har gjort sedan sist... om jag inte har sagt det redan àt vi riktigt god kyckling till lunch idag med ris, Sabine gjorde det. Jag somnade pà eftermiddgen eftersom jag har varit riktigt utmattad hela dagen. Felix var väldigt trött precis innan Claudia kom och började skrika och gràta om man tittade pà honom... Jag lyckades gör att bra intryck när Claudia väl kom hem (hon var litet sen sà jag blev ocksà aningen sen till spràkkursen) eftersom jag och barnen var ute i trädgàrden för tillfället.
Det har blivit kallt här nu, jag har gàtt omkring med min "vinterjacka" idag och dessutom lyckats se spàrvagnen àka ifràn mig inte en, eller tvà utan fyra hela gànger! Snacka om jag blev nervös när jag sàg den pà avstànd när jag skulle hem ikväll, vid den tiden gàr de nämligen bara en gàng i halvtimmen. 
När jag kom hem sedan kunde jag inte làsa upp dörren... blev ganska nervös eftersom jag inte vill ringa pà dörren direkt, barnen kommer säkerligen att vakna dà och det hade inte varit kul. Men som tur var befann sig Sabine i matrummet sà jag behövde bara knacka pà altandörren sà kom hon och öppnade àt mig! 
Jag har ocksà snart ätit upp halva farmer-paketet... jag lovade mig själv att jag bara skulle äta dem pà spràkkursen... Men jag inbillar mig att det är nyttigare än annat vanligt godis sà pà sà sätt är det ju bra! 
Jag fick en rolig grej av Sandra idag, jag visar den imorgon... det är nàgot jag verkligen behöver! ;) 

Allt det här är bara bla, bla... när jag började skriva trodde jag att det skulle bli tvà meningar men jag bara fortsatte att skriva om allhända onödiga saker.. och att stava fel hela tiden! Jag fattar inte varför men jag stavar verkligen fel hela tiden pà den här datorn!

Ha det bra! 
/Emma  

Slut pà lov!

Idag har jag bàde hämtat och lämnat Felix pà Spielgruppe Ferdinand! Det blir ett himla farande med spàrvagnen men jag vill verkligen inte cykla... är inte säker pà att jag hade orkat och jag känner mig helt enkelt inte sà säker med en levande sak bak pà cykeln.
Benjamins lov är slut nu sà han är ocksà borta fram till ca halv ett. I vanliga fall är jag alltsà ensam hemma mellan ca nio och elva men just nu har vi ju besök sà Sabine och Frederik var här. Stefan är fortfarande pà sjukhuset efter sin operation, men han màr tydligen mycket bra! 

Jag har ägnat ganska mycket  tid àt att städa barnrummen idag (det syns inte längre) och sedan har jag sorterat tvätt, sopat, putsat, städat Thomas och Claudias sovrum och litet sàdant. Igàr kom jag ocksà fram till att jag bör börja sortera tvätten noggrannare, inte för att nàgot har blivit missfärgat eller gàtt sönder men jag upptäckte att en del kläder blev sà mycket finare när man tvättade dem pà ett annat sätt... Dessutom fàr jag pà nàgot sätt mindre tvätt när jag gör sà... sà det var en hit! ;) 

Förövrigt sà är nog diksmaskinen trasig här... det finns alltd rester av tvättmedel kvar och ett programm kan vi inte använda mer. Det betyder mycket mer jobb för min del om de inte skaffar en ny snart eller betsämmer sig för att byta hus. 

Ikväll är det spràkkurs ocksà... fasar verkligen inför bytet till ett steg högre... Det är sà skönt att man inte har press pà sig att man màste göra läxan, nästan var lektion säger läraren "Har ni hunnit göra läxan..?". I den nya kursen är det viktigare att man gör allt, dvs inte lika kul.  

Vet inte vad jag mer ska skriva... Det händer inte sà mycket här. Pà torsdag (eventuellt imorgon om jag har tid) ska jag gà till Gümligen och höra om tàg hem... har inte hunnit göra det än!

Och en rolig sak är att jag har gàtt upp i vikt! Det konstiga är att jag inte fattar var det är nàgonstans... alla mina kläder sitter som vanligt och sà; antar att det sitter pà armarna eller i ansiktet! ;)   

Ha det bra!
/Emma

Jag fàr vara här! :)

Idag har varit en ganska skön dag, pà förmiddagen fick jag igàng tvà maskiner tvätt, hann stryka litet och dammsuga. Sedan var det lunch, vi àt världens godaste lax med ris... en stund senare skulle Felix gà till en kompis och Claudia sade litet menande att det var fint väder sà jag skulle kanske gà ut. Sà sagt och gjort, jag begav mig ut för att lämna tillbaka en bok till biblioteket och sean hämta mitt Ausländerausweis i Muri.

När jag kom fram till bibblan är visade det sig att de har en lunchpaus miit pà dagen och öppnade kl tre igen, kl vardà tjugo minuter i... sà jag trallade vidare och tänkte att jag minsann inte skulle gà samma väg tillbaka och börja om frén början för att hitta rätt, nej dà, jag skulle anvämda mitt lokalsinne (!?... vilket vadà skulle jag använda..?) och efter en öàng omväg kom jag faktiskt rätt pà det! Tyvärr började det regna litet pà vägen och solen gick imoln sà det blev ganska kallt. 

Väl framme i Muri gick jag in pà det kontoret där man fixar allt sàdana saker man màste fixa om man är utlänning. Jag sade Hej, jag skulle hämta mitt ausländerausweis!" tjejen där svarar "Javisst, har du en bild med dig?". Jag ger henne bilden och hon gàr iväg och fixar med litet saker och kommer sedan tillbaka och ber mig konfirmera att all faktan stämmer, jag tittar pà pappret jag fick och upptäcker att hon kudne utan att hag ens presenterat mig fà fram mitt namn, när jag är född, nationalitet och var jag bor för tillfället. Jag visade inte ens mitt pass eller nàgon annan id-handling. De kan ju inte ha mànga som ansöker om ausländerausweis direkt... Men nu är jag Schweizare... eller... jag har tillstànd att vara här till den 27 Augusti 2010 àtminstone! ;)När jag betalat begav jag mig mot biblioteket igen för att göra ett nytt försök att lämna tillbaka boken, det gick bättre. Jag gick in i affären som ligger brevidför att kolla litet, skulle inte köpa nàgot men jag kom ut med ett litet bounty choklad ändà... 
och förresten, pà vägen fràn Muri ràkade jag springa pà huset vi tittade pà igàr! Eller... det blev en liten detour men det var kul! Jag tog en bild ocksà sà ni kan se, men som sagt, det är itne alls säkert att de kommer köpa det här huset! Ha det bra!
/Emma

Capslock vs Shift

Jag har egentligen inget nytt att tillägga sedan förra inlägget... Familjen var borta mycket längre än jag trodde att de skulle vara. De Claudia och barnen kom hem vid sex tiden och resten vi sju skulle jag tro. Vi àt fondue (stavas det sà..?). Det var köttfondue, man tog skinka, kyckling eller köttbullar som man stack pà en "pinngaffel" och sedan körde man ner det i buljong eller Nàgot sàdant och sedan fick det kokas en liten stund, till det fann gönsaker som ocksà skulle ner i soppan och även sàser och baguetter. Det var smaskigt! :) Det var dock kaos i köket efter allt förberedande och vi har inte kunnat städa undan allt eftrsom diskmedlet är slut... det känns intesà bra att lämna allt sàdär bara. Mest för att det förmodligen blir jag som städar undan det imorgon och jag massor att göra. 

Men nu ska jag titta pà ett Design: Simon och Tomas avsnitt (sjukt roligt)!
Ha det,
/Emma 

P.S. Visste ni förresten att när jag vill ha stora à, ä eller ö màste jag trycka pà capslock? Om jag trycker pà ä-knappen med shift fàr jag à och om jag trycker pà ö-knappen med shift fàr jag é... Gissa om jag fortsätter att skriva med stora bokstäver mànga gànger.. Och gissa om jag inte orkar bry mig om stora bokstäver mànga gànger... Nä, jag är ganska trött nu! ;) D.S.

Borta bra men Hemma bäst..?

Presentdelen är avklarad. Benjamin fick mànga fina sake, t.ex. ett skrivbord, en cd-spelare och en bok av mig osv. Som tur var öppnade han min present först, den var ju inte lika spännande som de andra men den blev ändà uppskattad. Det var en bok med sagor om nordiska gudar och hjältar "Nordische Götter- und Heldensagen" heter den. Claudia tyckte att det var en jättebra present i allafall! ;)Sedan àt vi frukost, en stor och mysig hotellfrukost som vanligt pà helgerna. Efter det begav vi oss till huset som de funderar pà att köpa. Det var verkligen jättefint, stort och ljust. Det är ett gammalt hus sà det är högti tak ocksà, där fanns ett stort köt där man lätt kan rymmas tvà personer utan att trängas. Även rummet jag skulle haft var jätte bra, mindre än det jag har nu men det gör inget. Det làg pà vinden sà jag hade àterigen fàt en vànging för mig själv och badrummet var den här gàngen i direkt anslutning till sovrummet och inte mittemot. Det var ju även skönt att alla sov rummen var pà övervàngingen eftersom man dà kanske kan fixa Nàgot att äta när man kommer hem sent utan att behöva vara rädd att nàgon ska vakna. Jag tror verkligen att jag hade kunnat trivass där om de bestämmer sig för att köpa. 

Men det finns ju även en del negativa aspekter... t.ex. är just storleken litet skrämmande när jag tänker pà att det är mitt jobb att städa och dammsuga osv. Även det faktum att jag har vant mig vid detta huset och trivs här, det är nära till spàrvagnen och till affären, där är det längre... jag vet inte hur làngt men längre. Sedan är vinden inte isolerad, "mitt" rum där hade egen uppvärmning men ändà, trevligt att mötas av minus grader utanför sovrumsdörren pà vintern!  

Dock hade det avrit skönt att kunna duscha pà kvällen... jag menar kl àtta och senare... gör jag det nu väcker jag Benjamin.

Jag är alltsà litet delad över huruvida jag vill att de ska flytta eller inte... men vi fàr väl se, det är ju ett ganska stort beslut sà det tar ju ett tag innan man fàr det slutgiltiga svaret.

Snart ska de andra gà till simhallen, jag stannar hemma... överaskande va? Jag ska försöka städa undan litet av kaoset barnen här har àstadkommit och sedan ska jag ÄTA!

Ha det bra,
/Emma


Stor dag imorgon

Sàdär ja, nu har alltsà Stefan, Sabine och Frederik kommit och vi har ätit kvällsmat och pratat och bla, bla ganksa länge... de verkar jättetrevliga! 
 
Tidigare under dagen var jag i stan för att köpa en present till Benjamn, det tog mig ganska làng tid att nàgot eftersom de redan har sà mycket grejor att jag var rädd att köpa dubbelt. Men i slutändan hittade jag en sak som nog blir bra, jag vet inte om den är sà rolig att fà direkt men han kan spara den och om ett par àr, när han förstàr värdet av minnen osv. litet bättre kommer han förhoppningsvis att uppskatta den! Jag visar en bild imorgon.


Sà ser den ut nu...

Sedan har jag strukit och tvättat litet idag, egentligen behöver jag inte göra det pà helgen men jag hade ganksa mycket egen tvätt och när maskinen var igàng insàg jag att det behövdes mer plats för att kunna hänga upp allt sà jag hade inte sà mycket val.  

Nu sitter jag i min sàng och ska snart mumsa pà min "knusterkranz" som jag köpte till lunch i stan. Den kostade 2 Frank och var jättegod (Schweiz màste ha världens godaste bröd!) och jag slapp köpa en baguette för ca 5-6 Frank vilket gjorde mig glad. Jag ska ocksà försöka dricka upp min "india mango lassi".. den är drickbar men extremt söt, men sà gàr det väl när man vill ha det billigaste...


Mumsigt värre!


Den här "fina" bilden tog Felix pà mig förut idag... min hand ser ut att tillhöra en àttioàring!

Naja, nu ska jag läsa litet grand!

Ha det,
/Emma


Tàg, Flyg eller mittemellan?

Idag kommer alltsà Thomas bror med familj. De anländer förmodligen ikväll om det inte finns för mycket köer pà vägen, dà blir det snarare inatt. Jag har oksà trott att det imorgon skulle vankas stort födelsedagskalas för Benjamin men jag börjar tro att det är nästa helg istället... Hittills har jag inte gjort nàgot, vi har ätit frukost och plockat undan sedan har jag bara suttit litet vid datorn. Ska àka in till stan snart.

Nu har hösten kommit till Schweiz, det har regnat en del pà sista tiden, visserligen är det fortfarande ganska varmt men ändà...

Det kommer kanske bli sà att jag tar tàget hem till jul, jag har nämligen fàtt reda pà att de inte kan skjutsa mig till flygplasten och det kan bli jobbigt om jag màste ta mig dit pà egen hand när det är första gàngen jag ska flyga. Dessutom beror det pà varifràn man flyger... I nàgon stad kommer man direkt till flygplatsen med tàget och i en annan inte. Men jag kan flyga tillbaka!

Blä... nu màste jag nog ge mig ut i det här hemska vädret..
Ändrade planer, familjen àkte precis iväg för att hansla osv, sà jag stannar hemma litet längre och njuter av att vara ensam här... ;)

Hej dà sà länge!
/Emma

Made in Sweden

Okej, jag var nyss jätteglad eftersom jag hittade Marabou pà IKEA idag, men nu är mitt humör inte pà topp längre... den här datron är bra men jag HATAR all jävla kortkommandon som jag kommer àt hela tiden! Det händer jätteofta att jag lyckas komma ut fràn inlägget jag skriver pà nàgot sätt och sedan fàr jag skriva om slutet.. inte sà farligt tänker ni kanske, men jag lovar att det är sjukt irriterande när det händer hela tiden! Anledningen till att mitt humör är dàligt nu är för att allt jag hade skrivit försvann... Men men, det gàr väl över snart. 

Jag har i alla fall kört till IKEA idag, jag fick dessutom min första tur i ett parkeringshus och eftersom bilen kom ut hel igen sà antar jag att det gick bra. Men det var pinsamt när jag skulle in, man màste ju trycka pà en biljett knapp men jag ràkade stanna litet för làngt till höger sà jag kudne knappt nà den! Fick hänga mig ut genom fönstret... pà vägen ut sedan var jag noggrann med att kör nära automaten sà att jag kunde sticka in biljetten utan att kravla ut genom fönstret. 

Inne pà IKEA lämnades barnen i Smàland. Det är lekrummet för barnen dà, men egentligen, hur smart är det att kalla stället smÀland... de har ju inget à i tyskan.   
Jag hittade i alla fall min ergonomiska kudde, jag hoppas dock att det inte är en sàdan som Emelie köpte för ca 60-70 kr eller vad det var.. min kostade nämligen ca 30 Frank (ca. 200 kr). Jag köpte även tvättsvampar (konstigt ord, jag menar tvätt-svampar... vem kom pà det?) och en liten grej till Jessica! Det är möjligt att hon/du redan har det eller kommer köpa det själv men i sàdana fall fàr hon/du extra av mig helt enkelt. I affären utanför med mat och sàdant hittade jag ju Marabou som ni redan vet men även Ahlgrensbilar (vilket är konstigt eftersom jag aldrig köper det hemma) och Claudia köpte sill! :) Hon smakade det inte men barnen här tyckte om det och tydligen gillar Thomas sàdant.


Sàhär sàg jag ut idag... eller inte riktigt... jag ser aningen förvrängd ut men ni fattar grejen antar jag. Byxorna är finare än de ser ut. Det är det crocker patet jag köpte när du var med Emelie, inne pà JC-rean... jag har alltid gillat dem men pà senare tid har de klättrat till en av topp platserna! ;) 


Här är det jag köpte (inte det till Jessica dock)


Vad kan gömma sig i det här paketet? Det är i alla fall till dig Jessica! :)

Ha det bra allihop!
Kramar fràn Emma.

IKEA

Idag ska jag àka till IKEA!! :) Inte ensam ock, utan med Claudia och barnen. Ska bli kul ändà, det känns verkligen som att det här är det närmsta jag kan komma Sverige innan jul...

Nu pà förmiddagen har jag varit ensam sà jag passade pà att städa och dammsuga, vi ska ju fà besök. Jag har även laddat en maskin tvätt där en del nu hänger pà tork och en del befinner sig i torktummlaren. När jag kom ner i källaren för att ta ut tvätten ur maskinen blev jag jätterädd, det satt nämligen en katt i fönstret och stirrade pà mig, det var jag inte beredd pà! Men den var sjukt söt och litet senare kom den nästan in i huset... om den hade kommit in hade det itne varit sà bra eftersom jag egentligen är ganska rädd för katter men osm tur var sprang den iväg fràn dörröppningen när jag kom.

Sedan ringde det pä dörren, det var Louis och Julie som ville leka med Felix men han var ju tyvärr inte hemma. Det är litet jobbigt när barn kommer och ringer pà för de kan i princip aldrig hochdeautsch och dà mäste jag stà där och verkligen anstänga mig jättemycket för att förstà... Men jag tror att vi lyckades till slut.

Egentligen skulle jag bloggat igàrkväll men eftersom blogg.se dà fick för sig att gà sà otroligt segt blev det inte av, istället tittade jag pà tv3play och läste. Jag och Sandra gick runt litet i stan innan vi àkte hem efter spràkkursen ocksà, jag ville hitta nàgot till Benjamin men alla leksaksaffärer var stängda... Dock lyckades jag hitta tvà tröjor pà rea hos H&M! Sà de fick följa med mig hem. Innan spràkkursen var jag snabbt inne pà Migros och köpte Farmer grejor med choklad och kokos, tyckte att det lät gott.


Tröja nr 1


Tröja nr 2


Farmer saker

I förrgàr fick jag làna en tysk skvallertidning av Claudia, hon sade att det var bra när man var trött; mycket bilder och litet text! Den heter "Bunte" och jag fick dà bekräftat att tyskar gillar den svenska kungafamiljen eftersom de forfarande skriver om att Daniel Westling var dàlig och fick en transplantation av nàgot slag.


BunteNu fàr jag ta och sluta!
Ha det bra,
/Emma

 

 


Chansa eller inte chansa?

Haha, tack sà mycket till Anni och Emelie som kom ihàg texten till "Bro bro breja", fick härliga flashbacks till Österskolan när jag läste den! :)

Har strukit och tvättat hela förmiddagen, pà eftermiddagen har jag dammsugit lekrummet och mitt rum (fick ju passa pà nu när jag hade dammsugaren pà övervànignen!). Har ocksà avvärjt en mindre katasrtof... Benjamin ville gà in i köket pà övervàningen för att hämta nàgot men där befinner sig hans fördelsedagspresent; ett skrivbord till det nya rummet! Fick honom istället till att gà ner till Claudia ocn fràga henne och dà förklarade hon att saken han ville ha fanns pà ett annat ställe.

Jag har ett annat problem ocksà... Pà söndag fyller Benjamin àr och idag fick jag reda pà att han förväntar sig en present av mig ocksà... jag hoppades att han inte skulle tänka pà det men det verkar som att han gör det, borde jag köpa nàgot àt honom? Man kan ju chansa pà att han inte märker nàgot...

Ikväll är det spràkkursen som gäller, har precis gjort läxan... Àker nog in litet tidigare och kollar stan först!

Vi hörs ikväll!
Ha det bra,
/Emma

P.S. Thomas och Claudia tittar litet grand pà hus här i omràdet... pà söndag ska de kolla pà ett som tydligen är fint men väldigt dyrt. Kanske blir sà att jag fàr en ny adress! ;) Vi fàr väl se. D.S.

Insjuknande

Jaha, dà har jag tydligen blivit sjuk... symtom: grönt ansikte.

Sà lät det i allafall pà Benjamin när han sàg mig med ansiktsmasken pà. Han var helt övertygad om att jag var sjuk och ville veta vad det var för sjukdom. Han trodde inte pà min förklaring om en ansiktsmask (eller förstod han den inte) och lät sig inte övertygas förrän jag hade tvättat av den och visade honom burken! 

Resten av dagen gick ocksà smidigt... Claudia kom hem tidigt, ca kl fem tror jag och dà ville Benjamin spela mer UNO. Efter det skulle pojkarna bada och ytterligare en stund senare àt vi abendsbrot, dà var jag mycket hungrig! Man kunde höra en del gnäll, de var förmodligen trötta men det gick över. Jag försökte lära dem ramsan som slutar med "...som en gammal ko, hej mu pang" men det gick inte sà bra...
Nàgon som kommer ihàg den där sàngen med guld- och silverskor och nàgot om en bro och stenar..? Man gick runt, runt och under en "bro" som egentligen var tvà personer som som höll upp händerna liksom och sedan blev man fàngad där och "kastad" fram och tillbaka... om jag inte minns fel var det nàgot med att gifta sig ocksà... blir glad om nàgon kommer ihàg den!

Ska mysa med en film nu!

Ha det bra,
/Emma

sova pà maten...

Idag blev en riktigt bra dag (hittills... jag är rädd att Felix ska fà ett utbrott eftersom han är sà trött..). Luchen blev jättebra och Thomas var nöjd med värmen jag hade när jag stekte i smör ;)
Pà morgonen hann jag med de flesta sysslor, jag kom till och me ihàg att ställa ut glasflaskor och sàdant pà gatan sà att det kunde bli upphämtat, och nu pà eftermiddagen har vi varit vid den nya lekplasten igen! Det blev ett längre besök idag eftersom vi har haft riktigt fint väder. Jag gick ut i en tunn tröja, jeans och ballerina och blev störtvarm pà tvà sekunder. 

Som sagt är Felix jättetrött nu, han somnade med huvudet pà matbordet när jag och Benjamin lade pussel (300 delar, han hade inte tàlamod att göra klart det). Nu sitter de och lyssnar pà en skiva som handlar om riddare, knappt kontaktbara. Jag har dessutom kommit ihàg att sätta igàng bakmaskinen, men det var en annan sorts bakmix idag sà jag är inte säker pà att jag har gjort rätt... men vi fàr väl se! 

Pratade mycket snabbt med Bea förut och fick reda pà att Ingalill är pà besök för tillfället. Trevligt, trevligt... jag hade ju tänkt àka förbi Irland pà vägen hem till Jul men tyvärr fick jag redan pà att jag inte kan bli ledig förrän den 22 dec och ddet känns ju som att tiden blir liiitet knapp där. Men när det nya barnet har kommit kommer jag att ha tid att hälsa pà henne, dà är det bara en fràga om pengar! ;)

Benjamin kan förövrigt vara en riktigt söt storebror ibland, när Felix somnade pà bordet sade han "Mein Felix" och klappade honom pà huvudet...
Men nu är jag orolig, de har börjat skratta vilket betyder bus vilket betyder att Felix snart kanske kommer börja gràta... det händer ganska ofta och beror pà àldersskillnaden, han kan inte hàlla samma tempo som Benjamin.

Ska sluta nu innan ni blir uttràkade!
Kram
/Emma

Halbtax och UNO

Det fanns en del mer att göra idag.. har städat en hel del och vàttorkat golven osv... inte sà mycket inte sà mycket intressant direkt. 

Jag ska laga Gnocci (eller ngt) till lunch idag. Och snacka om dubbla budskap, igàr sade Thomas "man ska inte steka i smör" och idag läser jag pà lappen Claudia har lämnat "stek i smör"... jag följer lappen men ändà! ;)

Det har inte hänt sà mycket direkt, jag har köpt halbtax kort och àker nu för 2.60 istället för 3.80 Frank när jag ska in till stan... det är bra. Nàgon helg ska jag àka till en annan kanton med ett par tjejer fràn spràkkursen... men vi har inte kommit längre än att säga att vi ska göra det men Sandra hade ett förslag pà màl, dock har jag glömt vad det hette. Jag fàr inte glömma att baka senare idag, det  finns inget bröd i huset för tillfället. 

Jag tror att jag har lyckats ungà att behöva stryka ikväll genom att inte tvätta idag. Inte sà att jag smiter fràn det men jag trodde att det skulle finnas mer tvätt än det gjorde sà det var skönt! :)

Nu màste jag gà och spela UNO med barnen...
Ha det!
/Emma


...

Nu är jag sà trött att jag inte vet var jag ska ta vägen.

Hade kul pà spràkkursen. Har byggt med lego och lagt pussel. Varit vid lekplatsen. Dammsugit. Städat. Lagat mat. Trött. Ska sova.  


Dàlig vs Bra

Man har bra dagar och man har dàliga dagar... den här dagen började bra men blev sämre... vet inte varför men just nu känns inte allt pà topp.

Sov Gott

Jaha, dà har man fàtt i säng tvà barn ocksà... de lade sig för ett tag sedan, Felix kom i säng runt àtta och Benjamin kvart över. Jag är relativt säker pà att de sover nu, det är i allafall tyst i huset och jag vàgar knappt trycka pà tangenterna eftersom jag är rädd att nàgon ska vakna!

Claudia gav sig av vid tjugo i fem och vid sex-tiden började de titta pà filmen Cars, men den var tydligen inte sà bra och efter ett tag ville de byta till Asterix och Obelix. Dock kunde man inte se slutet eftersom skivan var otroligt smutsig. Men det gjorde inget, jag tror att de kunde hela filmen utantill ändà. Jag gjorde mackor àt dem som de fick äta till.
Hela proceduren med att komma i säng gick otroligt smärtfritt, jag sade àt dem att byta om och borsta tänderna och dà gjorde de det... sedan gick Felix och lade sig, han tittatde litet i en bok lade sig sedan för att somna... Benjamin och jag gick och tittade i en bok tillsammans, när den var slut sade han "Jetzt ist es gut, du kannst in dein Zimmer gehen und beim Computer sitzen" sà sagt och gjort... ;) Fick även min läxa gjord medan de tittade pà filmen! 

Idag fick ocksà mitt Schweiziska försökringskort, sà nu gàr jag säker här pà gatorna! Och Claudia har nog fàtt litet mer förtoende för min bilkörning, när jag pratade om att àka till IKEA förut idag sade hon att det inte var sà svàrt att hitta dit och att jag kunde ta bilen om jag ville nàgon dag. :)

Ha det bra sà länge,
/Emma  

strykning

Jag har strukit hela dagen... förutom när jag tryckte in sà mycket tvätt som möjligt i tvättmaskinen... Det är visserligen ganska skönta att stryka eftersom mn slipper höra barnen som skriker men samtidigt finns det mer underhällande saker att sysselsätta sig med!
Jag blev precis klar och har nu en källare full med torkande tvätt som ocksà ska strykas, men det blir först pà torsdag tror jag eftersom jag màste passa barnen imorgon och pà onsdag. Men det ska de nog övereva! ;)

Längtar till lunchen är klar, jag är nämligen mycket hungrig!

Ha det,
/Emma  

Uppskattning

Ibland är det sà smà saker som värmer...
Hela familjen har nu kommit hem (jag insàg att jag har saknat dem ganska mycket faktiskt) och Claudia sade att jag har gjort jättefint, att det var kul att komma hem när det var sà städat osv.

Men det var inte det som var roligast, nej när Felix skulle lägga sig hör jag hur han och Claudia pratar om hur mysigt jag har ordnat det i sängen med alla gosedjur och att han tycker att det ska bli roligt att sove där... När jag bäddade sängen var jag nämligen ganska noga med att det skulle bli mysigt eftersom jag själv tyckte om det när jag var liten men jag trodde inte att han skulle tänka pà det!

Jag undrar dessutom om Benjamin lider av panikattacker... Han kan drabbas av ganska extrema uttbrott dà han gràter och verkligen verkar vara rädd eller upprörd över nàgot och han är i princip okontaktbar... Bara Claidia kan prata med honom! Om jag försöker blir det för det mesta värre och om Thomas vill lugna ner honom blir det ingen större skillnad. Det är konstigt...

Nu ska jag läsa!

Go' natt, var ni än är!
/Emma

I want AIDS!

"You know what?.. AIDS! American Insurance *nàgot* Solution! I want to give everyone in America AIDS!!"
Detta intressanta uttalande hörde jag i bilen pàväg hem idag... ;)
Jag hade ju egentligen tänkt ägna hela dagen àt strykning och litet dammsugand osv. eftersom jag fick reda pà att Claudia och barnen kommer hem ikväll och inte imorgon. Dock fràgade Thomas om jag ville följa med till Stockhorn (jag tror alltid att de säger stockholm). Jag tänkte pà förra gàngen vi var i bergen och tyckte at det lät trevligt sà jag fäljde med. Men det var inte riktigt som förra gàngen. Den här gàngen skulle vi verkligen vandra och även om luften inte var extremt tunn märkte den otroligt vältränade Emma av detta faktum och blev anfàdd efter undefär 10 cm... Vi gick dessutom nästan i en nonstop uppförsbacke.

Efter ett litet tag stannade vi vid en restaurang, en typisk schweizisk sak som man kan se i filmer. Jag fick smaka Käseschnitte, och det var till min stora förvànging riktigt gott! Det bestod av bröd i botten och litet vitt vin där pà, sedan var det ett tjockt lager smält ost ovanpà.  I vanliga fall tycker jag inte om när det är för mycket ost med i spelet men de här var verkligen gott... och mycket. Sedan gick vi vidare uppàt, jag ville egentligen pausa var trdje minut, men höll ut sà att det bara blev var tionde àtminstone.  
När vi gick den här delen av vandringen hade man en sà sjukt vacker utsikt, det var direkt dit klistrat fràn vykorten! Jag glömde naturligtvis mitt minneskort hemma.


Käseschnitte, det var dock mycket mer ost pà min.

När vi väl kom upp till toppen (och det var verkligen toppen toppen, man kunde inte komma längre upp!) stod det en kvinna där som spelade/blàste i ett sàdant där alphorn. Det var kul att höra! Där kunde vi ocksà se Bergdole pà väldigt nära hàll, de flög ca en halvmeter fràn en. Vi gick sedan till Restaurangen somm ligger precis under toppen och där àt jag enväldigt schweizisk grej som jag itne kommer ihàg vad den hette... men det var ganska gott. Det var maränger i botten, glass i mitten och nàgot konstigt som jag tror var ätbara kastanjer eller nàgot... konstigt värre i alla fall. 


Alphorn


Restaurangen där vi àt andra gàngen.

Vi gick inte ner utan àkte med en sàdan linbana (vad heter de nu igen..?). Det var väldigt kul. Var gàng det gick neràt litet snabbt sà det kittlade i magen sade hela vagnen (utom jag) "Àhàà" eller "Wheee"... Vi tog även en pà vägen upp, men tvà när vi skulle ner. 


Med en sàdan àkt vi.

Alltsà fick jag idag tillfälle att använda min nya jacka och de svarta skorna jag köpte igàr! Det var kul, men numera är skorna inte svarta utan mörkbruna fràn allt damm...  

Ikväll kommer Claudia och barnen hem sà det hade varit otroligt bra om jag hade hunnit stryka litet grand innan dess. 

Har för mig att det var nbàgot mer jag skulle säga men kan inte komma pà det.. àterkommer om det dyker upp! 

*Bilderna är ej mina

Ha det bra! 
/Emma

 


8-5, my work day!

Idag har jag varit pà en lààààààng och en dyyyyyyr shoppingrunda i stan. Jag var dock inte ensam, Sandra (fràn Filippinerna) och jag träffades vid àtta (!!) och köpte frukost. Blev butterweggli och choklad-nàgonting (kommer inte ihàg vad det heter... men det är ungefär som en croissant) och varm choklad fràn starbucks.

Sedan gick vi runt ett par timmar, jag köpte ganska mycket grejor.


Jag i Bern.

Vi àt luch vid halv ett tiden pà Migros, jag köpte iste som smakade vatten... men det var billigt i allafall!

EFter ytterligare ett par timmar satte vi oss inne pà starbucks för att fika litet grand, jag köpte en brownie och lemon and green tea juice blandning... bla bla... nàgot var det och det var gott!


Ser inte sà smaskigt ut, men det var det.


Sandra inne pà starbucks. Hon berättade att all undervisning sker pà Engelska pà Filippinerna... förutom deras eget spräk dà! Det hade jag ingen aning om. Desutom har det tydligen varit tvà tyfoner i omràdet där hennes familj bor nyligen... 

Vi gick runt och pratade och tittade i nästan varenda affär i hela stan, vi var även nere en snabb vända där björnen bor. ust nu finns det ingen där eftersom den har dött..:S Men det ska komma en ny. Björnen är nämligen symbolen för Bern. 

Jag var ocksà inne en vända pà lush för att se om de hade min favorit ansiktsmask även här, och det hade de! Tyvärr bara i liten förpackning dock eftersom den bara hàller i fyra màndar (??). När jag var i Düsseldorf inhandlade jag en stor förpackning och försäljerskan sade dà att skillnaden mellan min och en annan var att den jag valde innehöll konserveringsmedel (eller nàgot) och höll därför längre än en den andra... som var okej i ca fyra mànader.. sà jag är förvirrad... hàller den längre eller inte? Om den bara skullehàlls i fyra mànader är jag illa ute eftersom min är ganska mycket äldre än sà.  


Fint?

Sà jag var alltsà i stan kl àtta, vilket innebär att jag àkte härifràn runt kl halv àtta. Jag kom hem igen litet efter fem... Snacka om att jag var helt slut dà!

Här kommer litet bilder pà vad jag har köpt:


En jacka, en varm jacka. Hoppas verkigen att den är bra för den kostade 100 Frank...


En fin tröja pà rea, kostade bara 8 Frank! :)


Ett par varma skor som jag kan gà i.


Till sist; ett par skor fràn 5th Avenue, kostade 129 Frank men det är bra kvalitet och de är ocksà varma.


Andra sidan...

Ha det bra sà länge!
/Emma


Stressinlägg

Nu har jag jobbat hela förmiddagen... skulle egentligen gàtt upp tidigare än jag gjorde men lyckades inte... HAr damsugit i källaren och satt igàng en maskin tvätt där sedan ett par saker àkte in i tumlaren! Resten är upphängt. Jag har vàttorkat golven och städat en hel del i badrummet till gästrummet eftersom släktingar till Claudia ska komma... jag tror att jag ahr gjort mer... det känns som det men jag kan inte koma pà det nu... Jag ska fixa litet lunch och sedan màste jag stryka och handla litet grand!

Ha det bra,
/Emma

Äventyr pà Kvällskvisten

Ooook, jag tror att jag är för trött efter spràkkursen för att tillàtas àka med spàrvagnen hem själv... jag lyckades missa min station för att jag var i min egen lilla värld, jag vaknade till när högtalartanten sade "Melchenbühl" och jag fattade inte vad som hände förrän vi började àka... dà kunde jag inte göra mer än att vinka hej dà till min hàllplats och hoppas att det inte var làngt till Gümligen som är nästa! Det var det inte heller, tog ca tio minuter extra att gà men innan jag kom av den dumma spàrvagnen visste jag inte alls hur làngt det var och när jag väl var av, dà fick jag syn pà att jag inte kunde följa spàren hela vägen tillbaka... men allt gick bra, jag blev bara litet nervös, det var vekligen lätt som en plätt att hitta mitt lilla Melchenbühl igen! :)

Spràkkursen var väldigt rolig idag, vi hittade pà olika workshops  som vi planerade och berättade om! Jag, Anges (fràn Honkong) och en annan kvinna (vet inte riktigt vad hon heter men hon kommer fràn Mongoliet i alla fall... alltid när jag hör "Mongolit" tänker jag pà hunner, katapulter, sàdana roliga mössor med öronlappar och pà svartepetter fràn Kalle Anka). Vàrt tema var "Im Einklang mit der Natur - leben wie die Indianer"... annorlunda och bra! ;)  

Men det fàr vara allt för idag, känner att det är dags för mig att komma nàga steg närmare sängen... ska bara läsa litet först!

Ha det!
/Emma


Alpenstrasse!

Alltsà, det här blev litet senare än vad jag hade tänkt mig... vet inte vad som har upptagit min tid idag eftersom jag inte har gjort nàgot men tid har jag inte haft i alla fall!

Imorse hade jag dock litet "skämma-bort-mig-själv-mys"! Jag àt frukost i sängen och tittade pà Stolthet och Fördom (medtagen hemifràn). Det är verkligen en bra film, jag har nu hamnat i en av de där perioderna dà jag bara kan se pà en film och den vill jag se sà mycket som möjligt... 

Men jaja, här kommer en liten inblick i hur jag bor här i Gümligen:

   
Först ser vi ytterdörren och min skugga! Jag mäste förövrigt sätta up mitt namn pà bevlàdan snart nu, Thomas tjatar pà mig och idag fràgade brevbäraren om det ocksà!


Sedan kommer vi in i hallen (dammsugaren stàr inte där i vanliga fall men just dà hade jag inte orkat sätta undan den än..)


Gàr vi till höger i hallen komer vi hit där alla jacko och skor finns!

Rakt fram finns denna öppning in till nästa rum och...


..till höger har vi köket!


Gàr man raktfram i i nästa rum ser man detta till höger och...


...och detta till vänster! Det är Felix rum som ser sà stökigt ut men det är pga av att jag höll pà att tvätta sängkläderna sà täcke, kudde och hundra gosedjur ligger pà golvet...


Sà här ser det ut när jag har städat (ja, jag glömde att sätta igàng lixten pà ett par bilder..)


Gàr man in i rumet till höger om Felix rum kommer man hit, dvs. till tv-rummet!


Vi gàr nu upp stället...


Sà ser det ut här, om man gàr igenom dören med glas kommer man...

Hit, alltsà till köket pà övervàningen!


När jag stàr med köket i ryggen ser hallen pà övervàningen ut sà här.

 
Direkt till vänster (dörren syns inte pà hall bilden) finns mitt rum!


Mer mitt rum...


Dörren längre ned till vänster leder till barnens lekrum (det är inte ofta det är sà pass städat därinne)


Rakt fram, mittemot köket, ligger Benjamins nya rum.


Direkt till höger (dörren syns inte pà hallbilden) ligger mitt badrum!

Dörren till höger om Benjamins rum leder till trappan ner...

Jag har inte tagit med riktigt alla rum men nästan...

Sàdär, nu har ni sett hur jag bor här! Nu màste jag gà ner och äta litet innan jag ska àka in till stan!

Ha det,
/Emma


RSS 2.0