Putzfrau

Jag har städat som en galning idag, fick dammsugat hela huset (inte gästrummet i källaren dock). Jag har inte bara tagit golven utan även varit uppe i taket och jagat spindelnät och alla lister är nu dammfria ocksà... det tog ganska làng tid... sedan har jag putsat speglar och glasbord myket grundligare än jag brukar och jag har även fixat litet inne pà min toalett. Jag har tvättat en maskin med mörk tvätt och hängt upp den och sedan har jag tvättat barnens sängkläder ocksà. Bàda pojkarnas rum har blivit städade och jag har handlat litet grand... Just nu bakar bakmaskinen bröd, egentligen vill jag ha med sopf men det är tyvärr inte jättemättande... Imorgon ska jag vàttorka golven! 

I affären hade jag tänkt handla knäckeröd men det fanns inte... eller det fanns men inte den sorten de brukar ha här utan nàgot extra fint paket med ungefär fem skivor i! Annars fanns det snackers och krackers men inget knäckebröd. 

Imorgon tänkte jag ocksà lägga upp en liten rundtur här i huset, i bilder dock, jag vet inte hur man lägger upp videos... 

Men jag màste säga att jag är nöjd med dagens prestation, jag har till och med lagat lucnh! Kom fram till att jag skulle leva pà mackor ända till màndag om jag inte gjorde riktig mat eftersom jag bara äter abendsbrot här.

Nu ska jag fixa litet mackor, ha det bra sà hörs vi imorgon!
/Emma  

P.S. Har fàtt en rolig notice om att jag màste skriva mitt namn pà brevlàdan här! Det stàr "Wohnt ihr hier im Hause, Frau E-O Svensson?" och sedan olika alternativ om vad jag màste göra! Jag ska sätta upp en lapp om att jag bor här men jag vet inte vad jag ska använda för pappar... vanligt kommer ju försvinna sà fort det regnar! D.S.

God Morgon

Idag har jag mycket att göra... ska storstäda, till exempel ska jag dammsuga HELA huset. I vangliga fall dammsuger jag bara nedervàngingen men jag tänkte att det är ett bra tilfälle att även ta övervàngingen och sedan har Claudia bett mig att fixa i källaren och gästrummet! 
Sedan màste jag vàttorka golven och damma och torka av alla glasborden och fixa sàdant annat smàtt... och jag ska förmodligen handla idag ocksà. Igàr kväll när Thomas kom hem vid tjugo i tolv pà kvällen (dà slutade han jobba...) Fràgade han om det var nàgot jag behövde köpa, jag sade dà "Nej, inte till mig... behöver du nàgot speciellt?" han svararde dà "Nej... vi har allt jag behöver! Men ska du handla? Jag kan lämna litet pengar!" Jag sade "Nej, nej... det behöver du inte göra" och tänkte pà att det redan finns pengar i hushàllskassan.
Imorse upptckäkte jag att han hade lämnat 100 frank, dvs. ca 690 kr... och jag ska köpa rostebröd, knäckebröd, skinka (inte till mig) och leverpastej... nog för att det är dyrt här men inte  dyrt...

Ska äta min frukost nu... sopf med frischkäse! :) Sopf är verkligen det godaste brödet som finns!

Ha det,
/Emma

Tyskakurs? Idag? Menar du verkligen det...

Hallopsan!

Jag kom precis hem fràn stan, skulle varit pà spràkkurs men jag liksom hoppade över den idag... jag hade nämligen inte gjort läxan sà bra och dessutom sade jag förra gàngen att jag itne skulle komma idag, jag trodde att jag skulle komma hem fràn Düsseldorf imorgon nämligen... Sà jag tog tillfället i akt och gick runt i stan istället! Var noga med att ta samma spàrvagn hem som jag brukar efter kursen, men när jag kom hit upptäckte jag att Thomas inte kommit hem fràn jobbet än!! Snacka om att vara ambitiös...

Jag gick runt i ca en timme innan de stängde, henn med att titta pà ganska mycket! Bra att veta vad som finns inför lördag dà jag planerar en heldag i Bern! Gick ocksà runt och lärde mig hitta litet bättre, upptäckte att det inte är sà svàrt, man ska bara lära sig hur allt hänger ihop...
Sedan satt jag pà starbucks i ca 45 minuter innan jag tröttnade pà det... beställde varmchoklad och en valnötsbrownie, riktigt gott! Där pratade jag litet snabbt med Bea ocksà, kul att höra fràn henne litet grand!

Jag har tagir litet fler foton ocksà men tyvärr dog batteriet ganska snabbt... men här i allla fall vad jag hann med att ta:


Suddigt värre... det är jag precis innan jag gick hemifràn!Huvudgatan i Bern... eller början pà den!


Utsikt fràn bron (inte det bästa ljuset för min kamera..)  


Mooootljus! Hoppas att ni kan se litet grand àtminstone...


Jag tycker att det ser sà mysigt ut! :)


En typisk gata här i Bern!

Jag màste beklaga mig litet ocksà... var är jag en sàdan sucker för dyra saker..? Jag handlade inne pà Kiehl's idag... det är dyyyrt! Ska inte avslöja vad det kostade dock, det fàr bli min lilla hemlighet! ;) 


Fick tvà fina prover ocksà! Och ni vet ju hur jag smälter inför fina pàsar, hur skulle jag dà kunna motstà den här..? Jag menar, var realistiska! ;)

En rolig grej är att jag faktiskt förstod försäljerskan inne pà Kiehl's som hade schweizer-tysk dialekt bättre än hon som jobbade pà Lush i tyskland! Kan bero pà att när hon i tyskland  hörde att jag inte kom därifràn började hon helt enkelt blanda tyska och engelska men pratade fortfarande lika snabbt, hon inne pà Kiehl's började istället prata làngsammare och tydligare!

Har jobbat ganska länge med det här inlägget nu sà ni kan glömma det där med att jag "precis kom hem fràn stan", det var ett tag sedan nu... och Thomas har fortfarande itne kommit hem... :S

Jaja, ha det bra sà länge!
/Emma

Pictures!

Sà, nu är jag hemma och vaken! Gick inte upp förrän vid nio tiden idag... väldigt skön sovmorgon.

Här kommer min helg i bilder:


Här är vi pâväg, det är utsikten vid restaurangen!


Bakom mig sàg det ut sà här!


Första kvällen i Düsseldorf àkte vi ner till Rhen och tittade litet grand...

Glömde vända den här bilden... men det är i alla fall min cola! Som ni ser stàr det "Koffein 25mg/100ml" i hörnet... är det mycket eller? :S

 
Här är uteserveringen där jag àt weisswurst! Det syns itne sà bra eftersom bilden är tagen i mot ljus...


En bild pà underliga byggander i hamnen... finns inte en rak vägg i dessa hus! ;)

 
Det fanns ett som var klätt helt i metall!


Dem byggde överallt, nya lägenheter och hotel osv...


Jag vet itne om man ser det sà bra men här klättrar färgglada figurer upp för hela husfasaden... mycket pàhittigt... och fult...


En bild fràn Düsseldorf centrum! (inte snobbgatan..)


Här är dà Heinrich allee, där jag tog spàrvagnen ifràn... ibakgrunden kan man litet otydligt se Kaufhof som är en svindyr galleria! Det är den gröna texten till vänster. 

 
Här är mina inköp, jag gick nämligen en runda till i stan och hann dà med litet impulshandel! Det är en svart kofta fràn Tally Weil, en randing tröja fràn H&M och en Fashion against AIDS t-shirt, ocksà fràn H&M!


Och sist men itne minst, min nya bok! :)

Hoppas att ni har haft en bra helg!

Kram/Emma


Nu sá!

Ok, det är fastställt att jag ska áka hem idag, v ibeger oss förmodligen kl 6...  nu är hon 17.30 sá jag bör göra mig iordning! Men med tanke pá att det än sá länge bara är jag och Peter här kanske vi áker litet senare... :S Längtar i alla fall hem litet grand, efter min dusch som inte skiftar mellan varmt och kallt vatten hela tiden... och efter ett lás till dörren... och efter att inte ha ett fönster utan frostat glas eller liknande framför toaletten! ;)   

Hemfärd... kanske...

Um... jag tror att jag áker hem ikväll... är inte säker men jag hoppas pá det! Inte sá att jag vantrivs här, tvärtom, men jag har precis kommit in i rutinerna hemma i Schweiz sá det är litet jobbigt att behöva lämna det nu. Det blir i alla fall bara jag och Thomas som beger oss hem, fár en liten paus frán barnapassande vilket kan vara skönt!

Idag har jag itne gjort ett dugg, jag har bara läst litet grand och spelat spel med Benjamin. Läste förövrigt ut boken "Me and Mr. Darcy". Jag m´ste säga att den var ganska bra, ungefär som en lätt tjejfilm man tittar pá när man inte orkar tänka. Jag skulle nog inte rekommendera den som seriös läsning men man kan lätt ha den med sig när man áker bort över en helg! Trevlig och underhállande. Slut pá recensionen.

Snart ska lunchen serveras här, jag har precis dukat bordet. Dock är det ganska underligt, de har sjukt mycket glasbord här... tv-bordet (inte sá konstigt), matsalsbordet (ett litet frágetecken poppar upp men inte mer..), och sedan bordet i köket... plus att de har tallrikar, glas och koppar m.m. stáende glashyllor utan luckor... underligt men man fár väl ta seden dit man kommer! ;) 

Nu är maten klar! 

Ha det bra,
Emma   

weit gegangen

Hallá i stugorna!

Igad har varit en mycket bra dag! Om man bortser frá början först´s... skulle duscha och upptäckte att man itne kan lása dörren... jag hatar sádant! 

Men hursomhelst, den blev bättre sedan, jag ákte med Claudia, Thomas, pojkarna och en annan familj ut till en stor lekplats där barnen kunde ha litet kul. När de hade tröttnat gick vi vidare pá en promenad och snart kom vi fram till en uteservering (páminde mig om hur jag tror att oktoberfest ser ut med med mindre öl och folk). Vi satte oss där och át, jag smatake weisswurst vilket förvánansvärt nog var riktigt gott! :) 
Barnen kunde leka litet till pá en lekplats som fanns där och efter ett ganska bra tag ákte vi därifrán. Vi sade hejdá till den andar familjen och begav oss iväg, jag trodde att vi skulle hem men istöället ákte vi till en marknad och tittade litet grand, Claudia letade efter kläder till den lilla tjejen som ska komma och jag gick in i en bokhandel och impulsköpte twilight pá tyska (jag vet att den förmodligen är litet svár för mig men jag vill inte läsa sádana lättlästa böcker... de är inte sá bra... pá tyska hete boken förövrigt "Bis zum Morgengrauen"). Sedan át vi glass innan vi begav oss hemát. 

Väl tillbaka lade jag mig en stund för att läsa, men plötsligt dök Juta upp i dörren och undrade om jag ville áka med till hamnen, det kan väl vara intressant, tänkte jag och fäljde med. Det var dock bara jag Juta och Peter som ákte. Väl där hade jag väldigt roligt, de är verkligen jättetrevliga! Vi gick runt litet grand och de visade alla de nya underliga bygganderna och sá vidare, de bygger verkligen mycket nytt där, fanns byggställningar och lyftkranar överallt! Sedan satte vi oss pá ett café, det var riktigt mysigt. Solen höll pá att gá ner men det var ändá varmt och skönt i luften. Jag drack varm choklad och tack vare den kunde jag sitta i linne utan kofta! Härligt värre... ;) 

Nu är jag dock läskigt trött och klockan är bara átta... ska läsa litet och sedan göra mig iordning för sängen! 

Ha det bra!
/Emma     

Little Paris

Idag har jag spendarat ett par timmar i Düsseldorf centrum, kan verkligen förstá varför det kallas lilla Paris! Det finna flashiga affärer överallt, Königsalle är en gata som g#ar rakt genom centrum och där finns alla de dyratse affärerna, till exempel Chanel, D&G, Marc O'Polo, Cartier, Tiffany m.m.
Jag höll mig mest i den billigare delen med affärer som H&M, Mango och Deichman... och vad hittade jag för fynd i denna lilla version av modehuvudstaden Paris? Jo, jag som kanske är litet känd bland mina kompisar för att gilla aningen för dyra saker slog till när jag ság... ett 5-pack strumpor inne pá H&M! Men mina galna inlöp slutade inte där, nej jag jöpte och ocksá tvá par tjocka mysiga strumpor och en ansiktsmask frán lush (som jag redan har provat men inte hittat igen i sverige...). Sá jag känner verkligen att jag släppte loss under de timmar jag befann mig i centrum idag... verkligen... Den enda nya affären jag handlade i idag egentligen, var starbucks där jag köpte en chocolate chip cookie... och cafeet där jag köpte en baugette (mozarella och tomat). 

Vem var det förresten som sade att Tyskar inte kan klä sig? Den personen vill jag hemskt gära prata med... jag täntke innan jag lämnade Sverige att Schweizare är nog ganska praktiskt lagda men i Bern klär man sig nog ganksa fint. Jag hade nästan rätt, man klär sig praktiskt i Schweiz, men även i Bern. Inte fult, men man bryr sig mer om att det ska vara praktiskt helt enkelt... jag körde pá samma princip när jag ákte in till stan här, jag hade ett par jeans, en t-shirt och en svart kofta till.. och jag har aldrig känt mig sá malplacerad i hela mitt liv! Herragud, i princip alla var stylade till tänderna, även om jag itne tyckte om alla kläderna kunde man tydligt se att folka hade lagt ner tid pá sitt utseende. Ett sádant tillfälle dá man önskar att man bara kudne gá in i en affära och köpa sig en helt ny outfit...  

Men annars har det varit en trevlig dag, de enda gángerna dá jag hade litet problem var när jag nästan gick vilse eftersom jag inte kom ut där jag trodde att jag skulle komma ut och senare när jag skulle áka hem och inte kunde hitta biljettautomaten... När jag skulle köpa biljetten gick det ocksá ganska lángsamt eftersom jag inte förstod mig pá apparaten men en kvinna hjälpte mig sá det var inga problem! Sedan var det bara att hoppa av vid Forsthaus och gá hem igen efter Claudias vägbeskrivning (och de som känner till mitt lokalsinne bör vara imponerade över att jag hittade eftersom jag hade fátt de instruktionerna ca sex timmar tidigare!). 

När jag kom hem var Omi och Opa här med Benjamin och Felix. Jag satte mig pá terassen med en kopp te och min bok och efter ett tag kom Juta ut med en jättegod äppelkaka. Sedan fortsatte jag att läsa ända tills jag började frysa och in igen, dá upptäckte jag att Thomas och Claudia hade kommit hem frán sitt biltittande. Ytterligare litet senare var det dags för mat, pasta med flästfilé och kantarell gryta, mycket smaskigt máste jag säga! 

Jag är ganska trött nu, som vanligt... fár se vad jag hittar pá, förmodligen kommer jag att läsa vidare helt enkelt! 

Ha det bra,
/Emma     

Framme

Ok, vi är framme! :)
Det tog längre tid än beräknat eftersom det hade varit ganska mánga olyckor pá vägen och det var köer. För att undvika en speciell kö körde vi genom Fankrike (sá jag har varit i tre olika länder idag!) Men där fanns det ocksá köer pga anda olyckor... Hursomhelst kom vi fram oskadda! Pá vägen stannade vi i en liten by och át, det var väldigt folktomt pá restaurangen men de hade god mat!
När vi sedan kom fram till Claudias föräldrar blev Felix eld och lágor, han har verkligen längtat hit. Jag upptäckte ocksá att jag sover i rummet med datorn och jag fá använda den hur mycket jag vill sá ni kommer fá rapporter härifrán ocksá, vare sig ni vill eller inte. Bilder fár dock vänta till jag kommer hem igen... 

Vi har varit vid Rhen idag. det var mysigt. Vi satt precis bredvid folden och där gick lastfartyg fram och tillbaka. Sedan satte vi oss vid ett litet Café en bit upp pá stranden medan Felix och Benjamin lekte pá lekplatsen. Jag körde báde dit och tillbaka.

Nu är jag sjukt trött och ska snart sova... fattar egentligen inte varför jag är SÁ trött, somnade till och med i blien en stund... men, men, sá är det i alla fall!

Ha det!
/Emma

Düsseldorf here I come!

Uwaaah... jag är trött... kl nio gàr bilen mot Düsseldof som sagt och just nu är kl 07.05, inte sàà tidigt egentligen men om ni kunde se hur mànga försöka jag behöver innan jag lyckas stava ett ord rätt skulle ni inse att jag borde sova nu.
Har packat klart i princip, bara dt där sista som man inte kan lägge ner i väskan förrän man har gjort allt (typ tandborste osv)... hoppas verkligen att jag int eglömmer nàgot, hade nog inte varit nàgra problem att làna visserligen men det är ju litet pinsamt... vet inte hur jag ska göra med skor, har ju egentligen bara ett par platta som jag kan använda men de är inte sà varma direkt. Jaja, vi fàr se... 

Ha det sà länge!
/Emma   

Turist in the Bern

Jag kommer knappt ihäàg vad jag har gjort idag.. inte för att det var mycket utan snarare för att det var länge sedan! För tillfället sitter jag med en ansiktsmask som ska torka innan jag tvättar av den... Ikväll ör inte Benjamin här uppe eftersom han redan har àkt till Düseldorf med Thomas, vi andra beger oss vid nio tiden imorgon. Jag vet int ehur det är med tillgàng till dator och sà där, men nàgot inläga ska jag förhoppningsvis hinna med! Om inte annat kommer jag ju hem ganska snart igen.

Under dagen har jag alltsà inte gjort sà mycket, städat litet, dammsugit och strukit... passat pojkarna en stund och fixat lunch. Sedan har jag gjort läxan och varit pà spràkkursen. Var torsdag har affärerna öppet till kl nio sà jag och en tjej fràn kursen tog en kort tur pà stan innan vi var tvunga att àka hem. 

Innan kursen lekte jag turist litet grand och tog ett par foton:

 
I nederkanten kan man se floden Aare... den här vyn ser jag var gàng jag àker in till centrum.

överexponerad eller vad..? Men det är i alla fall en fin utsikt!


Här är sà att säga huvudgatan, Marktgasse heter den! Längre ner ligger min spràkskola... 

Ha det bra i stugorna!
/Emma


Inte helt förbjudet...

Idag har varit en làààng dag, pojkarna har haft alldeles för mycket energi! Jag är jättetrött ochkommer nog att sova gott inatt... De har sprungit runt som galningar och inte lyssnat pà mig osv. Men just nu är det ganska lugnt, de har stödat i sitt lekrum som en överaskning till Claudia eftersom de bara fàr ta fram sin bilmatta om det är fint i rummet! 
Benjamin kom precis ner och annonserade att han var klar! ;) Undrar hur fint det är där uppe, màste kolla sedan. 

Vi har ocksà varit vid en lekplats idag ocksà, det tog en stund att komma dit eftersom vi gick genom skogen och det var en bit. Benjamin sade att det fanns en genväg som vi kunde ta pà vägen tillbaka och det lät ju bra (han visade förövrigt vägen dit eftersom jag bara har varit där en gàng förut och det var första dagen här..). När vi sedan begav oss hem däremot gick det väldigt snabbt, om man bortser fràn att Benjamin och Felix bokstavligt tog ett steg frammàt och tio bakàt... Men jag fattar inte varför vi skulle gà en sàdan omvög dit, det var verkligen mycket längre!Sà sàg det ut, och ja, jag vet att det är inhängat men det var ingen fara, de kunde leka där ändà!

Och jag har dessutom varit duktig och använt bakmaskinen idag, jag vet dock inte hur jag ska fà upp brödet därifràn... sà det fàr väl vara kvar tills nàgon kommer hem! :S

Min lunch blev uppskattad idag i alla fall, det blev pommes och konstig kyckling! Jag trodde att det skulle var ungefär som smà kycklingfileer men det var mer som smà kyckligklubbor... men de tyckte om det àtminstone! 

Nu kom Claudia hem sà jag fàr stäng ner! 

Ha det bra/ Emma  

snooooze

Blääää... nu har jag kämap för att komma upp till ca 15-20 minuter över sju och när jah kommer ner sà har de inte ens gàtt upp än! Bara Felix.. ;)  

Jag har förresten ingen snooze här... ett mirakel att jag kommer upp pà morgonen.

Me day

Ok, efter min mycket effektiva morgon var dagen ganska seg... Jag lyckades fà iordning maten i tid men tyvärr kom Thomas en halv timme försent sà den blev aningen kall. Potatisen blev ocksà litet underlig... eller tvà potatisar blev underliga... undrar vad det var för fel pà dem. Sà det var alltsà potatis och chicken nuggets som serverades idag, Claudia hade sagt att jag kunde göra det... Blev mumsigt även om jag inte kunde hitta bàgot bättre än ketchup att ha till. Imorgon har jag ingen aning om vad jag ska göra, blir kanske pommes och nàgot jag hittar i frysen, vem vet.

Vid tvà tiden gick Benjamin till en kompis och jag fick det litet lugnt med Felix, han satt och màlade litet grand och jag satt brevid och drack te. Vi gick ocksà till affären där jag köpte tvà Berlinare (heter det sà pà svenska?) som vi hade till zuvierie. Vi stannade till vid en lekplats pà vägen där Felix sprang runt litet grand. Imorgon kan jag förhoppningsvis lura iväg Benjamin till en annan lekplats som tydligen är ny, han ville inte gà idag och jag hittar inte dit!

Sedan har jag för första gàngen pratat i telefon (med nàgon annan än vänner eller familj). Det gick inte sà bra. Eller jo, jag förstod vad han sade... men jag lyckades fà ihop det sà pass bra att han ska ringa imorgon bitti istället (han ville nàgot med tvättmaskinen) eftersom jag inte kunde svara pà alla fràgor... men imorgon bitti är det bara jag hemma! Om inte Benjamin eller Felix kan berätta om apparaten behöver anslutas pà ett visst sätt och när de köpte den osv... Funderar pà att inte svara... men det är intsà lätt med tanke pà att barnen här har svarat innan man har hört att det ringde! De springer alltid efter luren och ganska ofta slutar det med att Felix börjar gràta eftersom han inte hinner med Benjamin och itne fàr svara. 

Nu pà kvällen var jag i Bern pà spràkkursen, mycket tevligt! Vi hàller pà att kràngla med konjuktiv 1 och 2 just nu, det ä litet förvirrande men jag tror at jag har gjort det här förut.. jag fick det bara förklarat pà ett annat sätt dà (pà svenska är inberäknat i detta andra sätt..). Precis som lärarinnan sagt (jag har aldrig lärt mig vad hon heter) gick vi alla ner till cafeet under pausen och satt där och pratade ganska länge, det var riktigt kul! Det är en sjukt mysig grupp! :) 

Nej, nu ska jag se klart pà den tyskdubbade Jackie Chan filmen... kanske byter till en annan kanall, nu när jag för en gängs skull orkat ta en tidning medtv-tablàn! 

Ciao (det är sjuuukt mànga som säger sà här precis som merci, man hör det hela tiden!),
/Emma   

Fröken Effektiv

Jag har nu pà morgonen lyckats fà Benjamin att äta frukost (Felix hade redan gjort det), bàda har borstat tänderna och jag har städat, sopat och vàttorkat golven, tvättat av i deras badrum och torkat av glasborden och spegeln... sedan har jag satt igàng en maskin tvätt! 
Känner mig ytterst flitig! :)  

bla bla..

Sà, nu har jag fixat passfoton:Visst ser jag ut en rädd apa..?

Och jag har lànat en bok som ska fà följa med till Tyskland! Visserligen ingen speciell bok, en sàdan romatisk lätt sak som ändà är underhàllande... den heter "Me and Mr. Darcy", egentligen är det här stolthet och fördomstemat aaaningen uttjatat! ;)Pà biblioteket fick jag syn pà en konstig bok, det stod "Schwiizer-tüütsch"... när jag läste det làngsamt första gàngen tänkte jag bara "..va..?" men sedan provade jag att säga det snabbt en gàng och dà fick jag en riktigt aha-upplevelse! För de som inte fattar är Schwiizer-tüütsh = Schweizer-deutsch. Jag har ocksà lärt mig att Biishpiil = Beispiel och att ord som "Buch" och "Achtung" ska uttalas "Bu-harkel" och "A-harkel-tung" osv...  

Det var allt jag hade att rapportera om nu... hörs senare, nu màste jag göra läxa och äta Berlinare! :)
/Emma

400

Igàr var en rolig dag, den började när vi körde till en Bally outlet... Där skulle de tydligen ha väldigt prisvärda skor! Men när vi kom dit (jag körde med hela familjen i bilen!) och jag kollade priserna trodde jag att de skämtade! Jag hittade ett par skor som var jättefina, men prislappen làg pà 400... hemma är det ju ungefär vad de skorna skulle kostat ine pà Din sko eller Skopunkten skulle jag tro och kanske vad de hade kostat pà rea inne pà Scorett eller Bianco... men det här var Frank! Just nu stàr Franken i ca. 6.9 vilket betyder att skorna kostade 2 764 SEK!! Pà REA!! Jag köpte inget därinne... De hade tvà hyllor med supersale ocksà, men där var utbudet ganska begränsat... 

Sedan gick vi in bland nàgra andra affärer och tittade... jag hittade där tvà par örhängen fràn Pilgrim pà rean som jag köpte! Eller helt ärligt sà köpte Claudia det ena paret àt mig... När jag visade dem för henne sade hon bara att de var ju design och att jag màste köpa dem, sedan tog hon dem ifràn mig... Det andra paret betalade jag dock själv! Därefter àkte vi till Juta och And (tror jag att de hette) där vi àt Pflaumenkuche (plommonkaka). Jag lyckades desutom fà dem att tro att jag itne tyckte om den... :S Thomas och Claudia sade nàgot om att när jag verkligen tycker om nàgot kan jag äta jättemycket av det men jag orkade bara en bit av den här kakan eftersom vi hade ätit mellanmàl precis innan och bitarna man fick var ganska rejäla! Sà de trodde att jag inte tyckte om den.. men som tur var skrattade de bara! 
Vi stannade till runt kl tio tror jag, när vi àkte hem var jag sà sjukt trött... somnade litet dà och dà i bakätet.

Jag har lyckats bli litet lätt fökyld ocksà... Inget allvarligt men halsen känns litet rolig och jag tror att jag har en bomullsfakrik i huvudet... det ska nog bli bra snart men jag följer itne med till badet idag! Vet visserligen itne om jag hade gjort det ändà men nu har jag àtminstone en bra andledning! ;)


Mina örhängen!


En bättre bild pà mina örhängen!

 
Jag drack rivella, smakar intressant!

Den här flaskan gav mig dessutom litet problem, de som känner mig vet att jag inte tycker om att dela flaska med för mànga personer... Och jag satt i baksätet med Benjamin och Felix som bàda ville ha dricka och deras var i bagaget... Jag hade inte sà mycket val än att bjuda dem men det tog emot en del att drick själv sedan! Jag màste verkligen komma örver det där...
Men Benjamin är litet värre än mig... han har bacillskräck när det kommer till andras tallrikar och bestick! Om nàgon ska bre en macka till honom och man lägger den pà sin tallrik eller använder sin egen kniv fàr han panik och vägrar äta. Men vi fàr se vad som händer med det, förhoppningsvis växer han fràn det.

Ha det!
/Emma

Hej pà dig

Jag har varit ute pà promenad med Claudia och Ester (mamma till en av Felix kompisar) idag, det ver en massa barn med! Dels Felix, Benjamin och Sara, en kompis till Benjamin, men även Esters tre barn, Julie, Louis och Paulina... Men det var trevligt! Paulina är sà sjukt söt! Jag vet inte hur Felix, Julie ville nog egentligen bara se hur det sàg ut härinne dock för efter en liten stund annonserade hon att hon hellre ville gà hem och leka med en tjejkompis istället för pojkarna! Sà hon travade hem och lämnade mig ensam med Felix och Louis som lekte kurragömma... De gömde sig pà samma ställen hela tiden...

Det var desutom litet läskigt förut idag... när alla tre barnen var här sprang de runt och lekte pà övervàningen til en början, men efter ett tag gick de ner till Felix rum istället, jag földe dà med ner eftersom jag màste ha koll pà em. Efter tag tänkte jag dock att jag skulle gà upp och stänga nr programmet jag hade igàng pà datorn men jag hann bara vara uppe i tvà minuter innan jag hörde nàgot som lät precis som att de gick ut... Jag gick ner direkt för att kolla och mycket riktigt hade de gàtt ut, jag kollade runt i trädgärden men kunde inte se dem där, jag blev dà självklart nervös och undrade var de hade tagit vägen. Plötsligt hörde jag dock Felix skratta fràn andra sidan häcken, jag gick runt för att se om alla var där och det var de... de hade dà bestämt sig för att leka kurragömma i i grannens trädgàrd...  Jag antar att gräset är grönare pà andra sidan eller nàgot...

Jag har ocksà lärt mig litet Schweizertyska idag, de säger hela tiden "Grüze mittenan" (skrivet som man uttalar det)och jag har aldrig fattat sista delen men tydligen är det "Grüsse mit einander"... schweizare är konstiga...  

Till Nora som kommenterade pà "skrik-inlägget", jag vet inte hur jag ska svar eftersom jag inte har ngn mail eller sà till dig, men jag är Au Pair i Bern, det är väl ca en timme fràn Zürich tror jag! Du fàr gärna höra av dig igen om ser detta...

Farmor

F
Fick ett fint brev fràn farmor, det gjorde verkligen min dag! Det är alltid kul att fà hälsningar hemifràn! :)

För trött för rubrik

Jag har precis kommit tillbaka fràn min tyskakurs... och det är en sak som jag itne har tänkt pà sà mycket förut men det slog mig för ett par dagar sedan... Jag gàr pà tyska för invandrare... av nàgon anledning känns det sjukt konstigt!

Men i alla fall, jag har nu precis kommit tillbaka fràn min kurs, vi hade ganska kul idag! Läraren föreslog att vi nästa gàng ska gà ner till cafeet och sitta där och bara prata tyska. Làter jättemysigt tycker jag! Hon tänkte att vàr paus, som är cirka tio minuter, inte räcker till för att kunna dricka kaffe osv. i lugn och ro och därför kunde vi ta lektionen till kaffet iställer för tvärtom en gàng!

Jag màste ocksà informera om att jag snart ska àka bort ett par dagar. som jag skrev i förra inlägget ska jag till Düsseldorf ganksa snart, jag hade misuppfattat saken litet grand... jag trodde att det var om en mànad eller tvä men det visade sig att det är nästa torsdag eller fredag (beroende pà min kurs)! Jag kommer förmodligen att stanna i ungefär fem dagar tror jag, sedan àker jag hem med Thomas igen. Claudia sade att det kunde bli litet làngtràkigt... men det ska bli kul att träffa hennes föräldrar àtminstone!


Skrik, skrik, skrik

En gnällig dag... vi àt pannkakor (med äpple i och sockret var blandat med kanel!!) Men pojkarna inte sà fina vid bordet och fick gà ifràn, det tyckte naturligtvis inte Felix om eftersom han inte fick äta upp sin sista pannkaka utan skulle vänta till zuvierie. Han skrek sà fruktansvärt mycket, lugnade ner sig sà smàningom men fram tills dess hade jag ont i öronen!

Ikväll är det spràkkurs igen, hade litet läxa som jag precis har gjort sà det ska väl gà bra antar jag. Annars sà har jag inte städat särskilt mycket idag, däremot har jag strukit litet grand, däribland ett par skjortor som faktiskt blev ganska bra! :)
För tillfället är det ganska lugnt här, Benjamin och Felx leker och Claudia är därnere... Thomas àtke till Tyskland igen igàr sà han är inte här... Och jag ska förresten àka till Düsseldorf nàgon gàng ocksà ganska snart, de ska hälsa pü Oma und Opa och undrarde om jag ville följa med! Ska nog följa Claudias tips att försöka hitta en vinterjacka och ett par vinterskor där, lär vara litet billigare!

Ha det bra,
/Emma    

"ny" och "gammal"Här är en bild pà min "nya" dator som egentligen är ganksa mycket äldre och klumpigare än min "gamla" som är ny...  
Man märker dessutom tydligt att Lucie har haft datorn eftersom skype är pà tjeckiska och jag vet inte hur man ändrar det! Försökte ladda ner det igen men det funkade inte.. Jaja, jag vet ju var det mesta är sà det ska väl inte bli nàgra större problem! ;)

min dator..

Ok, min dator är officiellt trasig nu... jag lyckades spilla vatten pà den, sà den är helt kaputt! Det finns en annnan dator här som jag kan använda men den har ite heller nàgra riktiga à sé det blir litet jobbigt.
Själva datorn verkar funka, man kan starta den osv. men skärmen är bara randig... jag vet inte om det kan gà pà försökringen eller om det är lönt att laga dn eller nàgot sàdant... har ni nàgra tips?

I övrigt sà har gàrdagen och dagen gàtt bra, jag fick iväg bàe benjamin och Felix i tid och de fick med sig det de skulle ha med! Jag fick även laga lunch, det blev relativt bra, de àt utan att klaga... igàr blev det nàgon underlig pasta med tomatsàs och idag blev det en annan sorts pasta, mer spagetti liknande och en sort korv jag aldrig tillagat själv förut! Lika smà som prinskorvar ungefär men vita... de är relativt goda i alla fall! 

Har även fàtt en del hushàllssysslor gjorda idag, tvättat och strukit litet grand och städat. Just nu har jag tre bran här, Benjamin och Feli sà klart men även Louis (eller hur det nu stavas)... 
Igàr hade jag fyra barn här som lekte, det var ganska intensivt! Men de kunde sköta sig själa till stor del. 

Nu màste jag gà och avvärja ett utbrott och sedan ordna zuvierie! 

Ha det!
/Emma  

 

Till slut...

Då har alltså hela dagen gått förbi... gick ganska bra för att vara första gången måste jag säga! Nu på kvällen satt jag och såg på någon barnfilm med pojkarna, egentligen behövde jag inte titta på den med dem utan bara vara på nedervåningen och ha koll... men den var ganska bra! Påminde litet om Lotta på bråkmakargatan, jag har visserligen för mig att jag inte tyckte om lotta men, men... Vi hade mackor och minitomater att äta till, riktigt mysigt! :)

Nu ska jag se litet på tv och sedan sova, har mycket att göra imorgon!

Ha det,
/Emma


Lätt uttråkad...

Det har gått fortsatt bra idag, två maskiner tvätt hänger uppe och jag ska förmodligen fortsätte imorogn... jag har en del som behöver tvättas själv! Har inte haft så mycket att göra nu på senare delen av dagen, såg litet på true blood (jag har svårt att bestämma mig för om jag tycker att serien är 1. bra, 2. konstig, 3. fascinerande på ett litet halväckligt sätt, 4. jag hade en fjärde punkt men glömde bort den..:S)

Jag funderade på att gå till affären, egentligen var jag mer intresserad av en promenad men det är trevligare att ha ett mål! Dock är jag inte säker på hur lång tid det tar att gå dit och eftersom klockan var ca kvart över tre ville jag inte riskera att vissa zuvierie (har ingen aning om hur det stavas men det är i alla fall ett mellan mål som äts kl 4; zu vier)

Man borde förresten lyssna på introlåten till True Blood, den gillar jag skarpt! Själva videon till må vara litet udda, dock passar den faktiskt väldigt bra... ;) 

Ha det rba! 
/Emma  

Första dagen! :)

Hittills har allt gått bra på första dagen, jag har dammsugit hela nedevångingen, plockat unden litet grand, städat i köket och gojrt rent i badkaret + handfatet i familjens badrum... dessutom har jag slängt in en maskin tvätt som ska vara klajrom ungefär en halvtimme! :) Mitt i allt detta har jag även tagit hand´om Felix mellan halv nio och tio... han satt vid datorn inne på någon sida där man kunde se berättelser osv... jag tittade på några med honom sedan städade jag under några, var dock tvungen att koma till daron anting varfemte eller varannan minut eftersom det var väldigt korta sagor! 
När tvättmaskinen är klar ska jag bara hänga upp tvtten och kanske slänga in en till (finns alltid mycket tvätt på måndagar) och sedan är jag ledig i ytterligare 1 timme och 20 min innan nästa laddning ska hängas upp! 

Imorgon ska jag våttorka golven, det är ganska kul faktiskt! Men allra först så ska jag skicka iväg Benjamin till skolan och följa Felix till Spielgruppe Fredinand! Sedan måste jag göra lunch... :S Dessutom kommer Thomas hem för att äta så jag måste ha det klart tll dess... Vi får väl se hur det går! 

Ha det!
/Emma   

Hej då Lucie!

Vid halv fem tiden idag åkte Lucie hem igen, nu är jag alltså helt ensam här... JAg vet inte riktigt var jag ska ta vägen men dte blir nog lättare imorgon när jag har saker att göra!

Det känns dock aningen ensligt här nu, hon var ju trots all, den personen jag kände bäst här och kunde prata med... Nu längtar jag nästan till språkkursen på tisdag!

Jag började nästan gråta när hon skulle gå på bussen, litet underligt med tanke på att jag bara känt henne i två veckor... men tanken på att vara helt ensam här var ganska jobbig! Dessutom grät Claudia ganska mycket. Är litet rädd för storleken på skorna jag måste fylla nu, men som sagt, förhoppningsvis är det inte hur bra eller mycket jag jobbar som är den främsta anledningen till om jag är en bra Au Pair eller inte, utan snarare hur bra jag kommer överens med familjen och att bryr mig om pojkarna framför allt...

Ha det bra,
/Emma

Gårdagen

Kvällen igår var väldigt lyckad! Maten som vi beställde var extremt god (även om jag egentligen bara tyckte om det jag hade valt...). Det fanns alltså vanligt kött med grönsaker, anka, nudlar med kräftor och kykling med grönsaker och cashewnötter och ris till det, gissa vad som var mitt val... ;)
Till "förrätt" åt vi vårrullar och till efterrät serverades panacotta med karamelliserat socker! Sedan delades det ut presenter, Lucie fick en massa fina saker, t.ex. en bok med bilder från hennes tid här och en MYCKET fin klocka från Calvin Klein eftersom hennes gick sönder här...

Hon hade också litet presenter till dem, Felix och Benjamin fick något leksaksset och örngott som såg ut såhär:

 
Dem är nämligen helt sålda på Capt´n Sharky och alla piratsaker... Jag skulle nu kunna påstå att hon har specialbeställt dessa och att de var jättedyra... men det har hon inte... hon har gjort dem själv!! fattbart tycker jag...

Vi satt sedan ue och pratade en stund, ite jättelänge eftersom barnen sov osv. men vid halv elva gick jag och lade mig, tittade på ett True Blood avsnitt innan jag somnade! :)

Fick precis en sladd till mitt internet så nu ska det nog funka! :)

Kram
/Emma


Morgen!

Guten Morgen!

Jag har fortfarande inte riktigt fattat vad som ska hända idag... det lät som att de ska ut på äventyr men samtidigt ska Thomas bygga ihop Benjamins nya säng... :S Det blir en intressant överaskning!

Jag har redan fått komplimanger för min kaka av Claudia och Thomas, även om de höll med om att den var väldigt söt... jag undrar om de faktiskt tycket om den eller bara ville muntra upp mig... Men komplimanger är aldrig fel!

Idag kom också mitt bankkort, nu väntar jag bara på pinkoden, den kommer väl på måndag eller tisdag! Hoppas nu bara att den är lätt.. jag har så lätt för att glömma bort dem!
Igår kom ju också ett brev till mig, däri fanns checkar och sådant, om jag händelsevis skullevilja skicka pengar någonstans... vilket jag förmodligen inte kommer att göra! 

Lucie går omkring med ett stort leende på läpparna här, hon är jätteglad över att ho får åka hem imorgon! Inte så att hon längtar bort från familjen här, snarare så att hon längtar efter sin familj hemma!  

Det var allt för den här morgonen! 
Ha det!
/Emma  

Litet mer socker kanske..?

Jag har äntligen bakat den där kakan nu... den blev inte så bra...

Den SER relativt god ut (åtminstone nu när man kan se insidan) men den är en aning för söt (tungan kryllar sig). Jag tror att det har att göra med att Lucie inte köpte mörk choklad utan bara blockchoklad... det brukar ju stå om det är ljus eller mörk men här stod bara "block choklad"... Den blev litet hård också... eller knaprig ska man kanske säga! ;) Men ätbar åtminstone! Jag får väl prova igen och då läsa igenom receptet en gång till så att jag inte har missat något! Hade ganska mycket problem med att vispa äggen dessutom, de hade bara en stavmixer... tror jag att det var åtminstone... som man visserligen kunde vispa ägg med men det gick fortare att göra det för hand... fick hjälp av Marti (jag är relativt säker på att hon heter så..) som var här för att säga hej då till Lucie.

Sedan har jag gått vilse i Bern idag, åkte in en runda för att titta litet grand och lyckades tappa bort mig totalt... ganska kul var att någon kom fram till mig då och frågade om vägen till ett ställe jag inte ens uppfattade namnet på... jag sade bara att jag inte visste... känns liksom bra att ge vägbeskrivningar när jag inte vet var jag är själv! ;) Men jag kom rätt till slut, har nog aldrig blivit så glad över att se Zytglogge (Zeitglockenturm) förut! :)

Thomas kommer hem ikväll/inatt precis som Claudia, han har varit i Berlin och Claudia är på någon avskedsgrej för sin chef! Jag vet inte vad som händer i helgen...

Ha det bra!
/Emma

Brev!

Ett brev var addresserat till mig:

Frau
E. C. J. Olin Svensson, det är jag det! ;)

Jag känner mig gammal...

Mm, kakor!!

Hej!
Idag blir nog en ganska bra dag! Senare när Lucie och Felix kommer tillbaka ska jag baka brownes... jag hoppas verkligen att de blir bra nu, ska nämligen avända en sorts form jag aldrig gjort det i tidigare! Men, men... blir de inte bra slipper jag kanske att baka i framtiden! ;)
Annars har jag inte hunnit göra mycket idag direkt, städat som vanligt och lekt med Felix och försökt hjälpa Lucie att lägga över bilder till en skiva (jag lyckades inte heller... misstänker att den inte är avsedd för bilder eller ngt). Jg blir mer och mer hemmastadd här, har sprungit runt i mjukisbyxor och en hemmatröja hela morgonen, bytte bara till jeans för att jag kanske skulle bli tvungen att visa mig utanför dörren! 

Om ni tycker att jag har litet konstiga ordval eller fomuleringar är det för att jag undviker en viss bokstav som pesten just nu, sitter nämligen vid Claudias dator! 
Jag börjar dessutom bli hungrig, ska nog snoka litet i köket efter ätbara saker! ;)   

11/9 idag, inte lika kul som datumet häromdagen... :S

Ha det  bra/ Emma

P.S. det ringde nyss pà dörren, det var en brevbärare... jag lyckades prata med honom trots den starka schweizertyskan!! :) Det som inte var lika kul var att jag fick skriva under för ett paket och det blev verkligen inte bra... det var en liten elektronisk sak och det var verkligen jätteunderlig att skriva pà, det sàg ut som att Felix hade skrivit det... och han kan inte skriva sitt eget namn än! D.S.  

10/9-09

Igår var det den 9/9-09... ett roligt datum! :)

Idag så ha jag försökt styrka skjortor, det är inte så lätt... Lucie visade hur man ska göra och sedan fick jag prova. Jag förstår inte hur det kan finnas så många ställen som är skynkliga på en enda skjorta! Helt otroligt, så det är inte min starka sida... Lucie sade att Thomas gärna vill ha det perfekt, men medan jag är här verkar det bli "åtminstone inte skrynklig...

Utöver det har mitt internet fungerat riktigt kasst idag, var bra nu när jag kom hem från språkkursen! Den gick också bra, det är ganska kul faktiskt! :)

Till kring:
Det var en snäll kommentar om legot, jag tycker också att de är fina.. men den första gången jag byggde något åt Felix skrattade han åt det och sade att så kan man minsann inte bygga ett flyplan! Nu vill han bara bygga med mig, han säger ofta "du kannst nicht so lustig wie Emma bauen"... en komplimang..? :S  

Kramar/ Emma

Min TV

Jag har en fin, lagom stor tv inne på mitt rum. Den fungerar hur bra som helst (även om jag misstänker att kanalerna hoppar runt bara för att förvirra mig, lär mig aldrig att hitta mellan dem)! Jag har 56 kanaler, men det finns ett par baksidor med att vara i Schweiz...

1. Måååånga kanaler är på franska eller italienska...
2. det finns bara tre eller fyra engelska kanaler (och de är inte helt engelska utan det går även tyska program på en del)
3. jag har tre svartvita kanaler... Svartvita!! 
4. Jag kan inte se True Blood... svt play kan inte visa det utanför sveriges gränser och min internet uppkoppling klarar tydligen inte att ladda avsnitten på andra sidor... (om någon känner till en bra sida att se det på så säg!!)  

Annars fungerar det bra.

Mitt internet är schizofrent för övrigt, har fungerat "bra" idag. Var bara en stund mitt på dagen då jag inte kunde använda det, men igår gick det inte mer än 10 minuter innan det dog... måste prata med Thomas när han kommer tillbaka från Berlin!   

Ha det!
/Emma

Legokonst!

Lego är inte min starka sida, varför sade inte någon till mig att gå en kurs nnan jag åkte hit..?
Här ett par exempel på vad jag har lyckats åstadkomma:Nu har jag en bild på buketten:


Är de värda 350 kr tycker ni?


Idag har dessutom ngåot otroligt ovanligt inträffat, jag har städat mitt rum här! Dammsugit och allt! ;)
Måste dock gå nu för Felix sitter här och suckar eftersom han vill bygga med lego...

Sååå...

Såååå... då har jag fått litet grejor gjorda idag med! Imorse innan vi körde Felix till Waldspielgruppe så städade jag pojkarnas rum, plockade undan i tv-rummet och bäddade Thomas och Claudias säng.. utan att någon bad mig!! Jag lär mig mer och mer! ;)
Sedan gav vi oss av för att lämna Felix, vi körde med (inte jag bakom ratten dock) Thomas bil, den har ingen riktig handbroms utan en "parkeringsknapp"... och man ska trycka på nyckeln när man vill starta/stänga av bilen, inte vrida.. jag vill nog inte köra den, verkar mycket krångligt! Men å andra sidan tycker jag inte om Claudias bil heller, växelspaken är konstig!

Men i alla fall, när vi kom tillbaka så våttorkade jag golvet i Claudias och Thomas sovrum och i tv-rummet sedan hängde jag ut tvätten! Så litet nytta har jag allt gjort idag! :) 
Vi hämtade också en fin bukett med nio röda rosor som är till Claudia från Thomas, idag firar de nio (så klart) år tillsammans men han är i Berlin... var en jättefin bukett, kan kanske lägga upp en bild på den senare, men den var dyr... riktigt dyr... 50 CHF, det är ca 350 kr! För nio röda rosor och litet annat grönt omkring! Det är ju dock inte mina pengar så jag ska inte döma någon... ;)

Ha det bra!
/Emma

Höger eller vänster..?

Hej, hej...
Idag har det inte hänt så mycket... jag lämnade Felix på Spielgruppe och det gick bra, tog strassenbahn dit och tillbaka! Dock fick jag vänta ett tag på den när jag skulle hem igen eftersom den gick precis innan jag hann fram... men, men, sådant är livet!
Utöver det har jag städat litet och lekt med Felix, på söndag åker Lucie hem igen, jag tycker väl att det är litet läskigt att jag ska göra allt på egen hand sedan men på ett sätt ska det bli "skönt" eftersom jag kan lära mig alla rutinerna mer och fanktiskt känna mig litet som en tillgång snarare än en "turist"... men jag kommer säkert att sakna henne massor ibörjan då allt blir fel! ;)
Jag är också litet rädd att jag ska känna mig som en "putzfrau" (städerska för de som inte förstår) Lucie sade att hon gjorde det i början och det är ju verkligen inte därför jag är här...

Ikväll är det språkkursen som gäller, ser inte så mycket fram emot eftersom jag är ganska trött... Men jag måste väl... Ska dessutom ta strassenbahn dit själv, Lucie cyklar men sådant sysslar jag inte med! ;) Fast egentligen har det mer att göra med att jag inte vill komma fram helt genomsvettig eller så (om jag har förstått allt rätt finns det en del uppförsbackar på vägen). Men alla förväntar ju sig att jag kan vägen från hållplatsen och till skolan, jag har ju trots allt gått där ungefär tre gånger... men seda när det ju mig vi pratar om! Jag kan gå vilse på en rak gata (vilket det nästan är)!! Så jag hoppas verkligen att jag vet var jag ska ta vägen när jag kommer fram... jag kan nämligen inte komma ihåg vägen i huvudet nu! Ännu värre är det när man kommer in, man måstre gå i en himla massa trappor och sedan är jag alltid lika vilse på om jag ska till höger eller vänster när jag kommer upp... Men någon gång ska jag väl komma rätt, om det så är till de sista minuterna! ;) 

Ha det bra så hörs vi förhoppningsvis imorgon! 

/Emma  

Dagsverke

Saker som gjorts idag... inte allt av mig dock, men jag kommer att få se till att få det gjort i framtiden!

1. städat (dammsugat, våttorkat golv, torkat av glasbord, plockat undan saker osv)
2. Badrum - skurat badkar och handfat
3. städat föräldrarnas rum och bäddat
4. tvättat
5. Plockat undan efter lunchen
(Ev. strukit också.. det vet jag inte...)Bilder:


Vi åkte med en fin båt!


Mycket folk på första båten...


Enda skillnaden nu och när vi var i bergen är att det är vatten i förgrunden...


Här gjorde vi ett stopp för att äta...

Sedan tog vi båten tillbaka, mysigt men litet blåsigt... Jag hade tänkt lägga upp en bild till men av någon anledning går inte det!

Ha det bra!
/Emma

Ett kärt återseende

Idag har jag ätit med rika människor! :) Det var lätt att läggamärke till eftersom ingen hade jeans (förutom jag) och alla kvinnor hade pastellfärgade eller randiga skjortor/blusar... när man beställde in spaghetti var det också vad man fick, och då menar jag bara spaghetti! Eller, det fanns ju litet olja, persilja och vitlök på, men inget mer... Gott var det dock! 
Anledningen till denna fina lunch idag var för att vi åkte båt runt Thunersee, jag har gjort det en gång förut (dagen efter att jag kom hit) men då var det bara en kort tur eftersom vi inte hade tid att gå hela vägen tillbaka. Idag åkte vi hela vägen runt, inklusive lunchen tog det ca fyra-fem timmar... 

Jag har dessutom kört litet grand, till exempel på autobahn! Allting är inte som i Sverige... men det ska nog inte vara så svårt att komma in saker och ting här! En sak som jag har märkt är dock att man inte kan släppa gasen här... man kör upp i bakluckan på bilen framför och bromsar sedan ganska mycket... det finns inte en människa här som skulle få tanken att anpassa hastigheten med gaspedalen!   

Lucy, Thomas, Benjamin och Felix cyklade dit... men det är ganska långt och de fick hålla på i ca. 2 och en halv timme!
Jag har tagit ett par bilder, orkar dock inte lägga up dem nu så ni får kanske se dem senare!

Ha det bra!
/Emma


Die Berge!

Igår vandrade i bergen, det var sjukt fint, men jag kommer ALDRIG att köra upp dit själv... har inte sett maken till smala och otroligt krokiga vägar förut!
På vägen hem satt jag mellan två väldigt trötta pojkar som inte kunde sluta busa (benjamin drog på sig tre dagar utan tv...)! Inte lika kul men resten av dagen vägde upp det! :)


Först gick vi inne i berget.


Sedan kom vi ut och såg dessa små stenfigurer!


Vädligt fin utsikt!


Jag hade hade rejäla vandringskängor på mig...


Ännu mer fin utsikt...


En bild på mig!


Här vet jag vad Bea hade gjort...


Det avslutades med glass! :)

Nu så ska vi ut och åka båt på en sjö (vet inte säkert vilken...)! Ska också bli mysigt och kanske litet långtråkigt, jag vet inte vad man kan göra på en båt i ca fyra timmar... Men, men, de blir som det blir! :) 

Hörs senare!
/Emma 

Um...Jag har egentligen inget vettigt att skriva... det känns dock dumt att inte ta vara på chansen när internet fungerar!
Sedan sist har jag pratat med Josefin och med mamma... det var kul! :) Imorgon ska jag se om jag kan prata med Bea.

På bilden ser ni utsikten från mitt fönster, och även om ni inte tror det så kan man se bergen... litet grand...

//Emma

Dator utan riktiga à...

Nu sitter jag vid Claudia dator, där fungerar internet som det ska! Jag hoppas verkligen att vi kan fà ordning pà mitt internet nàgon gàng... men allt är i alla fall bra med mig! Jag har läst ganska länge nyligen... blev bara avbruten när Felix och hans kompis Ferdinand skulle binda ihop mina ben!

Jag blev Precis "liebe Emma" eftersom pojkarna hittade piratsakerna jag köpt àt dem... tänkte egentligen vänta tills pappan kom hem men de hann hitta dem innan dess... Jaja, de tyckte i alla fall om dem, det är väl viktigast! Sà tack sà mycket Josefin för att du hjälpte mig att välja det! :)

Ha det bra,
Emma

Äntligen internet... en stund åtminstone...

Jag förstår inte hur så små människor kan ha så mycket energi… de måste verkligen ha ett hemligt lager någonstans! De bara leker och leker, dessutom är Felix väldigt inkörd på att leka nästan enbart med mig så jag får inte många pauser… Men det är ju ganska gulligt samtidigt.

Jag har precis fått ett litet uppehåll då Lucy kom och sade att han fick leka med henne eller ensam eftersom jag behövde göra annat också, ibland blir man så väldigt tacksam! Innan hade vi lekt med playmobil, lego, ett rep (…ja, ett rep… ) och sedan satt vi och tittade i en bok (uppslagsverk för barn, väldigt bra faktiskt!).

Claudia har åkt till IKEA, hon frågade om jag behövde något men, som vanligt, svarade jag att allt är bra … men egentligen skulle jag behöva en ergonomisk kudde! Dock vet jag inte vad de kostar så jag vågade inte nämna det.

Igår tog jag och Lucy en snabb tur på stan efter språkkursen, affärerna stänger kl nio på torsdagar! Jag köpte litet choklad och kolade runt på litet priser… det är dyrt, men jag kommer nog inte bli ruinerad; faktum är att min mascara (max factor false lash effect) är billigare här än hemma, ganska mycket billigare faktiskt!

Ha det bra så länge, postar detta så fort jag kommer åt internet!

/Emma

 

 


2/9

Jag har idag varit med och lämnat Felix till hans Waldspielgruppe... vi tog bilen eftersom det såg ut att bli regn, i vanliga fall cyklar dem dit men jag vet inte om jag kommer kunna göra det också... Felix är väldigt stor för att vara fyra, han ser mer ut som fem/sex! Men jag får ta bilen om jag vill, det är dock för långt att gå.
Sedan fick jag uppdraget att städa pojkarnas rum, det gick bra... det ser fint ut nu men jag har ingen aning om vilka saker som tillhör vem så jag bara lade dem litet på måfå (de har varsin låda för leksaker) så får de skälla på mig sedan! ;)

Språkkursen gick bra igår, jag satt mest och tittade på... men det blir den kursen! Dock ser jag inte fram emot det, jag tror att jag underskattade hur mycket läxor man får där... inte så att man blir överöst med det, men hade tänkt mig att det inte skulle vara alls mycket, mer en bisak som kunde göra om man hade lust! Lucy fick i alla fall det att låta som så när jag frågade men nu i efterhand verkar det inte vara så pass lätt! 

Vi hörs så snart mitt internet fungerar igen! 
Ha det bra,
/ Emma 

Dåligt internet!

Såhär ser min uppkoppling ut nästan hela tiden:Vad kan jag göra åt det?

Hej!

Hej,

Det hände litet mer idag, till exempel så gick jag och Lucy en lång promenad här i omgivningarna! Det var trevligt, vi ska också in till stan en dag, men eftersom båda cyklarna är trasiga måste vi lämna in dem för reparation först. Det händer imorgon, då är också första riktiga ”arbetsdagen” så vi ska ta hand om barnen medan Claudia jobbar. Dock så ska Felix till någon aktivitet och Benjamin ska till skolan. Eftersom cyklarna är trasiga så måste Lucy gå med Felix till hans aktivitet vilket betyder att hon inte hinner tillbaka för att se till att Benjamin går till skolan i tid, så det får jag göra istället! Min stora uppgift för dagen är alltså att se till att han lämnar huset ungefär 20 min i nio… sedan ska Lucy visa litet fler saker som jag måste göra och helt enkelt lära mig rutinen! Hoppas bara att jag kommer in i det snart…

Just nu ligger jag i sängen och tittar på tyskdubbad Navy CIS… smärtsamt men nyttigt för tyskan! ;)

 Ok, mitt internet krånglar jättemycket… jag vet inte när jag kan publicera det här men någon gång ska det väl gå! Just nu sitter jag och äter frukost, ensam. Lucy kom precis tillbaka efter att ha lämnat Felix och jag har skickat iväg Benjamin till skolan, allt har gått bra. Medan jag och Benjamin väntade på att klockan skulle bli mer spelade vi ett ganska roligt spel, han förklarade allt jättebra och pratade inte för snabbt eller otydligt så jag förstod allt (även om jag fick fråga vad han sade en eller två gånger..). Förhoppningsvis kan jag publicera det här snart!


Ute på promenad!

Ha det bra,

/Emma  


RSS 2.0