Nich mehr so gut gelaunt...

Jag är ganska säker pà att min skoldator har fàtt virus... igàr slocknade internet hela tiden,  den var extremt trög och imorse kunde jag inte starta den! Vet inte vad jag ska göra... Nu har deras gamla dator igen, dock upptäckte jag att den kanske ite heller har virusskydd, vill inte att den ska smittas av nàgot ocksà.
Igàr jobbade jag i alla fall en massa och idag ick jag sovmorgon. Vet inte varfö egentligen, visserligen ska jag passa barnen ikväll, men jag brukar inte fà ledigt hela förmiddagen pga det, men ska inte klaga!

Jaja, vet nàgon vad jag kan göra med min andra dator??

Ha det bra!

Gut gelaunt!

JAg har haft en sådan bra dag idag. Har jobbat mycket utan att märka det vilket alltid är kul, har dessutom varit mer au pair än jag brukar vara.
Imorse passade jag Charlotte, men hon var inte på så bra humör så jag gav mig ut på en promenad med henne, det dröjde dock ett tag innan hon somnade, men hon var i alla fall tyst. Jag och Claudia kom tillbaka samtidigt och efter ett litet tag (kanske en halvtimme) åkte Claudia iväg till soptippen, jag passade då en sovande Charlotte vilket är ganska skönt. Då passade jag på att damma fönsterkarmar och putsa en del fönster som såg litet extra smutsiga ut. När Claudia väl var hemma igen begav jag mig ner för två produktiva timmar i strykrummet och jag kan glatt meddela att jag nu har kommit fatt i princip helt med strykningen.
Tidigare hade Claudia slängt in litet grejor i tvättmaskinen så de hände jag ut efter strykandet och slänge in litet till. När jag kom upp igen var Charlotte inte på lika bra humör så jag gick och roade henne fram till lunchen då Claudia tog över igen. Vi åt sparrid med potatis och sås (skinka för dem som tycker om det också).
Efter all undanplockning av maten, plus litet extra diskande av två stor ljusgrejor så spelade jag boule med Felix... det gick ganska bra, men jag tycker att det är ett ganska tråkigt  spel så det var svårt att uppmuntra honom till att spela vidare. Efter ett tag började vi dock spela fotboll (!!) istället. Jag kan ju säga att man blev varm av att spela i solen, värmen har verkligen kommit hit nu och det var ca 25 grader i skuggan skulle jag tro.
Klockan var nu ca halv fyra så jag passade på att ta en snabbdusch innan Claudia skulle iväg med Beni till hans schackträning. Felix stannade hemma med mig och vi lekte i två och en halv timme. Det var mer fotboll, litet rutschkana, titta på bilder och sedan favoriten hos Felix, sandlådan. Vi byggde säkert tio berg (inkl. vilkaner och pyramider) som han sedan tyckte var roligt att förstöra. Sedan var det dags att förbereda för Abendsbrot, men när jag kom ut i köket sda Claudia att jag hade gjort tillräckligt så jag satte mig hos Charlotte som inte var helt glad och pratade litet med henne. Sedan åt vi och hade jordgubbar till efterrätt; jättemumsigt!
Sedan dukade jag av med hjälp av Claudia och gick upp till mitt rum med orden "tack så jättemycket, Emma" med mig.

Ha det bra!

Lördags feeling

Jag har haft eb riktig lördagskänsla idag... det beror nog på att jag har städat så litet, det mesta jag gjorde var att stryka en del saker i eftermiddags. Annars så har jag spenderat mycket tid med Charlotte, som tur var kan jag nog säga att det var min body lotion som gjorde henne upprörd igår... hon kände helt enkelt inte igen mig när jag inte luktade som vanligt. Vi har även försökt mata henne med flaska idag, men det var inte alls populärt. Det hade nog varit en bra ide att börja med det tidigare eftersom det är på tisdag nästa vecka som Claudia börjar jobba igen, men det går väl förhoppnigsvis ändå. De andra två hade tydligen tagit flaskan hur lätt som helst så Claudia var väl litet inställd på det..
Måste sova nu, ska upp tidigt imorgon!

Ha det bra!

April 26, 2010 - dag tre

Alltså, den här dagen var litet mer händelserik. För att inte bryta några vanor tänkte jag berätta att jag har våttorkat golven, städat (hela badrummet, det tog litet tid), tvättat och strukit. Jag var nere i strykrummet i säkert två och en halvtimme och nu har jag nog halverat kaoset därinne, tyvärr har jag dock kvar en massa skjortor och jag är ju som bekant inte så snabb vad gäller dem. 
Till lunch provade Claudia en "ny" grej. Hon plockade fram en stenplatta som stått i källaren i x-antal år men aldrig använts. Det är nästan en sådan de använder i Japan för att steka maten vid matbordet och itne spisen. Men vi fick itne rätt på det så jag fick gå och steka till de sista sakerna i stekpannan istället.
Efter all undanplockning av maten och ytterligare litet strykning och sådant, så begav jag mig till Gümligen för att köpa ett månadskort, så nu är jag 56 Fr. fattigare och ett papperskort rikare. Jag fortsatte med spårvagnen in till stan för att höra med Mirgos om de hade någon annan B2 kurs, min gick ju inte vidare eftersom vi var för få. De hade en som förhoppningsvis kommer att starta i nästa vecka. Dock hoppas jag nästan att den inte gör det för den var litet sen för min smak, den börjar klockan åtta och slutar klockan tio... jag som somnade ibland när det var mellan sex och åtta kommer ju aldrig att klara det där! Men jag såg en annan passande kurs som jag kan gå i nödfall; babysitting für Jugendliche. Det låter väl bra? ;)
När jag kom tillbaka duschade jag av mig litet grand, det var ju så himla varmt ute. Sedan skulle jag passa charlotte medan Claudia köpte hem litet mer pålägg, dock får hon nog vänja sig vid mig igen.. hon tyckte inte att det var så kul. Men om jag ahr tur så berodde det på mitt bodybutter (som jag borde slänga) eftersom det luktar väldigt mycket. Men, men, det blir ju intressant att se hur det går imorgon då hon ska följa med mig och lämna Felix på hans spielgruppe, vi ska öva litet grand och sedan ska jag lära mig att mata henne med nappflaska ordentligt, tydligen så är hon inte så förtjust i den heller... så vi kommer nog att det kul de första veckorna ihop, hon och jag.

Tänkte också visa några snabba bilder jag tog i stan, våren har verkligen kommit hit nu!Såhär ser Bern ut... en del av det i alla fall!


Spårvagnen på bron är min blauen bänli! Synd bara att man inte ser hur pass soligt det var på bilderna, här ser det nästan mulet ut ju.

April 25, 2010 - dag två

Nu håller jag kväll... dagen har väl inte varit så fantastiskt händelserik om jag får säga så. I förmiddags begav sig Claudia och barnen till någon lekplats (hon rekommenderade mig att åka dit, fanns tydligen ett cafe med fin utsikt över Bern där), under tiden passade jag på att dammsuga litet grand. Egentligen behövde jag itne göra det idag eftersom det är söndag men jag hade råkat snegla in i strykrummet tidigare och dragit slutsatsen av att jag kommer behöva mycket tid till att bli klat med allt det!
När jag var klar (hann inte riktigt eftersom jag trodde att familjen kom och då slutade, det visade sig dock att jag hade fel) gick jag ut på en promenad, vi hade ju fina 25 grader här idag. Fick dock skoskav och begav min hemåt igen. Efter det satt jag och pratade med mamma ett ganska bra tag, skymtade även Bea men jag vet inte jag vill kalla det för samtal direkt... det var väldigt kort. Annars har det inte skett så mycket... Men bara för att det är så kul får ni en bild på mig (igen):Så ser mitt hår ut när det precis har torkat... litet överallt är bra beskrivning!

Ha det bra!


Framme!

Jag är framme och ganska installerad nu... kunde inte sova särskilt bra på tåget eftersom en äldre herre låg och snarkade i kupén. Under tåg resan hände det inte så mycket, vi kom in i tid (trodde först att det var försening men jag hade missförstått danskarna) och jag hann med det tåget jag hade planerat. I Bern hämtade Claudia och barnen mig, det var jättekul att se dem igen! De tyckte alla att min nya firsyr var jättefin, dessutom sade Claudia att jag som väldigt pigg ut, något man blir glad av att höra när man spenderat över ett dygn på tåg.
Det blev dock en liten temperatur skillnad; när jag gick på tåget i köpenhamn var det ca 10 grader, när jag gick av tågen i Bern  var det ca 20 grader... skönt så klart, men ganska varmt.
När vi kom hem åt vi litet grand, jag hjälpte till med dukning och plockade sedan undan. Innan jag gick och lade mig för att sova sade jag, mest på skämt, "om jag sover till Abendsbrot får ni gärna väcka mig!"... Halv åtta kom Felix in på mitt rum och sade "Emma, vi ska äta nu!". Jag trodde verkligen inte att jag skulle sova så länge...  KOnstigt nog så är jag jättetrött igen, ska nog ta och krypa ner i sängen och läsa litet.

Ha det bra!

Hej då Sverige!

Hej då! Nu åker vi snart... om åtta minuter i skrivande stund rättare sagt. Känns litet halvdant men om jag aldrig åker tillbaka kommer jag ju aldrig hem igen. Ska dessutom bli kul att se familjen därnere igen!Ha det bra, hörs när jag kommer fram!

Sista natten...

Sista natten jag sover hemma... imorgon kommer jag att sova på ett tåg och i övermorgon kommer jag fram till Schweiz. Litet delad inför att åka, det är ju alltid skönt att vara hemma och inte behöva jobba men samtidigt ska det bli kul att komma tillbaka.
Idag har jag i princip inte gjort någonting överhuvudtaget, tittade på en massa vänner avsnitt och fick en liiiten försmak av arbetet som väntar när jag tvättade mina saker... Ringde SI också och ställde ett par frågor, dock kommer jag nog att få höra av mig till dem igen!

Ha det bra!

Ny frisyr

Jag har klippt mig... har som vanligt svårt att bestämma mig för om det är bra eller dåligt. Ena stunden är det fint och andra... ja, jag ska inte säga vad jag tycker att det ser ut som för då kommer alla att tänka på det. Här kommer i alla fall en bild, säg gärna vad ni tycker!


Visst ser jag munter ut?
Bilder som lovat...

Här kommer litet bilder... tror inte att det var dem här jag tänkte på från början, men det är väl bättre än inget!


Jessica köpte fina strumpor till mig, varma och gosiga. Det är vad jag kallar Fashion! ;)


Vi har besökt subway.. plasten var inte god så vi tog bort den sedan.


I kalmar köpte vi dyr, men god glass. Min är den men en vit och en brun kula, det är bounty och mjölkchoklad.


Jag provade kanonerna på slottsvallen... de fungerade inte.

Är det inte ganska ironinskt förresten, att islands flygplats var bland de första (möjligtvis den allra första) som öppnades? De skämtar dessutom ganska mycket om hela grejen, bland annar säger dem att den isländska ekonomin skulle begravas och begärde att den skulle få sin aska spriden över hela Europa! ;)

Ha det bra!

Firat Josse

Ja.. jag hoppas att jag lägger upp bilderna imorgon...

Idag har jag i alla fall gjort litet saker, kommer inte riktigt ihåg vad som inträffade på förmiddagen på eftermiddagen hade vi fint besök av en gammal jobbakompis till mamma och pappa. Han hade familjen med sig, hans lilla son på två år var jättesöt!
Sedan åkte jag hem till Josse vid halv sex tiden. är hjälpte jag till med förberedelserna litet grand, bar in litet dricka och sprayade hennes hår svart bland annat (man skulle vara utklädd). Det var jätteroligt, vi satt och pratade, åt god mat, spelade något spel (det var kul eftersom jag inte behövde göra den jobbiga delen, annars vet ni hur jag är med sådant) och sedan var det efterrätt! Mumsig chokladtårta.


Kalmar

Jag är så obeskrivligt trött nu. Idag var vi i Kalmar över dagen, sex timmar i bilen och sex timmar av fria aktiviteter... Men jag och Jessica hann med Baronen (litet köpcenter), kyrkogården, ett varv på slottsvallen, mat på IKEA och en tur till h&m i stan.
Nu ska vi se på "Vad blir det för mat" med Per Morberg. Det är fakiskt kul. Jag har en del bilder som jag hade tänkt lägga upp men vi får se hur det blir med det... Jag är ju itne så bra på att hålla sådana löften.

Grattis Josse och Claudia på födelsedagen(/dagarna?)!

Ha det bra!

Oregelbundet inlägg

Ja.. det blir ju ingen direkt regelbunden uppdatering just nu... jag vet att jag sade att jag skulle lägga upp bilder men jag kommer inte ihåg vad det var för bilder! Får ta och kolla igenom kameran sedan och leta efter något intressant! Idag var i alla fall jag, jessica och mamma ute på Entré i Malmö, det var kul men jag köpte inget...
Ikväll kommer Gudrun och Christer hit för ett litet besök, ska också bli trevligt.
Igår ringde jag till SI för att kolla en sak åt Bea, hon har ju haft problem med att göra en lugnröntgen men det visade sig att man inte behövde göra det! Så nu har jag slängt ut 450 kr i onödan... ganska surt.

Ha det bra så länge!

Lund med syster

Igår var hela familjen här, det var riktigt kul! Vi åt och pratade och kollade litet bilder. Jag, Jessica och Amanda ska förhoppningsvis hitta på något i veckan också.
Johan var väldigt aktiv, han ville inte ha mat men när fikan kom fram, då blev det ne himla fart på honom!
Idag var jag och Jessica i stan, vi tog bussen in vid 11:18 på morgonen och gick först till Katte för att få hennes betyg utskrivna, sedan fortsatte vi till Humanus för att informera dem om att jag har fått mina betyg redan. Som den klant jag är, glömde jag att ringa SI för Beas räkning så det gör jag imorgon istället.
I stan köpte jag för övrigt en sjal på Indiska i stan...jag har inte köpt något där på flera år, har knappt varit inne i affären, men idag hände det! Nej, men jag har fått litet dille på blommigt och det har de ju en del därinne så vi tittade in... Och det blev lyckat! Sedan avslutades stan med ett besök hos farmor, det är alltid lika kul att komma hem till henne, vi sitter och pratar så mycket.
Men det var allt för nu, kanske lägger upp en bild eller två senare!

Ha det bra!

Änglar i trädgården!

Idag har jag och syster varit ute och fotograferat änglar.. det är smycken då alltså! ;) Pappa hade några sådana som han skulle fota åt en kompis på jobbet som ville lägga upp dem på nätet. Det var i alla fall intressant, inget optimalt väder direkt, man fick vänta på solen hela tiden och det blåste. Men några bra fick vi! Senare ska vi köra iväg till Nova, bara Jessica och jag, litet kvalitetstid systrar emellan.

Hehe, och Anni, jag vet inte hur du kan ha missat att jag var i Paris... jag tror att jag skrev om det en sisådär hundra gånger på bloggen eftersom jag var så uppspelt! ;)
t.ex:

http://emmaolinsvensson.blogg.se/2010/january/draft-jan-25-2010.html


Ha det bra!

Gamla nyheter

Igår gjorde jag stan med Josse, det var jättekul! Jag köpte visserligen inget, förutom fika inne på Waynes, men Josse fick en del inköp avklarade. Vi sprang även på Kring av en slump, hennes hosta verkade inte bättre... Men dte ska väl förhoppningsvis inte bli värre åtminstone.
Idag var hela familjen ute på ikea där vi även åt, sedan åkte vi vidare till Burlöv och tittade. Jag hittade äntligen ett nytt flätat skärp som är brunt! Det komer från JC så ag hoppas på att det håller litet bättre än det förra (inte det från Monki). Jessica köpte ett par jättemysga stora strumpor till mig som jag springer runt i nu också!
För ett par dagar sedan fick jag även bilder från Paris av Ida och nu fanns jag med också! :) Tänkte därför lägga upp ett par.. även om det är litet gamla nyheter..


I Katakomberna


Vid Louvren!


Notre Dame i bakgrunden...


Jag tror att det var här jag köpte mina vantar, men jag är inte säker! Tycker dock att jag borde satsat på hatten också.. ;) Nå, ser det ut som att jag ahr progeria..? (de som bör bry sig om sista frågan vet vilka de är ;)) 

Ha det bra!

Jag hade rätt!

Jag hade rätt, igår var en riktigt bra dag! Den började visserligen med att jag kom försent till Sarah vid stationen eftrsom jag skulle springa till Humanus och hämta en grej först (f.d. rekorn Per-Erik kom och ville prata). Men vi kom i alla fall iväg med tio i tre tåget. Sedan strosade vi runt i Malmö ett tag, jag fick äntligen besöka Monki, något som jag har längtat efter jättelänge! Därför kändes det litet konstigt när jag inte köpte halva affären... Menn det blev ett par skor och enn skärp åtminstone! Jag hade även köpt en liten present till Claudia (hon fyller ju år) från snö of sweden inne på Åhlens city.

Jessica kom ju igår också, så vi hade jättekul på kvällen och satt och pratade, kollade bilder och såg på film. Vi fick leta påskägg också.
Här kommer litet bilder:


Nya skor!


Skärp..


Påskägg!!


Present till Claudia!

Ha det bra!

Bio igår, stan idag!

Igår kväll gick jag och kringlan på bio, vi såg "remember me" med Robert Pattison och Emilie De Ravin (från Lost). Den var väldigt bra får jag säga, dock är det så att man ser den en gång.. eller åtminstone med fem års mellanrum. Det var hursomhelst jätteroligt att se Sara igen, har ju saknat alla här hemma så otroligt mycket! Hon blev också glad för den lilla födelsedagspresenten som hon fick av mig.     
Jag lyckades dock med något klumpigt... jag åkte in till stan en timme för tidigt... det var ingen katastrof med tanke på att jag gick hem till farmor en liten stund, men jag önskar att jag hade kommit på den tanken litet tidigare.

Idag ska jag träffa Sarah, vi ska kolla litet på stan i Malmö (hon ska t.ex. få guida mig till Monki). Det ska bli så himla kul att träffa henne igen, vi har ju itne setts sedan i somras! Dessutom så kommer Jessica i eftermiddag! Det ska nog bli en bra dag! :)Ha det bra!  

Hälsoundersökning!

Då har jag varit inne tur i Lund också. Imorse hade jag en tid för hälsoundersökning hos citykliniken vid tio i tio. Allt gick bra och jag verkar väl vara frisk, om ett par dagar så får jag svar från lungröntgen och blodprovet med. Det kostade dock en del, själva undersökningen gick på 1250 kr och röntgen kostade 450... Inte så roliga utgifter direkt. Den värsta delen var nog blodprovet... jag är ju inte så förtjust i nålar direkt. Jag trodde att lunggrejen skulle vara obekväm med tanke på att man måste klä av sig litet grand, men sköterskan var så snäll att det gick hur bra som helst! Men nålen... den var inte rolig, det gjorde ju ont att ta blodprovet.
jag har även fått svar på en massa frågor av SI (study international), så jag måste höra av mig till Bea senare så att hon också får dem!

Ha det bra så länge!

Glad Påsk!

Jag måste säga att det är riktigt skönt att få vara hemma igen! Har inte fått så mycket uträttat... det mesta är väl att jag har hälsat på Farmor (som även kommer hit idag) och skypat med både Anni och Bea.
Min förkylning håller dock i sig litet grand, har ont i halsen var morgon hosta på kvällen, men man kan väl inte få allt när man är hemma? Igår kväll satt och myste med en film och ben and jerry glass (en riktigt emmakväll med andra ord) och imorse blev det en riktig hälsofrukost med gröt, pöron och proviva!


Jättegott! :)

Ha det bra och glad påsk!

Hemma!

Jag har äntligen kommit hem! Så skönt att komma av tåget... Allt gick väldigt bra, inga direkta förseningar (om man inte räknar med försening till Basel med 15 min. Jag hade väldigt bra sällskap av en tyska, en dansk och en svenska! Orkar inte skriva mer, är jättetrött!

Ha det bra!

RSS 2.0