snart..

Jag SKA uppdatera.. snart...

Kalmar

Befinner mig i Kalmar just nu, imorgon åker vi vidare till Umeå... jag spenderar inte mycket tid på ett ställe, det var en natt på tåget, en i sandby, en i Kalmar och sedan, äntligen, ett par i Västerbotten. 
Fick även syn på farmors datorstation i köket, ser litet roligt ut på det lilla köksbordet! ;)Hör senare, ha det bra!

Sista natten...

Sista natten hos min schweiziska familj... Känns jättesorgligt. Jag skulle vilja sammanfatta hela resan men det klarar jag inte av, dels för att jag är jättetrött och dels för att jag inte kan komma ihàg saker pà kommando. Jag kan dock säga att jag har haft fyra härliga utlandsresor här, den första gick till Düsseldorf, tyskland; den andra gick till Paris, frankrike; den tredje gick till Serfaus, österrike och den fjärde gick till Milano, Italien.


Düsseldorf


Paris


serfaus


Milano

Jag har besökt mànga fina städer, träffat underbara människor osv, men nu màste jag verkligen sova... det är en stor dag imorgon!

Ha det bra, ses snart!

längesedan

Oj, snacka om att jag har försummat bloggen pà sistone... Jaja, bättre sent än aldrig!

För de som inte vet sà àker jag hem pà lördag, familjen är snäll och kör mig hela vägen till Basel sà jag slipper allt för mycket kràngel med packningen.
Imorgon är det Felix födelsedag, han ser fram emot det väldigt mycket men jag tror att Beni nästan är mer uppspeöt hön själva fördelsedagsbarnet... Han har köpt tvà presenter till Felix, stora och fina dessutom sà han ser fram emt att fà ge bort dem! ;)
Jag har nu lärt känna Valda (nya au pairen) litet bättre, hon är jättetrevlig och när hon har lärt sig litet bättre tyska kommer hon nog väldigt bra överens med barnen. Vi var förresten och sàg inception i màndags, en riktigt bra film màste jag säga, verkligen värd att ses! Jag ser fram emot lördag sà otroligt mycket, men jag har svàrt att inse att jag nu lämnar familjen... Dock kommer jag tillbaka och hälsar pà, Claudia har redan sagt att jag màste komma pà besök i en ca tvà veckor efter Japan sà at jag lär mig tyska igen. En bra ide tycker jag. Jag har även träffat alla en sista gàng innan hemresan, det är sà sorgligt att man màste lämna alla... men som sagt, jag har ju inte sett dem för sista gàngen.

Ha det bra


Broncks

Hehe, svenskar är överallt!

"Die Bronx (Bronx County) hat 1.363.198 Einwohner und eine Ausdehnung von 108,9 km². Die früher eigenständige Stadt ist seit dem 1. Januar 1874 die nördlichste der fünf Gemeinden von New York. Sie wurde nach Jonas Bronck, einem Auswanderer aus dem heutigen Schweden und erstem Siedler in diesem Gebiet, benannt. Darauf geht auch die Tatsache zurück, dass bei diesem Stadtteil von New York City immer der Artikel voransteht, also „The Bronx“. Zur damaligen Zeit wurde nämlich, um einen Besuch auf der Farm von Jonas Bronck anzukündigen, gesagt: „We are going to the Broncks“. Heute wird der Name zwar anders geschrieben, aber das Voranstellen des Artikels wurde beibehalten. Außerdem ist die Bronx der einzige Stadtteil New Yorks, der auf dem Festland liegt"

Källa... *hostwikipediahost*...

Kan ni gissa...

... vem som var i Zürich i fredags?

... vem som ängade lördag eftermiddag àt att packa?

... vem som städade ur "sitt" rum idag?

... vem som nu sitter i gästrummet?

... vem som kommer ikväll?

Ha det bra!

P.S. Det är Schweiz nationaldag idag! D.S.

RSS 2.0