SNÖÖÖÖÖ!!

Det har SNÖAT idag!! Kan inte fatta det... det blev dock slask med en gång... Men stora fina snöflingor!! :)

Snart lov!

Känner väl att det går litet för lång tid mellan inläggen men det finns så mycket att göra... typ sitta vid datorn och slösurfa när man är klar med läxan. Då kan man ju inte göra blogginlägg... Men jag ska inte lova att rycka upp mig eftersom det aldrig händer.
Idag hade vi i alla fall en trevlig överraskning när vi kom till skolan, ett stort paket låg och väntade på mig och Bea! Äntligen kom det! Det var himla kula tt öppna, dock var det nära att vi inte fick hem det idag eftersom vi skulle besöka stället där vi ska jobba med en lärare direkt efter skolan och när vi kom tillbaka var det låst. Men en av lärarna som var kvar öppnade dörren för oss! Hursomhelts får vi inte mcyket till lov eftersom första lovdagen också är första arbetsdagen. Men, men, litet pengar får man ju.
Paketet vi fick innhöll många efterlängtade saker, marabou, proffs torrschampoo, djungelvrål (till asiaterna) och litet sådant. Jag längtar nu till litet läxfria dagar, förhoppningsvis får vi inte så otroligt mycket läxa över lovet, men jag vet inte hur sådant funkar här för att vara ärlig...
Nu på kvällen har jag och Pamela gjort i ordning små paket till våra klasskompisar, de får varsin liten påse (man kan köpa jättesöta små presentpåsar 100yen affärerna) som lade litet godis i och några pepparkakor! Vi är så otroligt snälla... ;)

Ska sova snart nu, klockan är mycket... Ha det bra!

Bea blev tant

Gud vad jag är dålig på att uppdatera bloggen... men jaja, nu kommer ett inlägg i alla fall. Idag fick jag en jättetrevlig överraskning när jag kom till skolan, där låg nämligen två julkort och väntade på mig! Ett från storasyster Maria med familj och ett från Farmor! Jättefina och roliga att få, jag fick nästan litet hemlängtan.. ;)
Det har väl inte hänt så mycket sedan sist egentligen, i går ar vi lediga och gjorde absolut ingenting, satt bara hemma och slappade. Ganska skönt.
Idag bev ju Bea vuxen här i japan, nu måste jag inte vara hennes förmyndare längre (jag fick ju skriva på som något "förmyndar" liknande när vi köpte mobiler eftersom hon inte var myndig än). Jag och Pamela var dock väldigt gulliga imorse när vi försökte smyga ut (bea kom ju och ville prata med oss mitt i att vi skulle gå..) och köpte en tårta till henne, väldigt god måste jag säga! Men bagaren där tror mog att jag är en kakgalning för jag har varit där tre gånger på en vecka typ... Men vi fick te och varsin liten kaka för den "långa" väntan då han skrev "Beatrice" på tårtan.
I skolan gick vi igenom något ganska krångligt men ändå lätt... det är en lååång ändelse och innan man har lärt sog att böja verben litet mer utan att tänka efter så kan det bli litet krångligt.

Jaja, jag tänkte lägga utt litet gamla bilder som inte kommit in på datorn förräns idag...


Så här ser det under marken i tenjin... tror att jag har lagt upp en sådan här bild förut men jag ville visa juldekorationerna.. som inte syns alls här... :S


Japaner verkar gilla tyskland, det här bara en av många saker jag har sett här som kommer från tyskland! Die Maus, Felix och Beni gillade det här mycket.


Den här stora nallen sitter i tenjin... den är verkligen STOR.


Och stundvis väldigt OND.


Och sist men inte minst, vår adventsljusstake! Väldigt brandfarlig men ombuggd X-antal gågner eftersom den välts ner med jämna mellanrum...

Jaja, det var väl allt för den här gången!

Ha det bra!

Hej!

Gaaah... jag vet tine vad som har hänt sedan sist men om jag inte har sagt det så gick kanjitestet ganska bra! JAg antar att det var sämre än taiwaneserna (duh) men de har också rättat vår lärare vid något tillfälle vad gäller kanji. Igår kväll åkte vi hem till en kompis som "bjöd" på mat, vi betalade för oss men det var ju hemma hos henne... Jaja, det var en väldigt rolig kväll och de var jättesöta och överrskade Bea med tårta (som det stod "happy birthday Beatrice" på!!) och en jättegullig nalle som man kan koppla till datorn eller en ipod så dansar den och spelar musiken! Ingen av oss svenskar hade en aning om att de ens visste att Bea fyllde år. På vägen dit visade hon som hämtade oss utsikten över Fukuoka från ett av bergen, det var helt fantastiskt! Så himla stort och så himla mycket ljus, det såg ut som att alla stjärnorna hade trillat ner på marken.  
Idag vet vi inte vad som händer men imorgon ska vi hem till en senpai som ska bjuda på mat! Ska bli väldigt intressant!
JAg är jättetrött nu, gick och lade mig vid halv fem och vaknade vid halv åtta igen... Ska slöa litet nu.

Ha det bra!

Prov två avklarat

Ok, idag skrevs kanjiprovet.. det gick nog ganska bra men det var väldigt pinsamt för min lärare visade mitt färdiga prov för en kines och en taiwanes och sade "bea gjort av henne va?" och de svarade "öh... ja... hon är väl duktig..?" men de tycker ju att mina tecken ser ut som barnskrift (helt sant, vi har fått höra det av en annan från taiwan).
Sedan fick vi tillbaka det andra stora provet som vi gjorde i fredags, jag fick 87/100, tredje bäst i klassen! Men det var nog tur till viss del... Vi fick ingen läxa, måste bara öva kanji som vanligt.

Jag lovar att jag ska ta bilder på när vi skär sushi! ;)

Ha det bra!

nytt inlägg

Jaha, jag har väl inte så mycket att rapportera sedan sist... flytten gick bra och än så länge har vi inte dödat varandra! Jag hade ett prov i fredag som vi får se hur det gick... är ganska osäker på hur pass bra jag gjorde ifrån mig. Sedan har vi ett annat prov imorgon, ett kanji prov. Jag kommer dö. Vet inte hur jag ska lära mig allt tills dess. Det roliga är dock att jag och Bea köpte julpynt igår, det blev grejor till en adventsljusstake, mycket brandfarlig, glitter, en liten plastgran och pynt till den! Vi ska få julkänsla!!
Vi har det nu litet varmare inomhus också, fyra personer värmer mer än två kan jag säga! Jag tror nog att allt kommer att gå bra med oss i samma rum. Vi har fått ett litet extrajobb också, fem dagar under jul (inkl. julafton) ska vi jobba i en litet större livsmedelsaffär och skära sushi! Ska bli intressant men vi kommer nog inte att lukta så gott efter det... ;) Men litet pengar tjänar vi nog och framförallt kommer vi att öva mycket japanska!
Imorgon ska jag och pamela (vet itne om de andra ska med) tidigare till skolan och plugga litet där, Dharma pratade om att vi borde komma dit litet oftare så vi täknte göra honom nöjd, sedan ska till posten och sätta in pengar på kontot så att softbank inte klagar på att de inte kan dra pengar... sedan är det dags att fly landet... innan kanjitestet. Det får npg bli allt för idag... tror att jag hade något annat skriva men jag har glömt det nu...

Ha det bra!

Flytt!

Yaaaay, vi har fått nya rumskompisar! Frida och Pamela flyttade in hos oss idag, vilket innebr halverad hyra för oss alla! Härligt! Jag bor med Pamela och Bea bor med Frida, väldigt roligt. Vi frågade igår och imorse ringde de till Pamela och sade att vi fick flytta ihop, så det tog ett par timmar men vi fick hela deras lägenhet utrymd och städad innan skolan! Imorgon har jag prov så jag borde sätta mig och plugga litet.

Nejlikorna skulle vara till apelsiner, om mamma nu hann se det innan hon skickade paketet!
Ha det bra!

Överskrift saknas

Måste pluuuugga! Har prov i övermorgon OCH på tisdag.. är dock mer nervös inför det på tisdag, det är ett kanjitest!! Jaja, vi får se hur det går. Jag ska snart hoppa i sängen och sova, är bara liiitet trött.

Till mamma: Nej, jag skickar inga MMS hem, vill inte betala för det... men om du ite skickat paketet än kanske du kan lägga ner nejlikor också? Vi vill ha julstämmning!

RSS 2.0