familjeträff via skype

Jag är sjukligt trött nu, ska gå och sova snart. Först tänkte jag dock slänga upp ett snabbt inlägg till, det andra var ju litet tunt... Förövrigt så kraschar firefox inte hela tiden nu längre.
Men jag har i alla fall pratat med familjen därhemma idag, inklusive Farmor, via skype! Det var himla trevligt men samtalet varade väldigt länge, hur länge vet jag inte men jga var ganska trött i öronen efteråt. Även Felix fick prata litet med Farmor när han kom upp för att lämna en bit kaka (grannen hade födelsedag och bjöd på det). Sedan åt vi kvällsmackan, som vanligt. Idag provade vi också en slags kycklingsak som man ska rosta i brödrosten... det var intressant. Inte jättgott att äta bara så, men om man har något till (inte majonäs) så kan det nog bli hyfsat gott tror jag.
Hörde också till mikn stora förvåning att Sandra har kommit tillbaka till Schweiz, det hade jag ingen aning om! Kul att hon äntligen är här igen! :)

Ha det bra så länge!

Kraschar

Det här är tredje gången jag börjar skriva ett inlägg... firefox kraschar hela tiden jag vet inte varför! Dessutom har jag inte kvar explorer på datron av någon anledning..
Men hur som helst; jag jobbade litet på mogonen igår, sedan var jag inne i stan med Lina, vi åkte även hem till henne och drack litet te.
Idag vet jag itne vad jag ska göra... vi får se om jag kanske tar en promenad men det båser hemskans mycket ute!

Ha det bra!

överskrift

En bra och produktiv dag måste jag säga, på förmiddagen så städade och dammsög jag grundligt, var nere och kröp på golvet för att verkligen komma åt under alla möbler. Sedan strök och tvättade jag en hel del på eftermiddagen. Då var jag även ensam hemma, Claudia och barnen var på födelsedagskalas hos deras vänner. Ganska lugnt med andar ord.
Imorgon bitti ska jag jobba litet extra, Beni ska till sin undervisning i kyrkan som han har litet då och då (inget som händer var vecka eller så, kanske en gång i månaden eller något likanande). Faktum är att Thomas är katolik (ingen extremt engagerad dock) så Benis undervising är i en katolsk kyrka. Claudia som tillhör den evangeliska kyrkan och inte är särskilt övertygad ville egentligen inte att kyrkan skulle vara katolsk.. vet dock inte hur det slutade med att den var det ändå. Imorgon blir det en tur till stan som vanligt.. måste ta och hitta på något kul en helg... jag börjar bli litet lätt uttråkad när det gäller att gå i stan! Men imorgon ska jag leta igenom varenda affär i hela bern på jakt efter en fin och relativt billig skinn(fejk)jacka. Hoppas att jag hittar en bra!

Ha det bra därhemma! :)

Feb. 25, 2010

Det blev inget inlägg igår... jag glömde bort att skriva. Så därför blir det ett på morgonen istället. Igår så hade jag inte så mycet att göra från början, men allt eftersom dagen gick så fick jag en hel gjort, t.ex. så dammsög jag, strök, sorterade tvätt, städade badrummet osv. Idag är jag ensam på förmiddagen och ska försöka våttorka golvet. Det behövs.
På eftermiddagen fixade jag med mina läxor och gjorde inte så mycket i största allmänhet.. tror jag.. kommer inte riktigt ihåg. På kvällen sade i alla fall Claudia att jag inte behövde komma ner förrän vid nio tiden idag, så det blev en skön liten sovmorgon. Nu sitter jag på mitt rum och har precis ätit frukost, OS går i bakgrunden, det är längdskidor. Jag är itne säker men jag tror att sverige låg ganska långt fram... men jag kan inte svära på det. Ska dock inte få det att låta som att jag följer OS, det är till att överdrova, jag brukar ha det på när jag stryker.


tänkte att jag skulle göra som de stora bloggarna och lägga upp en bild på mig... och ja, jag ser litet konstig ut! ;)

Alltid trött?

Oj, oj... jag är så trött nu... vilket är konstigt med tanke på att jag sov i cirka en och en halv timme förut idag. Men det kanske blev för mycket och gick över åt andra hållet istället? Ska i alla fall bara spring och borsta tänderna, sedan hoppar jag i säng fortare än någon kan säga "god natt"!
Förut idag så städade, strök och tvättade jag. Inget speciellt jobbig dag med andra ord. På kvällen var jag på språkkursen, det var ganska kul, första gången på väligt länge som jag inte är extremt trött och nästan somnar varannan minut! Jag kom också fram till att det är dags att jag börjar lära mig vilken preposition som hör ihop med vilket verb.. vi gjorde några övningar idag och jag har ju inte riktigt koll på allt sådant om man säger så.

Igår eller i förrgår hittade jag förövrigt en klubba i min väska, jag och Ida fick varsin av vår servitör (eller vad han var, jag fattade inte om det var han eller den andra typen) när vi var i Paris. Men jag vet inte om jag vill äta den... misstänker att den kommer smaka ennart socker eller något sådant.
Jaja, jag får sluta skriva nu, förlåt för de hemskt korta inläggen på senaste... Alla mina jättemånga läsare blir säkert väldigt ledsna! ;)

Ha det bra!

Fasnacht!

Jag tänkte lägga upp litet bilder från Karnevalen:


Björnen som representerar Bern gick först i tåget!


Efter björnen kom "team schweiz"

Det fanns många kulturer med:




De här var fina:


Såg ca fem pippi...


idag

Ok, jag var uppe aaaaalldeles för länge igår... jag somnade nog runt tre-tiden tror jag. Varför vill jag aldrig sova på fredag- och lördagkvällar? Hur som helst så kom jag upp först vid halv elva (!!) idag och åt frukost vid elva.
Senare idag så ska jag åka in till stan och kolla in Karnevalen, tåget går vid ca halv tre men jag kommer nog att åka in tidigare.

Kvalitetstid

Jag har verkligen haft kvalitetstid med Felix den senaste tiden. Imorse passade jag honom igen medan Claudia var på den tyska ambassaden för att fixa ett pass till Charlotte. Jag lekte med Felix (förutom undantaget då han satt tjugo minuter vid datorn, han stängde av själv faktiskt, jag hade sagt en halvtimme) sedan läste vi bok, eller tja... jag läste ju en bok för honom. Men det var ju mysigt. Sedan kom Claudia hem och vi åt lunch, vid två tiden så gav hon och Beni sig av, han skulle vaccineras mot något. Då passade jag Felix och Charlotte. Otroligt nog så sov den lilla damen hela tiden så jag hade tid att fortsätta med boken, det var ju bra eftersom jag inte behövde ha ett överaktivt barn som försöker väcka sin syster hela tiden springades runt fötterna.
Nu på kvällen så var det dags för språkkursen igen, det var ju trevligt. På väg hem från den så var det proppat med folk i stan, de invigde nämligen karnevalen idag. Det görs genom att de släpper ut en björn på Bärenplatz (ingen riktig björn dock, även om man skulle kunna tro det med tanke på att de har två riktiga björnar som "husdjur" här). Imorgon kommer det att vara ett barn tåg och på lördag så är det den stora händelsen... jag ska så klart åka in och titta men det kommer nog att vara litet för mycket folk för att det ska bli kul.
Har i alla fall varit skönt med litet hushållsjobb idag.

Ha det bra!

När blev jag så stor?

Jaha, då var även den här dagen slut... vet inte riktigt vad jag har gjort... tvättade en mesig liten maskin med tvätt, våttorkade golven litet snabbt, har städat litet i största allmänhet och lekt kurragömma med Felix (när växte jag ifrån alla bra gömställen!?).
Claudia skulle egentligen åkt på någon slags föreläsning om barn eller så, men det försent för, vilken innebär att jag inte behövde lägga barnen ikväll. Det var ju himla skönt. Det är nämligen litet jobbigt när Beni sover här uppe eftersom han inte går upp förrän jag kommer men Felix vill att jag stannar där nere till han har somnat. Varför kan man inte dela på sig (förmodligen en av de äldsta mamma-, pappa-, och au pairfrågorna som finns)?
Orkar inte skriva så mycket nu. Imorgon ska jag köpa mango.

Ha det bra

Trött

Idag är jag så trött... ska bara trycka i mig litet att äta sedan ska jag sooova!

Förresten så var en brand i ett hus här i närheten idag, tydligen omkom två personer... det rusade förbi fyra brandbilar, två ambulanser och en polisbil på vår gata imorse. Det var inte så kul.

Jackpot!

Idag har varit en bra dag, int enog med att jag upptäckte att jag inte behövde tvätta eller styrka idag (felix vinterjacka och termobyxor räknas inte) jag fick även post! :) Dels ett paket från mamma och pappa med choklad och en film och ett brev (väldigt finr brevpapper) från Anni. Dagen kunde inte blivit bättre. Jag har dessutom känt mig mer som en riktig Au pair än på länge, jag har nämligen inte jobbar lika mycket hushållssysslor som vanligt, på förmiddagen passade jag till och med Felix och Charlotte och jag hade faktiskt tid att leka med Felix. Så jag säger det igen; idag har varit en bra dag.


Hur länge tror ni att den här asken kommer att räcka? ;)

Feb. 14, 2010


Glad alla hjärtans dag




Måste jag flyga?

Nu är familjen hemma igen, Claudia kom vid halv åttatiden och resten av dem kom vid åtta. Jag hade "bakat" bröd med bakmaskinen och sedan värmdes biffbullar (Claudia tycker att det är som köttbullar men jag skulle kalla det för små biffar).
Tidigare idag har jag tvättat ännu mer, bestämde mig för att tvätta alla sängkläder så det är gjort. sedan haf jag tvättat en del fönster och strukit. Jag var även snabbt i Gümligen och kollade vad det kostar med en tur och retur resa till köpenhamn, det gick på cirka 260 frank (ungefär 1800 kr). En flygbiljett är mycket billigare tror jag... så det är möjligt att jag flyger hem... trots att jag inte vill det. På grund av Claudia. Hon tycker inte att jag ska betala så mycket mer för en tågresa som tar mycket längre tid är obekvämare osv. Dock har jag ju aldrig flugit förut... sedan är jag rädd att jag inte får tag på mitt bagage ordentligt. Hur vet man vart man ska gå för att få tag på det ordentligt? Kan någon svara på det? Finns det bara ett sådant band eller måste man gå till ett speciellt? Hur vet man då var dem finns? Hjälp?


Film och Schweiz

Snacka om att jag ahr jobbat mycket idag, jag ahr nog aldrig tvättat så mycket i hela mitt liv förut! Jag trodde nämligen att det inte fanns särskilt mycket kvar när vi åkte eftersom jag tvättade en hel del dagen innan, men tvättkorgen var proppfull på något konsigt sätt så jag ahr jobbat med att tömma den, plus att jag har passat på att tvätta alla deras handdukar som fanns i badrummet och litet sådant... sedan har jag dammsugat och putsat hela huset... Jag jag lyckades till och med göra om texten till "skrubba bort din sura min" låten(för det är ju så svårt), kommer dock inte ihåg texten... men den bra, nästa sommarplåga! ;)
Jag har nu på kvällen sett filmen "He's just not that into you" och den var förvånansvärt bra! Dock har jag känslan av att jag har sett den förut... kan bara inte komma ihåg när.
Något som jag måste ändra på till imorgon är mitt stugsittande... jag har inte satt foten utanför dörren idag om man räknar bort det tillfälet då jag sprang ut för att kolla posten. Ska i alla fall försöka gå till Gümligen imorgon och kolla vad det kostar med en biljett hem till sveriga runt påsk! Jag ska förmodligen åka hem och hälsa på då! :) Har redan kollat på flygbiljetter men jag är egentligen inte så väldigt sugen på det... tåg är så mycket... egentligen inte bättre, smidigare eller billigare.. men det är väl inte lika främmande antar jag. Jaja, vi får se hur det blir.

Till Amanda igen:
Om du är ute efter en mysig stad kan jag verkligen rekommendera Lausanne, dock får man rejält med benträning eftersom staden i princip är en stor uppförs/nerfösbacke! ;)
Jag bor i Bern, vilket är den fjärde största staden iSchweiz med ca 130 000 invånare (Lausanne har ca 125 000) och det räcker mer än väl om man int eär ute efter riktigt storstadsliv.
Det är faktiskt så att om man vill vara här lagligt som Au pair så måste man plugga samtidigt, jag pluggar tyska till exempel. Det måste inte vara ett språk såvitt jag har förstått, men något annat är egentligen ganska onödigt om man åker hit för att förbättra sina språkkunskaper. Däremot är det ju möligt att anmäla sig och betala men strunta i lektionerna, det är inget bra alternativ men det finns, dock lär man sig väldigt mycket snabbare om man har en språkkurs vid sidan av.
Saker att hitta på för ungdomar finns det ju alltid, dock beror det en del på vad du vill hitta på. Det finns pubar och barer som man jan gå till, Lausanne har ganska bra shopping (en riktigt bra Zara butik) och sedan kan man lätt ta sig runt i Schweiz med tåg och besöka andra städer osv. Det finns många grannländer som man kan besöka också, Tyskland, Österrike, Frankrike, Italien är länder som man lätt kan ta sig till, speciellt frankrike ligger nära för din del. Många tycker om att ta en weekend eller två i någor skidort under vintern också... Om du har fler frågor kan du skriva med din mail så kan jag skriva direkt till dig istället. 

Ha det bra!

Au Pair i Schweiz

Till Amanda som kommentrade på "hemma igen":

Jag tycker själv att det är väldigt härligt att bo Schweiz och trivs jättebra, efter min erfarenhet så Schweizare också trevliga. Om du vill tjäna mycket pengar är det dock inte det bästa landet att åka till, minilönen för au pairer ligger på 600 Frank dock tjänar de flesta runt 700 (i alla fall i den tysktalande delen) vilket är cirka 4500 kr i månaden. Sedan är dyrt här, om man ska jämföra något så kan man titta inne på Vero Moda till exempel där man kan se vad sakerna kostar i olika länder, där märker man att allt är dyrare här. Frank står i cirka 7 kr för tillfället.
Om du ska studera franska så kan jag dock rekommendera Lausanne, det är en otroligt fin stad och svenska kyrkan andordnar au pairträffar en gång i veckan. Men det kan bli svårt att välja mellan Frankrike och Schweiz, jag vet inte vart i Frankrike du har funderat på men om du vill upp leva riktigt storstadsliv så är frankrike bättre skulle jag tro, de tre största städerna i Schweiz ligger alla i den tysktalande delen. Du får gärna ställa fler frågor om du vill, lycka till!

Serfaus!

Så, här kommer en liten sammanfattning av min vistelse i Österrike:
Som bekannt åkte jag i lördags, det tog mellan 4-5 timmar att komma fram till den lilla men moderna skidorten Serfaus (cirka en timme från Landeck). Det var väldigt mysigt i den här lilla byn, dock var den som sagt väldigt modern, det såg ut som att allt hade byggts de senaste 20 åren så man såg inga mysiga gamla typiskt Österrikiska stugor. Men jag klarade mig ändå.
På lördagen hände det inte så mycket, jag följde med familen för att handla litet mat, de hade ju hyrt en lägenhet så att man kunde fixa mat och sådant litet enklare.
Efter en del krånglande på kvällen så blev det klart att jag fick sova i köket på bäddsoffan. Egentligen skulle Felix och Beni sova där men eftersom det visade sig att soffan var trasig så kunde bara en person sova där och då hade man ju inte så många val. Det gick bra, även om jag hellre hade sovit i det rummet som det först var tänkt och då fått en dubbelsäng och eget badrum...

På söndagen så kommer jag itne riktigt ihåg vad jag gjorde... jag tror att jag var ute på en promenad men särskilt spännande var den inte i alla fall. Alla utom Claudia åkte skidor, hon var "hemma" med Charlotte.

På måndagen så var det dags att jobba litet grand för min del, på förmiddagen passade jag den lilla medan Claudia och resten av familjen åkte skidor. Jag var ute på en andra promenad med barnvagnen, dock så vaknade Charlotte och var inte så glad så jag fick bege mig tillbaka till hotellet för att försöka tysta ner henne litet grand. Det gick inte så bra. Jag satt med en skrikande unge i cirka en och en halv timme. Sedan kom Claudia tillbaka för att avlösa mig och jag gick ner till ett cafe som låg precis brevid Skidbacken och satt i solen och tittade på alla skidåkare. Sedan begav jag mig upp på skidbacken för att kolla litet. Kände mig dock aning malplacerad. Det fanns inte många personer utan skidor där uppe. Ungefär en.

Tisdagen var också himla intressant, jag passade Charlotte på förmiddagen. Vi var ute på en promenad. Dock gick det bättre den dagen, hon sov ganska bra och vi var kunde vara ute i nästan två timmar innan det var dags att gå in igen. Väl inne var det tydligen inte så kul och jag fick spänna på mig babybjörnen (haha, jag vet hur man använder en sådan minsann!!) och vandra runt i lägenheten tills den lilla skrikmaskinen tystnade. Cirka en halvtimme efter att vi hade kommit in anlände Claudia så jag behövde inte springa runt lika länge som dagen innan. Efter matandet av Charlotte så gick jag och Claudia för att möta Beni efter skidskolan och sedan väntade jag på Thomas och Felix. Vi gick tillbaka till lägenheten och väntade in de andra två, Beni ville nämligen åka litet till med mamma innan de stängde liften. När de kom så gick jag ut för att se om jag kunde hitta ett ställe att äta Germknödel på, det fanns ju ganska många ställen, men av någon anledning var alla restauranger tomma och jag ville inte direkt sitta helt ensam och äta... Som tur var så hade Thomas förutsett att jag inte skulle hitta något ställe när han träffade mig utenför affären och köpt med sig några hem. Det smakade gott, dock tror jag att det är godare om man äter det på en riktigt restaurang.

Igår, det vill säga i onsdags, så åkte jag hem igen. klockan kvart över elva så gick bussen från Serfaus, en timme senare kom jag fram till tågstationen i Landeck. Där upptäckte jag att det var tjugo minuters försening på tåget, något som sedan växte till en halvtimme. När jag väl kom iväg satte jag mig nervöst på ett ledigt säte, jag hade ingen platsreservation så jag var orolig att någon skulle komma och köra bort mig. Efter ett par stopp så kom en man och satte sig på sätet på andra sidan gången. Han gav mig en rejäl överaskning när han tog upp mobilen och började prata svenska måste jag säga! Visserligen finlandssvenska men ändå. På grund av förseningen, som under färden ökade till 43 minuter så missade jag två tåg till bern från Zürich där jag skulle byta och var tvungen att vänta en halvtimme till nästa skulle gå. Det gjorde också att jag inte orkade turista runt något, jag har ju inte varit i Zürich förut och det är trots allt Schweiz största stad, den hemliga huvudstaden har Claudia kallat det.
När jag jag väl kom på tåget mot Bern så satt och jag och var ganska nervös i en timme, det vill säga hela resan. Jag var sen till tåget och kollade inte så noga om det verkligen var rätt, jag såg bara att det skulle till Geneve och tänkte "ja, det är rätt!" eftersom jag visste att mitt tåg skulle gå till Geneve flygplats. När jag kom på så slog det mig att det kanske går fler tåg dit och att det itne var säkert att jag var på rätt. Jag var också ganska säker på att det skulle stanna någon gång innan det nådde Bern... vilket inte lugnade ner mig när det itne gjorde det. Men, men, jag hade fel och kom fram på rättt ställe.

Idag har jag sovit länge och bara tvättat... väldigt skönt. Imorgon måsta jag dock jobba litet grand. Ska städa och tvätta litet mer. Förhoppnongsvis kan jag göra klart allt och sedan bara ta det lugnt på lördag.

Här kommer litet bilder från Serfaus:




Det var finare väder de resterande dagarna, de härbilderna är tagna på södangen... tror jag...

Ha det bra!

Hemma igen!

Jag är tillbaka från Österrike nu! Befann mig i en liten skidby som heter Serfaus cirka en timme från Landeck, väldigt mysigt. Resan hem gick bra, litet förseningar men jag kom ju hela vägen hem trots det så jag ska inte klaga. SKriver litet mer morgon och lägger upp en bild eller två...

Ha det bra!

Österrike imorgon!

Imorgon bär det av, ska bli kul! Jag är dock litet orolig föt sängplatserna... det finns ju tillräckligt men en del är litet ostrategiskt placerade om man säger så (läs: i köket). Men jag ska ju inte vara där så länge.
Vi pratade mer om min semester idag, det är i princip bestämt att jag åker hem under påsken, Claudia måste prata litet mer med Thomas eftersom att han också ska bort någongång då men jag kan förmodligen åka hem och hälsa på! Så alla måste hålla sig i skåne trakterna! ;) Vi pratade även om när jag vill åka hem... permanent... jag har tidigare tänkt att i början av Augusti skulle vara bra, men jag sade faktiskt i mitten istället nu. Jag blev liksom litet ledsen när jag tänkte på att lämna det här stället. Har kommit fram till att jag trivs väldigt bra, även om det är jobbigt att bo på sin arbetsplats så trivs jag nog så bra som man kan göra. Men det är ju bättre att jag känner för att stanna litet längre än att jag vill åka hem direkt. ska dock bli skönt att komma hem och hälsa på litet grand.
Dock måste jag sova tidigt idag, ska vara uppe och nere (alltså uppe ur sängen och nere på nedervånigen) runt klockan sju imorgon bitti. Vi ger oss förhoppningsvis av vid 8-9 tiden (förmodligen mer runt nio). Det känns litet halvläskigt också att jag i princip vet att jag kommer åka med en trött förare... Thomas kommer hem först vid halv ett inatt och sedan ska han upp tidigt och åka till kontoret innan frukost imorgon, liksom bra planerat där.

Här kommer en bild från landeck, det är visserligen inte precis där vi ska vara men i närheten åtminstone!



Jaja, ska snart sova nu!
Ha det bra.

Icepeak

Jaha, så var den här dagen överstökad också! I övermorgon beger jag mig till Österrike, ska bli kul att få besöka ett nytt land! Jag vet dock itne när jag komme tillbaka, det blir förmodligen mellan tisdag och torsdag så uppgifterna är inte direkt exakta... Claudai hade dock en bra ide, jag måste nämligen byta tåg i Zürich, så hon sade att om det var möjligt kunde jag ju ta ett tåg från landeck på morgonen och sedan hinna se mig omkring i Zürich och åka vidare på eftermiddagen. Det hade varit kul att hinan se litet av en annan stad också... de enda andra säder jag har besökt hittills är ju Lausanne och Murten... plus Basel men det räknas inte, jag har ju bara sett stationen.
Idag har jag faktiskt passat Felix! Det händer ju inte så ofta nuförtiden. Det var trevligt, utöver det har jag dock inte varit till så stor nytta... jag snabbströk ett par byxor till Claudia innan jag stack till sptåkkursen och lade upp en del strumpor och sådant i lådorna.
På kvällen var jag som sagt på språkkursen, dte var intressant. Det är roligare där nu när Agnes  är tillbaka igen! Innan kursen var jag på coop på Ryfflihof och kollade på icepeak jackan som Claudia sett i reklambladet. Den verkar himla bra och var inte alls dyr (119 CHF ca 840 kr) vilket är bra, de flesta andra vinterjackor som jag har kollat på kostar runt 400-500 CHF vilket jag anser vara liiiitet för dyrt. Hursomhelst så mötte jag Agnes av en slump där så hon följde med och kollade efter jackan, sedan gick vi till kursen. När den var slut gick vi till ett cafe som hon kände till och åt glass, himla gott, den var hemmagjord. Dock var servitören aningen trög, jag fick säga cookie (en glassmak) ca 30 gånger innan han fattade... och då ska jag tillägga att jag satt och pekade på den i menyn också.
Mn kvällsmat idag blir alltså glass, en gipfel och toblerone... nyttigt och bra! :)

Jag har också dragit på mig en lättare förkylning nu i lagom tid till Österrike... jippie... :S

Ha det bra!

P.S. tack josse för mattipsen, ska skriva ner dem! :)

Prinsessan och grodan

Hallopsan!
Har inte passat några barn idag, dock har jag tvättat och strukit (vilket liv jag har va?;)). Har även tvättat barnens skidkläder inkför Österrike på lördag! Jag har till och med börjat se fram emot det litet grand, inte så att jag inte ville åka förut men jag såg så otroligt mycket fram emot en hel vecka ensam här.. nu blir det bara en dag eller två men ska bli skönt ändå... ska försöka att inte ställa väckar klockan! Dock får vi se hur jag klarar det, jag ställde ju trots allt klockan var dag hemma, även loven.
Sedan hade jag en stund ensam här mellan två och halv sju, det avr skönt, passade på att gå ner till stationen i Gümligen och fixa ett nytt tramkort, så nu har jag fixat mina transporter in till stan fram till den tredje Mars. Det kostar 54 CHF, cirka 380 kr... ganska dyrt, men jag kommer upp i 41 CHF enbart på att ta mig till och från kursen i månaden och sedan kostar det 5.10 CHF fram och tillbaka så jag tjänar ju in allt igen, lägger ju ut minst 61 CHF i månaden... Jaja, inte så intressant.
Har dessutom sett Prinsessan och grodan idag, den nya Disneyfilmen, den var himla söt... hade en riktigt Walt Disney känsla över sig.



Hoppa direkt till 0:35 direkt för att se trailern.
Och här är en länk om någon vill se den...

Ha det bra!

Dagen efter...

jag visste väl att det var en dålg ide att sitta uppe så länge igår kväll... jag måste lära mig att gå och lägga mig tidigare på måndagar och onsdagar! Jag måste ju vara litet pigg till språkkursen på tisdagar och torsdagar.
Idag har jag i alla fall dammsugit trots att Claudia var hemma, det händer inte ofta kan jag säga. Speciellt inte när hon ska iväg senare på dagen, då brukar jag vänta tills dess, men jag antar att hon väldigt gärna ville att jag skulle fixa det (dock var det inte så farligt smutsigt/dammigt här) för hon påpekade att det inte gjorde något om jag dammsög. Så det är avklarat, och sedan har jag tvättat en del, ska kankse stryka senare när Claudia och barnen är borta... antingen det eller våttorka golven... kan inte bestämma mig. Har jag tur kanske jag hinner med båda sakerna men det känns aningen överambitiöst.
Innan kursen ikväll ska jag dessutom in på Migros snabbt för familjens räkning, jag ska se om de har mer legoteknik (heter det så på svenska?) på rean... Thomas köpte någon grej som "bara" kostade ca 350 SEK och de gillade den så mycket att de gärna vill ha mer. Så vi får väl se om det finns något kvar.
Nu ska jag kolla igenom min tyskaläxa igen, har en grej som jag inte förstår... en regel som man ska avsluta på egenhand, men jag fattar inte vad de menar... jag gjorde uppgiften utan problem, den var litet självklar för min del men att författa regeln funkar inte!! Grammatik är svårt när man måste tänka på den... Jag vill dock lägga till att alla uppgifter inte är självklara för mig, en del är underligt lätta mitt i allt men de flesta är relativt svåra och en del är mycket svåra! ;)

Ha det bra!

1 feb

Jag sitter här och proppar i mig mango trota att jag inte vill ha mer... jag vet itne vad det är för fel på mig! Kollar dessutom på up in the air med George Cloony, och jag borde sova. Ska försöka ta mig i kragen.

Jag har tvättat, strukit och passat barn idag... och jag vill verkligen se Alice i underlandet!! Någon som vill se den med mig? :)

Ha det bra

RSS 2.0