plus och plus är lika med minus

En otroligt lat dag till... stannade hemma till klockan kvart i fem ungefär, då åkte jag in till stan och kolla de runt i cirka en timme innan jag fick åka hem igen (jag hade ju sagt att jag skulle vara hemma till kvällsmaten). Jag hade planerat att åka på en karneval i Thun idag men det blev inte av... tyckte att det var litet tråkigt att åka dit själv och jag hadfe dessutom fastnat i en film... igen...
I stan kollade jag återigen på ett par jättefina skor hos Max shoes, dock är de litet för dyra. Men det kommer bli svårt att motså dem eftersom jag upptäckte att jag har mer pengar än jag trodde!
Jag har bunkrat upp med mango, clementiner och choklad (det sista för att väga upp allt det nyttiga) och en film på nätet, ska se Fame om allt fungerar som det ska.

Så, hej så länge!

Musslor med extra "r"

Jag vet inte om jag orkar skriva något idag... jag latade mig på förmiddagen, familjen var redan borta när jag kom ner gör att äta frukost. Vid två åkte jag in till stan, kollade runt litet, köpte mer torkad mango och clementiler inne på migros och sedan en del andra grejor inne på the bodyshop, de har rea här just nu!
Sedan åkte jag hem och åt middag med familjen, det är första gången på ganska länge som jag äter med dem en lördag tror jag... jaja, det serverades i alla fall musslor, första gången jag provar det "på riktigt", innan har jag ätit det i mat men aldrig direkt som idag. Det smakade ganska gott faktiskt! ;) Det är tydligen ett talesätt att man äter musslor i månader med "r" och eftersom det är januari nu så är det ju en "tillåten" månad.

Ikväll hade jag tänkt se på the hangover, det är en ganska rolig film!

Ha det bra!

Pics von Paris (egentligen inte men det lät bra)

Jahapp, så var den här dagen slut. Har jobbat en del, dammsugit, våttprkat golven, städat och tvättat... sedan har jag passat Felix och charlotte litet grand, Beni var på någon schackgrej. Han ska kanske till en turnering på lördag!

Sedan hände det inte så mycket mer, jag avr och handlade litet grand, pålägg till Claudia och chips till mig (chips till henne också visserligen). Men jag skulle ju lägga upp litet bilder av vad jag köpte i Paris, nu är jag dock lat och har inte orkat fota allt än, men här kommer några saker i alla fall:


Kolla, kolla! Jag vet att det bara är jag och Jessica i hela världen som tycker om den här sorten, men var glada för min skull! Annars finns det bara paprika och lättsaltade här...


Fina armband, jag kollade på liknande här i schweiz (dock riktiga Tokyo Jane) och de kostade 34 CHF!! Det är ca 240 kr, jag betalade 9 euro för dessa... tillsammans...


Här är mina söta vantar


litet närmare...


upptäckte en konstig grej på insidan... jag tänker liksom... va?... Kaninhår?! Är det något man borde undvika, som äkta pälsjackor där djuren har blivit illa behandlade? (det står 20% kaninhår för dem som inte ser)

Nur är dessutom Ida borta, hon åkte imorse... känns litet ensamt måste jag säga!

Ha det bra!

Oväntat besök

ok, jag fick precis besök av Felix kompis Louis... han är ju runt fyra år och har inte börjat lära sig högtyska ordentligt än så han förstod nog inte riktigt vad jag menade när jag gång på gång påpakde att Felix inte var hemma. Han kom nämligen in och tog av sig jacka och skor och fortsatte in i huset. När han väl upptäckte att Felix inte var där så började han lyssna mer uppmärksamt på mig, dock påstod han att han ville stanna ändå (han kunde inte leka ,ed Beni heller, det är bara jag här) men jag tänkte att det vara nog inte så länge. Litet senare ville han som väntat gå hem, jag förstod inte riktigt vad han ville göra där men när han sade det uppfattade jag det som att han skulle ropa på Felix, då antog jag att han skulle fråga efter honom, men nu i efterhand verkar det rimligare att han sade att de skulle ringa senare eller något i den stilen... Men vi får väl se vad som händer.

Torsdag

Jobb, jobb, jobb... jag fick av någon anledning för att vara flitigt imorse och städade igenom hela köket och torkade och putsade. Jag tänkte även diska ur en glas grej (egentligen en vas men det låter så fel i det här sammanhanget) som de har vispar och träslevar med mera i... men den var smutsig att jag gav upp med diskmedel och fick ta till fönsterputs istället.
Sedan har Charlotte varit väldigt orolig idag och skrikit mycket så jag har ett par gånger nästan skaffat mig tinnitus på grund av att den ungen skrikit mig i örat. Men än så länge har jag bara de ljuden som ska finnas i huvudet.
Sedan var jag på den sista kursen också. Det känns dock så dumt att säga så eftersom den fortsätter likadant nästa vecka, men det är en ny del av hela den långa B2 kursen som jag läser.   Jag somnade för övrigt igen.

Jag var även duktig efteråt, skulle köpa något att äta hemma på kvällen, gick förbi en massa godis och chips men jag kom ut från affärne med clemetiner, en bulle och torkad mango (jag är fast). Nu sitter jag i sängen med en kurrande mage och lyssanr på radio (jag har väckarklockan på det, snacka om att jag blir förvirrad när jag vaknar av någon sam pratar på morgonen).

Jaja, ha det bra!

Sista fikan...

Ok, blogg.se har betett sig litet konstigt nu på kvällen, det här var ungefär den sjätte gången jag provade att logga in... det har inte fungerat så bra.
Idag har jag i alla fall tagit det ganska lugnt. Jag tvättade litet förut idag och dammsög väldigt snabbt medan Claudia och barnen var borta, sedan har jag torkat ur en del av skåpen här också, det är ju ett himla jobb med att plocka ut allt och sedan få in det igen! Hursomhelst har jag somnat i två omgångar idag, den senare gången vaknade jag tjugo i sju på kvällen, en halvtimme innan jag skulle in till stan för att träffa Ida. Familjen trodde då att jag itne var hemma eftersom jag inte hade gjort något ljud ifrån mig och tydligen hade Felix ringt på klockan som går hit upp (huset är ju egentligen två lägenheter så det finns en ring klcok som går direkt hit) men jag hade inte vaknat av det.

På kvällen var jag i alla fall i stan, jag och Ida satt först på starbucks och sedan närde stängde drog vi oss vidare till Mcdonalds, det blev dock bara te för min del. Vi satt där och pratade nästan tills de stängde (vi gick ungfär fem minuter innan) och jag tog sista spårvagnen hem igen. Idag var ju sista gången jag träffade Ida innan hon åker hem på fredag, så det var ju litet sorgligt. Kommer verkligen att sakna henne! Men om jag ahr tur så kommer hon hälsar på i skåne i sommar, och jag kommer kanske upp till Umeå en gång! ;)

Ha det bra!

P.S. Ida, glöm inte länken och bilderna! ;) D.S.

Did you hear about the Morgans?Jag och Ida såg den här filmen idag, "did you hear about the Morgans?" heter den. Ingen av oss hade något direkt koll på vad det var för film, jag visste att det var Sarah Jessica Parker och Hugh Grant som spelade huvudrollerna men inte mycket mer... det visade sig dock att den var riktigt rolig! Något som inte framgår så tydligt av trailern dock, men den kan jag varmt rekommendera.
Jag skippade kursen idag eftersom jag ahde glömt att göra läxan och inte hade tid (läs orkade) att fixa den under eftermiddagen. Men jag överlevde ändå, mötte Ida i stan och vi kollade litet i en skoaffär och inne på Vero Moda (som förövrigt är väldigt dyrt här). Sedan köpte vi biljetter och fixade litet gottis till filmen, det blev torkad mango och en smoothie för min del... och senare inhandlade jag även popcorn. Dock är biopopcornen godare i sverige, de är varmare, saltare och smörigare än de jag fick här, men det är ju nästan ett måste med något onyttigt till en biofilm!

Tidigare idag städade jag och strök, inget nytt på den fronten alltså. Förhoppningsvis kan jag åka in till stan imorgon kväll, eller rättare sagt, jag kan förhoppningsvis åka in till stan innan kvällsmackan imorgon. På fredag sticker Ida hem till Sverige ingen och det hade varit kul med en sista fika på starbucks (vi är stammisar) innan dess. Men vi får ju se, det går kanske bra nu när Thomas är hemma.

Ha det bra så länge!

Paris...

Ok, här kommer en liten sammanfattning av min helg i Paris:

På fredagen gav jag mig av härifrån vid kvart över fyra och gav mig av in till stan för att åka till Lausanne. Klockan 17.04 avgick tåget och kvart över sex träffade jag Ida där, cirka en timme innen det andra tåget skulle gå. Då växlade ida litet pengar och sedan köpte vi något att äta på vägen. Tjugo över sju gick tåget mot Paris.


Jag försökte ta ut genom fönstret men man fick bara med speglingen...

Vi under höll oss med diverse saker under resan, bland annat kortspel.
Efter fyra timmar anlände vi till Gare de Lyon i paris, där letade vi först upp utgången (de kan vara svåra att hitta ibland) sedan hoppade vi in i en taxi (utan gps dock så vi fick leta upp stället vi skulle till på kartan till chauffören). Vi kom i alla fall säkert fram till hotellet, på vägen körde vi dessutom förbi Moulin Rouge, det var himla fint på kvällen! Det är för övrigt inte så himla dyrt med taxi i Paris och kan verkligen rekommenderas på kvällen, vi betalade ca 18 euro för att komma från Gare de Lyon till vårt hotell precis utanför Montmartre, vilket jag inte tycker är alls farligt!
Inne i lobbyn på hotellet såg det fräscht ut, men när vi betalat och fått nyckeln skulle vi åka hiss upp till andra våningen, dock övergav vi (jag) den tanken när jag hörde hur den lät... istället tog vi trappan som hade sett sina bästa dagar fär ett par sekler sedan... men rummet var otroligt fint och helt rent!


Som sagt var sängarna underbart sköna att sova i.
Vi gjorde oss iordning och sussade nästan med en gång, klockan var ju trots allt runt midnatt.

Nästa dag gav vi oss av från hotellet runt nio, då begav vi oss direkt till katakomberna. Vi tog oss dit med metron (vem påstod att den var krånglig? Vet man bara vart man vill och var man är, är den jättelätt att förstå!).
De har dock roliga metroskyltar:


Aningen skräckinspirerade..? ;) Alla ser dock inte ut så.

Inträdet kostade ungefär hälften av vad vi hade räknat med så det var ju roligt. Där inne gick man en ganska bra bit i olika tunnlar efter att man hade gått ner för en lång spiraltrappa, sedan kom man fram till "gravarna". Det finns verkligen oändligt med ben och skelett där nere, det oss ungefär en timme att gå hela rundan och vi såg verkligen inte allt som fanns därnere.Det var inte alls några skyddande nät eller avspärrningar som hindrade någon från att röra eller ta benbitar.


Men det var mörkt och svårt att få bra bilder, ska någon annan dit rekommenderas en ficklampa!

"Men titta!! Svenska!" Utbrast Ida helt plötsligt, då hade hon fått syn på det här:

Det sade Prins Oskar


Det sade någon annan...
Litet underligt att de hade texter på svenska där!

Efter katakomberna tog vi oss vidare till Louvren, vi tittade dock bara på det från utsidan.

På innergården


Glaspyramiden

Efter Louvren var det dags för mat tror jag... vi åt i alla fall väldigt god kyckling (vi fick nästan en halv var!) med potatis till.
Därefter var det dags för shopping. Det blev en del grejor inhandlade för min del, dock kom nästan allt i sista minuten. Det blev en skjorta och en t-shirt från Bershka (inget speciellt märke), en Kofta från NafNaf (tydligen något märke) och två armband från tokyo jane. Dem grejorna kommer det upp bilder på litet senare. Tyvärr visste vi inte var den glamourösa delen av centrum låg någonstans så vi fick aldrig chansen att kolla in affärer som Chanel eller gucci... vi åkte dock förbi ett par senare på kvällen.

På kvällen råkade vi gå förbi ett stort upplyst torn:

Eiffeltornet var otroligt fint på kvällen, och varje heltimme blinkade det lampor över hela grejen, det såg nästan ut som att det glittrade. Där köpte vi varsin panini med kyckling, sedan åkte vi taxi tillbaka till hotellet.
Där underhöll vi oss litet grand men NRJ music awards innan vi kröp till kojs.

På söndagen var jag först uppe och gjorde mig iordning. Vi kom iväg litet senare än dagen innan men det gjorde inte så mycket. Fösta stoppet blev på ett litet kondis där vi köpte en baugette att dela på, sedan bar det av mot Notee Dame.


Jag hade en bättre bild men den blev raderad av misstag... En rolig grej är att jag alltid ahr föreställt mig den här kyrkan som mörk, nästan svart... undrar var jag ahr fått det ifrån.

Eftersom allt var gratis för oss (under 26 och invånare i Europa) tog vi oss upp i ett av tornen också, det var en himla fin utsikt över hela Paris där uppifrån.


Känner ni igen den där typen? :) Här är vi dock inte hela vägen uppe än...


Högst upp i södra (kanske..?) tornet!

På vägen upp var vi tvugna att gå in i souvenirshoppen dessutom... där inhandlades det boken "Ringaren i Notre Dame" fast på engelska.

Inne i själva kyrkan var det väldigt vackert, vi kom precis när det var gudstjänst så helt plötlsigt kom det en man och sjasade undan alla turisterna in till kanten... han missade dock mig eftersom jag inte märkte något, jag hörde bara Ida ropa "Emma!!" litet halvkvävt bakom mig. När jag vände mig om var dessa gubbar påväg mot mig:


Riktigt flashbacks till den tecknade versionen av ringaren i Notre Dame... Men kyrkan var ju inte slut efter det, den är väldigt stor!


De har fina fönster...


... och väldigt högt i tak.

Efter kyrkbesöket var det bara att dra vidare till nästa grej, vilket trevligt nog var lunch i detta fallet. Vi hade tänkt fika på Café de Flore som är väldigt känt, dock ansåg vi att priserna vi litet i överkant och gav oss av mot Sacré Coeur och letade upp en liten restaurang i närheten av det istället. Det blev Pasta bolognese för min del. På vägen till lunchen hittade jag även ett par fina handskar som jag köpte...
Vi var även uppe vid sacré coeur och tittade, där uppe fanns en "levande staty". En man som var utklädd till en älva (..?), han var i alla fall jättebra. Fick till och med litet pengar av oss.
Vi besökte sedan Moulin Rouge igen, förut hade vi ju inte fått några direkta bilder... men det var finare när det var mörkt. Men man kan ju säga att det var intressant att gå ner för gatan där det ligger... det är ju en litet speciell gata där det finns jättemycket "sexshops".


Så såg det ut en mulen dag i januari...

Efter det var det dags att åka till Gare de Lyon för att hinna med tåget hem igen... litet synd, jag hade väldigt gärna stannat ett tag till. Vi hade dock litet problem med att förstå systemet till en början, det stod en massa konstiga saker om att färgen blå indikerar den här platformen och färgen gul indikerar en annan och bla, bla, bla... men försod efter ett tag (efter ett besök vid informationsdisken rättare sagt) och lyckades leta upp rätt plats. Jag tog även min sista chans att få smaka en rikigt fransk croissant genom att köpa med mig en till resan, den var hiskeligt god, dock vardet även väääldigt mycket smör i den...


Den såg godare ut i verkligheten...

Vi kom till Bern bahnhof vid tio tiden, alltså med ca 20 minuters försening, jag kom hem hit vid halv elva och hoppade i säng vid tolv tror jag. 

Så, det var väl allt... skriver mar om jag kommer på något!
Ha det bra!

Hemma igen!

Sådär, då har jag äntligen fått en ledig stund! Egentligen fanns det inte så mycket att göra men jag passade på att väsnans med dammsugaren eftersom Claudia och Felix åkte iväg för att handla imorse.

Hursomhelst, igår kväll vid halv elva tiden så kom jag tillbaka från min och Idas Paris resa, litet sorgligt måste jag säga, Paris var verkligen (efter det jag hann med att se på två dagar) en underbar stad som jag skulle vilja spendera mer tid i. Dessutom var sängarna på hotellet 100 gånger skönare än min här.

Vi hade väldigt roligt och hann med en hel del trots att vi bara hade en och en halv dag till förfogande, vi besäkte allt det som stod högst upp på listan och hann med litet seriös shopping också! :) Jag har dock inte hunnit kolla igenom alla mina bilder än, hoppas på att jag kommer få ett par stycken från ida också eftersom min kamera inte klarade alla olika omständigheter lika bra som hennes... men, men, jag kommer att lägga upp litet några bilder och skriva mer ingående om vad vi hade för oss så fort jag har hunnit kolla minnerkortet.

Ha det bra så länge!

Destination: Paris

Tjoho! Idag bär det av mot the fashion capital, Paris! Hoppad att allt går nu... ser riktigt mycket fram emot det! Kollade vädret förut... regn imorgon... men vädergudarna är säkert på vår sida! ;)

Ha det!

Gissa Språket

Jaha, jag mår riktigt bra nu! Var litet trött imorse (men vem är inte det?). Fick dessutom en del gjort idag eftersom Claudia och Felix gav sig av med Charlotte in till stan och handlade en födelsedagspresent till en av beni kompisar. Imorgon behöver jag i stort sätt bara stryka... vilket är väääldigt skönt.

Jag fick dessutom en hög med scarfs av Claudia förut, hon bara kom och sade "Jag vet att det inte riktigt är din stil, men du kan ju kolla om det finns något du eller någon kompis vill ha... annars slänger jag dem bara" så det måste jag gå igenom. Jag kanske lägger upp några bilder här sedan så att ni kan säga om det finns något ni vill ha.

Imorgon är det den stora dagen, då bär det av mot Paris med Ida! Jag har knappt hunnit fatta att vi fakiskt ska åka än... det blev beslutat ganska snabbt... konversationen gick väl ungefär:

Ida: Jag skulle vilja åka till paris innan jag åker hem... 
Jag: Jag hade gärna åkt dit också!
Båda: ...
Ida: Ska vi åka dit?
Jag: Visst! :)

Litet överdrivet kanske, men ni fattar... Idag har jag i alla fall hämtat pengar inför resan, mitt kort fungerar ju inte i affärer och bara i vissa bankomater, eftersom jag inte vet hur pass lätt det är att hitta dem i Paris så känns det bäst att ha allt med sig från början. Längtar till imorgon kväll nu!

Ska vi ha en liten "gissa språket grej" här? Jag skriver ett par ord på högtyska och ett par på schweizer-tyska och sedan fåt ni gissa vilket ord som tillhör vilket språk!

1. Rahm - Sahne
2. Bürgerstein - Trottoir
3. Lift - Fahrstuhl
4. Strassenbahn - Tram
5. Conducteur - Schaffner
6. Kulturbeutel - Necessaire
7. Glacé - Eiscreme

Så, vad tror ni? Skulle nog egentligen väntat till Emelie är hemma från Sydney igen... hon brukar ju gilla sådant!;)

Så fort jag ahr pratat klart med mamma och Jessica ska jag packa litet, använder faktiskt en ryggsäck, kan ni tänka er!?

Ha det bra

I slutet av bättringsvägen!

Idag mår jag otroligt mycket bättre! Himla skönt. Imorgon ska jag nog vara 100% återställd igen... jag är dock inte säker på om jag bör gå på språkkursen ikväll... är det en bra idé att gå dit?
Jag är i alla fall så pass bra att jag ahr städat igen om hela huset med dammsugaren och våttorkat och putsat, och det bör väö tyda på att jag blir bättre och bättre tycker jag! ;)

Nehej, nu är tvättmaskinen klar i källaren!

Ha det bra!

Vem höll två!?

Ok, någon jäkel höll två tummar för mig ändå.


Jag hade igår kväll den värsta magsjukan någonsin (enligt mig i alla fall). Idag mår jag mycket bättre, men är inte helt tipptopp än... klockan är halv elva och jag är kvar i sängen. Men familjen var så snäll och hämtade te, saltapinna och någon grej som skulle vara bra mot illamående åt mig! Vi får väl se vad som händer, jag är egentligen jättehungrig, men jag vågar inte äta något mer än pinnarna.


Ha det bra

Magsjuka påväg?

Gaaah, jag skulle vilja skriva att hela familjen här är sjuk, för så känns det, men i verkligeheten är det Claudia och Felix som har blivit magsjuka... Jag är jätterädd att jag ska bli det också, men det går ju inte för jag ska till Paris på Fredag! Än så länge har jag itne märkt av ngt och jag har lyckats inbilla mig att om jag tar mig igen om den här dagen så kommer jag atta klarar mig (vilket egentligen inte stämmer) men man måste ju ha litet hopp.

Försöker nu att hålla mig på avstånd från resten av invånarna i huset och tvättar konstant händerna med steriluim (fortfarande).

Ha det bra och håll tummarna för mig (bara en dock för två betyder otur..)

PostFinance är för begränsade...

Jag kan inte fatta att jag snart ska till Paris!! Det ska bli så himla kul, det är verkligen inte lång tid kvar nu; räknat från idag (måndag) kan man säga att i övermorgon åker vi i övermorgon... Men det är i alla fall på fredag resan blir av så att alla fattar.

Jag var på banken idag och hörde mig för litet om hur mitt kort fungerar i Frankrike, jag kan ta ut i automater (bara viss dock) men jag inte betala med det i affärer. Därför kommer jag att ha de flesta pengar ute redan (inte på samma ställe dock) och bara i nödfall ta ut mer.

Idag ahr jag tvättat en hel del eftersom Felix har blivit sjuk, han kräktes igår kväll och sedan har han varit dålig hela dagen idag (dock har inget mer kommit upp..) men jag har kört fyra maskiner varav tre var helt fulla med saker som skulle tvättas efter den lille olyckan. Jag har dessutom tvättat händedrna med sterilium hela dagen, jag är jätterädd att jag ska bli sjuk också. Mendet ska nog gå bra (peppar, peppar ta i trä). Utöver det så har jag faktiskt handlat åt familjen idag, inte särskilt mcyket visserligen men det var första gången Claudia bad mig om det. Men det var ju på grund av Felix... och Charlotte var inte så glad så hon fick följa med mig, hon somnar ju på två sekunder så fort hon kommer ut.

När jag kom tillbaka höll Claudia på att dammsuga så då fixade jag klart det också... sedan har jag strutik litet och varit på en promenad! Låter som så mycket tycker jag men dagen kändes ändå äldigt lugn. På kvällen så skulle föräldrarna här iväg på föräldramöte på benis skola, så var jag kvar här med Felix och Beni... men det gick bra, Felix sov hela tiden och Beni spelade spel med mig ett tag...

Så, det var väl större delen av min dag tror jag... Ha det bra! :)

Historisches Museum Bern

Idag har jag varit litet turistig med Ida. Vi möttes i Bern vid ett-tiden för att gå på museum! Först gick vi ner till konst museet för att kolla vad som fanns där, men efter litet överläggande bestämde vi oss för att gå till det historiska museet istället. Där fick vi betala 24 franken, ca 170 kr, i inträde och hade då tillgång till alla utställningar. Vilket var litet onädigt eftersom den vi fick "extra" genom att betala mer var tråkig... men resten var väldigt intressant och vi spenderade väldigt mycket tid inne på Einsteindelen. Han bodde ju i både Bern och Zürich och sade till och med upp sitt tyska medborgarskap och blev helschweizare.
Vi såg även bland annat konst från asien, skatter från Egypten, en silverskatt från Bern och saker från medeltiden. Den inte så intressanta delen var om New Bern, alltså om utvandrare från Bern till Amerika... det gav inte så jättemycket tyvärr.Efter det besöket så åt vi litet grand innan vi begav oss hem till mig, här fick Ida hälsa på min värdfamilj innan vi gick upp till mitt rum för at kolla upp en del saker till Parisresan (priser, addresser och öppettider osv).
Jag ska försöka att komma i säng ganska snart, jag ska ju jobba imorgon trots allt... Men jag ska lägga upp litet bilder från dagen när så fort jag fått en del av Ida!

Ha det bra!

Bio "Bright star" och donken...

Har haft en mycket givande dag, min för middag var dock väldigt långtråkig... efter min sovmorgon så satt och läste nästan ända tills det var dags att ge sig av, dvs runt kvart över två. Jag mötte Agnes på stationen vid kvart i tre, sedan gick vi ner till bigrafen och köpte biljetter till "Bright star". Vi spatserade runt i stan ett tag innan vi gick till sjukhuset för att leta upp en speciell byggnad hon skulle till med en kompis om några dagar. När vi hittat allt gick vi till Migros för att köpa litet godsaker till bion, jag slog på stort när jag löpte det billigaste chokladet som fanns... men det var ganska gott faktiskt!
Sedan gick vi till ett cafe, idag var vi ju där så pass tidigt att vi hann sätta oss på ett ställe som inte heter starbucks! Det var trevligt.
Bion började halv sex, så klockan fem gick från cafeet (som ändå skulle stänga då) och spatserade ner till CinéMate. Filmen var bra enligt mig, litet Jane Austen-stil... men jag gillar sådant! Sedan satte vi oss på Mcdonalds igen (jag börjar bli en stammis) och åt och pratade ett tag.

På vägen hem smsade Ida och sade att äventyrsbadet vi ville gå till imorgon kostade 45 fr. i inträde... vilket är ca 420 kr! Aningen för dyrt tyckte vi, så istället ska vi kolla upp om det finns några museum som har öppet, och vi ska även komma hit och prata igenom Paris, det är ju inte särskilt lång tid kvar tills vi åker nu! :)

Ha det bra och go´natt, nu ska jag kolla litet museum!

Tagesablauf:

Aaaah, en härlig sovmorgon! Jag låg i sängen till klockan tio, när jag kom ut från mitt rum och mötte Beni sade "Har du verkligen sovit så länge!? Klockan är ju efter tio!!" hon var då fem över tio... men det var väldigt skönt att få sova litet grand, jag kom ju i säng vid kvart över ett igår...

Men, men, idag är det nya tag som gäller, vid 14.45 ska jag träffa Agnes inne i stan, vi ska kolla runt litet och eventuellt gå på bio (kanske bright star).

innan dess får jag nog kolla upp var man kan se den på engelska och var biograferna ligger någonstans... de är nästan alltid små och lväl gömda.

Men först vill jag ha frukost!

Så här "tidigt" på morgonen har man egentligen inte så mycket att säga, det har ju itne hänt något än...

Ha det bra!

Pizza, film och överaskning!

Klockan är över ett och jag blev precis klar för sängen. Under frömiddagen jobbade jag, men jag skrev nog det i förra inlägget... Jag åkte i alla fall hem Ida, vi pratade litet och gick upp till en utkiksplats där man kunde se ut över Murten (fick även reda på att det finns 5000 invånare i där... tom sandby är större! Det är det visserligen tre städer som sitter ihop, men det räknas inte!). Vid sex-tiden dök även en tjej som heter Sofia upp, hon och Ida ska åka skidor imorgon (läs: idag). Vi hade det dock mysigt och trevligt, handlade litet inför deras resa och sedan gjorde vi pizza som blev jättegod. Vi såg på "flickan som lekte med elden" också, både Ida och Sofia hade sett den innan, men jag är jhu inget jättefan av svenska filmer... men de här är väldigt bra måste jag säga!


Glömde minneskortet igen så ni får nöja er med den här bilden från den söta staden...

I affären stötte jag dessutom på Agnes, henne har jag inte sett på ca sju-åtta veckor eftersom hon varit i Hong Kong, det var kul, om än väldigt överumplande. Vi ska för övrigt ses imorogon och hitta på något i stan.

Nu måste jag lägga mig och snarka litet, go' natt allihop! 


Praktisk..? Jag..?

Nu har jag stress städat hela huset en gång och tvättat litet grand (inkl. min halsduk som jag nog har förstört... spille te på den igår...) jag dammsög, "våttorkade" golven, städade, skalade potatis osv... nu måste jag verkligen duscha innan jag beger mig till Ida. Hade tänkt göra det snabbt när jag var klar med allt men sedan kom jag på att Claudia inte hittade sina nycklar och har därför ingen husnyckel med sig... jag skulle ju kunna lämna ytterdörren öppen, men då blir hon nog inte så glad eftersom det tydligen har varit inbrott i området. Och jag kan ju inte låta dem stå där ute så jag får snällt vänte tills dem kommer hem och då kasta mig in i duschen... Men det ska väl funka hoppas jag.
Sedan äta, städa undan det jättesnabbt och därefter iväg till Bern och sedan vidare till Ida! Hoppas, hoppas att jag sätter mig på rätt del av tåget...

Har dessutom provpackat ryggsäcken, det ska nog funka bra tror jag... men det känns som att jag har glömt något, jag menar; sen när fick min packning plats i en ryggsäck (som inte är så enorm) även om det bara är för en helg?


Min ryggsäck som jag fick av familjen!

Ha det bra!

Svenskt vs Schweiziskt

Jaha, då var ännu en dag avklarad.. jag är litet osäker på min insats idag dock. Inte för att jag ahr gjort något fel men jag har gjort så litet, känns som att jag har missat något. Jag har bara städat... och hjälpt till vid lunch också så klart, men ändå... det är så litet. Imorgon ska jag dammsuga och städa deras badrum tänkte jag. Och tvätta så klart. Sedan ska jag bege mig till Ida så fort som möjligt, ska bli himla kul! :) Hoppas bara att jag inte hamna i Neuchâtel istället.

Jag lekte även med Felix förut idag, det gick bättre än vanligt måste jag säga. Men han gjorde ju det mesta av arbetet. Dock lyckades han välta det jättestora huset han, Beni och Thomas hade byggt av Duplo medan jag var snabbt inne på mitt rum... han blev så ledsen. Men Claudia sade att han fick skylla på henne för så att Beni inte skulle bli så arg! ;)

Kursen nu på kvällen var ganska lugn... vi såg på "film". De kallar det för film i alla fall, jag tycker inte att det borde klassas som det, det är ju bara studie material som råkar vara inspelat. Det handlade om kroppspråk vilket var relativt intressant måste jag säga, dock sade dem inte jättemycket nytt för min del.

En ganska rolig sak är att när jag nu vill lägga upp bilder så skriver jag först inlägget på min svenska dator eftersom jag vill ha "å", sedan får jag byta till den schweiziska som har kortläsare.. litet omständigt men vad gör man inte för er som läser!

Jaja, vi hörs och ses någon gång! 


... Jag köpte för övrigt en tröja till från Kookaï idag... jag ska sluta åka in till stan tidigare.

Ändrade planer

Jaha, det blev tyvärr ingen fika ikväll eftersom Ida kände sig dålig... synd, men vi träffas ju på fredag (och förhoppningsvis kan jag då stanna längre än till klockan sex..)!

Istället tänkte jag beätta vad jag gjorde resten av dagen... först så satt jag kvar vid datorn trots att jag sade att jag skulle läsa, lyckat... sedan läste jag ca två sidor innan jag började med mina läxor, blev klar med den lätta delen. Därefter gick jag ner och drack te, sedan började jag rengöra de små ljushållarna från granen... först lade jag dem i varmt vatten men det blev inte bra nog så Claudia kokade dem... sedan stod jag och torkade bort överbliven stearin från 120 stycken ljushållare, det var spännande! Fast mitt i fick jag avbryta eftersom Charlotte behövde en ny blöja och Claudia var inte hemma för tillfället, och hon ville ju inte ligga ensam så jag fick bära på henne tills dess att Claudia kom igen.
Även nu på kvällen när det var dags för den sedvanliga högläsningen fick jag ha hand om henne i ca en halvtimme, vilket blev ett långt jobb med att distrahera henne så att hon skulle skrika.. hon är alltid hungrig på kvällen... och hon upptäcker snabbt att jag inte har något att erbjuda, tröja smakar nog inte så gott. ;)

Jag tror att jagska se på film nu... trots att det egentligen är försent att påbörja det nu... jag är dock så film sugen!

Äntligen litet bilder med:


Donkenmat


Mina nya byxor... smickrande vinkel...


Isbanan i Bern vid Bundesplatz!

Ha det bra!

Past, present and future...

Det blir en tidig uppdatering idag... har fått en del avklarat, tvättat, strukit, våttorkat golven (DET behövdes...) dammat litet grand och sedan har jag och Claudia slängt ut granen... det var spännande, den var ju ungefär två meter hög och jättestor, men ut fick vi den i alla fall! Jag hade tänkt slappna av litet grand med min bok nu, det var ett tag sedan jag hade tid att läsa mitt på dagen.

Ikväll ska jag in till Bern och fika med Ida, det dröjer ju itne länge till vi ska till Paris nu och sedan ska hon snart åka hem... Synd... Men jag ser fram emot Paris! Det är bara nio dagar kvar idag! :)

JAg har dessutom varit törstig sedan igår kväll... jag har ju naturligvis druckit, jag hällde i mig vatten igår kväll men det hjälper inte! Mycket irriterande.

Jaja, pratade snabbt med Bea förut idag angående Japanska studierna, vi hade fått positiv respons på vårt mail till SI! :)

Men jaja, ha det bra, jag kanske uppdaterar en gång till ikväll om jag orkar...

Byxor

OK, jag har provat mina byxor nu, de sitter jättebra! :)

Så rätt men ändå så fel... kanske

ok... det är värst vad jag lyckas tabba mig. I lördags var ju jag och Ida ute på Wankdorfcenter och tittade runt inne på Zara och jag hittade ett par byxor som jag köpte. När jag provade dem nästa dag upptäckte jag att det inte var "bekvämt" stora i midjan utan helt enkelt för stora. Så idag var jag snabbt därute igen för att byta dem, hittade dock ett par andra byxor som jag tyckte var litet finare så jag tänkte ta dem istället. Men innan jag skulle betala såg jag att det var någon konstigt vitt på dem (såg ut som om man hade bakat med dem på) och tänkte ta ett annat par. så jag letade upp en 34:a och betalade... på vägen hem från språkkursen insåg jag att det var en annan modell också... jag vet inte om det är samma modell men med hög midja eller om den är annorlunda på något annat sätt också, ska prova dem imorgon.. men jag hoppas verkligen att det sitter bra för jag vill inte åka dit igen och ett par till!

Annars hra jag inte gjort så mycket idag, strök och tvättade imorse... sedan åkte jag inte till stan efter en stund efter lunchen. Kollade litet efter varma, men fina vantar... vilket inte verkar finnas. I alla fall inte utan att vara svindyra. Jag hittade faktiskt även en fin tröja inne på Kookaï, de hade jätterea så den hade kostat nästan 70 Fr (och för er som tror att jag uttalar Frank fel, det gör jag inte. På tyska säger man Franken hårt, så som det stavas...) och jag köpte den för ca 30! gick alltså från ca 500 kr till ca 210! :) Det var roligt.

Ha det bra!

Jan. 11, 2010

Jag är så fruktansvärt trött ikväll... men jag har inte gjort så mycket idag. Imorse städade jag litet sedan har jag tvättat och passat Felix litet grand... men inte mycket mer... fixade litet med lunchen eftersom Claudia fick köra med bilen till verkstaden men hon hade förberett i princip allt redan. Har dock bytt blöja två gånger på Charlotte idag, det har inte hänt förut! För det mesta gör claudia det, inte världens roligatse jobb direkt.

Men, men.. en granne var här förut idag och fikade, hon skulle hälsa på Charlotte. Det medföljde även en present som Felix fick öppna, det varen jättefin liten hatt från Burberry... jag vill också ha presenter från burberry... jag har i alla fall sett en fin väska från Mulberry som jag skulle vilja ha, dock kostar den litet mer än vad jag har råd med... men om någon vill slänga ut 850 Euro på mig så de gärna köpa ge mig den! :) Så fin... Vet någon var jag kan hitta en liknande?

Ha det bra


långtråkigt....

Den här dagen har verkligen bara sprungit förbi... men det har varit väldigt långtråkigt samtidigt. Den började med att jag tackade nej till bergen imorse, det är alldeles för kallt där för mig nu. Istället stannade jag kvar här, dammsög litet snabbt och städade undan en del, seda nåkte jag in till stan och gick runt litet bland affärerna på stationen (de är de enda som har öppet på söndagar), jag provade ett par jeansleggings och en skinnjacka på vero moda men det blev inget idag i alla fall... jag köpte dock hela trilogin till "Der Goldene Kompass" på tyska... måste ha något nytt att läsa nu när Twilight är avklarad. Efter att jag sprungit runt inte kunnat bestämma mig för var jga skulle äta lunch slutade det med att jag köpte en kringla hos königsbrezel, det är så sjukt gott med nybakade kringlor!
Tyvärr blev jag inte mätt (och inte varm) så jag satte mig inne på Mc Donalds (idag igen) med en chicken wrap och en "mellan" läsk. Jag satt där ganska länge, började läsa litet smått i första boken men jag var så trött att jag nästan somnade. Det kom även fram en gammal man till mig som bad om hjälp; han förstod inte hur han skulle få te-påsen i vattnet med locket på så jag fick visa honom att man kunde ta av det... han sade att han var ny inne på donken...;) Däremot lade han i te-påsen utan att ta av den lilla lappen som ska hänga utanför innan jag hann säga något... men teet smakade nog inte sämre för det!  

Nu är jag trött trots att jag somnade när jag kom hem... vet itne vad jag har gjort för att jag ska vara så sömnig.

Ha det bra

Going to Paris!

Idag har varit en bra dag. Imorse/förmiddags passade jag barnen eftersom Claudia och Thomas hade ärenden i stan. Det var dock ganska lugnt, den enda dramatiken som utspelade sig var när Beni råkade välta ut en halv kopp te i min säng... suuuck... så var bara till att springa ner i källaren och slänga in det i tvättmaskinen och sedan torktumlaren.
Jag fixade även litet lunch, spaghetti och fiskpinnar (konstig kombination men barnen gillar det). Därefter lyckades jag äntligen få dem att klä på sig, de hade då sprungit runt i pjamas till klockan tjugo i ett...

Vid fem i halv två kom Thomas och Claudia hem, jag skulle träffa Ida vid två inne stan så de hade lovat att vara tillbaka i tid! Så jag gav mig av in mot stan, anlände till Bahnhof vid två och mötte Ida. Vi gick in på SBB och fixade med biljetter till Paris, det slutade med att vi tog dem som vi total ratade från början... vi blev nämligen litet snåla..;)
Men det var ändå bra tåg vi fick tag på. Det tog i alla fall ca 40 minuter att ordna eftersom vi överlade och velade en del.  

Sedan åkte vi till Wankdorf för att kolla in Zara litet grand, jag hittade ett par byxor och Ida köpte en klänning... fast hon hittade son på rean... det gjorde inte jag... jag förstår inte vad jag gör för fel men det händer väldigt ofta att jag glider över till "icke-rea-delen"! Vi kom tillbaka till Bern vid fem och satte oss då inne på Mc Donalds och utnyttjade mina rabbattkuponger, varsin bigmac meny med glass till efterrätt. Vi blev mätta. Vi satt kvar där och pratade i fem timmar, ända tills förfestarna (sorgligt eller hur?) kom och började föra oväsen. Vi flyttade till en lugnare del men snart var det ändå dags att åka hem... tog tramen vid 16 över tio. Jag var väldigt trött när jag kom hem kan jag säga... vet inte varför eftersom jag inte vaknade så tidigt, men det var jag i alla fall.

Utöver detta så har jag pratat väldigt snabbt med Anni och Emelie via skype idag, det var himla kul att se dem en gång! Men tyvärr så funkade inte deras mic så de fick skriva vilket alltid är lika omständigt. Jag avbröt också ganksa hastigt eftersom min säng blev plötsligt blev fuktig... av en stor tefläck! ;)

Ska snart sova nu, måste piggna till litet grand till imorgon.. även om jag inte vet vad jag ska göra!

Ha det bra!

Grattis Amanda!

Jag måste inleda inlägget idag med att gratulera Amande på trettonårsdagen (du får inte fylla fjorton än... jag vill nämligen inte bli gammal och fylla tjugo i år!), hoppas att allt gick bra idag! Det kommer ett kort någon gång... vet inte när det kommer fram men jag postade det igår... eller i förrgår...

Idag har jag i alla fall varit med Felix på hans spielgruppe, egentligen ska mammorna följa med men Claudia kunde inte gå idag. Det var ganska trevligt... dock har jag litet svårt att hänga med på vad alla pratar om eftersom de schweizer-tyskor hela bunten.
Sedan passade jag Felix efter lunchen medan Claudia var och vägde Charlotte (har dock glömt och fråga om hon hade gått upp i vikt). Under tiden lyckades jag somna på golvet inne i lekrummet medan Felix var där och donade med sit duplo (det är förövrigt kaos därinne sedan de har dragit fram det från "vinden" igen).
Därefter gick jag ner i källaren för att stryka, trodde att jag hade jättemycket men det visade sig att Claudia hade gjort hälften medan jag och Felix var borta... en trevligt överaskning men av någon anledning kändes det inte bra heller... jaja, resten som var kvar tog mig ändå ca två timmar att stryka. Men nu har jag äntligen kommit ifatt helt på den fronten efter semestern.
När jag kom upp satt Beni, Felix och Claudia och byggde ihop figurer av delar som man tryckte ut ur en bok... litet svårt att förklara. Beni och jag byggde ihop frihetsgudinnan, Felix och Claudia gjorde en robot.
Därefter var det dags för Abendsbrot... och då var jag hungrig!

Jag var också i en katolsk kyrka idag, första gången för min del! Jag doppade till och med fingrarna i vatten och sådant där... Felix spielgruppe på fredagar är ju i kyrkan (litet kyrkans barntimmeaktigt).

Ha det bra!

Jaha...

Jaha... vad har hänt idag då? Inte så mycket måste jag säga. Jag tvättade imorse och sprang runt med dammsugaren som en galning för att få allt klart innan Claudia och barnen kom hem från biblan igen. Jag trodde ett tag att jag skulle gå med Felix till hans simning men det behövde jag inte... fick därför litet extra tid då jag åt ock våttorkade golvet. Sedan bar det av till språkkursen, den var ganska rolig idag.. litet omväxling.
Den här första veckan har verkligen gått långsamt, men på lördag ska jag och Ida fixa biljetter till Paris och åka till Wankdorf (Zara finns där) om vi har tur så finns det kvar liiiitet, liiiitet på rean... men det går väl ändå! ;)

Ha det bra

Glaaaaad

Är det möjligt att jag trivs bättre nu än innan jul..? Eller är det bara det faktum att Claudia var väldigt trött (och väldigt höggravid) och därför inte alltid var på solskenshumör precis innan jag åkte som gör att det allt känns mycket lättare nu eftersom alla är så glada..? Eller är det lilla Charlotte som drar upp humöret? Vet inte vad det är, men för tillfället känna allt jättebra här borta iallafalll!

Jag står fortfarande för allt jag har sagt om det är väldigt skönt att vara hemma och kunna slappna av på ett annat sätt, men jag känner trots det att allt gåt bättre här nu (peppar, peppar, ta i trä).

Ha det bra

Rädd för att prata tyska? Nein! Eller...?

Hm... jag tror att jag har drabbats av prestationsångest. Nu syftar jag inte på att jag vill göra allt så bra som möjligt här, nej jag syftar på min tyska. Den har nämligen blivit mycket bättre, även om den är långt ifrån perfekt så kan jag prata bättre nu eftersom jag har kommit över den där första rädslan... men alltid när jag ska prata tyska och vänner/familj eller liknande lyssnar så går den snabbt bakåt i utvecklingen och jag befinner mig på samma stadie som jag gjorde i sjuan. Detta beror på att alla (enligt mig) tror att jag ska prata perfekt nu. Men det gör jag inte. 
Jag har fått kommentarer utifrån att min tyska är väldigt bra (som om de skulle säga att den suger... men de kan ju bara strunta i att kommentera den också!) och Claudia har sagt att den har blivit mycket bättre hon med. Det är bara synd att jag inte kan visa det för er därhemma... Men vem vet, någon gång i framtiden så kanske jag kommer över rädslan att prata tyska - i Sverige. 

Ha det  bra 

P.S. Glömde berätta att Charlotte fyller en vecka idag, så grattis till henne! Och jag har förövrigt blivit förälskad i jeansleggings... Och Thomas och Claudia gillar verkligen tröjorna som barnen fick av mig, de funderade på om de skulle ge mig semester oftare så att jag kan åka hem och köpa kläder till barnen! Eller eventuellt om de själva skulle åka till Sverige... ;) D.S.

Jag ska bosätta mig i strykrummet

Jag försöker att kommer in i litet sundare vanor här.. inte somna vid ett-två tiden var kväll för att sedan försöka komma upp vid sex-sju... det funkar inte så bra för min del. Därför sitter jag nu (ca kl nio) i pjamas och kollar nätet, sedan ska jag läsa innan det är dags att sova vid tio-tiden (ska även försöka att dra ner på godisintaget men vi får se hur det går). 

Idag har jag städat en del och tvättat och strukit... precis som vanligt. Jag har dock ett rikigt berg av tvätt att som måste strykas. Det är den biten och dammsugning som jag halkat efter en del.
De har blå tvätt korgar här och när en sådan är full tar det mig ganska lång tid att bli klar med allt däri... nu har jag en halv som är full med skjortor (det tar mig väldigt lång tid att stryka en skjorta) plus en korg till som är överfull. Väldigt överfull. Så pass överfull att det lätt hade kunnat bli två korgar istället för en... och bara skjortorna kommer ta mig mellan en och en och en halvtimme att bli klar med. Suck. 

Jaja, familjen fick sina julklappar idag, de blev alla jätteglada. Både Claudia och Felix tyckte jättemycket om hans tröja! Beni gillade sin t-shirt också och Thomas och Claudia tyckte att Orrefors (=dyrt) ljusgrejen var väldigt fin... och burköppnaren var bra den med (Claudia har slagit hål i locket på burkar som hin inte fått upp tidigare...) Så det var himla lyckat, och de tyckte om paradisasken också! :) 

Ha det bra!

      

Framme i Gümligen

Nu är jag framme i Schweiz igen... anlände med tåg från den tyska stationen i Basel eftersom tåget var sent och därför (?) skippade de att åka hela vägen utan man fick ta ett annat tåg till Basel SBB... som tur var kunde jag slå följe med en tjej som letade upp ett tåg som gick till Basel SBB och sedan direkt till Bern, det var skönt att slippa byta en extra gång.

Själva resan gick bra i övrigt, jag hade trevliga medresenärer och jag kunde sova mer än vanligt (dock inte så värst bra). Det var en svensk, en Amerikan och en från något annat land, senare kom det två personer till men de vet jag inte var de kom ifrån, förmodligen någonstans i Tyskland. 

Klockan ett, ungefär, kom jag fram till Bern och mötte Thomas och Felix, det var litet svårt att hitta dem eftersom stationen var packad. Men efter ett litet tag fick jag syn på Felix som satt på Thomas axlar. Vi begav oss direkt till bilen och åkte hem, jag var ju inte så jättepigg. Men jag fick ett gulligt mottagande av Felix, han sade bara "Emma!" och sken upp som en liten sol! :) 

Väl hemma igen träffade jag Claudia och Benjamin... och lilla Charlotte! Hon var så söt och så väldigt liten (även om hon är en stor bebis). Jag fick litet att äta och sedan gick jag upp för att vila mig... jag vaknade klockan fyra igen, vilket var ganska lagom men eftersom mina kläder stank efter limmet pappa använde på mina morgontofflor så blev jag litet upptagen med att vädra dem... Därför kom jag ner först vid fem-tiden. 
Men nu luktar inte mina kläder längre iallafall. 
Och som jag säkert har nämnt någon gång så har jag gått upp litet i vikt här, vi snackar inte jättemycket men hittills har två kilon lagt sig till den förra mängden... och det är bra! Vad jag inte tycker så mycket om är att en del av mina jeans blir för små, jag vill inte behöva springa runt och köpa en massa nya byxor här, det blir alldeles för dyrt! Dessutom är det mina fina "fyndjeans" som försvinner först.. alla de byxor jag köpt billigare på rean...

Hursomhelst, när jag äntligen kom ner igen fanns det en liten bit tårta kvar som jag raskt slukade och sedan hjälpte jag Thomas litet genom att sätta ner saker i diskmaskinen och och diska undan så att han hade mer plats när han lagade mat (file i någon deg som man gjorde i ugnen, jättegott faktiskt!).

Sedan fanns det efterrätt (men jag vet inte hur den stavas... den med bränt socker) som vi åt i vardags/tv-rummet; de tände även granen vilket var litet jobbigare än hos oss iallafall eftersom de har riktiga ljus, men fint blev det. De tände även en del tomtebloss som fick hänga där och brinna upp, det såg riktigt fint ut!
Sedan diskade jag undan det sista och städade litet i köket och gick sedan upp Beni som gömt sig i trappuppgången eftersom han inte vill gå upp ensam. Efter det har jag bara prata med Jessica... en ganska lugn första dag med andra ord.

Ha det bra...

Jan. 1, 2010

Hallå, hallå och gott nytt år och allt sådant där... Nu är det 2010, dvs 10 år sedan millenieskiftet. Jag känner mig gammal.

Men hursomhelst, det är också min sista dag i Sverige, ikväll beger jag mig tillbaka till Schweiz. Och jag ser faktiskt inte jättemycket fram emot det, men det är inte för att jag inte trivs eller så, det beror på att man kan vara sig själv så mycket mer här hemma... och det blir en så tydlig kontrast när man kommer hem en så pass kort period. Men tillbaka ska jag iallafall. Hoppas bara att det inte finns alltför mycket saker att göra (önsketänkande). Hoppas också att det inte blir något krångel på vägen ner, men snökaoset har väl lagt sig nu igen eller? 
Kommer att få ha en jobbig mittenslaf istället för den understa som jag hade på min förra biljett... mittenslaferna är så hemska! Men det rör ju sig bara om cirka 15 timmar så det ska jag nog överleva... :S 

Hoppas att ni alla hade en bra nyårsafton, jag och Bea satt hemma hos mig och pratade, såg på tv och anmälde oss till en helårskurs i Japan... så det var ganska trevligt! :) 

Ha det bra   

RSS 2.0