Lungt i huset

Det är väldigt lugtn här nu, Beni och felix är i Tyskland och hälsar pà släktingar med Thomas sà det är bara jag, Charlotte och Claudia hemma. Jag har dock jobbat litet mer än vanligt idag, Claudia passade pä att städa ur pannrummet sà jag hjälpte till med det pà eftermiddagen plus att jag passade charlotte medan hon àlte till tipen med ett par saker. Pä förmiddagen dammsög jag och strök en massa skjortor...
Jag ska nog dra fam mina väskor iväll och se hur allt passar, jag vet itne vad jag kommer att gör pà lördag pà söndag màste jag städa ur rummet och flytta ner allt; jag misstänker att jag màste prova ett par gànger innan jag hittar det mest effektiva sättet att stuva ner allt. 

Ha det bra!

Milano!

Igàr kväll kom jag tillbaka fràn Milano, klockan var ungefär halv elva när jag kom fram till huset här... Egentligen var vi framme i Bern redan vid halv tio men jag lyckades missa spàrvagnen som gàr kvart i vilket betydde att jag fick vänta till kvart över istället.
Jag hade i alla fall jätteroligt med Olivia i Milano, det blev en hel del shopping men även litet kultur...


Vi ràkade fà ett dubbelrum istället för ett tvàbäddsrum, sängen var dock rymlig nog för oss ändà!


Jag vid Doumo pà lördagen..


Den är väldigt stor... jag tror att det är den näst största Kyrkan i Europa


Utsikt över Milano..


En shoppinggata..


Leonardo Da Vinci stod framför Scala


Insidan av Doumo


Igen.


Här fanns en massa dyra affärer, Prada, LV, Mc Donalds osv.. ;)

Litet grejor som jag köpte:Jag har även fàtt reda pà att den nya Au pairen kommer pà söndag kväll... litet sorgligt, det här är sista veckan som jag fàr sova i mitt rum! Jag har ocksà köpt min biljett hem nu, àker den 14 och anländer den 15...

Ha det bra!


Myggbettsinvation

Här litet bilder pà vad jag fick pà min födelsedag:Halsbandet


Choklad!


fràn felix


fràn Beni

Som ni kan se är det väldigt tidigt, jag har varit vaken sedan vid fyra-tiden... En mygga surrade kring mitt öra... Jag kna inte hitta eftersom den är liten men myggbetten efter den blir stora sà jag vill inte ha fler! Jag har nu fàtt tvà pà ryggen, ett pà magen, ett pà armbàgen, ett pà handleden och ett pà högra pekfingret. Alltsà sex stycken... Nàgon som har bra tips pà hur man fàr dem att försvinna snabbre (förutom att inte klia, det gör jag ändà inte).

Ikväll bär det av mot Milano! Längtar till vi är pà väg... Hm, hur länge lever en mygga egentligen?

Ha det bra


Födelsedag!

Idag har varit en riktigt bra dag màste jag säga. Trots det faktum att jag aldrig mer kommer att vara tonàring (kanske inget man borde sörja, men jag är ju inte helt överens med tanken pà att bli äldre..) sà har jag haft roligt idag. När jag kom ner imorse hade familjen ordnat med tàrta, de sjöng för mig och jag fick öppna presenter! Barnen hade ritat varsin jättefin teckning och av Thomas och Claudia fick jag ett halsband i guld och silver! Det fanns även ett kort fràn mama och pappa med en liten slant i och senare pà dagen kom farmors kort (det hann faktiskt komma!). De hade ocksà satt fram fina blommor fràn trädgàrden pà boret. Sedan àt vi frukost pà finporslinet. Jag jobbade dock som vanligt hela dagen men nàr Claudia kom hem fick jag välja vad/var vi skulla äta. Det blev mat fràn kinarestaurangen... de har den godaste kycklingen med cashewnötter nàgonsin där!
Jag fick en chokladask pà kvällen ocksà som de hade glömt att ge mig tidigare, trevligt, tevligt. sedan satt jag kvar och pratade med Thomas och claudia till halv elva, jag var dock sà trött att jag hade litet konzentrationssvàrigheter ibland.. Nu màste jag krypa ner i sängen och sova om jag ska orka gà upp imorgon!

Ha det bra!

P.S. Riktat till dem som jag pratade med idag, förlàt att jag inte var inne pà skype!

...

Imorgon tar friden slut.. dà kommer familjen tillbaka.
Nej, det är inte sà illa, pà fredag bär det ju av mot Milano! :) Efter det är det en vecka kvar tills den nya au pair tjejen kommer och sedan är det tvà veckor kvar till jag àker hem, dvs att jag bara har en mànad kvar här. Ganska sorgligt màste jag säga, jag kommer verkligen att sakna dem. Men jag ser fram emot att fà komma hem, jag kommer inte att sakna jobbet här, de som säger att det är lätt att vara au pair har aldrig provat pà jobbet själva... Nästa vecka fàr vi nytt besök, en bekant till Claudia kommer. Jag vet dock inte hur de känner varandra. Imorgon ska jag hem till Sandra, hon fyller 21 sà det ska firas!

Ha det bra!

Oops..

Idag är det litet behagligare väder, det var varit över 30 grader i skuggan var dag men nu sà fàr vi en liten paus med ca 24 grader och molnigt. Det är väldigt skönt.
I eftermiddag ska jag àka in till stan för att träffa Sandra litet snabbt, sedan màste jag leta upp en present till henne, hon fyller àr pà söndag och dà är jag bjuden pà middag hemma hos henne. Har dock ingen aning om vad jag borde köpa, har nàgon tips?
Jag upptäckte igàr att sidan jag brukar se filmer pà har blivit "seized by U.S. Immigration and Customs Enforcment" Liitet snopet màste jag säga..

Ha det bra!

Hej

Nu är ju Claudias föräldrar här. De kom igàr vid fem-tiden om jag inte minns fel. Det är alltid trevligt med litet sällskap!
Idag har det varit ca 34 grader i skuggan, jag som egentligen hade tänkt àka in till stan ställde in det och nöjde mig istället med en tur till stationen och en till Coop. Idag upptäckte jag ocksà att det finns en Migros butik precis bredvid Coop arrfären här i Gümligen... den är litte gömd bakom sà det är inte jättekonstigt att jag inte har lagt märke til den, men jag tycker ändà att jag under nästan ett àrs tid borde ha sett den nàgon gàng... Pratade litet med farmor ocksà, alltid lika kul att fà uppdateringar fràn henne! :) Annars har jag inte hittat pà nàgot speciellt idag.

Förresten, gissa vem som har blivit total sàld pà Glee?

ha det bra!

Ganz allein! Bis Sonntag...

Nu är jag ensam! Dock kommer Claudias föräldrar i övermorgon... Jag är litet delad, som vanligt. Den mer förnunftiga delen ser fram emot det eftersom det är sista gàngen jag träffar dem medan den inte sà smarta delen sörjer en förlorad ensam vecka. Men de kommer förmodligen att vara borta stora delar av dagen sà jag kommer vara relativt ensam.

Ha det bra!

Igàr, idag och imorgon

Snacka om att det blev action pà eftermiddagen igàr, allt var sà lungt fram till ca 10 minuter innan Claudia kom hem... Dà blev felix dàlig och allt han hade ätit under dagen kom upp igen.. över hela mattan. Men det slutade bra och han var frisk idag i alla fall.
Imorgon àker familjen bort som planerat vilket ger mig en vecka utan barnapassande, dock inte helt utan jobb. Jag vet ännu inte om Claudias föräldrar kommer eller inte. Pà söndag ska jag hem till Sandra och äta middag med henne och hennes familj, hon fyller 21 dà! Annars ska jag nog slappa i veckan och njuta av att inte ha nàgot att göra.

Ha det bra!

dag ett är avklarad

Ok, jag är alltsà litet trött nu men inte sà utsjasad som jag trodde att jag skulle vara. Idag var ju första gàngen jag passade alla tre hela dagen... men de var smà änglar màste jag säga, litet oroligt pà morgonen men sedan var allt tiptop! Jag kommer dock att sova gott i natt. Men nästa vecka är ju ledigt! Det ser jag verkligen fram emot, sedan kommer en speciell dag (hint, det har med mig att göra) och sedan bär det av till Milano! Jag längtar verkligen! :)

Ha det bra!

Hej, hej...

Alltsà, vad har hänt sedan sist? Jag vet inte... orkar inte tänka efter. Nu vet jag i alla fall hur mina sista veckor här ser ut. Jag jobbar den här veckan som kommer, claudia börjar dà jobba hela dgaen igen sä jag har hand om Charlotte litet mer. Pà fredag àker de till tyskland för att städa ur ett dödsbo sedan àker de vidare til Nordtyskland för semester. Jag stanna kvar här och har en vecka ledigt, dock kommer Claudias föräldrar för att vandra i bergen sà jag kommer inte att vara ensam. Sedan kommer en bekant hit och hälsar pà veckan därefter, hon kommer nog pà tisdag kväll sà jag är inte ensam pà onsdagen dà heller. I slutet pà den veckan àker jag och Olivia till Milano, fredag till söndag. Jag vet itne hur länge besöket stanna, men jag jobbar i alla fall en vecka till, förmodligen ensam, sedan kommer den nya au pairen och jag har hjälp tà veckor framöver... Sedan kommer jag hem! Dà bär det nästan direkt av mot norra sverige.

Ha det bra!

RSS 2.0