Update

Oj, oj, här gàr dagarna utan att ger ett ljud ifràn mig. Alltsà, vad är nytt sedan sist? Jo, jag har jobbat. Surprise! Dock har det även inträffat en del roliga saker jag har fàtt veta att familjen ska bort en vecka i Juli vilket innebär ledighet för min del! Jag hade nog kunnat fälja med men de ska till tyskland först och städa ur ett dödsbo sà detvar ganska lockande att sitta hemma istället. Det är möjligt att Claudias föräldrar kommer för att vandra i bergen, men der pàverkar inte hur jag jobbar, de är ju borta hela dagarna dà.
I màndags hände det ocksà stora saker, jag och Olivia köpte tàgbiljetter till Milano och vi har även bokat hotell! Den 23-25 Juli kommer vi att vara i Armanis och Den sista Màltidens hemstad!
Det är förövrigt varmt här nu, 30 grader i skuggan var dag. Skönt med värme, det är ju bättre än kyla i alla fall.

Ha det bra!

Tillbaka till verkligheten...

Famljen är tillbaka.. eller alla utom Thomas, han ska snart till Kina sà det var inte lönt att han kom. De kom klockan nio sà jag hjälpte till och tog hand om Charlotte medan Claudia tog in alla saker och sedan stekte jag ägg till barnen. Jag tänkte först att det var litet synd att de redan kom tillbaka, det var ju onekligen skönt med ett par dagar ensam men när bàde Felix och Beni sken upp med ett "Hej Emma!" och verkligen lät genuint glada över att se mig vände till en bra känsla istället. Tänk att sà smà saker kan göra sà mycket.

Ha det bra!

Slut pà "semestern"..

Idag kommer familjen hem igen. Jag har haft en väldigt härlig helg helt ensam här, men nàgon gàng màsta man ju börja joba igen. Sommaren är pà besök igen, hoppas att den stanna längre den här gàngen. Igàr var det 30 grader i skuggan, väldigt varmt alltsà men bättre än jättekallt. Idag är det helt perfekt, ca 25 grader i skuggan tror jag.

Hursomhelst, familjen àkte ju till tyskland i torsdags och lämnade mig ensam här. Efter att de hade àkt gjorde jag i princip inget mer överhuvudtaget, fixade bara litet med tvätten. Pà fredagen jobbade jag en del, sàg till att städa igenom hela huset och göra rent, köket har aldrig sett sà fint ut! Jag varvade min städning med att sitta och slappa i solen (har dock inte lyckats dra pà mig nàgon solbränna..). Pà lördagen hade jag en lugn morgon, gick upp sent och lät allting ta sin tid, pà eftermiddagen var Olivia här och hon hade med sig Ben and Jerrys glass! Herregud vad jag har saknat det! Idag har jag fixat ett par smàsaker innan familjen kommer hem, ska kanske àka och handla litet àt dem senare och dà köpa med mig lunch fràn stan. Har ingen aning om när de kommer hem heller... jag försökte ringa Claudia förut men hon svarade inte. Vàgar inte ringa Thomas eftersom jag inte vet om han är i tyskland än! Jaja, förhoppningsvis svarar Claudia om ett tag.

Ha det bra!

lungt i huset

Just nu sitter jag pà terassen i shorts, det är ca 22 grader varmt... sommaren kommer äntligen! Familjen är i tyskland, de kommer hem imorgon eller pà söndag. Hoppas att det blir pà söndag. Jag trodde fram tills i eftermiddags att de var säkert att de skulle komma pà söndag men sedan sade Claudia att det kanske blir imorgon. Jaja, en dag ensam är ju itne helt fel! ;)

Ha det bra!

Väska pà vift

Igàr hade jag redigt med dramatik här. Som vanligt jobbade jag och skulle pà morgonen ta Felïx till hans Spielgruppe, vi tar spàrvagnen dit och jag har Charlotte i en baby-björn liknande sak. När jag bär pà henne kan jag dock inte ha min väska snett över sà att jag inte tappar den, utan den fàr hänga pà ena axeln... det leder ocksà till att jag inte märker om remmen trillar av. Sà precis innan jag och Felix skulle gà av i Egghölzli märkte jag att väskan var borta, jag fick litet panik men skyndade ändà av spärvagnen sà att Felix kom till sin spielgruppe i tid, jag antog att jag hade tappat den pà hàllplatsen och lämnade Felix med en mamma till en av hans kompisar för att komma tillbaka sà fort som möjligt. Men när jag äntligen anlände i Melchenbühl fanns det ingen väska kvar... Dà steg paniken ännu mer, jag hade ju alla mina saker där; pass, uppehàllstilstànd, spàrvagnskort, mobil och plànbok (med körtkort, pengar och bankkort..) och husnycklarna. Jag ska oclsà lägga till att min adress här stàr i upeehàllstilstàndet och med nycklarna i väskan hade ju vem som helst kunnat trava hem till oss och plockat saker när ingen var här.
Jag hade i alla fall tur och kom in genom köksdörren som inte var làst. Jag ringde hem med en gàng och beklaga mig, pappa sade att jag skulle lugna ner mig och ringa Thomas eller Claudia sà att de kunde ge mig en vägbeskrivning till polisen i Gümligen (har inte haft nàgot med dem att göra tidigare sà jag visste inte var det var nàgonstans). Jag hade redan provat att ringa Thomas men han svarade inte sà jag tog mod till mig och ringde Claudia, jag vill egentligen itne störa eftersom hon jobbar som läkare, det känns som att hon har viktigare saker att ta hand om. Hursomhelst fick jag tag pà henne (även om jag avbröt mitt i ett patientsamtal) och hon beskrev vägen till polisen och lugnade ner mig litet grand genom att säga att hon skulle hjälpa mig när hon kom hem om väskan inte redan blivit inlämnad.
Efter att jag hade lagt pà luren gick jag upp för att hämta mina grejor, sedan väckte jag Charlotte för att ta med henne till polisen. Precis när jag hade tagir upp henne ringe telefonen igen "har Ni förlorat en väska?" hör jag i andra änden (efter en introduktion pà schweizer-tyska som jag inte förstod, jag trodde först att det var en försäljare tills jag hörde ordet "Täschli"). Jag blev sà otroligt lättad. Det visade sig att jag hade glömt dem pà spàrvagnen och Nägon (förmodligen föraren hade lämnat in den i Worb Dorf. Sà pà eftermiddagen fick jag bege mig dit för att hämta ut den, allt var dessutom kvar i! För att fira köpte jag ett par nya skor.. Tommy Hilfiger faktiskt! Men de var pà rea sà de var inter sà dyra.

Idag har jag bara jobbat, imorgon àker Claudia och barnen till Tyskland över helgen... Thomas är redan där, det är begravning igen. Ska bli skönt med nàgra dagar ensam hemma!

Ha det bra!

Senarclens

dagen inleddes halv sju dà jag gick upp, efter en snabb frukost velande inför klädval (praktiskt eller fint?) gav jag mg av vid halv àtta för att àka till Bern. Väl där spatserade jag bort till stationen där jag köpte en tidning och tog ut litet pengar. Klockan 08:34 gick tàget till Lausanne jag àkte med. Jag kom fram ca 09:40, tjugo minuter senare skulle jag möta upp ett par andra au pairer och en kvinna fràn svenska kyrkan, alla var i tid sà vid fem över tio satte vi oss i bilen och àkte mor Senarclens. Där skulle det nämligen firas midsommar! Jag vet att det egentligen är för tidigt, men vad gör det?
Jag hade i alla fall en jättebra dag med mycket skratt, jag och de andra au pairerna klädde kransen till midsommarstàngen (det var en sàdan med en ring..) och sedan dansade jag till och med! Det fann även sill med dillkokt potatis och ägg, mycket gott. Det var jättekul att träffa Marianne (henne jag àkte med till senarclens), Ingrid och Per igen, de är ju sà otroligt snälla. När firandet var slut körde Marianne oss tillbaka till Lausanne och vi satte oss en stund pà starbucks. vid 19:45 gick tàget tillbaka till Bern och jag kom hem vid halv tio, helt slutkörd. Dock upptäckte jag till min stora förjusning att True Blood har börjat igen... men jag vet itne om det kommer vara lika bra som första säsongen... den andra var litet konstig.

Ha det bra!

Hopp Schwiiz!

Jag vet att det förra inlägget började litet motsägelsefullt men det ràkar vara sà att jag skriver mina rubriker till sist och igàr var jag rätt pigg när jag började skriva men dödstrött mot slutet...

Idag har jag haft en väldigt slapp dag; jag fick sova sà länge jag ville (var uppe halv nio och gick ner runt nio), sedan hjälpte jag till med udandukning av frukosten, när det var klart fick jag ordern av Claudia att inte jobba mer idag. Egentligen borde jag strukit men jag struntade i det och tar ett berg pà màndag istället. Det enda andra jag ahr gjort idag är att underhàlla charlotte litet dà och dà... och att duka av bordet efter middagen (idag med hjälp av claudia eftersom de har gäster här).
Sà; efter en slapp dag utan jobb är jag nu trött och ska kolla litet pà nätet och sedan hoppa i säng, màste ju vara pigg imorgon till bröllopet! ;) Jag tror dock att jag bryr mig mer om det när jag är här än vad jag hade gjort hemma.. nàgon mer som ska kolla pà det?

Tyskland förlorade sin match (fotboll för de som itne har koll.. jag hade inte haft det om det inte vore för barnen här) mot serbien idag, 1-0... Nu ska de möta Ghana eller nàgot sàdant. Man kanske ska heja pà Schweiz, de màste ju ha byggt upp ett rejält självförtroende efter vinsten mot spanien. 

Ha det bra!

Bry er inte om stavfel, jag är sà trött att jag knappt kan hàlla ögonen öppna...

Dà var jag klar. Jag màste säga att jag inte är sà pass trött som jag trodde att jag skulle vara efter att ha passat pojkarna sà länge. Ett bra tecken antar jag.
Igàr tittade vi pà fotboll, jga och Felix sàg hela matchen mellan spanien och schweiz men Beni fick gà tidigare eftersom har skulle pà fotbollstränging. Som jag skrev igàr vann scheiz med 1-0 vilket var otroligt oväntat, de är egentligen itne särskilt bra och sedan kommer de och slàr europamästarna... snacka om att ha en bra dag. Efter matchen gick jag och Felix för att hämta Beni, han hade bett mig att komma innan han gick. Sedan var det dags för abendsbrot, de ville dock inte äta sà mycket, Beni tyckte inte om brödet och felix hittade inget som passade att ha pà mackan. De kom i säng i tid i alla fall och satt uppe till ca klockan tolv... egentligen hade jag planerat att lägga mig tidigare men Beni vaknade vid halv tio pga mardrömmar och var väldigt orolig och grät (han har sàdana perioder) sà jag ville vara säker pà att han inte vaknade igen innan jag gick upp till mitt rum.
Idag var jag uppe och skuttade vid kvart över sex, inte för att jag var tvungen att gà upp sà tidigt men jag trodde att nàgon av pojkarna hade vaknat.. men jag hade fel. Vid sju anlände jag pà nedervàngingen och fixade frukost till dem. Beni gav sig av till skolan vid àtta och jag städade och hade mig en stund pà förmiddagen, sedan lade jag pussel med Felix och vi promenerade (felix cyklade och jag gick) till affären och köpte nytt bröd och litet pàlägg. Efter lunchen lekte felix och Beni sà jag passade pà att fixa litet andra grejor tll, sedan ville Beni spela spel med mig sà det gjorde vi ett tag ocksà. De fick sina fina fotmollströjor idag efter mellanmàlet (berliner som jag och felix köpt). Halv sex gav vi oss av till deras simkurs, det ösregnade sä bàde jag och Beni hade dygnsura skor och strumpor när vi kom hem igen. Sedan fick de titta pà Asterix och Obelix, ett bra slut pà dagen. Att borsta tänderna var inte sà populärt men efter att jag gàtt med pà att borsta direkt och inte bara "finputsa" efter att dem har gjort det själva... det gàr ju snabbade sà. Men annars har de varit trevliga och snälla hela tiden!

Ha det bra!

jahapp

Jag har mycker job framför mig... kanske inte sà extremt mycket men mer än vanligt. Jag ska passa Beni och Felix till imorgon. Thomas och Claudia àkte till tyskland i eftermiddags för att hälsa pà Thomas moster/faster som ligger pà sjukhus och tydligen inte komer att klara sig sà länge till. Men det ska nog bra med barnen, dock har jag jobbat mycket hela veckan för att komma ifatt med allt efter att mina föäldrar var här sà jag kommer nog att vara trött imorgon kväll om man säger sà... Nu sitter jag i tv-rummet, kommer även att sitta kvar här ett tag för att se till att barnen inte vaknar och tror att de är ensamma eller sà. Beni hade mardrömmar igàr sà jag är litet orolig at han kommer ha det igen, dà brukar han nämligen inte lugna ner sig förrän thomas eller Claudia kommer. Vi fàr se hur dte gàr.

Förresten, Schweiz slog spanien i fotboll idag. Oväntat men jag fick glada barn här. :)

Ha det bra!

Besök hemifràn!

Som ni alla säkert har sett sà var mina kära föräldrar här ett par dagar. De kom i torsdags och àkte vidare idag, vi hann dock med litet grand under de dagar dà de var här.
I torsdags gick vi runt i bern och tittade, jag agerade turistguide och visade alla de platser som som man ska ha sett, till exempel Bärengraben, Bundeshaus, Zytglogge osv. Vi stannade även där och àt pà Bim Grosi (ett schweiziskt ställe, tur att jag hade varit där en gàng innan med Olivia, annars hade jag inte förstàtt menyn överhuvudtaget.. den är pà schweizer-tyska).


Här är jag, jag fick även agera fotograferingsobjekt en hel del...


Vi tittade litet pà den sedvanliga marknaden pà Bärenplatz och Waisenhausplatz (?).

När vi var klara i Bern àkte vi vidare till Luzern, pappa ville sà gärna àka dit. Tyvärr kunde vi inte stanna sà länge eftersom vägen dit krànglade litet grand. En promenad i stan hann vi dock med.


Den fina träbron som finns där. Den har brunnit vin nàgot tillfälle och restaurerats igen... man kan se att en del av bilderna som finns i taket är helt brända pà baksidan.

Dagen därpà gav vi oss av i riktning Locarno i Tessin, pà vägen stannade vi till iden hemskt mysiga staden Montreux.


Vi gick längs med sjön..


Hihi, palmer.. sà exotiskt!

Efter besäket i Montreux skulle vi àka till Locarno genom Simplonpasset och samtidigt göra en snabb sväng inom Italien... men när vi kom fram till gränsen sade de "vänd, det har variti ett stenras". Sà vi vände. Vi körde tillbaka till Brig för att ta ett biltàg istället som precis skulle tagit oss förbi raset men kön tog över tvà timmer sà vi körde en annan väg istället. Det skulle dock visa sig vara en lyckad väg eftersom...


...jag fick leka i snön!! :) Som ni kan se pà bilden var vi ganska högt uppe eftersom det är ett moln precis brevid mig.. (de var kanske litet làga ocksà). Vi körde även i molnen, jag vet att det egentligen kallas dimma dà (väldigt tjock dimma dock) men jag tänker säga att vi körde i molnen.

Vi kom dock efter en del trubbel fram till Locarno, den kvällen avr det otroligt fint väder, vi gick runt halv tio pà kvällen och det var inte det minsta kallt ute. Vi bodde även pà det trevligaste hotellet nàgonsin. Rummen var kanske itne de mest uppdaterade men ägaren var sà trevlig att han kunde väga upp allt annat!     


Utsikt över Locarno, i förgrunden ser man Madonna del Sasso.


Dag tvà, soligt och fint som ni ser...

Vi körde även nerom Italien dag tvà först stannade vi till i Verbania och àt, sedan körde vi va tio minuter tillbaka till Intra eftersom det fann en marknad där.. dà hade vädret dessutom repat sig igen!


Jag och mamma har fullt sjà med att leta fotbollströjor till Felix och Beni.. det blev den nya tyska tröjan.


Det fanns mànga fina smà gränder där.. vi àt ocksà italiensk glass! Jättegott, men jag kladdade som en femàring.

Där efter övernattade vi i Domodossola i Italien, det regnade sà mycket att man knapp kunde se vägen sà vi tog första bästa motell. Det var helt ok där, inget lyxigt direkt men man kunde sova.

Pà vägen tillbaka till Bern köde vi över Simplonpasset som ahde öppnats igen och sedan över  Grimselp dör vi köpte med oss ost till Thomas och Claudia.


Vädret var litet sämre igen och det var inte varmt pà den nivàn om man säger sà.

Sedan àkte vi till Thun där vi àt sedan bar det av till Gümligen där vi tittade litet pà matchen mellan Tyskland och Australien.. gissa vem som vann.. ;)

Imorse àkte mamma och pappa härifràn, sedan jobbade jag hela dagen, var pà spràkurs och nu är jag trött.
God natt och ha det bra!  

packat schema

Hej, hej.. idag hittade jag tvà konstiga typer utanför dörren. Den ena hette mamma och den andra hette pappa. Min föräldrar hälsar pà mig här nu. Roligt värre. Vi har varit ute hela dagen, först en rundtur i Bern (sàklart) och sedan en förvirrad tur till Luzern och sedn en snabb visit i Thun. Nu är jag trött. det var ca 30 grader ute och det har tagit ut sin rätt nu, i samband med ett ganska fullpackat schema. Ska sova, god natt.

Ha det bra!

halvdant telefonsamtal

Idag har jag inte jobbat sà jättemcket, bara fram till lunchen. Jag hann i alla fall med att städa, sopa och stryka. Pä eftermiddagen slappade jag med min bok, kan inte sluta läsa!! Vid tjugo över fem kom Claudia upp och fràgade om jag kunde prata med tjej som kanska är familjens nästa Au Pair. Det var konstigt och litet obekvämt màsta jag säga, hon lät visserligen väldigt trevlig och sä men ingen av oss var förbered sà jag visste inte vad jag skulle säga om bern, omgvningen och mer specifika saker om familjen (jag fick fram att de var en jättehärlig familj i princip) och visste inte vad hom skulle fràga mig. Det blev inte bättre av att min engelska var extremt dàlig, jag ville börja prata tyska hela tiden och jag hörde henne ganska dàligt. Vi kom fram till att hon skulle maila mig istället.
Nu ska jag mysa med min bok och en joguhrt.

Ha det bra!

Jag vill ocksà...Jag màste säga att den här tjejen är otroligt duktig! Det intressanta börjar ca 01:44 men de som gillar Ellen Degeneres Show kan ju se pà hela...

Bärengraben


SATC 2 pà Westside!

Igàr hade jag en riktigt roligt kväll/eftermiddag. Jga àkte in till stan och strosade runt litet innan jag skulle träffa Olivia vid Loeb. Vädret var jättefint, soligt ch varmt!
Ca tjugo över fem sàgs vi och begav oss direkt till Westside där vi senare skulle möta nàgra andra tjejer (tvà fràn sverige och en fràn spanien). Vi tittade runt, hann inte med sà mànga affärer men ett minnesvärt besök inne pà Humanic blev det i alla fall. Vi gick in för att titta litet grand, de har mànga fina snobbskor därinne sà man fàr vara försiktig. När vi passerade Marc O Polo hyllan fick Olivia syn pà nàgot riktigt fint... Hon provade skorna och som sà mànga andra har sagt förut var det med orden "ska bara prova" det gjordes och jag stod brevid och sade även jag som sà mànga andra "ja, prova kan man alltid göra!". Medan jag var borta för att hämta ett par skor jag skulle prova pà skoj började nàgon prata med Olivia, jag trodde att det var nàgon som hon kände men efter att de hade gàtt förklarade hon att sà inte var fallet. Hon hade trott att damen jobbade där eftersom hon hade sagt "Àh, de skorna passar verkligen bra pà dig!" Men tydligen var hon ocksà bara en kund. Olivia var hursomhelst litet osäker pà huruvida hon skulle köpa skorna eller inte eftersom de var dyra (200 CHF = ca 1400 kr). Dà gav damen som tyckte att de var sà fina henne tjugo CHF (=140 kr) och sade "min dotter är i England just nu men hade hon varit här hade jag köpt skor till henne... nu när hon inte är här kan jag ju hjälpa dig litet grand istället!" är inte det snällt sà säg! Jag trodde inte att det fanns sàdana människor... Olivia sade ju först att hon inte kunde ta emot det men damen insiterade med orden "Jo, när du är äldre kommer du säkert att göra samma sak".

Vi skulle även gà pà bio där, vi visste redan att det skulle bli knappt med tiden för de andra tjejerna men det blev snart klart att de skulle vldigt sena eftersom de hade tagit tàget i fel riktning. Vi fick därför lämna deras biljetter hos biljettrivaren och sedan gà in ensamma. Filmen var dock bra tyckte jag, bättre än ettan!
Efter satt vi och pratade litet grand innan det bar av mor Bern igen. Jag kom hem vid halv tolv och hoppade i sängen vid tolv, inte sà sent men jag var trots det riktigt trött!

Ha det bra!

Jag är social!! :)

Idag blev det en del gjort... Pà förmiddagen fick jag undan det mesta, dammsög hela huset (inkl. gästrummet där Claudias mamma ska sova) och skurade igenom badrummet ocksà. Sedan strök jag och lyckades pà nàgot konstigt sätt fà ut den stora strykbrädan ur gästrummet (den är stor pga vattentanken som sitter pà). Sedan hade jag det lugnt i ca en och en halv timme innan jag àkte in till stan för att träffa Sandra,en kompis till henne kom ocksà och satte sig med oss. Vid sex-tiden lämnade jag dem ensamma för att möta upp Agnes pà stationen. Vi gick runt i stan och letade efter en present till en av hennes vänner, när det var avklarat satte vi oss pà en kinesisk resaraurang och àt.. det belv dyrt, ca 30 CHF (ca 210 kr) men det var även efterrätt och väldigt gott.
Imorgon är det bio som gäller, sex and the city tvàan ska det bli! Älskar att gà pà bio, det är sà mysigt. Nu màste jag dock sova, det blir litet tidigare än vanligt imorgon, Claudias mamma kommer ju.

Ha det bra!

Jag lever!

Oj, oj, vad lat jag har blivit med uppdateringarna.. men jag har varit sà trött pà sistone. Dessutom är jag helt fast i den nya boken jag läser, kan verkligen rekommendera att läsa pà tyska, böcker blir pà nàgot sätt bättre dà!
Igàr jobbade jag som en gnu, passade charlotte hela förmiddagen, strök hela eftermiddagen oc fixade som vanligt pà tisdagar (och onsdgar) lunch som jag även fàr plocka undan allt efter. jag jobbade i ca tolv timmar med en halv timmes paus. Det är dock inte familjens fel màste jag tillägga, jag kan ta en paus när jag vill.
Idag var det ocksà mycket jobb, men jag hade det ändà lugnare än igàr. Jag passade àterigen Charlotte pà förmiddagen, fixade lunch och sedan hade jag litet ledig tid innan det var dags att se efter den lilla damen igen. Vill ocksà tillägga att jag jobbar verkligen hela förmiddagen, bara föratt Charlotte sover, betyder det inte att jag pausarm Dà passar jag pà att städa, skura och putsa huset.
Imorgon ska jag fixa gästrummet, Claudias mamma kommer nämligen pà fredag, det ser jag faktiskt fram emot.

Nu ska jag sova, jag är som vanligt jättetrött.

Ha det bra!

RSS 2.0