Snart åker jag!

Imorgon beger jag mig uppåt mot det nordliga Sverige igen! Väskan är packad, det är bara små saker som necessär och sådant som ska ner också... Den är ganska tung, men förhoppningsvis ska jag klara av det ändå. Jag är litet orolig för att det ska bli krångel med tågen som förra gången, då var jag tvungen att ta ett annat tåg till den tyska stationen och hoppa på CNL mot köpenhamn där istället. Inte så svårt kanske, men problemet var att de inte informerade så bra och man fick höra olika versioner från alla... Sedan hade man inte särskilt mycket tid på sig, sådant får mig att bli stressad.
På kvällen var jag på språkkursen, det var sista gången med den här gruppen för mig, det är tyvärr itne så många som ska fortsätta. Innan kursen så köpte jag något att äta på tåget, måste fixa litet brötchens imorgon också, annar komemr jag att förhungra på vägen! Det blev även ett impulsköp, en ganska stor chokladkanin till familjen från läderach (dvs dyr, den kostade ca 180 kr). Men det är kul att ge bort saker.


Mums! Läderach!

Ska sova nu, ses i sverige! :)

litet eller mycket jobb..?

En ganska soft dag har det varit. Jag har inte gjort så mycket känns det som... men det beror nog på att det knappt fanns något att plocka undan efter Abendsbrot av någon anledning.
Hur som helst; imorse så städade jag som vanligt och strök litet grand (yey, vi har ett heeelt nytt strykjärn! Jag trodde väl aldrig att jag skulle tänka tanken "Oh, nämen vad kul, nu får jag äntligen prova det här strykjärnet"...). På efter middagen våttorkade jag golvet i köket och även i badrummet och på toaletten. Sedan var jag hemma med Beni medan Claudia och Felix var borta hos en kompis, vi spelade litet spel innan han gick till en kompis. Sedan kom Claudia hem och lämande charlotte, sean åkte hon iväg med Fleix till en marknadför att kolla efter litet leksaker och barnkläder (det är ungefär som esplanaden i Lund, bara det att det flyttar sunt på de olika orterna här i området hela tiden).
Sedan när Claudia kom hem var charlotte inte så glad längre... hon hade rpecis vaknat och det blev inte riktigt bra igen, det var först efter Abendsbrot när de större barnen tittade på sendung mit der Maus som hon lungade ner sig. Jag tittade också på det, tydligen så har det funnits i mer än 30 år och det är fortfarande samma skapare! Men det är intressant att se, de förklarar hur olika saker fungerar, i dagens avsnitt visade de hur kaffefilter görs... kanske inte det mest intressanta programet men ändå.

Nu måste jag gå och skjlja av ansiktsmasken...

Jag har för övrigt inga glasögon på mig, så klaga inte på stavfel!

Ha det bra!


Söndag kväll!

Jo, fikan med Olivia var riktigt trevlig! Vi satt inne på ett cafe och pratade i ett par timmar... jag beställde en varm baguette med svart te till. Den var väldigt god måste jag säga men, öhm, rejäl? Jag orkade inte äta upp hela.. Men bättre att det är för mycket än för litet!
Nu sitter jag i sängen och äter päron medan jag beundrar min fina nya väska som jag köpte med Lina igår! Idag hade ju inte affärerna öppet i stan, eller jo, de på bahnhof har öppet men det är inte så många. Jag löpte i alla fall m&m inför tågresan. Kan ni tänka er att jag aldrig har köpt det förut? Jag har ätit det men aldrig köpt det...

Jaja, intressant värre. Hittade något intressant i fickan på min gamla jacka förut, tänkte visa en bild på det men orkar inte hämta kortapparaten nu... Visar det imorgon om jag kommer ihåg!

Kom alla ihåg att ställa om klockan?

Ha det bra!

Packa

Jag hade planerat att skriva igår också men mina föräldrar och Gurdrun och Christer ringde på skype sp jag satt och pratade med istället... Men det var trevligt!
Idag så har jag hjälpt till att städa lekrummet trots att det är söndag... men det var kul att hjälpa till... Jaja, sedan har jag börjat packa också! Har fått ner ganska mycket saker som ska lämnas hemma plus en del saker som jag faktiskt ska använda och jag har inte ensa börjat med ryggsäcken än så det här ska nog gå bra. Ikväll ska jag träffa Olivia i stan för en hejdå-fika innan jag åker. Igår träffade jag Lina i stan, vi spatserade runt litet grand och jag köpte nästan ett par byxor från Marco Polo... det hade blivit dyrt.. men det de var så fina! Nu måste jag glömma dem igen, det ahr hänt alldeles för måga gånger at jag provar något som är för dyrt, tänker "nej, jag har inte råd" bara för att tänka "men jag vill ju.." litet senare och då komma ut fattig men lycklig ur butiken. Men nu har jag verkligen inte råd med något sådant.

Nu är det mat!

Ha det bra!

Uppdatering

Det har varit litet dåligt med uppdatering på sistone... Men igår var jag ute och åt med Agnes och Sandra efter språkkursen, det var väldigt trevligt! Vi bestämde oss (efter en del velande) för en thairestaurang, jag tog risnudlar med sås och kyckling, väldigt gott och väldigt dyrt. Det var inne på markthalle, det är jättemysigt där men min mat plus dricka (en vanlig cola) gick på ca 140 kronor och det var bland det billigaste.
Jag gjorde något igår som jag inte kommer ihåg... jag kan ha passat barnen, men jag är itne säker. Idag har jag däremot jobbat kväll, har sett till att de fick i sig Abendsbrot och sedan i säng. Claudia och Thomas skulle ut och äta på restaurang, de ville ha litet kvalitetstid... Charlotte fick också stanna kvar efter att jag hade fått henne att somna innan de åkte. Nu ska jag bara sova, är trött...

Ha det bra!

håller kväll...

Äntligen kväll! Jag är så trött nu...
Passade charlotte litet grand under eftermiddagen, hon var inte på jättebra humör, men jag fick henne att somna så då kunde jag sitta ute i solen och ha det bra ett tag. Har idag använt mina ballerina från förra året för första gången idag! :) Det var hela 20 grader här, riktigt skönt alltså... har dock en liten dejá vu känsla så det finns en möjlighet att jag har skrivit det förut...
Hur varmt är det i Sverige nu egentligen?

Ha det bra!

Jag lever!

Jag skulla bara meddela att jag lever, har inte varit alltför pigg på att skriva de senaste dagarna. Men nu kommer en liten uppdatering.
I måndags så blev det städning för hela slanten och även ett försök till en del strykning men strykjärnet har gått sönder så det är inte så lätt. Sedan kommer jag inte riktigt ihåg vad jag gjorde mer...
Igår så blev det mer städning och ytterligare litet strykning och tvättning. Det är alltså inte så att strykjärnet är helt trasigt, det kommer helt enkelt inte någon ånga längre av någon anledning och då går det otroligt långsamt. Eftersom det var tisdag igår så innebar det även kurs på kvällen. Det var ju intressant men jag hatar dessa passiva former! Har jag inte redan lärt mig det en gång egentligen? Fick också reda på att chansen är stor att vi som vill göra nästa del av kursen kommer placeras in i andra grupper eftersom det förmodligen är så pass få som vill fortsätta hos oss. Tråkigt värre... det är dock den sista kursen jag påbörjar tror jag. Den sista delen blrjar först i Augusti och jag åker i mitten där någon gång så det kommer inte att vara så lönt.

Idag har jag städat ännu mer... har dock gjort sådant som jag inte brukar, till exempel dammat ordentlige och skrubbat ur behållaren till soptunnan... inte så trevligt men det måste också göras ibland. Vi kunde dessutom för förtsa gången äta ute på altanen idag! Det var riktigt skönt måste jag säga, tror att det var cirka 18 grader.. nu är våren här!
En lustig händelse var när efter lunchen när jag satt ute på altenen och gjorde läxa och claudia satt och läste... Felix som varit på dåligt humör hela dagen kom och stängde altandörren. Man kan bara öppna den innefrån. Men jaja, ha nöppnade ju sedan igen, dock inte när jag knackade på dörren...
Just nu är jag ganska trött, vet inte varför men jag ska nog ta och läsa litet eller något.

Idag är det en vecka kvar till jag åker hem.


En bild på mig i Bern från slutet av förra sommaren...

Ha det bra!

Söndag

Ytterligare en lat dag.. känns inte som att jag gör så mycket för tillfället... Egentligen skulle jag gått på bio idag, men eftersom alla vännerna har riktiga jobb så blev det inte av. Men det gör inte så mcyket, jag vill helst överleva på så litet pengar som möjligt fram till jag åker hem så att jag kan spara det mesta jag har på kontot nu.
Jag passade barnen litet på eftermiddagen medan Thomas och Claudia tittatde på bilar, de funderar på en Renault Espace eller någon Mercedes modell, den ska i alla fall vara stor så att man får in hela familjen plus Au Pairen.
På kvällen kände jag mig duktig eftersom jag passade en skrikand charlotte medan föräldrarna läste för varsitt barn... det som gjorde att jag kände mig duktig var att jag fick charlotte att somna och Claudia sade "Oh, sie schläft so gut ein bei dir!" hoppas bara att det höll sedan också.. det händer ju ibland att man får henne att somna, lägger henne i vagnen eller liknande och fem minuter senare skriker hon igen.

Jaja, ha det bra allihop!

Museumnacht i bilder

Här kommer litet bilder från igår... fotade tyvärr inte allt men ni får nöja er med det här:


Det var fint upplyst i hela stan


Min chokladcrepe, den första jag har sett som här riktig choklad och inte nutella!


Inne på hotell Bellevue, det bästa i Bern!


Militärisk precision!


Jag ska bo här när jag besöker bern i framtiden!


Jag vet att jag har ett väldigt konstigt leende på den här bilden... det är i alla fall inne i Bundeshaus, i rummet där de röstar!


Här är den stora hallen

Ha det bra!

Museumnacht!

Idag åkte besöket hem, det var ganska tråkigt tycker jag... Claudias morbror och hans son var verkligen trevliga, de fick en att känna sig som riktig sälkting! :)

Men jaja, på kvällen mötte jag Olivia från Laupen (en äkta Schweizare!), vi gick runt och kollade museumnacht här, det var verkligen roligt!
Vi besökte:
1. Först ut Konstmuseet, där skulle det vara en magiker... var dock litet konstigt...
2. Sedan gick vi till Einsteins hus på kramgasse, det var riktigt intressant att titta runt där!
3. Efter det åkte vi till Museum für Kommunikation med Oldtimerstram, där kunde man äta crepes utanför (jag tog med ost och svamp på vägen in och med choklad på vägen ut) sedan såg vi en känd frisör som klippte en frivillig ur publiken... trodde först att han bara tog litet längst ute i topparna men killen fick en helt ny frisyr!
4. Vi lyckades haffa oldtimerstram på vägen tillbaka också. Nu var det dags för Hotell Bellevue, ett fem-stjärnigt hotell som ligger presic vid en av broarna över Aare. Det var otroligt fint därinne och man kunde se vilka olika kända gäster som bott där tidigare (bl.a. Svenska kungaparet)
4. Till sist gick vi till Bundeshaus, det var också otroligt intressant att se det från insidan. Det var ganska stort och ståtligt och för att komma in var man tvungen att gå igenom en säkerthetskontroll med metalldetektor och röntgen för jacka och väska... Inte så speciellt kanske men det var första gången jag fick göra något sådant!

Sedan var det dags att åka hem... är jättetrött nu och vill bara sova! Visar kanske litet bilder imorgon.
Ha det bra!

Movie time

Jag såg precis Inglorious Basterds...

Quentin Tarantino kan verkligen göra annorlunda filmer.

Men den var bra!
Två veckor kvar till semestern

Jaha, jag har inte haft så jättemycket att göra idag... vi har besök fram till Fredag, Claudias morbror är här, så jag ahr städat nere i källaren och fixat iordning gästrummet. Imorgon kommer hans son som också stannar till Fredag. Utöver det så har jag tvättat (surprise) och sedan var jag nere vid någon marknad som säljer second hand käder vi Benis skola... det är någont som inträffar ett par gånger om året och man kan fynda ganska mycket saker där, speciellt barnkläder. Claudia hittade till exempel ett par Burberry byxor som Charlotte kan ha litet senare... det är dock inte så vanligt att man hittar sådana märken där. Tyvärr fanns det inget för mig, det var ganska utplockat och de flesta känner ju till min förmåga att handla saker på sådana ställen... itne det att jag inte gilla second hand men av någon anledning hittar jag aldrig saker.. och jag orkar inte riktigt leta heller.
Jag har också spelat litet schack med Beni... vi hann inte spela klart eftersom besöket kom och sedan anlände en kompis, men det var nog tur, annars hade Beni vunnit stort. Jag har ingen aning om vad jag gör och jag kommer knappt ihåg hur gubbarna får gå. Så mn kan väl säga att skillnaden mellan Beni och mig är att han spelar frammåt, jag spelar i stunden. Det enda jag kan göra är att se till att han inte ställer mig i schackmatt just nu. Men han är verkligen duktig, vid jul började han spela och han har lärt sig väldigt snabbt! Man får bara godta en del "eller nej... jag vill inte flytta den, jag flyttar hellre den här..." men sedan är han ju bara sju år också.
Jag borde egentligen ge mig ut på en promand eller något eftersom vädret är så fint men jag vet inte om jag orkar, kanske efter mellanmålet... det ska bli sämre till helgen igen. Hoppas att dte är fint väder hemma i Sverige under semestern! Det är bara två veckor kvar nu.

Ha det bra!

Laupen Bilder!

Idag har jag verkligen varit städ-aupair. Jag har städat (klurig), dammsugit (eller säger man dammsugat), våttorkat golven, tvättat så otroligt mycket tvätt (alla sängkläder plus det vanliga) och strukit... men nu har jag i alla fall fått mycket gjort, måste dock stryka igen imorgon... Allt jag tvättade idag måste ju också fixas.

Nåja, här kommer några bilder från Laupen:


Gammalt och fint


Utsikt uppifrån borgen


Utsikt åt ett annat håll uppifrån borgen


En liten del av borgen...

Ha det bra!


Uppdatering för igår

Det blev inget inlägg igår eftersom blogg.se krånglade litet grand... Men på dagen hände inget viktigt, jag hade planerat att åka till Thun, men blev för lat (som vanligt) så jag stannade hemma istället. Snackade litet ESC med Claudia och vi dömde ut det svenska och schweiziska bidraget tillsammans medan båda tyckte att Tysklands låt var ganska bra, den heter "Satellite" med Lena Meyer. ska se om jag hittar en annan länk.. upptäckte att den andra inte funkar...På kvällen pratade jag litet med Bea, det var ju himla kul! Sedan ett snabbt samtal med mamma och sedan pratade jag med Sarah! Det var så väldigt längesedan vi hördes så det var en av höjdpunkterna på dagen! Den andra höjdpunkten var att Bea nu har betalat in till Japan...

Fick dessutom höra att Anni bosatt sig på ett nytt ställe igen... Då antar jag att brevet jag skickade till dig inte kom fram?

Ha det bra!

Melodifestivalen

Ok, Anna Bergendakh vann.. inte den jag hade hoppats på, jag gillade Salem Al Fakir men Anna var ju inte värst om man säger så!
Tysklands bidrag är ganska roligt tycker jag... är det för långsökt att heja litet på dem om det går dåligt för oss?Dock slog tanken mig att om det går dåligt för oss kan jag kanske heja på Schweiz istället så jag letade upp deras låt på youtube... och tja.. döm själva... :SSalem Al Fakir som jag gillade:


favorit i repris

Återigen totalt ändrade planer... Jag hade tänkt åka till Fribourg idag och titta litet men familjen här skulle till Laupen och frågade om jag ville följa med. Så sagt och gjort hoppade jag på det förslaget (jag var egentligen osäker eftersom det betyder att de måste åka med två bilar men Thomas sade då "Äh, det gör inget, du vill ju med! hämta jackan nu"). Det är en jättefin liten stad som är ganska gammal. Man kundei nte gå in och titta än tyvärr, det öppnar först om några veckor men vädret var otroligt fint och vägde verkligen upp för det. Jag lägger upp några biler imorgon (om jag kommer ihåg). Som av den utflykten var vi en liten stund på lekplatsen, där upptäckte jag att jag väger ungefär lika mycket som Beni och Felix tillsammans, litet mer till och med! ;)
Vi kom hem igen vid kvart över två, därefter pratade jag en liten stund med mamma och pappa sedan åkte jag in till stan och kollade runt i några affärer.
Hemma igen blev det middag ovanligt tidigt, redan vid klockan sex, men det gjotrde absolut inget eftersom jag vill se melodifestivalen! Som dessutom börjar nu hör jag i lurarna!

Hör senare, ha det bra!

Update:
Passar på att ladda upp några bilder (inga från laupen dock) med Jessica Andersson sjunger.


Jag har numera tre par inneskor... ett par som jag fått av jessica (mitten) för ett eller två år sedan, de har tyvärr gått sönder. Sedan ett par från IKEA och ett par från Kina...


De från Jessica....


Onesize europa vs onesize Kina...


Kvällsgodis! :)

Zufrieden mit viel Arbeit oder viel Arbeit macht zufrieden?

Idag har ja verkligen jobbat, som sagt så har jag lekt med en hel del med Felix... det blev ännu mer senare, dock var jag nog itne så rolig då, var läskigt trött. Hur som helst så sprang jag runt med en skrikandes Charlotte på armen igen. Blir dövare för var dag som går. Sedan hjälpte jag, som vanligt, till med fram dukningen av Abendsbrot. När alla var klara med maten så dukades bordet av, som vanligt fick Claudia och Thomas dra sig tillbaka med varsitt barn för högläsning. Så under tiden som de läste hann jag med att städa undan i köket (det är alltid kaos när alla har hjälpt till att duka fram på kvällen) och ta över Charlotte på egen begäran så att Thomas kunde läsa för Felix utan en skrikande bebis. Charlotte somnade till och med hos mig, något hon inte gjort hos de andra tidigare under kvällen! Dessutom lyckades jag ha så pass bra timing att jag mötte Claudia i trappan när jag skulle upp vilket innbar att vi slapp en orolig Beni som springer upp och ner för trappan (han vill inte vara ensam på övervåningen). Men det känns ju bra sär man har hjälpt till mycket en dag, det gör verkligen det.
Nu är jag trött. Ska titta på vänner och prata med syster när hon är klar med sina fotnoter.

Ha det bra och sov gott!

Ändrade planer...

Jaha, den här dagen blev inte alls som planerat... i vanliga har jag ca två-tre timmar på morgonen då jag kan städa och vara högljudd utan få dåligt samvete men eftersom det var tänkt att jag skulle gå med Felix till han spielgruppe idag så hade jag fixat så att allt sådant redan var klart. Men Felix ville inte gå imorse. Så jag blev litet överrumplad av att helt plötsligt vara hemma, men ändå inte kunna städa som vanligt. Istället blev det litet undan plockning i de valiga rummen, en promenad med Charlotte och inköp till lunchen, sedan lekte jag i ungefär två timmar med Felix. Efter lunchen så städade jag ett ganska bra tag och fixade litet med tvätten... och nu har jag äntligen en liten ledig stund!
Thomas kom förresten hem igår kväll/natt, för dem som har missat det så har han varit i Kina i ungefär tre veckor.

Ha det bra!

Mars 11, 2010

Har varit mycket med barnen idag, imorse när jag skulle städa bad Claudia mig att hjälpa Felix sortera ut hans legolåda... han har en låda som man slänger allt lego i hans rum i eftersom han behöver det men allt eftersom byggs det upp till en hel del. Han hade motivation till ungefär hälften. Men det gjorde inte så stor skillnad, han är ganska lätt distraherad och började leka med alla saker hela tiden ändå... Sedan tvättade jag litet grand, skulle inte kännas bra om jag inte antingen tvättade, strök eller dammsög en dag! ;)
På eftermiddagen passade jag alla tre barnen, det gick förvånansvärt bra. Charlotte var på väldigt bra humör i ca en halvtimme efter att Claudia åkt iväg (måste bara säga att att en bebis som inte skriker är otroligt mysig... men när den börjar hålla låda blir man nästan döv..) sedan var något inte bra... jag förstod alrdig vad. Jag lade henne i vagnen efter en stund eftersom hon faktiskt väger en del (och hon har inte blivit lättare efter ca 40 minuter) och körde den litet fram och tillbaka.. och vips så somnade hon! Jag trodde inte att det skulle hålla så länge, i vanlga fall vaknar hon efter ca fem muniter när hon somnar på det sättet men det här höll i nästan en timme! Dessutom var Felix och Beni ute och lekte (det har snöat...). Vid kvart i fyra vaknade charlotte igen och världen var tydligen inte en bra plats. Jag fick lyckades dock få fram mellanmål till de större barnen och fick sedan gå runt med Lotte på armen. Inte fär att det blev helt bra av det, men på sätt skrek hon itne riktigt lika mycket hela tiden.
Claudia kom som tur var hem litet tidigre och kunde ta över den lilla.
Vid halv fem gav de sig av till simning och vid halv sex gav jag mig av till kursen. Vi såg på film, tyvärr ingen riktig film utan en som tillhör kurslitteraturen... men det är ju bättre än inget. Jag och Agnes följde med läraren för att hämta TVn som Agnes bar, jag blev litet överflödig och bar istället sladden... som redan satt i TVn... Dock gjorde jag litet mer nytta sedan när jag påpekade att läraren hade ställt DVDn uppochner. Då kände jag mig duktig.
Nu sedan jag kom hem har jag myst litet med fler vänner-avsnitt och äpple, päron och en bulle med hasselnötsfyllning. Ha det bra!

Tidig kväll

Jag ska gå och lägga mig nu.. kan ni tänka er det? Jag har inte gått och lagt mig så här tidigt på evigheter, men jag känner att det behövs.
Ska bara sammanfatta dagen litet snabbt; imorse städade jag, tvättade, våttorkade golven och hade hand om Charlotte litet grand. Efter lunchen fick jag tvätta min vita kofta, jag hade nämligen spillt litet sås från kycklingen på den, som tur var gick det bort. Vid tre fixade jag litet läxa och satt en stund vid datorn. Sedan lade jga mig för att vila... lyckades soca mig igen större delen av besöket som var här... Det gör dock inget, är bara synd att jag missade fikan.
På kvällen efter Abendsbrot när Claudia skulle läsa för Felix och Beni var Charlotte inte på så bra humör. Hon skrek väldigt mycket. Jag som nästan var klar med all disk och sådant tyckte att det var för jobbigt att lyssna på så jag gick runt med den lilla saken ett tag tills hon somnade. Sedan när det var färdig läst så frågade Claudia om Charlotte hade somnat av sig själv eller om jag hade gått runt med henne... tydligen hade hon inte velat somna hos Claudia. Men det är ibland, jag vet itne varför, hon somnar hos mig men inte hos Claudia... att det är tvärtom ibland är ju inte konstigt, alla bebisar brukar tycka att det är bäst hos mamma men när det itne är så undrar jag varför.

Jaja, ska krypa ner i sängen nu!
Ha det bra

En vanlig dag...

Trevligt värre idag. Imorse tog jag Felix till spielgruppe som vanligt, sedan åkte jag hem och städade, strök och tvättade litet grand. Efter lunchen hjälpte jag Nei och Felix att städa lekrummet... det var inte det lättaste eftersom ingen av dem ville städa... men det var totalt kaos och vi skulle få gäster senare så det behövdes.
Vid tre tiden kom gästerna, då hade jag precis avslutat läxorna och lagt mig för att vila litet, jag ahr dragit på mig en förkylning igen. Kl fyra ver det dags för fika, det serverades våfflor och Almondytårta (från IKEA), gott! Men jag hann inte äta något riktigt innan kursen (det blev ungeär en våffla var, de var delade i små "hjärtan" och jag kan äta ganska mycket mer än så) så jag var väldigt hungrig kan jag säga. 
Nu sitter jag i sängen och ska kolla på vänner avsnitt på nätet! :)

Ha det bra!

Mars 7, 2010

Vi har varit på en utflykt idag, det bar av till Guyère (som osten om någon känner till den). Det är en stad från medeltiden med ett slott som tydligen aldrigt blivit erövrat. Det var väldigt intressant, jag älskar sådana gamla platser med mycket historia.
Byn är ganska liten men det finns oerhört mycket turistshoppar och restauranger där. Vi gick först genom byn, sedan kollade vi inne i slottet. Sedan gick vi till ett museeum i den nyare delen (som inte är från 1500-talet) och fick reda på hur de gör den här speciella osten. Det var också kul, men slottet var ju aningen roligare enligt mig.
Jag tog litet bilder också:


Den fina gamla delen...
en rustning från 1500-talet


Riddarbordet


Vi gick även runt slottet/borgen (kan någon förklara skillnaden för mig?)

Ha det bra! 


Spegel, spegel på väggen där...

Här är riktigt fint väder idag... emellanåt. Säkert ett par plusgrader också! Dagens jobbuppgifter var att dammsuga, tvätta och stryka. För tillfället väntar jag på att den sisat maskinen med tvätt och torktumlaren ska bli klara så att jag kan ge mig ut på en promenad, till helgen ska vädret bli sämre igen och det ska kanske snöa... inte så kul, nu vill jag ha vår!
Igår var vi ju på IKEA, det var trevligt. Jag köpte ett par nya inneskor eftersom sulan på mina andra fina som jag fått av Jessica håller på att lossna. De nya är inte lika fina och ganska stora, men bekväma... men jag saknar mina gamla. Au Pair rummet har dessutom fått ett nytt tillskott; en stor spegel. Den förra spegeln var en sådan liten som man bara ser huvud och axlar i, att den sedan stod på golvet gjorde ju itne saken lättare.. om jag ville se något annat än mina fötter i den var jag tvungen att sitta ihophukad på golvet. Nu står det däremot en stor fin spegel härinne som hela jag får plats i. På grund av den fick möblera om litet grand inne på rummet och det ledde till... vänta på det... att jag städade!! Det trodde ni inte va? Nu är det fint och allt är i ordning.

Ha det bra!

IKEA

Potatis, köttbullar, gräddsås och lingonsylt.

Ljus morgondag

Jag har varit extremt effektiv idag. På förmiddagen så putsade jag alla fönstrena så de r rena och fina, plus glas bord och speglar så klart... sedan städade jag, gjorderent i badrummet, dammsög och våttorkade golvet.
Efter lunchen var jag ute litet grand med Felix, men han gick onh ringde på hos en kompis så jag guck en promenad med en väldigt olycklig bebis. Som tur är sä somnar dessa små typer väldigt snabbt när man går ute med dem i barnvagn. Så vi var ute ett tag, när jag kom tillbaka så gick jag upp och gjorde läxan, läste litet och så vidare...
På kvällen efter Abendsbrot lekte jag litet med Felix tills deras program på TV började.
När jag gick ner med Felix för att säga god natt sade Claudia "Tack så mycket, Emma, jag vet inte vad jag hade gjort om du inte var här!" - Det är sådant som får en se fram emot nästa dag.

det sade alla andra också...

Jaha.. den här dagen blev inte som planerat. Jag hade tänkt dammsuga och fixa sådana saker, men eftersom Claudia inte skulle iväg som jag trodde så blev det inte av. Istället strök jag litet grand, tvättade en del saker och sorterade och lade tillbaka tvätt. Ganska mycket tvätt, jag har varit litet lat med den så strykrummet var ganska fullt. Jag fick även passa en otroligt arg liten dam medan Claudia hämtade Felix, hon skrek något så fruktansvärt, jag är helt ärligt förvånad över att jag inte blev döv eller åtminstone drog på mig tinnitus.

Till lunchen lyckades jag ställa till det; jag stekte wienerkorvarna. Borde jag veta att man ska koka dem? De var i alla fall ätliga, aningen konstiga men barnen gillade dem så det var inte så farligt. Jag insåg också hur pass snabbt det går att göra pulvermos och att man bör fixa det sist och inte först. 
På eftermiddagen "hjälpte" jag Claudia och hennes bror och mamma med skype. De fick ingen bild från tyskland och ropade mig eftersom jag "känner till" skype så bra... efter att jag konstaterat att felet låg hon dem i andra änden så löste Claudias bror det hela.

På kvällen var jag på språkkursen som vanligt, ganska kul. Som sista övning skrev alla de kvinnliga deltagarna olika saker som är typiska för män (enligt oss, t.ex. hobbies, färger, önsknigar osv och tvärtom. Det var intressant att höra vad alla tyckte.
Jag har förmodligen slagit på min weirdos-magnet igen också... på vägen till spårvagnen var det några lätt överförfriskade typer som ville ha reda på vägen till björnburen, när jag sade att det bara var rakt fram fick jag svaret "Ja.. alltså... alla har sagt idag.." då svarade jag "Jaa.. hehe.. jag måste gå nu.."

Det var allt dör idag, ha det bra!

Au Pair

Idag har jag verkligen varit en riktig Au Pair måste jag säga! Det enda hushållsarbetet som jag har gjort var tvättning, litet strykning och städande. Utöver det så promenerade jag med Charlotte på förmiddagen, vi fick ett par saker avklarade för min del, ett besök hos banken för att ta ut litet pengar, in på posten en vända och en kort tur inne i affären... vi var även på stationen i Gümligen och köpte ett nytt månadskort för spårvagnen. Nu låter det kanske som att jag var ute på en extremt lång runda med barnvagen, men faktum är att posten och min bank här samma sak och affären ligger i samma byggnad, stationen är sedan fem minuter bort ungefär.
Sedan när jag kom hem så hade jag ju hoppats på att Charlotte skulle sova litet mer, men hon vaknade så klart så jag ahde inte tid att fixa med så  särskilt mycket innan Claudia och Felix kom hem.
På eftermiddagen gick jag och Felix till lekplatsen, det var trevlig. Vädret var så himla fint här idag, men kan nästan gå utan jacka ute nu! Det är väldigt blandat, en del kommer med vinterjackan på och andra nöjer sog med en kofta... Ser ju litet kul ut.
Jag har precis kollat på "vänner" på nätet, det måste vara en av de bästa serierna någonsin, tillsammans med "how I met your Mother" förstås!
Nu måste jag göra litet läxa, har inte riktigt kommit igång med än...

Ha det bra!

RSS 2.0