けいたいでんわ - Mobil!!

Yay, jag har köpt en mobil! Den var litet dyrare än vad jag hade tänkt mig men inte så farligt ändå... Nu måsta jag bara lära mig hur den funkar också, den är visserligen på engelska men det verkar somatt jag inte riktigt kommer överens med den ibland, jag satt i typ två timmar och försökte luska ut hur jag skulle lägga in kontakter i telefon boken och sedan kommer Bea, knappar litet på sin (som är likadan) och säger "det var ju enkelt..".
Den är i alla fall fin och rosa, som sig bör när man är i japan.
Den har en ganska bra kamera på 5,1 megapixlar och är skön att hålla i, inte så yttepytte liten som de kan vara hemma. De verkar ha fattat här att man inte behöver en massa småkrams i mobilen och att den inte ska vara så liten som möjligt ytan att man ska kunna se den även i sidled...
På grund av mobil inköpet var dagen ganska händelselös, vi satt i ca fyra timmar inne hos softbank (operatören) och fixade meddet här, man tycke nästan synd oom han som hjälpte oss. Men nu har vi i alla fall våra mobiler. Dessutom fick vi allla varsin fin påse med frukt som ett litet förlåt för den långa väntan, det var himla snällt! Påsen innehöll vars två äpplen, vilket är svindyrt här, ganska många clementiner och sedan kastanjer (vi får väl se om vi lyckas göra något med dem..)! Jag tror dock att jag ska hålla utkik efter en usb-sladd till den för det fick man minsann inte. 


Här är en bild på min modell, tiden står i den lilla rundade rutan... Fin va? :)

Ha det bra!

Öööh...

Ok, vi hade en väldigt rolig utekväll i fredags! Vi kom in till tenjin vid åtta (på kvällen) och kom hem vid fyra (på morgonen). Det blev tyvärr bara en bild men den kommer kanske upp någon gång!
Igår gjorde jag och bea absolut ingenting.
Idag ska vi plugga och titta på mobiler. Vem vet, jag kanske har något intressant att skriva om ikväll. Vi får se.

Ha det bra!

Alive!

Hehe, tyvärr får jag nog göra farmor besviken när jag nu skriver att jag läste om korea-nyheten på aftonbladet... ;)

Och ja, vi lever Anni!

Oroligheter..

Myyyys, nordkorea skjuter på sykorea... vår granne. Läs här.

Update: sydkorea besvarade elden...Sunkdag

Tisdag idag och vi är lediga... de har någon slags helga dag. Dock ar de tyvärr inte samma system med klämdagar som i sverige. Jag och Bea sunkar i alla fall bara runt här hemma, eftersom vi var i tenjin iförrgår tyckte inte plånboken att vi borde åka in idag också med tanke på att vi ska ut på fredag.
Annars har det inte hänt så mycket sedan sist, vi skulle tvätta förut idag men det blev litet misslyckat... tvättmaskinen kom till nio minuter kvar, hoppade den upp till 15 min istället, "jaha.. konstigt.." tänkte vi men lät den gå på. Sedan hände det ingen. Och igen. Och igen. Då stängde vi av den. Kläderna var dock dyngsura fortfarande så vi fick krama ur det rejält innan det hängdes upp så vi hade en egen liten pool på balkongen ett tag.
Nu har alla svenskarnas tvättmaskiner gått sönder förövrigt...

Jag har inga intressanta bilder att visa idag så ni får en bild på mig för att visa hur otroligt fin jag är idag och en bild som var ett försök att visa örhängena jag köpte men man ser nog bara en silvrig blupp..


Jag när jag är som hetast...


Ok, den var liiiitet bättre än en slvrig blupp... men inte mycket. Det är en liten nalle som hänger från sitt öra (det lät elakt..) med ett eget litet örhänge i sitt andra öra. Jättesöt.

Ha det bra!

Marine World

Ok, nu ska vi försöka få upp litet bilder också... Alltså, vi var på Marine World igår (lördag) och jag fattar inte hur de kunde få oss att åka dit en helg dag, men det gjorde vi i alla fall. I slutändan var det himla roligt, vå en massa fina (och hemskt fula) fiskar, en delfinshow och ett bröllop (ja, någon gifte sig där). Det var dagen efter en fest så alla var sådär pigga och glada som man blir av att gå och lägga sig alldeles försent m.m... Vilket ni också kommer att se på en av bilderna.
Vi åkte dit med en buss som skolans rektor (eller ngt, finns ett par människor i receptionen som man inte fattar vad de egentligen gör) körde. Först gick vi runt litet själva och tittade, sedan efter ungefär en halv timme var det dags för delfinshowen som inleddes av två sälar. De var hemskt duktiga, men hjödpunkten var ändå delfinerna! Efter showen fick vi mat av skolan, de hade köpte bentoboxar till oss som vanligt. Medan vi åt var bröllopet, väldigt fint men jag tror inte att jag hade velat gifta mig där.
Efter det fick vi gå runt litet till, ca en och en halv timme, det ledde till ett termos (!!??) köp och en tupplur på ett café. Sedan åkte vi hem igen.
Festen i fredags var också intressant. Det var fredrik, den femte svensken, som ordnade den men jag, bea och pamela hjälpte honom att handla litet innan och sedan med matlagningen. Festen var väldigt lyckad och jag tror att alla som inta hade planer (vilket var alla utom en person tror jag) kom.

Här kommer litet biler från gårdagen:


Ok, först en bild på min klass, visst är vi söta? ;)


The swedes!


Detta stötte vi på när vi handlade... jag gillar inte vin men man måste nästan prova detta en gång! XDHär är vi alla utanför Marine World.. litet dålig bild, men den är tagen med min kamera i motljus..


Oooh...


Aaaah...


Eewwww...


De blev blå... vi står vid delfintanken!


Under showen!


Så söta!


Vi stötte på något svenskt i souvenirshoppen!


Vi slog oss ner med några av de andra... de kallar oss ofta för "sverige" när vi kommer i grupp. De var alltså så här det började...


Sedan gick det över till det här... När vi vaknade var alla andra borta... Vi var som sagt ganska trötta.

Hoppas att bilderna var till belåtelse!

Ha det bra!


Bilder... aningen meningslösa bilder...

Hm.. kan inte riktigt komma på vad som har hänt sedan sist.. vi fick vår vattenräkning igår, den låg på 1705 yen.. dvs cirka 170 kronor, tillsammans. Inte så farligt tycker jag, men vi har fortfarande den läskiga räknigen kvar, dvs gasen. Vill inte veta vad den kommer att landa på.
Idag kände jag mif riktigt korkad på lektionen förövrigt, fattade verkligen inte det som vi gjorde. Måste upp tidigt imorgon och sätta mig litet med det där. Annars flyter livet på här som det har gjort innan.
Här kommer litet bilder från de gångna veckorna (man märker tydligt när jag har lagt in bilder i datorn..).


Jag fick en fråga om vad vi äter för mat.. här är ett exempel! Det här är den litet sämre maten vi äter men vi lagar alltid ordentlig mat minst en gång om dagen och vår fruktost är nyttigare än den jag åt i Sverige! Den består av yoghurt med banan, macka och ett glas juice. Sedan äter vi mycket ris, ägg och något som heter gyooza (knyten med kött i) och vi köper kyckling när det är billigt och har alltid antingen gurka eller böngroddar till maten.


Här är ett annat exempel på "mat"... det var gott. Myyyycket choklad.. nästan för mycket.


En litet random bild jag gillar... Yahoo dome i Fukuoka! Den är STOR även om det inte syns på bilden. Den hade även ett tak som gick att öppna, men jag tror inte att de gjorde det så ofta eftersom det kostade typ 100 000 kronor att öpnna och stänga den gång...


Rolig bild från när vi skulle besöka den här disaster center grejen.

Christmas has come to town...

Såhär ser det ut i Canal City:


Kan någon förklara vad kaniner har med julen att göra..? Eller är japaner bara så bestatta av allt som är gulligt?


En stor vit sak som hänger i taket.. den var fin.


De glömde rudolf...


Den här dagen (söndag) avslutades med god Ramen! Min första "riktiga" ramen här i japan! Den åts dock inte upp eftersom va hade tryckt i oss mat på macdonalds till lunch och en stor glass till mellanmål. Den här soppan var dessutom ett extra erbjudande så man fick Ramen, gyooza och dricka för ca 75 kronor, helt ok! :)

Nu måste jag dock sova, ha det bra i stugorna!


...

Jag är trött.

Lärare för en dag!

jaha... inlägg.

Igår gick vi en lååång promenad. Väldigt lång. Vi gick in till Tenjin (ca en och en halv timme) gick runt där inne och sedan tillbaka igen. Vi gav oss av vid halv ett och kom tillbaka vid nio... däremellan gick vi nästan nonstop, så jag hade ont i benen idag. Jag gick i converse. Inte så bra.
Idag var jag "engelska lärare". Det var väldigt roligt, vi åkte till en skola och pratade med sjätteklassare som precis hade börjat lära sig engelska. De var jättesöta och jätteentusiastiska! Vi fick litet presenter också... de skulle vara resebyråer och promota olika länder och vi gick runt mellan de olika grupperna och lyssnade på deras små redovisningar och ställde litet frågor. Italien bjöd mig på pizza, hos frankrike fick jag te (engelskt..) hos USA fick jag popcorn (söta.. förvånansvärt goda) och sedan fick jag en broschyr från peru. Det blir allt för idag.. har itne så mycket mer att skriva.. 

Ha det bra!

Lördag!

Yaaay, kommentarer! Man blir så glad när någon tar sig tid att skriva något litet! :)
Idag har vi inte hittat på så ycket, det blev lång promenad då vi beställde stämplar som man måste ha för att kunna köpa mobil här... eftersom en underskrift inte duger måste vi tydligen stämpla dit vårt namn istället. Vi fick i alla fall student rabatt så det gick på bara på 300 yen (mindre än 30 kr). Sedan forstatte vi till en billig affär där jag köpte två anteckningsblock, sudd, stift och en filt. En liiiiten filt, Bea påstår att den är normal men jag tycker att den är liiiten. Jag köpte också schampoo, balsam och en inpackning... det senare eftersom det var ett paket man fick billigare. Det kostade bara ca 70 kr för två jätteförpackningar (schampoo och balsam) och en normalstor (inpackningen) av märket Pantene... hoppas att det inte kommer göra mitt hår alltför rakt. Annars har det inte hänt så mycket... vet inte vad jag ska skriva mer... så.. ha det bra! 

Eller jo, jag klarade provet! 88/100... helt ok måste jag säga! :)

Disaster experience!

Hej på er i snökaoset!
Här är vädret kallare men inte så illa som i sverige misstänker jag.
Vi hade ju ett prov igår, vårt första, på sex kapitel.. jag tyckte i början att det kändes ganska bra men nu när jag ahr sett Beas tror jag att det kan ha gått ganska dåligt.. men vi får se, vi får tillbaka dem imorgon. I onsdags hade vi och en "disaster experience" vilket var väldigt interessant. Där fick vi prova på att springa genom rökfyllda rum (ej giftig rök så klart), släcka en låtsas eld och uppleva en jordbävning som gick upp till 7 på skalan och känna på vinden från en tyfon.  Låtsas elden var ganska rolig, man gick fram i grupper om fyra pers, stod och väntade på att en man skulle ropa "börja" sedan skulle man skrika "kajida" (typ "det brinner!") och springa efter en brandsläckare och spruta vatten på en skärm som kände av om man klarade av att släcka elden. Alla klarade det. Att få uppleva jordbävningen var ungefär som att åka bergochdalbana... nästan... tyfonen var inte särskilt stark, men man ände att det blev svårt att andas efter ett litet tag och håret var som en risboll när man kom ut.
Jag ska kanske också tillägga att de andra som var där för samma "utbildning" förmodligen gick i första klass eller något sådant. De var himla söta men det var aningen pinsamt att vara där nar allt uppenbarligen var tänkt för små barn.
Vi gick även omkring i hakata bay innan övningarna började. Det var jättefint där, tydligen det dyraste området att bo i... lägenheterna kostade minst 30 000 SEK (de sade 300 000 yen). Jag har inte lagt in mina egna bilder på datorn än så jag laddade ner två från facebook!


Hela klassen vid Fukuoka tower.. tydligen sade dem andra "vad litet.." vi svenskar tänkte "jäääklar vad stort!"... nästan iaf!


Jag i hatt.. jag ska bli polis enbart om jag får ha en sådan här mössa! '

Det var nog allt för idag... Ska gå och kolla om min tröja lever som jag hängde ut förut, det blåser gaaanska mycket.

Ha det bra! 

Prov imorgon...

Jaha, nu är det alltså prov imorgon... vi får ju se hur det går. Jag har pluggat litet grand men man tragglar ju allt så himla många gånger att jag känner inte att jag lär mig så mycket jag repeterar. Jag är ganska nyfiken på hur provet är uppbyggt, om det kommer vara typ som dem i sverige eller helt annorlunda... hoppas att det är ganska lätt... Eller att jag kan mer än jag tror...
Imorgon kan vi heller inte öva på morgonen eftersom vi ska på någon disaster experience där de ska simulera en jordbävning till exempel och vad man ska göra vid andra narutkatastrofer som tyfoner och sådant.

Nu ska jag surfa runt utan syfte.

..!!!..

Måste plugga! Fick reda på att vi har prov på sex kapitel på ONSDAG!!!

Random bilder och helgen!

Nu är det söndag eftermiddag, jag har inget att göra så jag kan ju lika gärna fixa ett litet inlägg... tänkte lägga upp bilder som tagits för bloggen men aldrig klarat det hela vägen. Klockan är kvart över sex på morgonen hemma i sverige nu.

Först kommer litet bilder från halloween, som firades två gånger.


Första gången var den 30/10 på en halloween fest med några klasskompisar, framförallt beas klasskompisar...


Andra gången var hemma hos grannarna på riktiga halloween dagen. Vi hade ett litet knytkalas med mumsig mat och såg sedan på en skräckfilm.

Nu kommer bara litet slumpmässiga bilder jag hittade i min bildmapp:


Här har jag en fanta med vindruvssmak... den är helt ok. Vi köpte en vindruvsjuice en gång också, den var inte ok.


Dessa bullarna är jättegoda! Kommer inte ihåg om jag har lagt upp den bilden (eller nästa för den delen) redan men om jag har det får ni en favorit i repris! 


Detta var en av de godaste middagarna vi har haft, det är böngroddar, god bulle, ris och äggröra!


Det här är skylten till vår skola, det står: Ajia nihongo gakuin... inte för att jag kan läsa kanji, men vi har tragglet adressen till skolan x-antal gånger nu. På engelska heter den Asia Japanese Academy.

Igår hade vi en väldigt intressant dag, vi åkte först in till Tenjin med en av Bea klasskompisar, jag har nog aldrig gått i så många köpcenter förut... Hon var ju trevlig ock så, men gud vad hon gillade shopping! Jag och Bea varhelt slut sedan när hon åkte hem. Jag hittade dock en ny kabukiborste, är dock nte säker på hur pass bra den är, och en mysdress som bara kostade ca 100 kr.
Efter att klasskompisen åkt hem gick jag och bea för att först leta upp en toalett, sedan den södra ingången till stationen. Där skulle vi möta en tjej vi träffade på halloweenfesten som vi skulle ut och äta med. Meadn vi gick runt bland affärerna under marken stötte vi överraskande nog på en klasskompis till mig och en till som vi vet bor i byggnaden men inte känner. Det blev en ganska pinsam konversation... Vi hann få ur oss att vi skulle träffa japanska vänner som vi skulle äta med, sedan gick konversationen ungefär så här:

Vi: blablabla.
De: huh..?
Vi: blabla... bla?
De: Huh..? Blabla?
Vi: Huh..?

Fortsättning i samma mönster... Jag tror att de frågade om vi ville gå runt litet med dem i stan men det fattade nog inte när vi försökte förklara att vi skulle träffa någon om ca 20 minuter... de trodde nog att vi helt enkelt dissade dem. Pinsamt. 
Men vi hade kul med Mariko från festen och hennes kompis i alla fall. Vi gick först och åt något som tydligen var väldigt japanskt. Man fick en hel del små rätter och sedan något nudeljox med ägg på... Men det var gott! Jag provade också en japansk dricka, det såg ut som mjölk.. eller ganska tjock spökmjölk. Men det var gott det med i alla fall! Sedan gick vi för att ta sådana foton i en automat som man kan dekorera sedan. Det var himla kul, man kan nästan inte bli dålig på den eftersom datorn fixar till dem själv innan man får se dem, bl.a. förstoras ögonen (bea fick ENORMA ögon) man får litet rouge och läppstift... sedan ser man bara allmänt mycket sötare ut på dem fotona... Efter det gick vi till en mysig liten irländsk bar innan det vardags att åka hem. Det blev inte så sent, kl tjugo i elva hoppade vi bussen. Men vi vet heller inte riktigt när den sista går och vi vill inte ta taxi hem, det blir för dyrt för två personer.
Jag var dock väldigt trött hela dagen igår, vi var nämligen på en liten fest i fredags som nårga klasskompisar ordnade, vi stannade där till två, vilket inte hade varit så farligt om jag inte hade blivit väckt aningen för tidigt av dörrklockan. Jag blev förövrigt väckt idag också, men det var Bea som kom in och sade att jag sov bort en jättefin dag... så det var tillåtet. Man kunde gå ut i jeans, ballerina, t-shirt och liten kofta utan att frysa idag! Slå det om ni kan! ;)

Och sist men inte minst, till Farmor, vi gör v-tecknet hela tiden eftersom det är väldigt asiatiskt att göra det.. Jag vet inte varför dem gör det, men på nästan alla bilder man ser härifrån gör alla det tecknet.

Ha det bra!  

Dazaifu och bilder upp över öronen!

Ok, jag är för lat för att skriva så mycket idag så jag tänkte bombadera er med litet bilder istället... jag kör stenhårt på min teori om att det är roligare med bilder än text...

Så, igår var vi i Dazaifu och lekte lekar med två andra språkskolor och några japaner. Vi lekte bland annat janken (sten, sax, påse), klapplekar osv. Man blev väldigt varm, lärarna påstod dagen innan att det skulle bli "jättekallt" på vi tog på oss varma kläder. Det skulle vi inte gjort. Solen stekte. Jag hade visserligen inte klarat mig utan jacken senare, men en avtagbar övertröja hade inte suttit fel.
Vi besökte även ett museum där jag lyckades dra på oss (jag, Bea och Okabe en japanska vi känner) en guide som drog runt oss och berättade allt om alla grejor på väldigt knagglig engelska. Sedan gick vi till Dazaifu templet (egentligen shrine men jag vet inte vad man skulle kalla det på svenska). Här kommer bilderna:


Bea: "Vi ska åka tååååg!!!"


Japanskt tåg.. öh, ska det inte vara trångt..?


Några söta japaner vi träffade när vi kom fram... och ja, jag står på knä...


Min grupp... spot Bea, den som vinner får valfritt pris.


På väg till museet... vi såg litet av "landet" i japan... det var väldigt fint om man bortser från de enorma grönrandiga spindlarna.


En gata i Dazaifu... man vill verkligen tillbaka dit för att springa runt och köpa en massa onödiga saker i de söta affärerna!


Utanför Dazaifu tempel


Det här är en hel berättelse uppbyggd på ngt konstigt sätt... ska tydligen handla om en pojke och hans färd... fanns på museet.


Bea var tvungen att tvätta händerna innan hon gick in till templet, de var smutsiga.

... eller, alla ska ju göra det...


Templet itself.


Litet närmare.


här är vi på väg tillbaka...

Bea har förövrigt lagt upp MINA bilder på sin bloog, hon ville inte skriva det.. ;)

Ha det bra, nu ska jag sooova!!

Tisdag, inte måndag...

Tja, då är det tisdag... jag var helt övertygad om att det var måndag idag. Skönt, igår trodde jag att det var fredag... Imorgon ska vi åka till Dazaifu, ett tempel, med min och Beas klass och träffa elever från andra språkskolor (det finns tydligen två till). Det ska himla intressant och skönt eftersom vi inte har några lektioner då! Skolan kommer att köpa lunch till oss men vi får betala en del av biljettpriset för att komma dit själva.
Jag börjar också tycka att min klass är läskigt osocial, idag var det fler från beas klass (som jag aldrig pratat med) som sade hej då till mig och Pamela än från vår egen klass... Roligt värre. Men någon gång ska de väl komma igång antar jag. Nu ska jag snart gå och läga mig, klockan är tjugo över tio och vi måste upp tidigt imorgon.

Ha det bra!

Försenad Halloween

Ok, jag var på en halloween fest i lördags... det var vekligen inressant. Jag träffade ett par väldigt trevliga japaner och några.. tja, andra japaner. Det konstigaste under hela kvällen var nog movie star känslan man fick eftersom ALLA ville ta foton av oss eller med oss... det var ju ganska kul i början men när man insåg att folk inte slutade blev det ganska tröttsamt. Men det var kul eftersom vi umgicks litet mer med klasskompisarna (läs: beas klasskompisar).

Ha det bra!

RSS 2.0