Tenjin

Idag har vi varit i tenjin, det blev litet shopping och så vidare. Först gick vi till en tatueringsstudio och tittade på designen till tatueringen som Frida ska skaffa. Den var hur fin som helt! :)
Sedan gick vi runt och tittade litet, gick inte till litet större shoppingcenter som vi brukar utan vi gick runt på gatorna och hittade några nya affärer varav en va r väldigt bra med roliga kläder osm inte var alltför dyra! Jag köpte en tröja med tillhörande väst och en ett par shorts. Sedan slank vi in på ett billigt matställe vi inte provat förut, det var jättegod mat och, som sagt, väldigt billigt, ca 40 kr för en tallrik ris och curry med sallad till.
Det har varit väldigt varmt idag, ingen sol men ganska kvavt och så vidare... undrar hur vi ska överleva till sommaren.. Men, men, vi vänjer oss kanske.
Annars har det inte hänt så mycket, sitter just och är lyrisk över det faktum att jag har ljud i båda mina hörlurar! I vanliga fall är det bara i ena... undrar hur länge detta har tänkt hålla.

Jaja, ha det bra så länge!

tidig väckning

Imorse vaknade jag vid tre på morgonen av något konstigt, först tänkte jag att det blåste väldigt mycket men när jag vaknat till litet mer kunde jag konstatera att det förmodligen var en jordbävning. Ingen stor dock, jag tror att det låg på tre så den var mycket mindre än den vi hade hemma i skåne! Det var dessutom bara jag av oss fyra svenskar som vaknade av den. Men det var ju intressant att få uppleva en jordbävning i Japan, spciellt med tanke på att det var en så pass liten och harmlös. Om jag ska vara helt ärlig så har det redan varit en liten för några dagar sedan också, men det var ingen av oss svenskar som vaknade då, vi fick höra om det i skolan och det var bara några få som märkt av den.
Men, men, jag har inte hört något om att det skulle vara förskalv och lärarna skrattade och sade det var litet spännande vid båda tillfällena så det är nog inget att oroa sig för! Nu är det dags att gå och lägga sig!
Ha det bra!

Karaoke!

Igår var jag på karaoke för första gången! Det var efter en nomihodai/tabehodai (drick/ät allt du kan) som en del av sällskapet drog vidare dit. Det var väldigt roligt även om jag inte sjöng, som de flesta därhemma vet är jag inte särskilt förtjust i att sjunga offentligt.
Det fanns en grupp med killar där dock som sjöng väldoigt bra, det började med att en sjöng och man tänkte "nämen, det var ju fint!" sedan kom nästa och man tänkte "oj, han sjöng ju ännu finare! sedan nästa "men gud... varför sjunger de så bra?!" och sista "... är han artits undercover eller..?". Med andra ord, de sjöng alla jättebra och två av dem borde verkligen satsa på en sångkarriär om de inte redan gjort det!
Vi satt där till kolckan 04:30, kom i säng vid 05:15... så ja är ganska trött idag, gick upp vid halv elva! Kommer att sova väldigt gott inatt också!


Ingen jättebra bild, men det här var i början på kvällen!


Det här var nog någonstans i mitten tror jag.. ;)

Ha det bra!

Prov.. igen..

Gjorde det roligaste provet någonsin idag, ett förberedelseprov inför det prov man måste ta om man vill söka in till ett japanskt universitet senare (vilket jag inte ska göra). Det var alltså ingen i klassen som fattade något alls. Det började med att vi skulle skriva en uppsats, vi fick ett papper med två teman och läste det första "jaha..ok något med nyheter.. tidningar och internet.. förstå.. hm vi tar nog nätsa tema tror jag" tittar på nummer två "??" och så gick jag upp till tema nummer ett igen. Sedan skrev jag bara litet hipp som happ och hoppades att de andra delarna skulle gå bättre. Nästa uppgift var en läsförståelse uppgift. Vi fick 25 läsuppgifter som skulle lösas på en halvtimme, dock fanns det hemskt mång kanji (de tecken som kommer från kinesiskan, aka de apsvåra teckena) utan läsningen utskriven vilket betyder att man inte fattar ett jota om man inte kan kanji. Jag tror att till och med Taiwaneserna och kineserna hade problem med dem... Sedan var det dags för hör övning. Först skulle vi lyssna och titta på bilder samtidigt som hitta rätt svarsalternativ.. problemet var bara att bilderna var inte som dem brukar... det var grafer och sånt tjafs istället. Sedan var det hörövning utan bilder eftersom exemplet var ganska enkelt tänkte vi att nu kanske vi kan få litet poäng! Men nej, alla andra uppgifter var jättesvåra.. så återigen fattade ingen något.
Sedan fick vi rast och sedan höll rektorn ett litet "tal" och pratade litet om situationen längre upp i Japan osv, sedan fick vi som inte ska in på universitet här gå hem så vi slutade litet tidigare! Det enda som var bra med den här dagen tror jag! Fast provet gick så pass dåligt att det nästan är skrattretande.. mest eftersom att det gick så kasst för alla!

Det andra provet vi hade för ett tag sedan fick vi tallbaks igår och et gick i alla fall ganska bra!

Ha det bra!

Brandlarm

Vi hade litet action nu på söndagskvällen. Helt plötsligt gick brandlarmet! Vi satt alla vid datorn när jag hörde ett konstigt bakgrundsljud som inte passade till min musik så det var bara att gå ut som fort man kunde. Väl ute kom nästan alla andra elever ut också. Jag fattar inte varför inte alla gick ut.
Men hur som helst, alla som hade mobilen med sig ut försökte få tag på någon lärare som ville svara, det tog dock ett litet tag innan vi fick tag på någon. Sedan kom brandkåren hit på besök, tydligen var det på tredje våningen larmet hade utlösts men de hittade inget där så efter litet råd och prat med eleverna så åkte de igen. Nu är en av våra lärare påväg hit för att kolla så att allt står rätt till! Det var alltså aldrig någon fara, jag tror att det var någon som hade tryckt på larmknappen av misstag eller för att han hade känt brandrök eller något... hoppas att han inte gjorde det på skämt i alla fall.
Om det händer igen vet vi i alla fall nu vad vi ska göra, vi har ju inte haft några övningar eller så här.
Men allt är bra, ingen eld. Det dock litet läskigt när vi var tvunga att gå ut pågrund av larmet.. men det är ju en ny erfarenhet!
Ha det bra!

Hejsan hoppsan!

Ok, som ni vet är skolan nu igång igång vilket betyder att jag då och då har ganska litet tid för datorn... men sedan sist så jag i alla fall fått reda på att jag minst tre av mina gamla lärare! Sedan var vi ute med nya klassen och  åt, alla var tyvärr inte med men det var jättekul ändå! Vi gör ju tyvärr inte så mycket med dem... Vi gick till ett ställe där de hade ät så mycket du vill för ett visst pris och maten var faktiskt väldigt god. Man beställde in via en liten touchskärm man hade på sitt bord sedan fick man tillaga kött och grönsaker i en grtya som fanns på bordet.
Igår gjorde jag och pamela varsin liten bentolåda och gick ner till pakren för att äta, jättemyckigt men litet kallt (ca 17 grader).. jag hade ingen jacka.
Idag ska jag träffa en kompis stan för ytterligare en ohanami. Är egentligen ganska trött, men blir nog kul ändå! :)

Ha det bra!

Spaceworld, Sakura!

Ok, här kommer ett bildregn som förlåt till otroligt sega uppdateringen! Det blir litet text och mycket bilder, but that's how you like it, right? ;)

Alltså, vi var duktiga och tog oss ut till nöjesfältet spaceworld som ligger ganska långt härifrån.


Här är tre pers på busstationen!


Och här är tre pers på tågstationen.. vi fick fråga om vägen på hakata station, det är inte lätt att hitta rätt! Om jag ska vara helt ärlig kom vakten fram och frågade om vi var ok efter att vi gått förbi honom aning för många gånger med förvirrade ansiktsuttryck.


JAg och bea gosade med pikachu!


Påväg till första bergochdalbanan...


Efter ett par åk satte vi oss för att äta, de blev det billigaste vi såg, men det var gott ändå!


Tagen i pariserhjulet... pariserhjul är överskattat... och alledeles för högt upp!


Synd att jag hade austronat som andrahandsval för universitetet.. dräkten sitter som ett smäck!


Yay!

Dagen därpå gav jag mig ut på Ohanami (titta på körsbärsblom) med en kompis!

'
Vi gick till en grej som en av hennes kompisar var med och anordnade.. tydligen träffade jag en kändis där! Det är jag, min kompis och kändisen på bild från höger.

Ytterligare en dag senare gick jag, Pamela och frida ut för litet egen blomskådning.


Här försöker jag och frida ta bilder på träden utan Pamela.. men hon ville inte flytta på sig...


..så jag jagade bort henne, här springer jag tillbaka!


Finfin hoppbild, ser ut som att jag hppar typ två meter... ;)


Det är viktigt att drick när det är varmt ute! Jag och Pamea köpte goda.. öh.. juice/läsk saker...


Alla tre på bild!

Ja, om ni har tur så kanske det kommer någon bild till sedan när jag orkat gå in till Frida och hämta dem hon har också!

Idag var förövrigt första skoldagen efter lovet... första gågnen vi var en stor klass. Det gick väl bra, vi kommer att ha åtminstone två lärare som vi hade förut. Vi hade vanlig lektion på första halvan och sedan gick vi ut för litet Ohanami på andra halvan, jättemysigt!

Jaja, ha det bra, nu orkar jag inte med det här längre.. satt och ladde upp bilder i en evighet! ;)

RSS 2.0