Snabbt inlägg!

Nu har vi gjort ikebana litet mer på riktigt! Jag och pamela var på vår första betalda kurs i går, det var jättekul och vi köpte en platta som man måste ha och en riktig sax. Av någon anledning blev jag som ett litet barn av att få köpa de sakerna! ;)

Igår morse var vi på en skola i nagazumi och berättade om sverige för ett gäng treor. Det var väldigt roligt, barnen blev ganska imponerade av slottet till exempel. Det var inte bara vi där dock, andra elever från skolan var med men jag och Pamela var de enda som var första års elever.. om man bortser från vår klasskompis som samarbetade med en senpai då. Nästa vecka har vi två viktiga prov... och det gick bra på kanji provet vi hade för ett litet tag sedan också! Måste nu plugga i helgen så att jag klarar de andra proven också!

Nagasaki!

Här kommer inlägget om Nagasaki. Det var himla kul, vi möttes ca 08:15 utanför skolan. Bussen skulle gå klockan 08:30 men eftersom tidtabeller sällan hålls åkte vi inte förrän 08:40 istället. Bussen tog ca tre timmar tror jag (det var den beräknad till åtminstone) och jag lyckades sova litet grand vilket var skönt eftersom jag inte sovit så bra natten innan.
Härifrån berättar jag till bilderna (yay, jag har varit duktig igen!!):


Jag och min resekamrat på bussen, framför oss satt Bea och Frida.


Det första vi gjorde var att gå till Glover Garden, här är jag med liiitet utsikt över Nagasaki i bakgrunden.


Öhm, jag blev litet överentusiastisk över att vara med på bild...


Här är en väldigt fin fontän som jag tror heter "fountain of prayers"


Jag och bea, visst är vi söta på den bilden? ;)


Bakom mig här ser ni Glover House, det var väldigt fint även om vi inte gick in där... Utanför fanns dock en hjärtformad sten som man skulle röra för att ens kärlek skulle gå i uppfyllelse. Man ska hitta två som båda finns i Glovr Garden, vi hittade först den vid det här huset, då stötte vi på ett par av våra lärare som också letade efter den! ;)


Den andra hittade vi på väg mot utgången!


Sedan fick vi mat,, typisk för Nagasaki så klart! Sara udon, chanpon, vårrullar och köttbullar!


Därefter blev det ett besök hos Nagasakis atombombsmuseum. Där fanns ett par montrar fylle med papperstranor.


Litet suddig bild på Bea och Pamela på väg mot utställningen.


Här är ett par saker som lyckades överleva bomben... Det var både intressant och hemskt att besöka det här museet. De hade intervjuer man kunde se med folk som blev skadade och bilder på hur människor påverkats av allt... det var väldigt hemskt att se.


Sedan kom vi ut till bussen igen. Skolan hade hyrt in fem bussar. Det var antingen två stora och tre små eller tre stora och två små..


Här är jag och Bea vid det sista stoppet för dagen, "fredsparken"


Den här bilden är en av de få vi har på alla från igår... i vanliga fall måste ju någon agera fotograf så det är svårt at få med alla men som tur var fann det en vänlig man som ville hjälpa oss. Jag tycker också att alla blev bra här!


Vi tog ett par bilder då vi posade på den här bänken... Bea tröttnade på oss i alla fall. ;)


Här var vi nere vid en fontän, jag tycker att jag ser ganska rolig ut på den här bilden...


Här på första pausen på vägen hem, det är en dal av min klass och en del av Beas, söt bild tycker jag!

De flesta av bilderna jag lade upp idag kom från Pamelas kamera, hon fick jättemånga bilder på mig och jag fick ganska många på henne... Men vi hade jättekul i alla fall! Hoppas att vi kan åka till Tokyo någon gång också!

Ha det bra så länge!

Nagasaki imorgon

Imorgon åker vi till Nagasaki med skolan, det ser jag verkligen fram emot! Det blir visserligen långa timar på bussen, men jag vill verkligen se litet annat... Jag har ju mest rört mig kring Fukuoka. Jaja, det blir väl en uppdatering på lördag om hur det var i Nagasaki!

Hör senare!

Alla hjärtans dag

EDIT: Min kära farmor undrade vad "fiksgud" var (text till bild två) det ska ju egentligen stå "fiskgud".. ;)
Jag har rättat till det nu!

Efter litet tjat från Bea så ska jag äntligen uppdatera bloggen... det kommer litet försenade bilder från setsubun och sedan måste jag ju hälsa göad alla hjärtans dag till er där hemma! Jag kommer inte att skriva om vad som har hänt sedan sist eftersom jag inte kommer ihåg... vet inte om jag skrev att jag provade på ikebana och nu ska börja på det varannan vecka! Ska bli jättekul! Annars har jag nog inget nytt att rapportera.
Så, till bilderna:


Här är jag i min dräkt, jag var guden för långt liv. Egentligen hade jag en mössa också men den lunde jag bara ha på mig då jag hade masken på. Jag hade heller inga glasögon och man såg inte så bra ut genom masken så jag sprang runt och drog alla i armen hela tiden så att jag inte skulle snubbla eller liknande... trappan var ganska läskig att gå i om man säger så, jag fick ta det långsamt! Något en del japaner fnissade litet åt.. ;) Men som tur var agerade Pamela blindhund åt mig större delen av dagen.


Här är vi fyra svenskor, från vänster har vi pamela (fiskgud), Jag (långt liv gud), Frida (hon kom med lycka eller något sådant) och sedan Bea (hon var guden för rikedom och jordbruk etc.)


Vi spenderade dagen med att stå uppradade bakom dem som kastade ut bönor, när de sedan var klara fick gå ner...


... till publiken där alla ville ta foton hela tiden. de hade ganska många sådana här framträdanden under dagen så vi satt inte särskilt mycket. Men det var himla kul! Just den här gången var den sista, då hade vi fått klä av oss dräkterna och stod med publiken för att försöka fånga litet bönor (vilket inte är så lätt för att är helt galna efter dem).

Så nu finns jag i x-antal japaners fotoalbum... både med och utan mask, det var många som ville fota oss utan masken också, man fick ganska många "ehm... eh... nice face!" på litet halvdan engelska.


Här står vi och väntar på bussen hem. Det var dock inte bara vi som spelade gudar som man skulle kunna tro... det var tre till från vår skola plus två eller tre till som vi inte kände sedan innan.

Sedan har jag nog inte mycket mer att skriva tror jag... även fast det har gått så lång tid sedan sist men jag glömmer ju vad som händer hela tiden! ;)

Jaja, ha det bra och hoppas att ni får/fick en bra alla hjärtans dag!


Hej!

Gd, jag är jättetrött idag... Vi har haft prov idag, det gick väl sådär, igår fick jag vara med på mamemaki jag var guden för långt liv, det vill säga en gammal gubbe. Men jag hade fina kläder på mig och en mask som till en början ville glida ner hela tiden. Jag lägger upp bilder på det senare... jag har också varit duktig och inte suttit vid datorn på tre dagar utan faktiskt försökt läsa litet m.m. istället. Igår var vi med på TV igen förövrigt, de ville ha med oss i någon grej på grund av setsubun. Men det var kul, allt jag sade var att jag kom från sverige. Sedan var det otroligt mcyket folk som ville ta bilder både med och utan masken på.. man fick höra ett par "ooh.." och "oj..." när man tog av den eftersom de blev litet överraskade över att se Europeer. Men det var himla kul och jag fick ju betalt också! ;) Jag har ju sett ett riktigt buddhist tempel också.
Nu pratar jag med mamma så jag skriver mer sedan!

Ha det bra!

RSS 2.0