Nagazumi Festivalen

Igår deltog vi i Nagazumi Festivalen vilket var rikigt roligt! Vi sålde svenskt godis, gick med i paraden osv.


Medan vi höll på att sätta upp borden där vi skulle sälja saker kom en liten parad med barn, sakerna de bär på hör till en annan festival som egentligen var för ett par dagar sedan tror jag.


Man fick kasta vatten på dem om man ville!


Vi hade söta små påsar med godis


Härär en bild från paraden med fyra svenskar och en klasskompis från kina! Vi har Yukata på oss, en sommar version av kimono.


Gatorna var fint dekorerade med lampor


Det var jättemysigt på kvällen och vi lyckdes med hjälp av några senpai-elever sälja i princip allt vårt godis!


En bild på oss mitt i allt tumult!

Jag kanske kan lägga upp en bild på min fina obi (bandet man har i midjan) senare, lärarna hjälpte oss att knyta dem så de blev jättefina! På bilderna ser vi fina ut hela tiden men jag kan försökra er om att det var VARMT hela tiden, jag förstår ite vad japanerna menar med att "yukata är sååå svalt"... jag förstår att det är svalare än en kimono, men svalt är det då inte! ;)

Ha det bra!  

virus

Min mail har drabbats av virus så de som får ett konstigt mail på engelska av mig bör inte klicka på några länkar... någon som vet hur man blir av med sådant?

Bild från stranden

Nu har vi en ganska normal vecka framför oss med en fullspäckad helg att se fram emot! Vet egentligen inte vad jag ska skriva just nu.. ville mest lägga upp en bild från stranden.
Jag kan också passa på att beklaga det det som hänt i Norge, det är verkligen fruktansvärt och helt ofattbart att det händer så nära (inte mig bokstavligt talat då)... man har ju alltid haft känslan av att Norden är ett väldigt säkert ställe att bo i. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om det, det finns ju inget jag kan göra för att ändra det som hänt...

Ha det bra!


Update

Veckan var slapp och det har helgen också varit. Har inte gjort något överhuvudtaget... men nu måste jag plugga litet, vi har kanjiprov på tisdag. Nästa vecka är vi lediga på fredag, ska dock till skolan snabbt på morgonen och en fukuoka now fest på kvällen, har Nagazumi festivalen på och engelska lektionen 60 plusare på lördagen, ledig på söndag... sedan börjar sommar lovet efter vecken därpå. Tiden går så himla snabbt!

Jag och Bea har förresten bokat boende i Tokyo för nio nätter! Eftersom att Bea fick ett reklamjobb så ska hon enligt vår överenskommelse (som föreslogs av henne innan vi visste vem som skulle få jobbet) bjuda mig på en fin middag i Tokyo. Jag har önskat Park Hyatt Hotels New York Bar, där de spelade in Lost in Translation. Ett väldigt dyrt ställe men hon gick med på det eftersom hon också tyckte att det skulle bli kul att gå dit.


Slapp vecka

Det här var en snabb vecka, kändes verkligen som att vi gick från helg till helg... förmodligen för att vi var lediga i måndags, hade bara lektioner på tisdag och onsdag sedan var vi inne i tenjin på en grej med skolan och idag gjorde vi plakat inför nagazumi festivalen. En slapp skön vecka med andra ord.
Igår var vi också på en audition till för en liten kort "reklam" grej för toyota (den ska inte sändas på TV utan visas på mässor osv.). De skulle ha två personer, en kille och en tjej, jag och Bea blev utvalda till de fyra sista (inte jättemånga där dock) och de valde Bea (den grisen) så nu kommer hon att få mycket pengar (den grisen) som hon kan använda till Tokyo resan (den grisen). Hon har dock lovat mig att hon ska bjuda på fin mat i tokyo, jag har önskat park hyatt hotel... vi får se om hennes pengar räcker till inträdesavgiften man måste betala om man inte är gäst på stället... Fint värre ska det vara! ;)

Ha det bra!

Igår...

Ja, ok,nu berättar jag väl vad jag gjorde igår. Vi var alla på en audition för en reklamfilm. Jag måste dock först av allt säga att chansen att vi faktiskt får vara med i den är extremt liten eftersom det var ca 90 pers där. Det var dock hursomhelst en väldigt rolig och intressant upplevelse, inte för att vi gjorde så mycket egenltigen... vi kom dit fyllde i papper, väntade, blev fotade, gick inte och gick hem. Eller ja, vi gick inte hem, vi gick på karaoke. Var där till kl halv tre ungefär innan vi begav oss hemåt.
Men vår audition var som sagt väldigt intressant även om det förmodligen är 110 procent säkert att vi inte får vara med i reklamen sedan. Men man ska väl prova på allt en gång här i livet! ;)

Ha det bra!

fin fina fötter

Idag har jag gjort mina fötter fina, de var väldigt länge sedan sist, jag har till och med smörjt in dem med fotkräm (!!) eftersom jag fick det gratis förra gången jag handlade på the body shop.
Något annat intressant har nog inte hänt, kanske har jag något roligt att berätta efter helgen. Eller vänta, vi gjorde ju en liten video till skolan som de klippte ihop... Vi har fått den nu, det var mycket smärtsamt att titta på. Vi pratar som tur är inte på japanska utan på engelska och svenska (den ska skickas till sverige).
Det är för det mesta väldigt varmt här, ca 30 grader var dag. Är rädd inför augusti som jag tror är den varmaste månaden. Har redan svårt att sova pga värmen.

Jaja, nu ska jag nanna, ha det bra!

EGO inlägg

Kollade igenom mina kommentarer nu och som vanligt hade ett par kommit bort på vägen... ber om ursäkt för det! Nu tänkte jag dock som förlåtelse (läs: boosta mitt ego) genom att lägga upp litet bilder (mestadels på mig) från vår lilla photosession eftersom jag vet att ni saknar mig så mycket.. *host* ;)


Självklart hade jag mitt team av stylister med mig... de gav dock upp efter ca tio minuter..


Dock fick jag några bilder som jag faktiskt gillar!


Den här är suddig men jag hoppades att det inte skulle synas här.. det syns.


Ingen skadades när den här bilden togs, jag slår alltså INTE Frida med en pinne... det är en fläkt som blivit förvriden på bild.  ;)


Stjärna: Frida, Stylist: Emma, Stylistens stylist: Bea


Men Bea var inte så bra på det.. Jag var inte nöjd.


Jag med min fläkt. De som finns på facebook har kanske redan sett den här bilden, hiss eller diss?

Alla andra bloggare skriver så, jag vill också!

Ha det bra!  

Hoppas att ingen tar illa upp av det här inlägget.

Äventyr i Nagazumi!

Idag har jag varit med om äventyr. Jag och Frida skulle gå till seven eleven för att betala mobilräkningen, på vägen gick förbi "polisboxen" (de har små stationer litet överallt här) precis när polisbilen kom tillbaka. Vi gick dock förbi som vanligt till korsningen som ligger precis brevid, när vi står där och väntar hör vi "ursäkta" bakom oss och när vi vänder oss om står det två poliser där. Min första tankte var "nej, vi fick säkert inte gå förbi dem när de körde upp här förut" nästa tanke var "nej, nej.. jag har säkert för korta shorts på mig, eller Frida får kanske inte visa sin tatuering!"... när logiken kom på plats litet mer förstod man ju att det var en av de omtalade random kontrollerna av utlänningskorten som de gör (som vi trodde aldrig hände). Det var dock roligt för när Frida skulle ta fram sitt kort föll alla visitkorten hon fått ur plånboken, och man får en hel del här kan jag säga. En av de som jobbar på skolan hade väldigt bra timing också för han kom precis när de bad oss om korten, han skrattade också litet åt Frida. Båda poliserna var dock väldigt trevliga och vi har ju inte gjort något dumt eller fel här än så länge så vi behöver nog inte oroa oss...
Sedan när vi var på seven eleven gick jag för att ta ut pengar medan Frida betalade, när jag var klar och gick mot kassan så kommer frida halvspringandes mot och frågar om jag har en yen "ja..." säger jag lätt förvirrad "kan jag få låna?" sade hon med stressad röst "ja, det kan du väl... räckte inte pengarna?" sade jag "nej" "har du betalat?" "ja!" "Jaha... väntar de på dig i kassan?" "JA!" "hahaha!" Det var roligt.

Jaja, ha det bra där hemma!

RSS 2.0