Midsommar

Här kommer ett försenat midsommar inlägg. Egentligen var vi ute och åt på själva midsommarafton men eftersom jag inte har några bra bilder från det så lägger jag up litet intressantare bilder från Dazaifu då vi firade midsommar en andra gång med Anders och Saori.


Vi lyckade ta oss hela vägen till dazaifu utan att fråga någon om hur vi borde göra eller vart vi skulle gå! Vi har visserligen åkt dit förut en gång men det är ganska länge sedan. Vi baserade första delen av resen på att jag hade för mig att vi skulle åka med 52:ans buss och jag visste typ vart vi skulle av...


Vi kom dock fram aningen försenade men det gjorde inget eftersom dem vi skulle träffa var ännu senare! ;)


Vi gick runt och tittade på olika små tempel som finns där
Många branta trappor


Vi fick även se litet mer natur än vanligt, det är något vi alla saknar väldigt mycket!


Dessa små figurer satt uppradade litet undangömt


Suddig bild... men vi hittade en liten undangömd plätt där vi försökte fixa en liten midsommarstång, den blev litet halvdan men bättre än inget i alla fall. Sedan dansade vi runte den och blev påkommna av två japaner som gick förbi... de trodde väl att vi höll på med någon konstig ritual eller något.

Det var ganska varmt hela dagen även om det regnade litet grand vid något tillfälle. Jag hardock fått ca 12 myggbett sedan den dagen... inte lika roligt, men det var det värt! ;)
Vi gick även en stund till et en onsen som fanns inte alltför långt bort, det var väldigt skönt. Det är inte så dyrt att gå in heller, det kostade oss 330 yen och då fick vi tvål och en liten handduk också. Önskar att det fanns ett litet närmare här så att vi hade kunnat gå oftare. Men hursomhelst, vi hade en rolig midsommar i dazaifu!

Ha det bra!

Vaaaaarmt...

Helt plötsligt blevdet jättevarmt här... man sitter och svättas hemma, sedan fryser man ihjäl i skolan eftersom de sätter på AC:n på vad som känns som 10 minus grader! Det "roliga" är väl att det kommer bli varmare senare; regnperioden är ju inte över än, även fast det inte regnar... Vi träffade dock ett par svenskar som backpackade runt i japan. En av dem hade gått på vår skola förut så de tittade inom och sade hej. Han som bott här förut sade at det regnet de hade sett hittills var inget jämfört med vad de hade haft när han a här så jag vet inte om man kan vänta sig mer senare... Sedan fick vi höra att det ska komma en tyfon nästa vecka. Undrar om den verkligen kommer, förut när de har varnat för dem har de inte kommit.
Hursomhelst, vi avslutade vår textbok i tisdags och gjorde därför stenciler hela dagen... Det var litet sövande, men sedan avr vi lediga i onsdags eftersom det var skolan fördelsedag (de sade dock en gång förra terminen också att vi var lediga på grund av att det var skolans fördelsedag..). Igår hade vi ett av de sär jobbiga proven som skolan egentligen anordnar för dem som ska ta dem senare (de är till för att komma in på universitet osv) men vi är tvungna att göra dessa "testprov" också.
Idag ska vi börja med en ny textbok som verkar litet svårare... så vi får väl se hur det går antar jag!
Jaja, ha det bra!

Good news för er hemma!

Nu är flygbiljetterna hem köpta... det blev den 29 september, vi kommer att mellanlanda i London (yay, mitt första besök i england!!). Vi valde mellan det och moskva, men det kändes bättre att eventuellt bli strandsatt i England än i Ryssland, vi hade också fåttt spendera natten på flyplatsen i Moskva... det tog oss inte lång tid att bestämma vilka biljetter som verkade bäst. Dessutom åker vi nu med british airways, annars hade vi åkt med ett konstigt flygbolag. Vi kommer att bege oss av till Tokyo runt den 20:de september för att sedan spendera ett tag i huvudstaden också. Jag kan ju säga att det jag behöver i 21 års present är ganska självklart.. ;)

Ha det bra!

...

Gud, jag är så frustrerad att det är inte sant just nu! Varför ska min lilla skitdator krångla och hacka så mycket när de andra datorerna verkar fungera hur bra som helts!? Jag har försökte se första delen i samma episod i en timme nu men det funkar ju inte eftersom datorn bara krånglar... det enda som gör att jag vil åka hem är internet...

Snabbt inlägg!

Jag skrev egentligen ett inlägg för ett par daga sedan men jag vet inte vad som hände med det... Husomhelst så kommer jag verkligen inte ihåg vad som har hänt sedan sist eftersom det var så länge sedan.
Igår var jag inne i stan och träffade en kompis, vi gick runt och shoppade litet och letade efter håraccessoarer eftersom hon ska gå på bröllop. Hon hade också köpt litet kakor till mig nör hon var i Okinawa som jag fick! Annars har den här helgen arit väldigt bortslösad, har inte gjort särskilt mycket. Jag vet inte rikigt vad jag ska skriva mer just nu faktiskt.. ha det bra så länge!

Hej!

Anni påpekade ett ganska pinsamt fel i mitt förra inlägg. Det är nu omhändertaget och ska inte pratas om igen.
Men, idag har vi alla fall haft prov igen.. det blir nog inte lika bra som förra gången, nu måste vi skriva kanji också... Det är ganska svårt eftersom vi får nya ord till var kapitel och sedan har vi andra kanji som vi får var dag. Det blir dock väldigt många ord i slutändan och det är svårt att plugga på alla om man säger så... Men vi får se hur det går!
Det var också kul att äntligen få en kommentar... *hint*

Ha det bra!

RSS 2.0