Min morgon...

Hallo!

Idag blev jag nästan väckt av Felix, hade precis gått upp när han kom in på mitt rum… sedan åt jag frukost och efter det begav vi oss iväg för att anmäla mig som Au Pair här! Där efter fortsatte vi till språkskolan och anmälde mig dit, jag börjar imorgon! Jag är jättenervös, är rädd att det ska vara för svårt och så…  Men vi får väl se hur det går! :S

När vi var klara med det gick vi och handlade (skolan ligger i centrum i samma byggnad som en mataffär, Migros).  Sedan körde Claudia mig hem och jag tog in allt vi hade handlat och packade upp det medan hon körde till en verkstad med bilen (det är fel på Elektronisches stabilitätsprogramm aka, ESP ;)). Sedan har jag itne hunnit med mer… gick dikrekt upp för att brottas med min internet uppkoppling!

 Ha det bra!
/Emma


Utflykt

Äntligen kan jag använda internet på min egen dator! :)
Så, idag har vi varit på utflykt, vi var vid en sjö (kommer inte ihåg vad den hette säkert, men det kan ha varit Thunesee). Det var väldigt fint där, jätteklart vatten och berg i bakgrunden, vi gick till och med förbi några som joddlade! ;)
Man följde en grusgång som gick en bit runt sjön, på vägen fanns det mycket att titta på, t.ex. fanns en  "fiskstation" där man kunde titta på en massa bilder och så vidare... När gått en ganska bra bit kom vi fram till en båt som körde tillbaka igen, då gick vi runt litet grand och tittade på en del hus, där fanns många klassiskt schweiziska hus. Sedan lekte Benjamin och Felix på en stor lekplats och jag och Lucie låg i solen!

 
När vi precis hade kommit!

 
Fin utsikt! :)

 
På båten påväg tillbaka...



 
Igår hände det också litet grand, jag och Lucie åkte in till Bundesplatz i Bern på kvällen för att titta på en symfoniorkester som skulle ha en utespelning (jag fick då ett bra exempel på RIKTIG schweizerdeutsch... inte lätt att förstå!) Det var kul men jag var så fruktansvärt trött... vi satte oss en stund inne på starbucks också, jag drack varm choklad och åt en stor American cookie, jag kan förstå varför det går så bra för den kedjan, det var sjukt gott! :)
Sedan åkte vi hem och jag stupade i säng! Men jag sakna r min "bra-för-ryggen" kudde... den jag har här är väldigt platt så jag hade faktiskt ont i nacken när jag vaknade...

Annars rullar det på här, de är jättesnälla men ibland så blir det litet jobbit med språket... jag t.ex. stå och fundera på hur jag ska formulera ett svar så att det blir någorlunda rätt och då tror de att jag inte har förstått vad de sade (även om det också inträffar ibland) eller att jag helt enkelt velar... men det blir nog bättre snart!

Ha det bra!
/Emma

Die Schweiz

Nu är jag framme! :)
Claudia, Benjamin och Felix hämtade mig pa tagstationen, där möttes jag av 2 rosor som jag fick av pojkarna. Pa rummet stod sedan en hel bukett, och pü kudden fanns en mycket fin lindt chokladask och sedan fick vi kaka efter lunchen! :)
Pojkarna hade ritat varsin fin teckning till mig som hängde pü dörren, det var gulligt av dem. unchen bestod av kycklinggryta och ris, ra än sa länge.
Jag är sjukt trött efter tagresan, men det är samtidigt jättekul att vara här! Internet pa min geen dator fungerar inte sa jag har fatt lana deras och där existerar bara ä och ö... men förhoppninsvis kommer mi egen dator igang relativt snart.
Barnen verkar vara jättesnälla, litet envisa ibland men snälla större delen av tiden!



Goood choklad


Min nya garderob... pa fel hall... ;)

Grüss Gott,
/Emma

På tåget!

Hallopsan! Just nu sitter jag på tåget mot Schweiz! Är väldigt glad och har det mysigt nu när det börjar skymma... Än så länge är jag ensam i min kupe dock sade konduktören att den skulle bli full senare, vet inte omm jag är glad eller ledsen, det är ganska söknt att vara helt ensam också! Men vi får se vad som händer! Kommer för övrigt att ha STORA problem med att åf min packning av tåget sedan... den är tung... ha det! /Emma

Hej då!

Nu åker jag snart,  kl tre kommer bilen att lämna vår uppfart och sedan bär det av mot köpenhamn! Jag ägnat hela dagen år olika sorters förberedelser och nu kan jag äntligen säga att jag har stängt sista väskan! :)
I köpenhamn kan jag se fram emot en middag på restaurang innan jag måste gå på tåget... ska bli mysigt, jag har därefter ca 15 timmar på tåg! På något konstigt sätt ser jag faktiskt fram emot det, jag tror att det kan bli ganska trevligt!

Jag kommer sakna er alla jättemycket, kanske att blir något blogginlägg på vägen... om nätet på mobilen funkar som det ska! Håll utkik efter det! ;)

Ha det bra så hörs vi när jag kommit fram!
/Emma

Snart så smäller det!

Idag har jag i princip avslutat packningen, nu är det bara saker kvar som jag behöver använda igen innan jag åker (tandborste m.m.). Kan verkligen inte tro att det är imorgon jag åker! Känns overkligt, det är ju inte så länge sedan jag sade "herregud, det är tre månader kvar..."
Men, men... tiden går snabbt när den är slut! ;) Idag har jag klippt mig litet grand, likadant som förut men kortare, ville bara få det gjort innan jag åker. Sedan var jag ute hos min syster Maria och hela hennes familj och sade hejdå till dem, känns konstigt att jag inte kommer träffa dem förrän vid jul... 

Nu ska jag fortsätta litet med packningen, har en del små saker kvar. Imorgon åker vi runt 15:00 (tidigt eftersom vi ska äta i köpenhamn också!)  

Ha det bra så länge, jag skriver något innan jag åker imorgon!
/Emma

En dag på stan!

Det var en trevlig tur på stan idag, jag och Josefin började med att sätta oss på Wayne's där jag tog en smoothie och en Devil's cake (trots det lovande namnet var den inte fantastisk...) vi satt där ganska länge och pratade, sedan begav vi oss ut på stan och kollade runt litet i affärer. Jag köpte ett linne inne på H&M som bara kostade 50 kr! :) 
Jag lyckades också stämma träff med min syster (Maria här i Lund) så att jag träffar dem en gång innan jag åker också! 

Fick dessutom betala kontant på bussen eftersom ingen tyckte det var lönt att lämna busskortet hemma... 34 kr fram och tillbaka...


Någon som känner igen det här? 


Mitt nya linne från H&M! 

Ha det bra!
/Emma

 

Ett hav? En pöl? Samma sak...

Nu ska jag snar se på extreme home makeover, det är konstigt, jag har aldrig gråtit till några av världens sorgligaste filmer (typ titanic) men det här programmet kan få tårarna att rinna på mig (eller åtminstone att snyfta en gång eller två om man ska vara realistisk, det är ändå samma sak ;)). och jag ska kanske gör en liten macka till... sedan ska jag in till Lund med Josefin, men det blir nog ingen bio som planerat... buhu... jag som hade sett fram mot G.I. Joe Rise of the Cobra!

Men nu ska jag spring ut i köket innan jag missar för mycket av programmet!

Ha det bra allihop! :)
/Emma


Min Dag

Nu har jag precis lämnat tillbaka "Flyga Drake" jag stannade kvar ett litet tag och pratade och åt en glass med Ingalill, mycket trevligt! :) 
Annars så har jag tvättat litet och fixat med packningen, jag är snart klar! Jag har även försökt ringa SI men rätt person var inte på rätt plats vid rätt tillfälle, hon satt i möte... men jag ringer imorgon istället. Just nu vet jag ändå inte när jag kan få tag på Bea, hon vet knappt själv när hon kommer tillbaka skulle jag tro! 
Jag vet inte vad jag ska göra resten av kvällen, är ganska trött så jag kommer förmodligen att slöa framför tvn och sedan hoppa i säng relativt tidigt... nu ska jag i alla fall se till att byta kanal medan mamma har somnat på soffan "de kallar oss skärmflygare" verkar inte kul... 

Kan för övrigt inte fatta att jag åker på fredag... det är så snart!!   

för många filmer?

Är det någon som vet vilken min favoritfilm är?

Jag har nämligen glömt det...

Bilder

Här är litet bilder från igår:



Min goda italienska glass, smakerna choklad och melon! 



Vaniljbulle och mer dricka i botaniska! (En vaniljbulle kan vara förvånansvärt svår att äta...) 



Leksaker till barnen! Jag måste vara dum i huvudet som köper något så stort....  men det var i alla fall inte dyrt! ;)

Inte fantastiska bilder direkt, men ni fattar!

Ha det bra,
/Emma

Bzzz....

Det finns en mygga någonstans härinne... NÅGONSTANS!!

Omöjlig att hitta.

Jag HATAR myggor...


Bra Dag! :)

Hej!
Idag har varit en mycket trevlig dag! :) Dagen började omkring nio, en härlig tid att gå upp vid... därpå gjorde jag ingenting ett tag och sedan ringde Jessica, vi pratade väldigt länge så jag glömde bort tiden litet grand. Jag hann dock ändå hämta Josefin i tid, sedan åkte vi in till Lund och gick på jättekul, jag hittade äntligen presenter till barnen! :) De får vasitt piratset med ett svärd, en liten pistol (ej sådan som smäller jättehögt), en kikare och en ögonlapp! Men jag vet inte riktigt hur jag ska få med mig dem, de tar nämligen väldigt stor plats... men det får gå! 
Sedan satte vi oss på ett café där vi åt italiensk glass (VARFÖR har ingen introducerat  mig för detta tidigare?!), sedan kom Kring och vi gick vidare till malmborgs där det inhandlades dricka (äppel mer) och en vaniljbulle, därefter fortsatte vi till botaniska där vi satt ganska länge. 
Vid sex tiden körde jag och josefin hem, men på vägen stannade vi vid ett fält i närheten av sularp (...tror jag...) där josse fotade litet grand innan vi fortsatte hem! 
Nu sitter jag och äter spagetti och köttbullar stekta med sockerärtor, lök och en morot och tittar på simpsons!   

Ha det bra!
/Emma

Lök på hela, tack!

Det har hänt en del idag... inte så mycket men litet grand! Jag fick köra pappa ut till Media Markt eftersom vår GPS inte funkar som den ska, samtidigt skulle jag kolla efter en datorväska och jag hittade en men tvärr översteg den budgeten jag hade fått... så det ärendet fick vänta litet grand. Dock inte alltför länge för pappa kom litet senare och sade att vi fick åka in till Media Markt igen eftersom GPSen blivit ännu sjukare...
Den här gången köpte jag dock den dyra väskan (lade till det överskjutande själv) och medan jag väntade på pappa tjuvlyssnade jag på ett par tyskar! :)

Efter Media Markt så körde vi ner till subway, jag skulle köpa något att äta eftersom mamma och pappa ska på kräftskiva ikväll (ska bli skönt att vara ensam hemma) och jag äter inte skaldjur! Men jag måste säga att det var litet tomt att beställa en baguette ensam inne på subway... hela mackan blev som den brukar (emelie vet, honey oat och south west ;)) förutom vår sista lilla twist; rödlök på halva! ;) 

Sedan körde vi förbi Dalby på vägen hem, det skulle vara någon marknad där...



Ny datorväska!



Marknad i Dalby... om det ser litet ut på bilden är det inget mot hur lite det var i verkligheten... :S

Ben & Jerry



Gårdagens kvällsmys, glassen är väldigt god och filmen är väldigt annnorlunda! :)

Utläst



Och så var ännu en bok utläst... men jag måste säga att Anni hade rätt, "Flyga Drake" är RIKTIGT bra!! :)  Det är verkligen en bok som jag kan rekommendera alla! Nu är jag dock boklös igen... måste lära mig att läsa mer "ansvarsfullt"...;) Vanligtvis brukar jag sträckläsa böcker under ca två dagar och om jag sedan läser boken en andra gång efter ett tag upplever jag en massa "jaså, det var därför..." eller "aha, nu fattar jag det där..." situationer (i folkmun även kallat aha-uplevelse;)).    

Ha det bra,
/Emma

Äntligen!!



Här är några av gårdagens inköp, det är Mineral puder från isadora (jag upptäckte sedan att jag kunde  fått den tio kronor billigare inne på Ica Maxi..), High Definition Concealer från smashbox (den var dyyyr...), anti-spot grej från Garnier och boken "the Year in Sweden" som faktiskt är jättebra, har läst nästan hela!

Och sedan till den stora nyheten, jag fick mitt körkort idag!! Var tvungen att köra till dalby för att hämta ut det, men herregug vad skönt det är att äntligen ha det! :)  Fast det var inte lika kul när postmannen skulle öppna kuvertet för att se att det verkligen var mitt körkort som låg däri... min bild är ju som sagt inte så fin och nu fick han se den innan jag! Men jaja, nu ska jag glömma den händelsen och gå och beundra mitt körkort litet till! ;) 

Ha det bra,
/Emma

suuuck...

Suck... jag hade tänkt mig en mysig stund framför tvn innan jag förhoppningsvis ska prata med Bea på skype men tyvärr kom mamma och ville titta på Miss Marple... jag tycker visserligen också om det programmet men av någon anledning vill jag alltid se på tv ensam på övervåningen. Jag vet; jag är konstig. 

Annars så ar jag handlat litet idag, bland annat en mycket fin bok som heter "The Year in Sweden" (likadan som Emelie och Kring har köpt) till min värdfamilj! Sedan var jag hemma hos Ingalill och hämtade Annis "Flyga Drake", är väldigt glad att jag äntligen ska få en bok att läsa och mycket nyfiken på om den kan leva upp till mina förväntningar! :) Det är dessutom första gången som jag bloggar från min nya dator, bra att veta att den fungerar som den ska! Dock måste jag fixa till internet, har den gamla versionen utan flikar... jag visste inte hur mycket jag behövde dem förrän de försvann...  

Ha det bra så länge!
/Emma

Ny Dator!

Yay, den nya datorn har kommit! :)
Pappa vann ju två stycken under Stadsfesten i Kalmar, den ena har min Farmor och den andra får jag ta med till Schweiz!

Såhär ser den ut: 



Och här är den i förhållande till våra Humanusdatorer:



En trevlig liten Notebook som definitivt är behändigare att ta med än den stora gamla skoldatorn! :)  Tyvärr finns ingen plats för skivor i den vilket ju ställer till det litet när man vill installera program, men som tur är ska vi få låna en lös CD-grej imorgon och sedan kan den börja användas förfullt!

Ha det bra!
/Emma

Mårtenssons



En sådan här fin tröja fick jag av min körskola idag, de är så generösa! :)



Och ett sådant hör papper fick jag av vägverket!

... Men frågan är om inte tröjan var roligare att få! ;)
Så, som ni förstår har jag klarat min uppkörning idag!! Teorin klarade jag i fredags!

malmöfestivalen

Jag vet inte om det kommer bli någon malmöfestival för min del, var precis inne på hemsidan och kollade vad som ska hända och det verkar inte vara så mycket roligt... Om någon annan känner till en rolig händelse får de gärna höra av sig! :) 

Jag känner att det kommer vara en seg dag idag... jag ska snart ut och köra med mamma (vi ska handla till ikväll, Grudrun och Krister kommer) sedan måste jag städa litet på rummet och få ordning på mina saker så att jag kan börja planera min packning, det är ju bara 13 dagar kvar tills jag åker nu!! Jag ser fram emot den 28 så sjukt mycket nu, men tiden kommer väl att snigla sig fram, det brukar vara så! Ungefär som när man ville att det skulle bli julafton när man var liten... dagen innan var alltid så seg och tiden verkade nästan stå still.  

Men jag måste bege mig nu, mamma står och stampar bakom mig! ;)

Ha det bra
/Emma

körning igen

Jag måste säga att min dag har varit grymt bra, jag körde med en ny lärare idag och han var riktigt bra!! Verkligen lättsam och rolig... kändes bättre än vad det har gjort den senaste veckan. Men vi får väl se hur uppkörningen går sedan, än så länge vet bara jag, mamma och min körskola om när den stora dagen är! ;) Tyvärr lurar ju alltid nervositetsmonstret i utkanten men förhoppningsvis stannar det där också...

Idag drar även malmöfestivlen igång för er som inte har koll på det... känns tråkigt att jag inte kan gå med det vanliga gänget! Vet inte om jag ska dit överhuvudtaget, men vi får väl se vad gäller det också. 

Nu ska vi snart äta pannkakor, är väldigt hunrig eftersom jag bara ätit frukost och en banan idag...

Ha det bra
/Emma

kommer det gå bra?

Jag har varit på körskolan idag igen... men jag börjar få en dålig känning om det här, jag tror inte att jag kommer att klarar uppkörningen, det blir för många små missar hela tiden! Det blir ju inte bättre av att jag inte riktigt kommer överens med min nya lärare heller. Han är snäll och så, jättebra, men inte riktigt på min våglängd... jag måste lyssna på hiphop, rap r'n'b och sådant under lektionerna, jag menar, bara det skulle kunna få mig att missa körkortet! ;)
Men vi får väl se vad som händer, det börjar dra ihop sig till teori provet och sedan dröjer det inte länge till uppkörningen, men inte får höra något förrän jag är klar med allt! Förutsatt att jag klarar teorin... 

Sedan vill jag väldigt gärna att Bea hör av sig till mig eftersom jag har fått ett mail av SI som jag pratade med igår! Josefin som jag pratade med har skrivit litet mer specifikt om Fukouka (staden vi vill åka till) och litet annan information som kan vara bra att ha! :) 

Imorgon står körskolan på schemat igen, dock bara en enkel lektion, de är ju så fullbokade hela tiden! 

Ha det bra,
/Emma 

växla till twix...

Det gick bättre på körskolan idag, jag vet inte varför det var så dåligt igår man alla har väl dem dagarna också antar jag... dock fick jag lägga ut 64 kr på att ta mig dit och hem igen eftersom jag glömde busskortet och jag har använt upp alla resor på sommarkortet! Mycket irriterande, speciell när man är så snål som jag! ;)
Jag fick dessutom ta ut mer pengar för att komma hem, hade inte 32 kronor på mig och fick ju som vanligt en hundralapp, men eftersom jag inte var säker på att man kunde betala med den (det har ju hänt att de inte kan växla) så skulle jag växla innan jag gick på bussen men det slutatde med att jag köpte ett twix... Men gott var det! :)  

När jag kom hem, vilket var ungefär kvart i tolv, (det är det bästa med tidiga körlektioner!) så tänkte jag vara duktig och ringa till SI (studu Inertnational) som jag hade lovat Bea (vi vill ju åka på en språkresa till japan) för att fråga litet saker, tyvärr var dock hon som jag skulle prata med på lunch och jag skulle ringa senare... inte så jobbigt om det inte vore för det faktum att jag har glömt vilken tid hon skulle komma tillbaka! Men jag får väl slå en pling om en stund och hoppas på det bästa... tycker egentligen inte om att ringa...



Nu tänkte jag återigen slå mig ner med ett vaniljhjärta och en kopp te! :)

Ha det bra
/Emma

Jaha...



Skulle egentligen slappna av framför Simpsons med ett vaniljhjärta och en kopp te men Bea loggade in på skype så jag sitter och pratar med henne nu!

standard...



Det här är faktiskt väldigt gott, och en väldigt vanlig syn när jag måste fixa mat själv...

Dagen

Idag har jag varit duktig; jag har tömt diskmaskinen (som JAG satte igång) och hängt upp tvätt (som JAG tvättade)! :) Jag har dessutom läst Emelies blogg och hon kom fram smärrtfritt, tydligen gick det väldigt lätt för henne att ta sig igenom säkerhetskontrollen och allt sådant i Australien och det var ju tur, det tog hela tre timmar för Anni. Och det för ju mig väldigt smidigt in på nästa nyhet som råkar vara att jag stötte på ingen annan än Anni på skype nyss! Det var jättelängesedan vi pratade så jag blev väldigt glad! Kul att höra att hon har det bra... och kallt... hon får ju trotts allt vara i Australien! ;) Däremot fick jag höra intressanta nyheter, tydligen får man bara duscha fyra minuter om dagen eftersom de har ett sådant vattenunderkskott... men fyra minuter!! Jag förstår verkligen att man inte kan duscha mer men jag hade aldrig hunnit bli klar på så litet tid...

Annars händer inte så mycket idag, jag har inga körlektioner och inget annat att göra heller så jag ska kanske ordna litet i huset (jag hatar att ha det stökigt när jag är ensam hemma). Det är i alla fall väldigt varmt här i skåne idag, 22 grader i skuggan och jag är ganska hispig när det gäller öppna dörrar... jag är rädd att något/någon ska komma in och vill därför bara ha altandörren öppen om jag är i samma rum vilket gör att det blir väldigt varmt på nedervåningen.  

Ha det bra,
/Emma

Hej!

Det här är andra gången jag skriver  ett första inlägg... min förra blogg ville inte släppa in mig hur många gånger jag än bytte lösenord också vidare! Men, men... dte är inte mycket jag kan göra åt saken.
I mitt förra första inlägg skrev jag litet om mina vänner som ska fara ut i världen och arbeta som Au Pairer, Anni och Emelie som är i Australien, Bea som befinner sig på Irland och Sarah som ska resa runt i Asien; vart den sista Sara ska ta vägen vet jag tyvärr inte för tillfället...

Jag skapar bloggen så att de och min familj ska  kunna förlja min vardag och se hau jag har det! Jag hoppas verkligen att alla tar sig i kragen och skaffar varsin blogg så osm vi sade nu... 



Annars har jag inte haft så mycket för mig idag, jag var uppe alldeles för tidigt för att hinna till min körlektion som började kl 07.45 (det tar en timme att åka dit ungefär)... Det har gått bättre, min körning var inte på topp direkt men jag skyller på att jag var trött! ;) 
Efterson jag just nu har huset för mig själv så kan det bli litet... stökigt... så jag har därför bestämmt mig för att vara duktig och antingen tvätta eller städa, kanske till och med litet av båda.

Under tiden hoppas jag att ni har det  bra!
/Emma

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0