Museumnacht!

Idag åkte besöket hem, det var ganska tråkigt tycker jag... Claudias morbror och hans son var verkligen trevliga, de fick en att känna sig som riktig sälkting! :)

Men jaja, på kvällen mötte jag Olivia från Laupen (en äkta Schweizare!), vi gick runt och kollade museumnacht här, det var verkligen roligt!
Vi besökte:
1. Först ut Konstmuseet, där skulle det vara en magiker... var dock litet konstigt...
2. Sedan gick vi till Einsteins hus på kramgasse, det var riktigt intressant att titta runt där!
3. Efter det åkte vi till Museum für Kommunikation med Oldtimerstram, där kunde man äta crepes utanför (jag tog med ost och svamp på vägen in och med choklad på vägen ut) sedan såg vi en känd frisör som klippte en frivillig ur publiken... trodde först att han bara tog litet längst ute i topparna men killen fick en helt ny frisyr!
4. Vi lyckades haffa oldtimerstram på vägen tillbaka också. Nu var det dags för Hotell Bellevue, ett fem-stjärnigt hotell som ligger presic vid en av broarna över Aare. Det var otroligt fint därinne och man kunde se vilka olika kända gäster som bott där tidigare (bl.a. Svenska kungaparet)
4. Till sist gick vi till Bundeshaus, det var också otroligt intressant att se det från insidan. Det var ganska stort och ståtligt och för att komma in var man tvungen att gå igenom en säkerthetskontroll med metalldetektor och röntgen för jacka och väska... Inte så speciellt kanske men det var första gången jag fick göra något sådant!

Sedan var det dags att åka hem... är jättetrött nu och vill bara sova! Visar kanske litet bilder imorgon.
Ha det bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0