28/9

Igar var vi i harajuku, vi lyckades ga litet fel och irra bort oss en del men inte alltfor illa. Dock sag vi aldrig den kanda gatan dar de brukar fota streetfashion.
Pa kvallen fick vi gora blackfisk saker med nagra japaner! Bea vantar och blir otalig sa jag far sluta..

Ha det bra!

Shibuya

Idag var vi i shibuya hela dagen. Dar finns t.ex. shibuya crossing son ar ett av de overgangsstallena dar det passerar flest manniskor i varlden. Vi var ju dar en mandag sa det var inte rusningstrafik eller sa men fortfarande mycket folk. Det finns ett starbuck som har utsikt over overgangsstallet dar vi satt och fikade i ca 2 timmar. Vi tittade aven in pa affaren forever21 som jag velat besoka ett tag, den finns inte i sverige tror jag. Dar hittade jag en klanning och en troja.
Jag tror inte att jag skrev om det men igar var  vi pa konsert! Det var Matsushita Yuya, jattebra! En av de basta konserter jag varit pa, synd bara att vi itne fick nagon halsduk som han kastade ut men vi stod for langt bak... Vi akte skyline dit och hade en jattefin utsikt bade dit och hem. Pa vagen dit var det nyss pabarjad skymning och pa vagen hem var det markt sa vi fick se ett fint upplyst tokyo. 
Imorgon ska vi kanske till tokyo tower, det beror litet pa vadret... annars vet jag inte riktigt vad vi ska gora faktiskt.. 

Ha det bra!  

Park Hyatt Hotel

Ok, det blev inget med ikebukuro igen igar, vi spenderade ett par timmar i parken istallet och akte sedan till shinjuku. Dar spenderade vi storsta delen av tiden med attt leta efter toaletter... men pa sp satt fick vi se en bra del av stadsdelen! ;)
Vi lyckades ock ta oss till park hyatt hotel, det var dock inte som jag trodde dar, det ligger i en apstor byggnad men stracker sig bara over ca 4 vaningar elle ngt sadant. Vi fick leta litet efter hur vi skulle ta oss dit men till slut hittade vi hissen. Dar var det nagon som tryckte pa knappen at oss och sedan kom en annan person som sade "good evening ladies, after you" och visade oss in i hissen. Sedan var det latt pinsam tystnad upp till vaning 52. Dar gick vi av och tog oss fram till New York Bar (fran lost in translation, nordvarning). Dar drog de ut stolarna at oss nar vi skulle satta oss. Jag rakade tappa mitt glasunderlagg vi ett tillfalle ocksa, jag hann dra litet pa mungipan innan nagon hade plockat upp det at mig och forsvunnit med det... jag fick dock inte ett nytt av ngn anledning utan anvande beas servett istallet. Utsikten var helt fantastisk, man sag hela tokyo! Maten var ocksa jattegod, jag at hummerpasta och Bea tog en tortilla wrap. Men den kostade dar efter, min mat inkl. dricka kostade ca 500 kr, beas kostade ca 400 kr och vi betalade en service avgift pa 90 kr. Allt gick pa ca 1000 kr. Men gott och kul var det! Vi ska kanske ga dit igen inna nvi aker hem, det var en riktigt haftig upplevelse med den utsikten asksa!
Idag ska inte gora sa mycket eftersom vi ska pa konsert ikvall! :)

Ha det bra!    

Sept. 23, 2011

Idag har vi besokt hte imperial palace och Ginza. Det var va;digt fint vid palatset, synd dock att vi inte kunde ga in, vi fick bara se det pa hall... man kan ga in men vi kom litet olagligt (haha) da en tur precis var slut och det var lang tid till nasta. Daremot gick vi runt hela palatsomradet vilket tog ganska lang tid.
Efter det akte vi till Ginza, det dyra shopping distriktet i Tokyo. Bea bjod pa mat (som payback for att hon fick toyota jobbet) pa en rolig Beer hall, valdigt fint och god mat! Vi hittade HM och litet annat, en skiva till Amanda sa nu blir hon nog glad.
Imorgon ska vi till Rikugien Garden, Ikebukuro (igen) och Park Hyatt.

Uppdatering

Har kommer en ny liten uppdatering, som ni marker ar det inte min dator.. jag har en lane dator frab hostelet. Av nagon anledning fungerar inte internet pa min dator... liiiitet irriterande eftersom vi har garits nat och allt. 
Vi har iaf lyckats ta oss runt till alla stallen som var planering sagt at oss att aka till. Dvs, hittills har vi varit i Ueno park, Tokyo National Museum, Akihabara, Ikebukuro och Asakusa (sa klart det ar ju har vi bor). Imorgo ska vi till Imperial Palace och Ginza... Jag skickade ocksa ett paket till Schweiz, det blev valdigt dyrt eftersom ja skickade det ned airmail, ca 170 kr, men nu ar det ivag och det kommer fram relativt snart atminstone. Hoppas bara att de gillar sakerba jag skickar nu... Om ni  hittar konstiga stavfel sa beror det pa att bokstaverna pa tangenterna ar jatteslitna... Ni far sa klart bortse fran "a, a, o"

Ha det bra dar hemma!

Tyfon

Det har varit en jobbig dag, det är en tyfon här i tokyo, styrka 15 (kolla upp det på wikipedia). Vi spenderade en timme ute i detta medan vi väntade på en taxi... tågen hade slutat gå. Taxi chaufföre pratade om att det var väldigt illa idag. Kändes inte så bra men det sk anog lugna ner sig snart!

Nästa Tokyo

Imorgon åker vi till Tokyo, kommer nog att vara svår att få tag på där men jag ska försöka att uppdatera bloggen ibland! Vi ses snart hemma i sverige!
Ha det bra!

Good or Bad?

Jag var nära på att skriva att vi åker hem i övermorgon men det stämmer ju inte... ;) I övermorgon åker jag och Bea till Tokyo! Det ska bli jättekul, men sorgligt att lämna Fukuoka såklart. Sista dagen i skolan höll vi tal och fick ett minnes  "plakat" med några bilder från året där alla hade skrivit något litet. Jag och Pamela fick också ett extra litet diplom för perfekt närvaro, bara vi! Vet inte om det är något att skryta med eller om det är litet pinsamt.. ;) (beror nog mycket på åldersgruppen man frågar..) Det är ganska svårt att få, är man sjuk en dag har man redan förlorat sin chans... Här i alla fall en bild på vår klass!


K som i svårt

Idag hade vi vår sista lektion, då skrev vi alla klart våra tal och fick dem rättade... imorgon är avslutningen. Sedan har vi tre dagar innan vi lämnar fukuoka.
Jag tror också att Beas IQ har sjunkit till en oroväckande nivå, hin kom in och frågade mig hur man skriver bokstaven "K"... hon hade redan kladdat en del konstiga krumelurer. Ingen av dem var rätt.

Ännu mera nedräkning!

Man kan säga att det är en vecka kvar tills vi lämnar Fukuoka idag... Det är egentligen på tisdag nästa vecka, men vi åker så pass tidigt att vi inte kommer ha tid att göra något här. Ju mer jag tänker på att vi snart ska åka, ju mer ledsen blir jag. Jag kommer inte att sakna studierna eller lägenheten (eller kanske litet..) det jag kommer att sakna är klasskompisarna, lärarna, staden och landet! Sommarvärmen kommer dock längre ned på listan... det jag saknar med Sverige just nu är kylan. Sitter just nu och svettas på rummet.. ska bli så himla skönt att få litet svenskt klimat, jag är inte gjord för den här värmen. Fast jag ska inte klaga för mycket, väl hemma kommer jag säkert att vilja åka tillbaka sedan när det blir tillräckligt kallt! ;) Värmen är ju skön så länge det fläktar eller inte stiger till alldeles för höga temperturer. Nu måste jag sova, klockan är mycket!
Ha det bra och Go'natt!

Lunch

Vi var ute med lärarna idag, även rektorn och VD:n för skolan var där. Jag och Bea blev offrade av de andra, vi fick sitta med VD:n och rektorn istället för klassen och vär "home room teacher"... Det var kanske inte så kul, men det ändå helt ok att sitta med dem andra. Vi fick ju gratis mat! ;) Den var aningen konstig, är inte helt säker på vad jag åt, men det var ganska gott! Tror dock inte att jag kommer att få uppleva något som liknar situationen då jag fick något att äta, stoppade det i munnen och frågade sedan vad det var och fick svaret "grisöron". Inte sådana som vi brukar ge hundarna hemma vill jag dock inflika! ;)
Idag har jag också proppat ett paket som jag ska skcka till schweiz fult med plastpåsar för att isolera och fylla ut... det var litet för mycket plats över. Hoppas att de blir glada, nu ska jag bara skriva ett litet berv att lägga i också!

Ha det bra där hemma så länge!

Ooops..

Oj, en vecka sedan jag uppdaterade sist... det var inte riktigt meningen! Hoppas att ni inte blivit alltför ledsna där hemma.. ;)
Nästa vecka är vår sista, det är ganska svårt att förstå. Vi måste också hålla tal, det är väldigt populärt här verkar det som, jag som är så förtjust i sådant blir ju jätteglad. verkligen.
Imorgon ska vi ut och äta med de andra som ska hem och några lärare, det blir förhoppningsvis roligt, i början trodde vi att de hade delat upp oss efter länder men det visade sig nu att vi ksa äta tillsammans allihop vilket blir mycket roligare!
Det blir en kort uppdatering trots att det var så längesedan, klockan är alldeles för mycket och jag måste sova nu.. Ha det bra!

Äntligen helg

Det är/har varit en tyfon någonstans i krokarna... Eller ja, inte jättenära men tillräckligt nära för att vi ska ha ejäla vindar här också.
Annars är det mest skönt att det är helg nu, har längtat efter den, veckan gick väldigt långsamt. Det blir hela uppdateringen idag, ha det bra!

Countdown

Nu börjar nedräkningen på riktigt... Det är 20 dagar kvar i Fukuoka och 29 dagar kvar i Japan. På ett sätt ser jag fram emot att komma hem, längtar efter litet svensk kyla, men jag vill egentligen inte åka härifrån än. Litet till hade varit roligt. Men jag ser fram emor att åka till Tokyo i alla fall!
Vi hade vårt sista prov från textboken igår, fick tillbaka det idag (de är snabba med rättningen) och det gick bra, skönt att få avsluta med ett bra resultat. Vi kommer eventuelllt att ha ett prov till, det som de andra ska göra för att veta om de får gå vidare till nästa klass... Vi är inte helt säkra på om vi också måste göra det eller inte.. :S
Jaja, klockan är mycket, ha det bra!

RSS 2.0