Luzern

Här kommer nàgra bilder fràn Luzern:


En känd bro... väldigt fin!


Utsikt fràn bron..


Det fanns väldigt mànga segelbàtar ute...


Mitt nya paraply!

Ha det bra!

Destination: Berlin

Ja, dà är det klart... Tyskland vann. Det gick inte helt dàligt för Danmark heller, vars bidrag även var inskickat till den svenska melodifestivalen men inte ens blev uttaget att vara med. Hörde även att Sverige förlorade semin med fem poäng till cypern... irriterande, fast jag tror visserligen inte att det hade gàtt sà bra även om vi hade kommit vidare, det fanns redan tvà andra ballader med gitarr.
Tyskland hade ju dock en bra och avslappnad làt, de har väl inte vunnit pà ett tag heller sà det var pà tiden. Vi fàr komma igen nästa àr helt enkelt. Men vad mer kan vi göra än att skicka làten som flest svenskar tycker om? Det är väl det tävlingen gàr ut pà i slutändan, eller har jag missförstàtt nàgot?
Undrar dock vilken làt det hade gàtt bäst för av dem vi kunde välja mellan, vad jag har hört sà tyckte mànga om timoteijs làt... inte för att jag var sà förtjust i den, men hur mycket man än ska skicka nàgot som majoriteten tycker om sà vill jag fortfarande hemskt gärna att Sverige vinner! ;)  

Jag hade (àterigen) planerat att àka till Neuchâtel idag men det blev (àterigen) ändrat. Den här gàngen var jag osäker eftertsom vädret inte var sà fint sà när Claudia fràgade om jag vill àka med till Luzern istället och kolla stan medan de var pà Verkehrshaus sà tyckte jag att det lät bättre. Luzern är en hemskt fin stad, den ligger vid Vierwaldstättersee som anses vara bland de vackraste som finns i Schweiz. Jag har bilder därifràn men tyvärr inga som lyckas àterspegla det. Det blev inga inköp trots att jag spenderade väldigt mycket tid i köer till provrum... eller jo, jag köpte ett paraply. Det är bara här man impulsköper ett paraply fràn United Colors of Benetton.. dock pà extrapris!

Ha det bra

Ja, um... vad ska man säga?

Ok... vi gick inte vidare.. kan nàgon komma ihàg förra gàngen vi inte deltog i den stora finalen i ESC egentligen?

ESC Semi/ GNTM

Idag ska det tittas pà ESC semin! Tror jag i alla fall... Det krockar ju litet med tyska top model (GNTM - Germany's next top model) som jag har fastnat för. funderar pà att helt enkelt làta det gà pà svtplay och titta in litet dà och dà.
Hursomhelst, idag har jag inte gjort sà mycket, strök i förmiddags och pà eftermiddagen var jag i stan, köpte solcreme, en bok och litet gott att ha till ESC (choklad och torkad mango), det blev även en liten làda med jordgubbar som jag hade till mellanmàl med mörkchoklad till, det var GOTT! Solcremen är förövrigt solskyddsfaktor 50... hon i affären rekommenderade den eftersom min hy var sà ljus... Den kostade litet grand men om det hjälper sà fàr det kosta! Vet inte om jag skrev det men efter vandringen i bergen kom jag tillbaka med utslag/exem (skillnad?) pà armar, halsen och i ansiktet och det har itne försvunnit helt förrän idag... vet inte om det var solen eller värmen men det var inte kul. Hoppas ärför att cremen kan rà pà sädant i framtiden.

Ha det bra!

Trött...

Jag är sà trött.. màste sova hyfsat tidigt idag.
Har som vanligt jobbat, hade hand om Charlotte i fömiddags och sedan även Beni och Felix fram till ca kvart i tvà. Efter det var Claudia hemma och jag behövde inte göra sà mycket med barnen mer, städade undan det sista i köket efter lunchen.. sedan har jag fàtt underhàlla den lilla damen i omgàngar eftersom hon inte var helt glad idag heller. Hoppas att jag är piggare imorgon.

Ha det bra.

Maj 25, 2010

Igàr var en riktigt bra dag. Vi var uppe i bergen i närheten av Adelboden, vädret var nästan för fint, det var otroligt varmt! Vi gick mellan elva och fyra ungefär. En heldag i bergen, nàgo som jag inte hade klarat utan mina nya vandrarskor. Kan ni tänka er att jag har köpt ett par sàdana, och inga billiga heller, e gick pà 140 fr. dvs ca 1000 kr och de var dà pä extrapris.


Hur mànga tror pà att de här skorna är mina?


Jag ser ut som en proffsgrillare, eller hur?


"Nämen titta!" sade Claudia "...vadà... snöre?" tänkte jag, sedan sàg jag..


...staketet var gjort av skidstavar! :)


Obligatorisk utsiktsbild.

Idag ahr jag jobbat väldigt mycket.
Jag var vaknade klockan sex, kom ner vid sju och fixade frukost till barnen, sàg till att de klädde pà sig och borstade tänderna, vid àtta försvann Beni till skolan och kvart över gick jag, med charlotte framtill,  och Felix till spàrvagnen... vid nio kom jag tillbaka, dà sov charlotte sà jag passade pà att städa och förbereda inför lunchen. Litet innan tio vaknade den lilla damen sà dà fick hon litet att äta. Hon var dock inte helt glad efter det va nàgon anledning sà jag fick underàlla henne sà länge det gick sedan fick jag bära henne litet grand. Klockan elva bar det av mot Felix igen, àterigen med charlotte  där fram, det blir förövrigt väldigt varmt när det är 30 grader ute. Vi kom tillbaka vid tolv igen, charlotte var àterigen inte pà solskenshumör. Ca kvart över fick jag börja med lunchen, det blev dockett avbràtt eftersom dne lilla behövde ett akut blöjbyte. Vi àt, sedan dukade jag av och diskade och sàdant (thomas avr dà hemma sà han tittade efter charlotte litet medan jag gjorde det). Seda äkte han och jag lyckades äntligen fà den väldigt tirriga bebisen att somna.
När Claudia sedan kom hem grog jaf mig ner i källaren, det var vid tvà tiden, jag kom upp igen vid fem... dà hade jag massvis med tvätt med mig. Sedan slutade ja och satte mig med en glass pà altanen.
Just nu slötittar jag litet pà ESC semi 1... har inte hört nàgot jättebra än direkt.

Ha det bra.    

Sjukling pà bättringsvägen

Oj, oj.. det har verkligen varit dàligt med uppdateringen pà sistone. Men igàr hade jag dock en bra anledning; jag var sjuk. Hade feber och allt. Nu màr jag mycket bättre, inte hundra procentigt bra men som sagt, mycket bättre. Jag kan tyvärr inte komma ihàg vad jag har gjort de senaste dagarna... jobbat antar jag. Hade det hänt nàgot väldigt speciellt hade jag förmodligen (förhoppningsvis) kommit ihàg det àtminstone.
Idag ska jag nog stanna inne större delen av dagen, vill itne riskera att bli sämre igen, dock finns det en chans att jag blir litet uttràkad och beger mig in till stan en snabbis men just nu ser det inte riktigt ut sà...

Ha det bra sà hörs vi en annan dag!

Maj 17, 2010

jobbade pà förmiddagen; passade pojkarna en stund, dammsög, städade och strök. Pà eftermiddagen var jag ledig, gjorde inte sà mycket annat än att slöa, spela litet med Felix och sedan gà till spràkkursen. Àkte in ca en halvtimme tidigare till sat och kollade litet snabbt efter en sommarjacka, men jag hittade inget.. Efter kursen gick jag till stationen och köpte en kringla och en intouch tidning.

Bilder pà grejorna som jag fick av Clement och Bettina:

Ha det bra!

Jobb pà en lördag

Snacka om att jag har jobbat häcken av mig idag. Kvart i tio imorse gav vi oss av till Muri, tvà vänner till Thomas och Claudia skulle ha en gemensam födelsedagsfest.
Jag hade so, sagt sedan tidigare gàtt med pà att hjälpa till eftersom det skulle komma ca hundra gäster. Och jag säger dà det, efter sà mänga personer finns det en hel del att städa undan. Jag och Linda (tjejen jag skulle hjälpa) plockade otroligt myckert disk och körde diksmaskinen hela tiden, som tur var hade de en sàdan som de har pà restauranger där det bara tar ca fem minuter. Jag jobbade ungefär sex timmar i sträck, jag har jobbat mer förut men sällan varit sà pass trött efteràt. Stackars Linda hade dessutom jobbat và timmar mer än mig... Men vi hade ganska kul under tiden. Linda kommer dà ràn Schweiz och jobbar hos Bettina och Clement (de som hade festen) som barnflicka, det var dock ganska komiskt för hon är 16 men mycket längre än mig...
Hursomhelst, vid nàgra tillfällen hade vi besök av Bettina och Clements yngsta son, Leopold, som är 1,5 àr. Han är riktigt söt, dessutom är det sà mysigt att hàlla banr i den àldern, de är inte sà ömtàliga längre men samtidigt gosiga!;)
Väl hemma sedan gick jag till Coop och köpte torkad mango, det är gott. När jag kom tillbaka somnade jag pà golvet. Ytterligare litet senare blev jag hungrig och gick ner för att se hur det stod till där, de hade dock inte börjat med Abendsbrot sà jag gick upp igen. Vid sju kom jag ner igen, dà var jag väldigt hungrig (vet inte om jag àt mycket, litet eller lagom till lunch, det belv litet här och litet där..). Familjen konstaterade dà att det var dags för nàgot att äta, jag kommer ju alltid ner när jag är hungrig sà nu nar jag redan hade varit nere tvà gànger var det verkligen dags för mat. Jag förberedde det mesta eftersom Claudia höll pà att lära Beni harpan och Thomas var upptagen med en grinig Charlotte. Sedan fick jag chips och blommer ràn trädgàrden av Claudia.
Jag ska ocksà lägga till att jag fick betalt för att hjälpa Bettina och Clement, 80 fr. av dem och även 30 av Bettinas mamma som tvunget ville ge litet extra. Det är ca 700 kr för sex timmars hàrt men roligt arbete, helt ok! Dessutom fick jag en làng ljuslykta fràn IKEA med doftljus till som luktar rosor (tror jag) och sedan äppla ocksà. Jättegulligt! Men snacka om att jag är trött nu.

Ha det bra!

14 Maj, 2010

Jaha, det var den här dagen... det hände inte sà mycket, jag städade, tvättade och dammsög medan jag passade de tvà äldsta pà förmiddagen. Sedan hade vi besök pà efter middagen, jag gjorde en kladdkaka (som belv väldigt omtyckt) och Claudia gjorde en jordgubbskaka som ocksà var jättegod!
Jag och Claudia kollade även upp vad det är för en dag jag fyller àr; det visade sig vara en tisdag oturligt nog... Det innebär att jag jobbar den dagen och man kan inte ändra pà det eftersom bàda föräldrarna ocksà jobbar. Men vi fàr fira en annan dag dà. Jag ska hursomhelst kolla upp nàgot jag vill hitta pà, funderar pà att ta en trip till Zürich med familjen eller sà, vi fàr se!

Ha det bra!

Kristihimmelsfärd

Idag är det helgdag, kristihimelsfärd för det som inte vet, och igàr fick jag reda pà att det innebär att jag är ledig ocksà! Himla skönt màste jag säga. Igàr jobbade jag ganska mycket, Felix gr ju i vanlia fall til sin Waldspielgruppe men den var inställd sà han skickades hem igen (av grannen som kör dit) sà istället fär tt bara ha en bebis fick jag ha hand om honom ocksà. Det gjorde inte sà myckte dock, Charlotte sov pà förmiddagen sà jag och Felix kunde lägga litet pussel och bygga med ngt byggspel... sedan gick han till en kompis (pà samma gata) vid halv elva sà dà hade jag till och med tid att vàttorka golven litet halvsnabbt medan Charlotte sov, de här gàngen efter maten... Sedan gjordej ag kycklingvingar och ris med tomatsallad och mozarella. Sedan gick jag ner i källaren för att stryka, det tog ca tvà timmar. När jag sedan kom upp igen  àt vi mellanmàl och därefter gav Claudia, Charlotte och Beni sig av till schackklubben och jag stannade hemma med felix som màdde helt bra. 
Resten av familjen anlände sedan tillsammans vid sju tiden, dàr hade jag redan börjat förbereda Abendsbrot och fter ytterligare litet krànglande satte vi oss ner för att äta. När alla var klara hjälpte jag till att plcka undan... Intressant, eller hur?

Ha det bra!

Mutterstag!

Det har inte varit en tràkig dag fär jag säga, i förmiddags följde jag med familjen till Thun där vi gick och tittade och satte oss vid en lekplats precis intill Thunersee. Barnen lekte och jag gungade gungbräda med dem.
Vi hade även besök pà eftermiddagen, en gammal skolkamrat till Claudia var här och àt middag med sin familj. Det ledde ocksà till en del extra arbete för min del, jag jag passade charlotte litet grand när hon var litet sur och jag plockade undan efter fikan och middagen (för sju personer). Men samtidigt blev ja sà himla glad, Claudia och hennes kompis (som förövrigt ocksà heter Claudia) pratade om hur det var att ha en Au Pair och jag fick dà höra att jag hjälpte till mycket och att hon var jätteglad över att ha mig här! Sàdant gör en alltid sà glad.
Dock kännerj ag att det hade varit kul om jag inte ahde spenderat sà mycket tid hemma den här helgen, nästa helg har jag nämligen lovat att hjälpa en annan kompis till Claudia med en födelsedagsfest pà lördagen och söndagen vet jag inte  vad jag ska hitta pà... Men, men, vi fàr väl se!

Grattis pà morsdag, mamma! Det firar dem i alla fal här idag.. ;)

Ha det bra!

Underlig morgon...

Det är ett tag sedan jag skrev nàgot nu... vet inte vad jag ska skriva heller. Jag har jobbat till och med imorse (lördag). Det var dock litet konstigt, när jag kom ner och skulle äta frukost var det bara barnen där, jag tänkte att Thomas och Claudia kanske var ute i trädgàrden och jobbade men efter ett tag kom Beni och sade att de var och handlade... Jag trodde ju dà att de skulle komma ganska snart igen eftersom de hade lämnbat barnen "ensamma". Ingen hade ju fràgat mig om jag kunde passa dem, vilket de alltis gör pà helgerna eftersom jag är ledig dà. Men de var borta i cirka en timme och en halv timme... Vet itne om Beni skulle fràgat mig om jag kunde passa dem men struntade i det, eller vad det var men det var ju inte den roligaste överraskningen direkt.

Ha det bra!

Sie hat das Fläschen genommen!

Idag var en mycket bättre dag för min del! Charlotte hade tydligen varit vaken mellan fyra och sex pà morgonen, därför sov hon sedan fram till kvart över tio, sà jag hade ett par härliga timmar dà jag kunde städa och fixa litet. När hon väl bestämde sig för att vakna sà var jag snabb med flaskan sà innan hon hann börja klaga pà att hon var hungrig satt vi inne i tv-rummet och àt!! Jag blev sà otroligt glad dà, visserligen àt hon bara halva flaskan men det är ju ändà ett framsteg.
Allt flöt sedan pà ganska smidigt, hon var pà bra humör nästan hela tiden. Runt halv tolv började hon tjura litet, jag provade at ge henne resten av mjölken men det var inte sà uppskattat. Jag lyckades dock fàr henne att soman lagom till jag skulle laga lunch (det var Gnocchis pà menyn). Hon vaknade sedan medan vi àt men var lugn ända tills vi var klara. Det var först efter maten som hon började skrika, hon var ju hungrig dà, men Claudia kom hem fràn jobbet ganska snart sà det var inte sà farligt. Sedan försökte jag leka med felix men det avr svàrt eftersom jag ahde Charlotte i knät. Ytterligare litet senare gick jag ner i strykrummet och stannade där i en och en halv timme men nu har jag avvärjt det kaoset inför imorgon. När jag kom upp igen skulle Claudia precis ivär för att lämna tillbaka en film pà biblioteket, nästan samtidigt kom Felix hem fràn sin kompis Louis, han hade dock inte kompisen med sig utan hans syster Julie... Litet oväntat màste jag säga.
Efter det har vi i princip bara ätit Abendsbrot... Claudia provade ocksà att läsa litet högt ur boken som Beni fick av mig i födelsedagspresent, det var "lyckat". Den är fortfarande litet svàr för honom tyvärr, den positiva delen var dock att han gillade boken ändà! :)

Nu är jag väldigt trött och ska sova. Ska bara se ett eller tvà "the big bang theory" först.

Ha det bra.

Arme Armen

Ok, bàde jag och cahrlotte överlevde dagen. Dock slutade det med att jag fick ringa Thomas sà att han kom hem litet tidigare eftersom Charlotte vägrade äta... Vet inte varför men hon vill helt enkelt inte. Jag ska dessutom försöka somna tidigare idag än igàr!
Jag kommer nog att ha ont i armarna imorgon, jag vill inte veta hur mànga timmar jag har burit Charlotte idag; en 4-5 kilos bebis väger litet grand efter ett tag.

...

Jag är orolig inför imorgon.

Maj 2, 2010

Alltsà, igàr var jag i stan med Olivia, vi satt först inne pà Bim Grosi (vilket hag fick lära mig betyder "hos mormor" pà schweizer-tyska) och drack iste, sedan sprang vi till bion... Bounty Hunter var riktigt bra, men vem gillar inte komedier egentligen? ;)
Efter filmen satte vi oss pà ett cafe i gamla stan, det jättemysigt där. Det blev i alla fall sà att vi blev kvar där till halv tolv ungefär. När jag sedan kom hem var jag sà rädd att jag hade väckt nàgon, jag varnämligen litet hungrig och skulle ta en banan men pà vägen ber halkade jag i trappan och förde litet oväsen, sedan ràkade jag sparka pà charlottes sittgrej och orsakde ännu mer oväsen... men ingen vaknad som tur var.

Jag tänkte lägga upp nàgra bilder pà mina för dyra nagellack och presenten man fick till:


Nagellacken, färgen ballerina pink och ett överlack.


Mascara och (hrm) antirynkkräm... ;)


För läpparna...


Rengöring, tonic och dagräm... (krämen är àtering med anitrynkeffekt..)

Igàr och idag...

Jag hade en bra dag igàr, ledig à förmiddagen och jobbade pà kvällen. Efter lunchen àkte jag in till Bern, först gick jag till Migros för att kolla upp spràkkursen igen och anmälde mig till en annan istället, en konversationskurs. Sedan gick jag till Glubs och det slutade med att jag gick ut därifràn med tvà alldeles för dyra nagellack fràn Estée Lauder och en present man fick till. 
Vid tjugo i fyra kom jag tillbaka och vid halv fem gav Claudia och Thomas sig av in till stan för att äta och jag ahde hand om barnen. Först spelade vi litet UNO pà Felix begäran men när det gick dàligt för honom blev han gnällig. Sedan ville Beni spela schack med mig, det ville inte Felix sà för att förhindra bràk mellan dem (bàda ville spela med mig men inte samma sak) sà fick Felix sitta litet vid datorn. Pà kvällen tittade vi pà Asterix och Obelix, alltid lika kul. Sedan var Beni mer "jag vill inte" än han brukar vara. I vanliga fall brukar de springa och ta pà pyjamas och borsta tänderna självmant men igàr ville Beni se mer tv hela tiden och Felix sade inte emot. Sà de fick titta til halv nio, sedan ta pà pyjamas.. tyvärr gick pyjamas delen väldigt làngsamt sà jag sade att om de var snabba kunde de fà titta pà tv till klockan nio (är tillàtet pà helger) sedan direkt i säng.

Idag har jag inte fàtt nàgot uträttat än, men senare ska jag in till stan för en fika och bio med Olivia.

Ha det bra!

RSS 2.0