Trafikregler

Till dem som undrade: nej, elräkningen var inte dyr, det kostade ca 20 kr för 20 dagar... var.

Veckan har annars varit ganska händelselös, vi har bara haft en föreläsning om trafikregler på "mymy school". Men veckan gick snabbt, det kändes som att vi bara hade måndag, torsdag och fredag och sedan heeeeelg! Tyvärr tror jag att dessa två dagar också kommer flyga förbi.
Igår kväll hade jag och bea fredagsmys med film och godis. I affären plockade vi på oss en påse chips och choklad pinnar, när vi senare gick mot kassan sade bea förvånat "men, ska inte du ha chips!?" jag svarade "jag trodde vi skulle dela..." Efter kort överläggande gick jag och hämtade en egen... förklaringen till det här är att påsarna bara innehåller bara 60 gram (!?).
Jag och bea kommer också att få vara med i ett program och åka till en japansk skola för att ha en lektion i engelska! Det ska bli jättekul!Vid "mymy school"!blä

Jag betalade första räkningen idag.

flygande underkläder

Ja, jag ska inte skriva så långt, bea har redan suttit här i en evighet med sitt inlägg.. ;)

Dagens händelse var nog när jag gick ut på balkongen imorse och såg att i princip all vår tvätt hade blåst ner... tvätten bestod då till största del av trosor och de låg farligt nära kanten, vi snackar ett par centimeter ifrån att flyga ner på gatan! Det blev ju till att rafsa ihop allt så snabbt som möjligt och hoppas på att inget saknades.

Andra dagens händelse var att vi fick tillbaka resultaten från hälsoundersökningen... tydligen har jag dålig blodcirkulaton och ska dra ner på saltet. De sade inget om det i sverige när jag gjorde undersökningen där. Men jag behöver inte gå tillbaka för en ny kontroll i alla fall.

Sedan har vi ätit äcklig mat, ris, äggplantesak och en rotfrukt som smakade rädisa... vi gör nog inte om dagens recept. 

Ha det bra så länge!

Tenjin och Canal City!

Ok, det här inlägget kommer kanske att se ut som en rip off på Beas men i kortare format eftersom jag inte är lika ambitiös vad gäller bloggen som henne.
Men, igår var vi i alla fall i tenjin och canal city, hakata. Vi vandrade runt i underjorden (yay, vi hittade affärerna!) ett tag och under det lilla taget lyckades jag hinna med ett inköp av en slags söt liten kofta. Efter tenjin travade vi vidare förbi nakafloden och in i stadsdelen hakata för att sedan komma till canal city. Detta är ett mycket fint köpcenter, litet krångligt att förstå sig på, men fint. Vi stannade där fram tills ca halv sju, sedan var det dags för mat. Jag var hungrig. Även efter den stora lunchen som verkade hålla alla andra mätta nog... Vi letade och letade efter ett passande ställe att äta på men eftersom inget dök upp åkte jag och bea hem och tog något litet här istället.
Här kommer några bilder från dagen:


Jag och bea... jag var helt inställd på att ta en seriös bild. ;)


Fina Canal city. Vi såg också en del framträdanden här, litet dans och en man som jonglerade och cyklade på en hjuling m.m.


Matstånden som ställs upp på kvällen, man var litet sugen på att prova men eftersom vi inte riktigt förstår dem känns det bättre att vänta... man vill ju veta vad man äter.


Nam, nam! Den goa lunchen bestod av ris med jox i och knyten med mer jox i... gott! Bea hade ramen. Och knyten med jox i. Och ris och hennes mage höll på att dö. Det sista är en hälsning från Bea herself. 

Ha det bra!

bulle till middag

Um... jag har varit i skolan idag. Det händer ju inte så mycket saker för tillfället, det är mest läxa och skola. Men efter helgen kanske jag har något intressant att skriva. Jag är nervös inför räkningen som ska komma i slutet av månaden (tror jag).. vi vet ju inte vad något kostar så vi får väl hoppas att det funkar! ;)
Idag åt vi en rolig, god och konstig grej till maten, det en vit "bulle" kött i... det var gott. Till det hade vi ris med äggröra (förvånansvärt gott) och böngroddar. Vår lilla, lilla kyl är väldigt full för tillfället och vårt "skafferi" är överfullt med goda instant ramen paket! Det ser så fint ut! :)

Ha det bra. Nu ska jag gå och ta ut mina byxor ur frysen.


dag två plus veckohandel

Jag har varit på ward office idag, det var ganska långtråkigt.. jag väntade och väntade och sedan när dte var min tur så behövde jag bara säga "ja, det är bra" sedan fick jag vänta litet till.
Utöver det har vi haft dag två i skolan, vi har ännu inte blivit helt kloka på vad skillnaden är mellan våra grupper (förutom att alla bra är i beas grupp) eftersom vi gör ungefär samma saker. Det känns litet slappt nu i början då vi bara går igenom hiragana och katakana men det är samtidigt skönt att inte kastas in i jättesvåra saker.
Efter skolan försökte vi veckohandla, vi får se om det gick bra senare... vår väldigt lilla kyl är förövrigt väldigt full just nu. Bl.a. köpte vi äggplanteliknande saker, ägg, instant ramen och juice m.m.
Bea sitter bredvid mig och vill ha datorn så jag ska fatta mig kort (som alltid).

Ha det bra! Bilder kommer någon gång.

Lektion 1 on the way!

Ja, då ska vi till skolan idag... lektionerna börjar klockan 13:40 så man har ju en rejäl sovmorgon. Bea är redan borta, hon skulle anmäla sig till japanska myndigheten (eller ngt) så hon fick gå tidigt. JAg kommer att göra det imorgon.
Idag har jag redan hunnit med en ganska rejäl promenad med grannen, det var skönt att få komma ut litet men det är 23 grader och ganska fuktigt så man blir varm när man går runt så mycket. Men de har ju luftkonditionering i skolan så det ska nog gå bra. skriver inte så mycket eftersom jag inte vill använda datorn alltför länge.

snabbt inlägg

Idag har varit en slö dag, vi har inte gjort så mycket annat än att handla litet och plugga en del... men imorgon börjar skolan och då ska vi väl ha saker att göra så det blir över. Jag och  bea är förövrigt inte i samma grupp men har åtminstone samma tider. Det blir allt jag skriver nu för jag sitter vid Beas dator!

Pics as promised

Ett nytt inlägg från andra sidan jorden. Jag tänkte lägga upp litet bilder för dem som är intresserade.


Fukuoka city at night


De svenska tjejerna på väg upp till en park som jag inte vet vad den heter


Jag i en del av parken, den var jättestor! Vi gick dit efter hälsoundersökningen vi gjorde med skolan.


Emma goes japan style


Fin utsikt.

Den där hälsoundersökningen var förövrigt ganska intressant, man blev runt slussad överallt och (kah åtminstone) fattade inte vad de sade för det mesta. Vi gjorde en lungröntgen, maskinen var för kort för mig så jag fick huka mig ganska mycket.. ;) Sedan kollade de en massa andra skaer och tog blodprov och sådant.

Idag hade vi en formell ceremoni för att välkomna oss nya elever och säga hej då till de gamla. Vi svenska hade fått i uppdrag att skriva ett tal som representerade de nya studenterna, alla lärarne gav oss komplimanger för det senare! :)
Vi hade dock litet panik innan eftersom vi fick höra att de "självklart förväntade" sig att vi skulle ha formell klädel vilket innebar ungefär en pennkjol, vit skjorta och en kavaj över... det hade vi inte. Så för att itne se alltfär dumma ut så köpte jag en kavaj och bea en pennkjol och det fick godkänt av alla när vi kom!
Nu orkar jag inte skriva mer, bea har redan klagat på att hon är uttråkad!


Fukuoka, Japan

Hej, hej!
Uppdatering från Fukuoka, japan! Allt har gått bra hittills, vi har fått vår lägenhet, internet, lyckats handla mat och idag hann vi till och med en runda in till stan! Det är jag och bea plus två andra tjejer från sverige.
Placeringstestet har vi redan gjort, det skulle vi skriva dagen efter att vi kom... tror inte att jag gjorde så bra ifrån mig dock...
Just nu är jag väldigt trött, vaknade av någon anledning redan klockan fem, kundei nte somna om så jag gick upp klockan sex och sedan dess har det varit full rulle.. om man bortser från förmiddagen förstös då vi satt och väntade en evighet på att internet skulle fixas. 
JAg tog en del bilder i stan som jag tänkte lägga upp här, men först måste jag sno beas dator så att jag kan få in dem på mitt usb-minne.
JAg har också gjort om min adaptor idag, den passade inte  i uttagen (dumma media markt) så jag tog sönder den litet och nu funkar det! Skriver mer när jag har litet bilder.

RSS 2.0