Update

Tja, dte har inte hänt så mycket här sedan sist. Regnperioden började idag så jag vet inte om vi kanske har sagt hejdå till solen för en månad nu...
Men på lördag ska vi in till tenjin för ett Nakama event (då man kan äta och dricka allt man vill). Det ser jag framemot. Annars vet jag inte vad jag ska skriva mer. Jag fick ett mail från min värdfamilj i schweiz dagen efter att jag drömt att jag var hos dem igen, det var litet kul (och ja mamma, jag har svarat på det!). Men utöver detta har det nog inte hänt så mycket. Eller jo, jag har hittat en fin kamera jag vill ha... men det är tyvärr inte den billigaste som finns... det är Canon Poweshot G12. Den är egentligen inte så otroligt dyr för den sortens kamera men det är ändå mycket pengar för mig.
Jaja, ha de bra där hemma!

B&J

Vart ska jag ta vägen?

Jag älskar Ben and Jerry's.

Jag älskar kokos.

Jag älskar chokladglass.

Ben and Jerry's har en ny chokladkokosglass. 

B&J finns inte i närheten av mig.

Jag vågar inte skriva att det inte finns i Fukuoka, men jag har då inte hittat det!

Game Center

Igår/idag var vi på ett game center med delar av klassen. Det var väldigt kul! De frågade oss i skolan om vi ville följa med samma kväll vilket vi givetvis sade ja till. Sedan kom två av dem och frågade hur vi skulle ta oss dit, vi hade ju tänkt ta bussen men det gick ingen (blev aldrig klok på om det inte gick en buss dit eller vi den tiden) så då sade vi att vi kanske kunde gå men de blev väldigt förvånade och sade att det tar ju minst en timme. Så då sprang de istället runt i hela byggnaden och frågade om någon ville låna ut cyklar till oss. Det var himla snällt av dem och de fick ihop fyra lånade cyklar. Aningen små dock... det kändes som att jag hade knäna i samma höjd som styret när jag cyklade.. ;)
Vi gav oss av vid 22:30 tiden. Sedan kom vi hem 07:20 ungefär. Men man kunde i alla fall spela en massa underliga spel, sjunga karaoke och spela fotboll, basket, tennis etc. hela natten för bara ca 100 kr! Inte alls farligt tycker jag.

Vi började i alla fall med att på till sportavdelningen, jag fick litet flashbackar till hemska gympalektioner eftersom det luktade gympasal. Men jag och en tjej från klassen var inte så intresserade av sportande så vi gick till spelavdelningen istället. Vi sprang runt och provade på en massa olika spel.


Senare kom även Pamela och Bea och då gick vi alla till karaoke, dit Frida också anslöt sig senare. Sedan förösvann Frida och klasskompisen och då gick vi andra tre ut till spel avdelningen igen.Vi provade alla på att rida på en mekanisk tjur.. man tränade benmusklerna ganska bra på den! (det är jag på bilden om det inte syns)Vi åkte även inlines, som ni ser tog jag och Pamela säkertheten först med knäskydd, armbågsskydd och hjälm. Pamela hade handledsskydd också men hittade inga som passade...Jag tvingade dem att prova detta spelet då man är en jockey. Man ser sjukt dum ut när man gör det! Jag har en video av dem också men jag akn inte lägga upp den här.. tyvärr..Här flyger pamela flygplan, hon var ganska bra på det! Eller så är det bara jag som är väldigt dålig på att styra sådana här saker, jag kör alltid in i allt jag kan köra in i.Vi hittade i alla fall på en massa saker och avslutade med at gå till en kasino del eftersom vi fick gartiss marker till den när vi hade varit på den andra delen. Jag förstod dock aldrig riktigt vad det gick ut på... jag kunde få tilbaka pengarna jag stoppade i på vissa grejor och jag vet inte om jag kunde växla in något till vanliga pengar heller... men jaja, det var roligt att prova på!

Ha det bra!

Pinsamheter i Tenjin!

Igår gick jag, Pamela och Frida in till stan. Frida skulle påbörja sin tatuering och bad oss följa med, jag vet inte om vi var till så stor nytta dock... Vi följde med henne in, väntade tills de började sedan gick vi en fyra timmar lång runda på stan, kom tillbaka till studion kl sju för att prata litet med frida sedan gå hem innan hon var klar eftersom de drog ut litet extra på det. Men litet sröd kanske vi bidrog med, vem vet. Hon var inne själv idag och avslutade den, det är en jättefin tatuering som sitter på ena skulderbladet och sträcker sig fram litet över axeln. Den föreställer en vinge där det komer upp en sakuragren bakom. 
Annars såg vi på film idag och pluggade litet grand, Bea och Pamela försökte tvinga mig att ta ögondroppar eftersom det kliade men jag ville inte... är rädd för sådant...
Igår hände det också två pinsamma saker. Först när jag och Pamela precis hade ätit och satt i en park. Det kom två utlänningar och jag utbrast "Oh, en utlänning! Men det är en tant". Sedan att vi och lyssnade efters vilket språk de pratade... det råkade ju vara svenska, vad är oddsen liksom? Sedan säger Pamela medan de fortfarande är inom hörhåll "ska vi följa efter dem?" Vi har blivit för vana vid att prata utan att någon förstår... Sedan kläckte hon ur sig "har de gått?" då jag svarade med et skrattkvävt "nej"... Pamela satt med ryggen till ska jag kanse tillägga. Det framstår nog inte som riktigt lika pinsamt som det var i verkligeheten här i bloggen, men ni kanske fattar grejen.
Sedan lyckades jag utlösa larmet i en affär. Jag stod och tittade på en kamera som hade en väldigt kort larmsladd så till en början kunde jag inte röra den så mycket men efterhand drog jag omedvetet upp den mer och mer... tillslut började det pipa. Då satte jag förskräckt tillbaka den och tänkte, "var det jag!?" men sedan "nä.. säkert inte.." sedan kom en butiksanställd springade och började fiffla med sladdarna till kameran jag hade tittat på... hoppas att ingen såg att det var jag!

Jaja, nu måste jag sova! Ha det bra!

Slut på Ikebana...

Idag har jag varit igång hela dagen. I förmiddags gick vi till skolan för att vara med på en konversationsövning. En lärare hade frågat oss om vi ville komma och vi täntke att det nog skulle vara kul så vi sade ja (dock ville jag verkligen inte gå imorse..). Så vi satt med den lilla klassen under sista delen av deras skoldag, de har en så mysig liten klass, det är tre personer som ska vara här i tre månader. Sedan gick vi hem, hämtade skolböcker, gick till affären och  köpte lunch sedan till skolan igen.
När vi äntligen hade avslutat vår egen skoldag gick vi hem åt, gjorde läxan och sedan gick jag och pamela till ikebanalektionen. Idag var dock sista gången vi gick dit, synd men det är litet för dyrt... Vi går kanske dit igen en gång mot slutet dock för att säga hej då innan vi åker hem.
Jaja, det var alltför idag, ha det bra!

Snabbt inlägg

Vi har haft 29 grader varmt idag. Det är ganska varmt. Och det kommer bli mycket varmare!
Nej, idag var ändå helt ok, det var ju den första riktigt varma dagen så alla tyckte att det var litet för varmt, förhoppningsvis så vänjer vi oss litet grand.. men vi fick höra (igen) att alla svenskar blir helt röda i ansiktet under regnperioden eftersom det är varmt och kvavt.. det ser jag iten fram emot alls faktiskt. Annars så har det inte hät något speciellt tror jag.. inte sedan sist. Så ni får ha det så bra!

Tiden går för snabbt!

Ibland kan jag itnte fatta hur snabbt tiden går, det känns som att vi fyra som bor ihop hade två lägenheter längre än en.. men vi flyttade ihop efter två månader, och vi har bott ihop i fem! Det känns verkligen inte som fem månader, vi har visserligen kommit ganska nära varandra under den här tiden, men det känns ändå inte som att vi har bott nästan ett halvår tillsammans, det känns definitivt inte som att vi ska åka hem om ca fem månader... jag vet ju inte hur jag kommer känna om ett par månader, men just nu känner jag inte att jag vill åka hem, jag känner mig inte riktigt klar med japan om man säger så. Visst saknar jag alla där hemma, men det är ju just det som är grejen med ett hem, det försvinner inte. Jag vet att jag alltid kommer tillbaka till Sverige men jag vet inte om, hur och när jag kommer tillbaka till japan. Jag hade velat stanna ett halvår till, eftersom jag inte vet vad jag ska göra när jag kommer tillbaka, men det är svårt att få visum och jobb... Jag vill inte studera mer eftersom det blir för dyrt bland annat. Jag kommer tyvärr ingen vart med mitt överläggande om de här sakerna... Det jobbigaste är att jag inte kan be någon annan "göra det åt mig" jag måste ju ta det sista beslutet själv hur det än blir...

Jaja, vi får se vad som händer till slut.. Ha det bra!

Maj 4, 2011

Vi var inne och i tenjin idag igen och gick runt bland ståden litet grand. Idag struntade vi dock i paraden, det enda vi såg var en snabb skymt av Musse Pigg, av någon anledning blev alla helt till sig och ville se honom.. undrar varför. Det var i alla fall en mysig tur på stan, jag hade ganska ont i fötterna när vi kom hem dock.
Lägger tre bilder från dagen, två på mig eftersom jag var så fin idag! ;)


Det här var ett litet mellanmål mitt på dagen, jättegott! De säljer det utanför vå mataffär litet då och då också.


Sedan köpte vi litet gottis också, tvärr var gottiset ganska svårt att äta..

Den tredje bilden är egentligen från igår, då blev vi inbjudna till en litet VIP avdelning av en managing director för the technical department på en tv-kanal... vi satt där ett tag och försökte se glada ut även om vi kände oss litet malplacerade. Den här bliden skickades till mig av ganska avlägset bekant här som råkada se oss:


Det var en massa chefer och typer som satt där.. men det händer sådant ibland när vi är ute, speciellt när Bea är med, hon brukar dra uppmärksamhet till sig med sitt hår och sin längd, japaner tycker alltid att hon är väldigt vacker! ;)

Ha det bra!


がんばろう日本

I överskriften står det "ganbarou nihon" vilket var slagorden för idag. Som Bea sade, det är skönt att de inte väljer orden "sörj för japan" utan istället "kämpa på Japan". Det var många insamlingar till de människor och områden som drabbats av jordbävningar och tsumanivågor, jag skänkte också litet pengar och kände mig snäll efteråt.
Jag kanske ska nämna att det är Golden Week här nu och att vi var inne i Tenjin där det var festival med parad och allt idag, vi ska kanske in imorgon igen.
Paraden var kanske inte den mäktigaste jag sett men ändå kul att titta på!


Bea tyckte att det såg som att dessa kvinnor hade en pizza på huvudet...


Det fanns massor av matstånd och sådant!


Här vi medan vi väntar på paraden


Det var ganska mycket folk i stan idag.. ;) Vi såg ovanligt många utlänningar också!

Det har också öppnat en farlig affär här i närheten, en outlet som säljer mycket fina och billiga kläder... väldigt farligt! Vi var där igår och jag kom hem med en kjol och ett par byxor vilket inte var farligt om man jämförde med de andra! ;)

Ha det bra!


Golden Week!

Yay, lediga för Golden week! Imorgon ska vi in till tenjin och kolla på paraden, det kommer dock väldigt mycket folk så man får kanske nöja sig med att inte se så mycket... vi var inne i stan i förrgår och såg då mycket mer utlänningar än vi brukar. Jag ser dock verkligen fram emot imorgon, hoppas att vi kan se litet grand åtminstone.

RSS 2.0