Go' natt!

Igår var jag, pamela och frida i tenjin, jag köpte bland annat en fin mössa och en jättesöt bentolåda! Jag längtar verkligen tills jag kan använda den...
Jaja, klockan är bara tio men jag ska hoppa i säng nu, jag har lyckats vända litet på dygnet (på ett bra sätt) och numera lägger jag mig vid tio, läser litet och somnar tidigare än innan, jag har också slutat med svart te på kvällen. Jag kommer då också upp tidigare nu, mycket lättare att gå upp vid åtta om man inte somnar vid två... jag hade ganska mycket problem att somna förut, men jag tror att det var teets fel! Förmodligen litet datorn också, men framförallt teet!

Ha det bra så länge!

My crib...

Idag tänkte jag visa hur vu bor litet grand, det är ju inget flashigt direkt men kan kanske vara intressant att se... Så jag börjar med bilderna direkt:


Här ar vår dörr... man kan till och med se på bilden att den är ganska blöt...


Bredvid dörren har vi vårt lilla, lilla kylskåp... jag vet itne riktigt när, men någon gång förvandlades den till vår avlastnings yta... jag misstänker att det var i samma veva som vi märkte att hyllan vi brukade ha sakerna på hade möglat litet grand... :S
På bilden ser ni även vårt lilla husmonster som brukar springa runt och störa oss samtidigt som det äter uppvår mat och smutsar ner lägenheten, vi kallar det bea. I vanliga fall bor det under Fridas säng men på sistone tror att jag hon varit en del under min också! 


Vänder man sig sedan till höger ser man vårt handfat där vi borstar tänderna bland annat. Mittemot hanfatet har vi duschen. Monstret Bea var fortfarande på fotohumör tydligen...


Här ser ni handfatet litet bättre, intressant va? ;) Ni kan även se vår tvättmaskin bredvid hanfatet och i spegels kan ni se litet av duschen.


Vänder man sig sedan 180 grader (eller helt enkelt till vänster istället för höger) ser man vårt "kök"...


Ni kommer vi in på mitt och pamelas rum... min alltid så fotogena rumskompis ville var med på bild. ;)


Min hylla.. det ser faktiskt mer städat ut i verkligheten..


Här är våningssängen, jag sover överst...


..här uppe närmare bestämt!


Här är litet mer överblick över rummet.


En söt liten bild, jag ser litet stel ut men men det är fin ändå.


Som avsluttning får ni se en söta smilsen som uppenbarade sig under min bulle när jag tog bort pappret, visst är den fin? :)

Ha det bra och hoppas att nui uppskattade bilder, det tog en evighet att fixa det här!


Idag har jag...

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva idag... jag vaknade, gjorde läxa, satt litet vid datorn, gick till skolan, hade lektioner, kom hem, åt... osv... det enda som stod ut idag var att vi inte fick någon läxa, förutom kanji så klart! Väldigt skönt! Fast ja, vi var ju inte läxfria, vi bara inget till imorgon... vi ska skriva litet grejor till nästa torsdag. Vi har börjat med "uppsats skriving". Vi kan ju inte skriva riktiga uppsatser direkt, men vi lär oss ändå komponera ihop längre texter.. även om innehållet blir ungerfär: Mitt land är sverige. Sverige är större än japan. Sverige är känt för H&M och IKEA. I Sverige pratar man svenska... ungefär sådana saker skriver vi.. ;) Men det blir väl bättre. I mars ska vi ha en tal-tävling, till dess måste man alltså komma på ett ämne och lyckas komponera ihop något hyfsat bra at läsa inför hela årskursen! Jag känner hur scenskräcken kommer krypande tillbaka igen alltså! Men jaja, det är ju ett litet tag till åtminstone..

Ha det bra så länge!

Bortskämd av klassen

Jag klarade dagen ensam i skolan, jag blev nästan bortskämd av klassen! ;) Jag fick en liten konstig sak som tydligen var anka... den luktade kattmat och smakade ganska exakt så som den luktade... inte så fott med andra ord, men jag log och sade "gott" och åt upp allt! Sedan fick jag godis också, det var inte heller så gott, men bättre än ankan i alla fall. Sedan gjorde jag faktiskt inte bort mig under hela lektionen, jag fick pratat mer med klassen också så jag är inte lika ledsen över att jag inte får följa med på grejen de andra gör (det heter setsubun, google det om ni är intresserade). Vi får se vad som händer på torsdag nästa vecka, då ska de iväg igen!
De hade i alla fall varit snälla och tagit med godis hem till mig som de kunde plocka på sig, då blev jag glad! :)
Idag fick också reda på att det ännu inte är säkert att vi kan stanna här i villa sarayama, Dharma har fått det att låta som att vi kan göra som vi vill, men idag hade vi en liten "flytta ut" lektion och vi fick då höra från en annan lärare att vi måste vänta och se hur många nya elever som kommer... vi får ju bara stanna om vi får plats! Inte så kul, det är jättedyrt att flytta ut... Jaja, förhoppningsvis kommer det inte så mång nya elever då.

Ha det bra! 

I förrgår, i morgon, i övermorgon, igår är idag.

Idag fick vi tillbaka kanjiprovet, som väntat gick delen då vi ska skriva läsningen av kanjit mycket bättre en då vi ska skriva tecknet själva.. men jag fick faktiskt ett "very good" på båda, även fast jag inte ens skrev i allt på den svåra delen, men som de andra sade, det kanske var bra för att vara svensk! ;)
Den här veckan verkar gå ganska segt, jag tror att det är för att vi håller på med något ganska svårt nu... Och de har sagt att nästa grej vi börjar med och nästa bok vi ksa få är jättesvårt med mycket läxa... som om vi hade litet läxa nu liksom.
Idag satte vi ut flaskor för första gången sedan vi kom hit... va har glömt det var månad, men idag kom vi äntligen ihåg det! Vi hade två stora påsar som tog upp väldigt mycket plats. Vi var även och stor handlade idag, köpte dock litet för mycket saker att frysa för allt fick inte plats i frysen... men det var ingen katastrof, vi köpte även fisk för första gången! Det var jättegott, den låg i någon god sås men nu luktar hela lägenheten fisk... Jaja ska sova nu.

Ha det bra!

Dagens dag

Nu har det väl inte gått riktigt lika lång tid som det brukar göra innan uppdaterar... Vi har inte gjort så mycket i helgen, borde ha pluggat mycket mer inför kanjiprovet idag, det gick inte jättebra.
Annars börjar v märka att svenskan blir sämre också, trots att vi är fyra svenskar som bor ihop. Bea pratade om morfödrar idag till exempel, Pamela sade något annat dumt hon med men jag har glömt bort vad det var. Fast vi säger visserligen alltid flera sådana saker om dagen... Pamela har varit sjuk, är fortfarande litet snuvig, jag har/är litet små krass också, bara litet rinnig i näsan och så dock. Vi har ca 12 grader som normaltemperatur inomhus, sitter ofta i två flisjackor och tycker ändå att det är kallt, den fryser mest är inte jag (även fast det borde vara det) det är Bea, i alla fall så klagar hon mest på det! ;)
Idag åt vi bento!! Jag tog en med ris, ägg och curry plus en "biffbulle", jättegott! Fick även litet kyckling av Bea eftersom hon skulle köpa något annat gott åt mig också, men det visade sig att det innehöll bläckfisk så Pamela åt upp det. Så Bea var väldigt godhjärtad idag. Hon har inte tvingat mig att skriva det. Ärligt.
Vi ska dansa litet tror jag... vi gör det ibland för att bli litet varma.


Ha det bra! ;)

Jan. 14, 2011

Ok, jag erkänner... jag är officiellt riktigt seg på att blogg nu förtiden...
Ja, jag tänkte försöka gott göra detta faktum genom att lägga upp en massa bilder och berätta om min dag idag, den var väldigt intressant nämligen! Först kommer dock bilderna.


En bild på mig i tenjin, visst ser jag litet inklippt ut? Tog en i alla fall för ett tag sedan bara för att har något att lägga upp på bloggen men det blev aldrig av.. tydligen..


Det här är en grej som vår lärare Dharma tog med oss fyra svenskar på! Det är mochi de gör, det är väl i princip mosat ris... Gott men man ska inte äta för mycket av det! Här var jag dock litet rädd att någon av pojkarna skulle slå sig i huvudet...Mina rumskompisar som tittar på barnen som bankar ris... Visst ser Bea litet mammig ut..;)Här står de och rullar mochi bullar, barnen var förtjusta i det.


de gjorde dock litet plats så att vi fick prova också! :)


Sedan gick vi in för att äta...


De gjorde ännu fler mochi


Jag och frida med Dharma i bakgrunden


Jag äter mochi... den första var god som vanligt, andra halvan av den andra kändes överflödig, den tredje ville knappt ner och efter den fjärde ville jag bara dö...


Sedan var vi ju inbjudna till en tjugoårsgrej också... alla som fyllt tjugo inom en viss tidsperiod fick gå... jag kände mig dock riktigt dum där, alla var så fina i kimono och håruppsättningar men jag hade inget av det! Det var dock mycket folk där.

Och sedan till dagens händelse... Vi svenskar blev intervjuade av ett TV team idag! Det var för en talkshow, har ingen aning om vad den heter eller när det sänds men det är fjärde gången Pamela blir uppmärksammad, hon har redan varit på TV en gång, i tidningen en gång och i Fukuoka nows lilla infoblad en gång! Jag klarade mig bara till deras hemsida...  Vill dock hemskt gärna se det här vi gjorde idag, även om jag vet att jag kommer vara röd som en tomat i ansiktet, inte alltid förstå vad programledaren frågar mig och det ser förmodligen ut som att jag har tics eftersom jag försökte "skaka" bort luggen från ansiktet ett par gånger utan att det händer något... Men jag vill se!!

Ja, nu orkar jag inte mer, förhoppningsvis dröjer det inte så länge ingen innan jag uppdaterar!

Förresten, vi har fått ledigt på måndag eftersom det ska snöa så mycket i helgen! Det skulle tydligen bli väldigt kallt också så de vill inte att vi ska gå ut och bli sjuka! ;)

Ha det bra!


imorgon

Jag LOVAR att jag ska .. försöka.. skriva ett längre inlägg imorgon! Idag har jag faktiskt varit borta hela dagen... känner också en liten förkylning påväg, hoppas att den vänder igen. Nu måste jag krypa ner i sängen, är jättetrött och ska upp tidigt imorgon!

Ha det bra!

God Jul och Gott Nytt År!

Här kommer ett god jul och gott nytt år inlägg... Aningen sent men man jag har fhaft "fullt upp".
Alltså, på julafton gjorde vi inte så mycket, den 24:de dec jobbade vi ju från åtta till fyra, när vi kom hem så satt vi typ bara vid datorn... inte så väldigt juligt eller så men vi var trötta. Den 25, dagen då man egentligen firar jul här gjorde vi åtminstone jul mat, det blev hemmagjorda köttbullar (jag fick deja vu känsla här... har jag skrivit detta innan?), prinskorvar, potatis och kotkt ägg. Det saknades en del saker, men jag blev glad för det lilla vi fick! :)
Vi var lediga den 25-28 dec, då gjorde vi inte särskilt mycket heller, en dag var vi inne i tenjin igen, bara för att vi blev så otroligt uttråkade hemma. Jag fick äntligen köpt en fin tröja, jag har varit så ledsen de senaste gångerna eftersom alla andra har hittat saker men inte jag... Bra egentligen antar jag, men ibland kan man ju unna sig något litet.
På nyårsafton jobbade vi också, till och med en timmes övertid! Efterdet var vi rejält trötta eftersom vi varit tvunga att vakna runt klockan sex på morgonen i tre dagar (jag vet att många andra gör det var morgon, men allt är relativt, vi är itne vana vid att gå upp så tidigt..), så när vi kom hem var Bea och Frida för trötta för att göra något... Eftersom jag och Pamela ville få meddem tjatade vi litet grand men till slut gav vi up och gick ut själva. Jag hade själv ingen större förhoppning om att hitta något, vi gick litet efter tio på kvällen och hade ingen reservation eller så. Men till slut hittade vi en liten mysig och VARM resturang där vi satte oss. Maten var jätte god och inte så dyr så det passade oss helt perfekt! Vid tolvslaget ringde jag snabbt hem till mamma och sade gott nytt år, det var himla kul att få prata med henne litet grand, även om det blev kort. Vid 15-20 över ett på natten bestämde vi oss för att det var dags att gå hem, det var dock så kallt ute och vi var så sugna på efterrätt att vi gick på Sunny som har öppet 24/7 och handlade bullar och sobanudlar (något man äter på nyår här i japan). Sedan traskade vi hem. Jag kom i säng runt halv tre, ganska ok för att vara nyår. Bea och Frida sov innan tolvslaget, shame on them... ;) 
Just nu sitter jag och mumsar på ballerina som mamma skickade och en kopp fanta med vindruvssmak, senare ska jag göra läxan, dags att börja med den nu... måste plugga inför provet som vi  har efter lovet också.... jobbigt...


Mums, ballerina pepparkaka!


rumskompisen Pamela sitter och skriver julkort.. nu...

Jaja, ha det bra  så länge!

RSS 2.0